• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidemler geldi

emvacilbihar

asklar1m ile mutluyum
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2009
1.726
4
116
41
İzmir
Az önce kayınvalidem ve kayınbabam geldi . ben şu an işteyim eşim onları aldı. ve eve varır varmaz kreşteki çocuğumu istemşler eşim de beni aradı oğlumuzu getirsinler servisle dedi. ben de şu an öğle yemeğinde öğle uykusunu da uyusun getirirler dedim yok uyumasın eve gelsin dedi.

şimdi ne var bunda diyeceksiniz. kayınvalidemi çok severim ama kayınbabama tahammülüm yok. yaz tatilinde 1 ay onlarda kalıyoruz(önceden daha çoktu) ve bu süre zarfında oğluma sürekli şeker yedirip kilo kaybetmesine sebep olan bir adam o.

ayrıca çocuğuma aptal, geri zekalı, sen delisin gibi sözler kullandı bu yaz. ve oğlum anlamadığı için tekrarlamadı ama ben çıldırdım baba neden öyle diyorsun dediğimde tersliyor sanki deli diyince deli mi oluyor hemen diyor.

anlayacağınız çok anlayışsız. 15-20 gün kalacaklar . ben akşamdan aksama göreceğim ama çocuğumun kreşe devam etmesini istemeyecekler büyük ihtimalle ben de bunun savaşını vermek zorunda kalacağım... offffffffff

daha dün önce oğlumun öğretmnei ile bu konuyu konuştum ve okula devam etmeli dedi. akşam eşimle konuştum öğretmeni en azından saat 2ye kadar kalsın kreşte yoksa kralları nutur sıkıntı yaşar dedi dedim. eşim tamam dedi bu gün de anne ve babasına tamam diyor.

inanın çocuğumun babaanne ve dedesinden sürekli bahsederim ona olumlu yönde ve onları tanısın sevsin istiyorum ama dedemiz böyle yaptığı için şu an içim ürperiyor. çok geriliyorum... güzel bir dille ifade etmeye çalıştım birkaç kere olmadı. zaten kayınvalideme de çok kaba davranıyor.

ne yapmalıyım sizce?

Az önce kayınvalidem ve kayınbabam geldi . ben şu an işteyim eşim onları aldı. ve eve varır varmaz kreşteki çocuğumu istemşler eşim de beni aradı oğlumuzu getirsinler servisle dedi. ben de şu an öğle yemeğinde öğle uykusunu da uyusun getirirler dedim yok uyumasın eve gelsin dedi.

şimdi ne var bunda diyeceksiniz. kayınvalidemi çok severim ama kayınbabama tahammülüm yok. yaz tatilinde 1 ay onlarda kalıyoruz(önceden daha çoktu) ve bu süre zarfında oğluma sürekli şeker yedirip kilo kaybetmesine sebep olan bir adam o.

ayrıca çocuğuma aptal, geri zekalı, sen delisin gibi sözler kullandı bu yaz. ve oğlum anlamadığı için tekrarlamadı ama ben çıldırdım baba neden öyle diyorsun dediğimde tersliyor sanki deli diyince deli mi oluyor hemen diyor.

anlayacağınız çok anlayışsız. 15-20 gün kalacaklar . ben akşamdan aksama göreceğim ama çocuğumun kreşe devam etmesini istemeyecekler büyük ihtimalle ben de bunun savaşını vermek zorunda kalacağım... offffffffff

daha dün önce oğlumun öğretmnei ile bu konuyu konuştum ve okula devam etmeli dedi. akşam eşimle konuştum öğretmeni en azından saat 2ye kadar kalsın kreşte yoksa kralları nutur sıkıntı yaşar dedi dedim. eşim tamam dedi bu gün de anne ve babasına tamam diyor.

inanın çocuğumun babaanne ve dedesinden sürekli bahsederim ona olumlu yönde ve onları tanısın sevsin istiyorum ama dedemiz böyle yaptığı için şu an içim ürperiyor. çok geriliyorum... güzel bir dille ifade etmeye çalıştım birkaç kere olmadı. zaten kayınvalideme de çok kaba davranıyor.

ne yapmalıyım sizce?

hay allah insan torununa öyle şeyler söylermı senın kanından canından bir parca sonucta ....canım kresi sakın bırakma devam etmesı zorunlu diyebilrsin ya da 23 nisan gelıyo provaları falan oluyo dersın ne bılım eşin ne diyo bu duruma peki onların yanındamı senın yanındamı ? onu bi gör bakalım ama ne yap et cocuk kresten mahrum olmasın gerekırse kesın tavır koy

Son düzenleme:
arkadaşım gerçekten işin zor.niye anlayışsız olrlar anlamam ki.eşinizde ailesine birşey diyemez tabi.sonuçta ailesi ve kırmak istemez.sen okulda bayram provaları var falan de öğleye gitsin bari.siz sabah rahat rahat oturun.oğlum sizide yormasın.dinleninn öğleden sonra oynayın falan deyin.allah sabır versin.kayınbabanızada deli falan demeyin.öğrenir okulda falan söyler.öğretmenimiz kötü sözler öğrenmesine çok tepki veriyor falan deyin.torunna insan deli dermiya.anlamadım doğrusu.

