Kayınvalidemler Hac'ca gitti bende onlara saygısızlık yaptım, ne yapacağım?

ben surat yapınca kadının çekip gitmesi ne kadar doğru peki ya? benim misafirim değilsin neyin tafrasını yapıyorsun
Kadın çok iyi yapmış bence kalkıp gitmekle.
Ha ben yapamazdım,,idare ederdim fakat böyle ev sahibine yapmak lazım.Bazı şeyler plansız gelişir,başımın tacı olmayan kayınvalidem yapsa,kadın ömründe bir kere hacca gidecek,incilerim dökülmez.deyip güler yüzle ağırlar,bir çay olsun ikram eder,kadını mahçup etmezdim.

Vallahi eve gelen misafire surat yapmam için canımla falan tehdit ediliyor olmam lazım. Hele evi terkettirecek kadar surat asmak nedir yahu? Millet gidince kızacaksanız kayınvalidenize kızın, eşinize kızın.

Hacca mı gittiler o gece yada sonraki gece o kısmı anlayamadım. Yani gün kalmadıysa mecburen sizdeyken gelmişlerdir belkide.
Al benden de o kadar:KK5:,bir Allahın kulu bunu diyemez benim için de çok şükür

Hayır gayet de kendi evinde ağırlayabilirdi bu konuda eşimin de ihmali var , kv beni tanıdığı sorun çıkartacağımı bildiği için bize gidelim dedi eşim de hayır bizde otururuz dedi
O zaman misafirin ve kvnin suçu ne?
.......ni dövemeyen semerini dövermiş sözü cuk oturuyor bu duruma..

Bence misafirlerin fazla bir suçu yoktu yanlis yaptiniz insanlara. Asil suç kv de ona surat yapacaktiniz. 2 saatlik idare edememeniz nelere mal oldu yine olan size oldu yani. Umarim duzelirsiniz.

Ya biz çok dobra düşünüyoruz ya da bazı bayanlar çok alttan alıcı verici
Ya,bakın şükür ki onu akıl edememişsiniz.Zaten patavatsızlar patavatsızlığın adını "dobralık"koyalı her münasebetsizlik mubah oldu.

Misafirler allahin degil kayinvalideninmis. Gecenin 11inde gelsiysen surati da çekeceksin.

Misafir kutsaldir geyigini cok sacma bulurum. Yalnizca rahatsızlık vermişler başına taç mı etseydi kadıncağız
Kayınvalide musaitiz gelin dememiş mi hepsi toptan anlaşıp nasıl organize olmuşlar?

Hayır gayet de kendi evinde ağırlayabilirdi bu konuda eşimin de ihmali var , kv beni tanıdığı sorun çıkartacağımı bildiği için bize gidelim dedi eşim de hayır bizde otururuz dedi

En büyük suçlu eşiniz o zaman.

Bir daha siz de en başta susmayın. Gülümseyerek “Canım annen haklı. Hac uğurlaması için gelecekleri kendi evlerinde ağırlamaları daha münasip olur. Bir de aslında saat çok geç oldu. Gündüz vakti yapılsa daha mantıklı olurdu. Şahsen benim uykum geldi” vs deyin. Yani baştan kibarca engel olun. Daha sonra surat asmaktan iyidir.

Nerde kaldı eski komşuluklar misafirlikler çocukluğumu özledim nevar ki bunda ne hizmeti gece onbirde gelmişler zaten baklsva börekmi açtınız çok merak ettim altı üstü bir saat oturup gideceklerdi bir acı kahve içip ki özel bir durum var ortada her zaman olan bişey değil o insanlarda size çok meraklı depillerdir heralde kayınvalidem dizinden amleliyat oldu bizde kaldı onbeşgün giren çıkan belli değildi hatta yeğenleri çalıştığı için gece 12 de bile geldiler yorgunluktan gözümüz kapandığını görünce ooo gelin uykunmu geldi diye gülüştük yazııkk gerçekten kendi akrabalarınız olsa bu durum yaşanmazdı eminim yada eşiniz sizinkilere yapsa ne hissederdiniz bunun anacı olmakla ilgisi yok insanlıkla ilgisi var

"Misafire niye surat yapıyorsun, onlar gidince kayınvalidene kızsaydın" denilmiş de, bu 20 kişiyi kayınvalide silah zoruyla getirmemiş sonuçta. 20 kişiden aklı başında tek bir kişi çıkıp "yahu neyin kafasındasınız, bu saatte misafirliğe mi gidilir?" dememişse surat yapılmayı değil, kovulmayı hak etmişler.

Gayet iyi yapmışsın, ben olsam hiç kabul etmezdim o ayrı..
Eşime ne saçmalıyorsun derdim.
İnsan evin hanımına bir sorar.
Neyse takma kafana. Taviz tavizi doğurur.
Bir kere idare etsen hep beklenirdi senden.

Nerde kaldı eski komşuluklar misafirlikler çocukluğumu özledim nevar ki bunda ne hizmeti gece onbirde gelmişler zaten baklsva börekmi açtınız çok merak ettim altı üstü bir saat oturup gideceklerdi bir acı kahve içip ki özel bir durum var ortada her zaman olan bişey değil o insanlarda size çok meraklı depillerdir heralde kayınvalidem dizinden amleliyat oldu bizde kaldı onbeşgün giren çıkan belli değildi hatta yeğenleri çalıştığı için gece 12 de bile geldiler yorgunluktan gözümüz kapandığını görünce ooo gelin uykunmu geldi diye gülüştük yazııkk gerçekten kendi akrabalarınız olsa bu durum yaşanmazdı eminim yada eşiniz sizinkilere yapsa ne hissederdiniz bunun anacı olmakla ilgisi yok insanlıkla ilgisi var
Beğendim yazınızı ama belli ki oğlan annesisiniz ben kesinlikle sizin gibi düşünmüyorum o saatte gelen misafir de suçludur

Back
X