• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalidemlerin yakınına taşınmalımıyım?

en güzeli ya ortak nokta yada her iki tarafada uzak bir evde oturmak ama gel gör ki ben de kv ile 10 dk mesafede oturuyorum gerçi 7 ay memleketteler bütün gün işteyim ama yinede bu kadar yakın olmak doğru değil kendi aileme haksızlık olarak görüyorum bu durumu

haklısında iki sohbt etcek biri olmaynca bunalıyo insan evliligm gayet iyi maşallah bozulmasın istiyrm iki aradaym dışarı bile çıkmıyrm pek burda yanlız çıkmak istmdgm eşm pazar bile çalışıyo bi iki arkadş edinsem aşarm belki bunları en iyisi bn arkadaş bulayım kendime :)
ama ilk mesajında 20 günde bir bile zor dışarı çıktığından bahsettin. Ben de acaba çok mu ücrada doğurda diye falan düşündüm.
20 günde bir çıkarsan dışarı biraz zor bulursun.

en güzeli ya ortak nokta yada her iki tarafada uzak bir evde oturmak ama gel gör ki ben de kv ile 10 dk mesafede oturuyorum gerçi 7 ay memleketteler bütün gün işteyim ama yinede bu kadar yakın olmak doğru değil kendi aileme haksızlık olarak görüyorum bu durumu
katılıyorum iki tarafında yardıma ihtiyacı olabiliyo sonuçta ablam annemde kvsinede yakın öle olsun çok istrdm bnde

merhaba arkadaşlar
1.5 yıllık evliyim evlendikten sonra iş sebebyle çanakkaleye yerleştik ama burda çok bunaldım büyük bi şehirdn sonra burda yaşamak bana zor geldi.Kayımpederimde memleketimde ev yapmaya başladı bizim için evlenmeden önce söz vermişti yani geri dönmek üzere buraya taşındık evin dışı bitti ama içini yapmaya pek hevesli degiller. Sölemektn bıktım.Kaynımda evlenmek üzere maddi anlamda sıkışırlar ikisinde yapmakta zaten.Eşimde bahara kadar bitecek diyo. Bi yandan gitmek istiyorum yani yeni gelinm sonuçta kapımı çalan olsun istiyorum bi yandanda eşimin ailesiyle 2 sokak aramız olucak doğulular kültür olarak çok farklıyız ben uyum sağlamaya çalışıyrm elmden geldigince ama o kadar yakın olunca bunalırmıyım acaba diyede korkuyorm kayınvalidemle pek konuşamıyrz türkçe yarım yamalak biliyo bişeye kızdgnda rahatsz oldugunda bile anlamam uyum sağlayamam diye tedirginim sizce benim için taşınmammı yoksa burda kalmammı daha iyi olur ?

Ya Çanakkale gibi yeri bulmuşsun ye iç gez yüz daha güzel bi yer var mı... Doğuda ne yapacaksın ki?

ama ilk mesajında 20 günde bir bile zor dışarı çıktığından bahsettin. Ben de acaba çok mu ücrada doğurda diye falan düşündüm.
20 günde bir çıkarsan dışarı biraz zor bulursun.
ya bekarkn gayet girişkn bi insandm evlndiktn sonra özgüvenm kırıldı çekinir oldm herksdn aşamadm bi türlü tek yürürkn bile tedirgn oluyrm. ücra bi yer degilde heryer birbirine yakın yüryrk iki yere gidebiliyosun anca hep aynı yerlrde yetmiyo insana yanlız olnca .

Tabii ki de HAYIR. Uzak ol tatlı ol derler ya o misali. Şimdi gitsen senin onlardan daha çok onların senden beklentisi artacak, beklenti demek kavga demek. Çünkü yıllarca yerine getir yap bir kez yapma en kötü sen olursun. Eşinle baş başa zaman geçirmek istesen ara bozucu olursun, bir sorununuz olsa herkes duyar, moralin bozulsa surat yapıyor olursun Olursun da olursun yani. Aldığın giydiğin yediğin bile sorun olur.Onlar melek olsa iyi niyetli olsa da bu sorunları yaşarsın kendilerince iyilik yapıyoruz sanırlar. Hele de aranızda kültür farkı varmış, resmen evliliğinizin intiharı gibi bir şey.
Gurbet zordur ama evliliklere iyi geliyor, eşleri birbirine daha çok yaklaştırıp aile olma biliinci katıyor. Buradaki kayın validesine yakın oturup da sorunlar yaşayan boşanma aşamasına gelen huzuru kaçan yıpranan çok insan var.

ya bekarkn gayet girişkn bi insandm evlndiktn sonra özgüvenm kırıldı çekinir oldm herksdn aşamadm bi türlü tek yürürkn bile tedirgn oluyrm. ücra bi yer degilde heryer birbirine yakın yüryrk iki yere gidebiliyosun anca hep aynı yerlrde yetmiyo insana yanlız olnca .
Sen kendini aş bence. Sonrası gelir.

Tabii ki de HAYIR. Uzak ol tatlı ol derler ya o misali. Şimdi gitsen senin onlardan daha çok onların senden beklentisi artacak, beklenti demek kavga demek. Çünkü yıllarca yerine getir yap bir kez yapma en kötü sen olursun. Eşinle baş başa zaman geçirmek istesen ara bozucu olursun, bir sorununuz olsa herkes duyar, moralin bozulsa surat yapıyor olursun Olursun da olursun yani. Aldığın giydiğin yediğin bile sorun olur.Onlar melek olsa iyi niyetli olsa da bu sorunları yaşarsın kendilerince iyilik yapıyoruz sanırlar. Hele de aranızda kültür farkı varmış, resmen evliliğinizin intiharı gibi bir şey.
Gurbet zordur ama evliliklere iyi geliyor, eşleri birbirine daha çok yaklaştırıp aile olma biliinci katıyor. Buradaki kayın validesine yakın oturup da sorunlar yaşayan boşanma aşamasına gelen huzuru kaçan yıpranan çok insan var.
kafamda hep bunlar dönüp duruyo benimde en iyisi uzak kalmak sanırım %80 böle düşünüyo huzurum kaçmasında :/ sagol tavsiyn için canm

Back
X