Öğretmen doğru söylemiş,çocuğun düzenini bozmaya gerek yok.
İlk gün özlemiş olabilirler,bir kerelik çağırmaları hoş karşılanabilir.Ama sonrası için eşine diretebilirsin.
Arkadaşlarından geri kalıyor,annenler gidince okula dönmesi-alışması zor olur,provalara katılmadığı için gösteriye almazlarsa hayalkırıklığı yaşar filan dersin.
Kayınvaldenlere öğretmen izin vermiyor,devamsızlık yaparsa kaydını silerler dersen belki ikna olurlar.

oğlum 2.5 yaşında kızlar 23 nisanla alakası yok henüz. bilmiyorum bu bahane işe yarar mı? dün eşime mutlaka kreşe devam etmesi gerektiğini en azından öğleye kadar gelmesi gerektiğini söyledi dedim tamam dedi. tabiiiiiiiiiiiiiii anne ve babasını görünce yelkenler foraaaaa.

eşim onların yanında beni çok iyi anlaasa da yaptığı saçma davranışları görse de bişey diyemiyor. zaten babası ile eşimin arası iyi değil hiç.

çocukluğundan beri de arası iyi değilmiş babası ile ama geçen yıl biz ev aldık 8 ay önce de tasındık iyice kötü olduk.

neden ona para göndermeyip ev alırmışız. benim eşim engelli ve ikimiz de öğretmeniz. eşim 9 sene sontra malulen emekli olacak. şimdi bile zorlanıyor. ben de defalarca sevgili ailesine eşimin olmadığı ortamlarda bakın oğlunuzun hali belli. biz şimdi ev ve araba almalıyız ileride tek maaşla bunlar zor. çocuğumuz büyümeden bu sorunları halletmeliyiz dedim her seferinde haklısın DA İŞTE O DA HİÇ EKSİK OLMADI. EŞİMİN VE BENİM KAZANDIĞIMIZDA KAYINBABAMIN GÖZÜ:(

devamsızlık yaparsa kaydını silerler yılın ortasında ben nereden kreş bulayım diyim bari . güzel cvplar vermişsiniz. tşk ederim arkadaşlar. tabi torunları özleyecekler görmek isteyecekler hepsini anlıyorum görsünler sevsinler hiç probblem değil. beni de 7 yaşıma kadar babaannem büyüttü . bu duyguyu oğlumun da yaşamasını isterim ama o dede varken değil. öğretmeni kötü sözler söylemeyin yanında öğrenmesin dedi diyim bide bakalım ne yiyecek kayınbabam....

içim sıkılıyor şimdiden. benim eve gitmeme daha var. çocuğıumun o dede ile aynı evde olacak olması ne kadar can sıkıcı bir bilseniz.

altı aylıktı kola içirmeye kendi bardağından çay içirmeye kalktı. her seferinde tek tepki veren ben oldum. çünkü geriye kalan herkes saygılı ben saygısızım

Bunun sıkıntısını neden çekiyorsunuz ki?
Çocuk kreşine devam edecek tabi..
Çocuğunuz bir birey herhangi bir biblo değil
istedikleri zaman kreşten alınıp sevilecek yada hiç yollanmayacak
ellerinin altında duracak.Annesi babası olarak hayır çocuğum kreşe devam
edecek dediniz mi dediniz herşey orda kapanır.
Ne yarım gün ne tam gün gitmemezlik yaptırmayın çocuğunuza.
Bir sürü hakaret edecek dedesi gene belkide..sizde yoksunuz yanında.
Bence asla ve asla düzeninden etmeyin.Çocuğunuzu oyuncak mı sanıyorlar..

neden birşey uydurma gereği duyuyorsunuz ki.o çocuğun annesi sizsiniz ve sizin evinizde sizin kurallarınız geçerlidir.kimse için düzen bozmaya gerek yok.
kreşe devam edecek deyin yeter.bunu eşiniz anlamıyorsa herkesle birlikte otururken ortaya söyleyin.kesin ve net söyleyin.
ayrıca küçücük çocuğa neden hakaret ettiğini anlamadım o adamın.çok çirkin bir durum.
allah sabır versin.

hic yalan soylemeye kalkmayin.
hazirlayin cocugunuzu gozlerinin onunde tipis tipis kresine gonderin.
sizin cocugunuz o!
hicbir sekilde duzenini bozmayin.
madem uzun sure kalacaklar bunun c.tesi-pazari da var
2 gun doya doya sevsinler!

ne yapmalıyım sizce?

Kesinlikle çocuğunuza öyle şeyler söyletmeyin, bi çocuk kolaymı bulunuyor. Sinir oldum kayınbabaya, çalışıyorsun canım koy ağırlını, torunlarını görüp sevdiklerine şükretsinler, hep evde olunca bakabileceklermi, aklın kalır. En ufak bi dikkatsizlik herşeye mal olur. Kolay gelsin.

Kesinlikle kötü kelimeler kullanmasını tasvip etmiyorum hani hoş değil ama cahil insanlar ya bunu bu kadar problem etme çocuk bu sonuçta ve herkes senin istediğin gibi davranamaz ki. Sende küçüktün bi zamanlar çocuktun sen 4 4'lük mü yetiştin. Zamanla büyüdükçe doğruyu yanlışı kendin öğrendin. Bu kadar sorun etme bence.

Ben de bu erkekleri anlamıyorum özellikle.
Siz baştan uyarıyorsunuz, size tamam diyor, ama annesini babasını gördü mü tam tersine dönüyor, sözlerinden çıkamıyor. İnsan önce çocuğunun durumunu düşünür, anasının babasının keyfini değil. 24 saat bütün gün çocuğunuzu görmeleri gerekmiyor, gün içinde ve akşam yeterince vakit kalacaktır. Zaten 1 günlüğüne de gelmemişler, 20 gün kalacaklarmış, yeterli zaman var yani. Çocuğun düzenini bozmaya ne gerek var.
Bütün suç bu erkeklerde bence, doğru düzgün laflarının arkasında dursalar sıkıntı çıkmayacak, ama anne babaları oldu mu 360 derece dönüyorlar.
Açık açık gerekirse siz, kreşe gitmesi gerektiğini söyleyin bence.

Back
X