Kayınvalidemlerle altlı üstlü oturmak :S

elifaslann

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2010
16
0
36
Ankara
merhaba hanımlar.. derdim başımdan aşkın şu ara... 3 yıldır nişanlıyım.. yakın zamanda evleneceğim.. nişanlımın ailesinin 3 katlı evleri var. bir tanesini nişanlım ve benim için ayırdılar.. nişanlımla ikimz çalışıyoruz ama yaşadığımız şehirde kiralar çok pahalı. yani neredeyse birimizin maaşını kiraya yatırmak gerekiyor. daha bunun faturası, mutfak masrafı yol masrafı vs. bir sürü hali var... ama korkum altlı üstlü ourursak bir sorun yaşar mıyız acaba??? ama kira vermek de istemiyoruz en azından arabamızı alırız, rahat yaşarız filan diyoruz... yardıımm. ne yapmalıyım.. terazinin hangi kefesi daha ağır??

Biraz karşındaki insanlara da bağlı. Mümkün olduğunca bunu tercih etmemekte fayda var ama ekonomik koşullar da malum.
Ama biraz da iş sende bitiyor. Baştan kurallarını açıkça hisettirri mesafe koyarsan sorun olmaz. Bir arkadaşım var kayınvalidesiyle aynı apartmanda oturan, ama baştan tavrını koydu. Diğer komşularla nasılsa onunla da öyle. Anahtar vermek, beraber yiyip içmek, her misafirle birlikte gidip gelmek, her akşam beraber oturmak yok. Öyle olunca da gereksiz sorunlar olmuyor. Çok iyi de anlaşıyorlar.
Ama dediğim gibi hem sana bağlı ham karşındaki aileye. Sen saygısızlık olaraka algılanmayacak şekilde, sivri laf edip kalp kırmadan bu kurallları uygulamaya sokabileceksen ve karşındaki aile de bunu anlayabilecke olgunluktaysa sorun yok. Yok eğer içli dışlı olma durumu oalcaksa uzak dur, değmez araba için filan.

valla buna yorum yapmamız için önce kaynananı tanımamız lazım tabii, ama bu mümkün olmadığına göre genele bakarsak.....
altlı üstlü oturupta gül gibi geçinip giden hiiiiiiç görmedim
ama kaynanan aklı başında bi insansa, sende sürekli ne yediğinize içtiğinize, nereye gidip nereden geldiğinize, ne aldığınıza ettiğinize, geleninize gideninize, bitmek bilmeyen akraba sosyalleşmelerine, hatta belkide merdiven temizleme gibi apartman geyiklerine katlanacak bi insansan tabii ki geçinilir
:hulya:
içini açtım demikaydirigubbakcemile3

canım valla çalışıyormusun bilmiyorum ama tabiki avantajlarıda dezavntajlarıda vardır ama avantajları daha fazladır. bak bende ankarada oturuyorum, yenlız kalmak çok zor. zor gününde destekçilerin olur, ilişkinizin sınırını koy yeter. ben çocuğum hep kalabalık ailede büyüsün istemişimdir. hem sen hayata 1-0 önde başlıyorsun. bizim gibi maaşının yarısını eve vermeyeceksin. bizde ailelerimizin olduğu şehre taşınmaya çalışıyoruz. sonra baktın olmadı ayrılırsınız

nişanlının ailesinin sana olan davranışları nasıl iyimi. aileden bitiyor aslında bu. bence bir dene oturun belkide çok iyi olacaksınız yardımcı olacaklar. benim ailemle abim altlı üstlü bütün masrafları ailem karşılar herşeyi babam alır markete bile gitmezler. ama banada zırnık koklatmazlar o ayrı mevzu. inş çok iyi olursunuzda destek destektir kira ödemek çok zor inan bana.

Biraz karşındaki insanlara da bağlı. Mümkün olduğunca bunu tercih etmemekte fayda var ama ekonomik koşullar da malum.
Ama biraz da iş sende bitiyor. Baştan kurallarını açıkça hisettirri mesafe koyarsan sorun olmaz. Bir arkadaşım var kayınvalidesiyle aynı apartmanda oturan, ama baştan tavrını koydu. Diğer komşularla nasılsa onunla da öyle. Anahtar vermek, beraber yiyip içmek, her misafirle birlikte gidip gelmek, her akşam beraber oturmak yok. Öyle olunca da gereksiz sorunlar olmuyor. Çok iyi de anlaşıyorlar.
Ama dediğim gibi hem sana bağlı ham karşındaki aileye. Sen saygısızlık olaraka algılanmayacak şekilde, sivri laf edip kalp kırmadan bu kurallları uygulamaya sokabileceksen ve karşındaki aile de bunu anlayabilecke olgunluktaysa sorun yok. Yok eğer içli dışlı olma durumu oalcaksa uzak dur, değmez araba için filan.

bencede tabi o ev sizin özeliniz olsun, yemek içmek, gezmek ayrı olsun. koloni gibi heran berabar takılmanında anlamı yok

karsındakı kışıyı ne kadar ıyı tanıyorum desen de bazen evlılık le beraber o tanıdığın ınsanlar çok ama çok değişiyor canım
ben eşini sevdığım ve kayınvalıdemle ıyı anlıştığımı sandığım için altlı üstlu oturdum sonra baktım mı olmuyor senın ısteklerıyle onunkıler bırbırını tutmadığı zamanda çatışmalar başlıyor.
yıne de karar senın
evet
para bu zaman da çok onemlı ama huzur daha da onemlı

arkadaş olayı çok güzel özetlemiş.alkisalkisalkisalkisalkisalkis
sen sınırını çizebilirsen ve karşı taraf bunu saygısızlık olarak düşünmeyecek kadar olgunsa sorun yok ama böyle değiller ben bunları yaparsam eşimi kışkırtırlar aramızı bozarlar diye düşünüyorsan araba şu bu boş evdeki huzur hepsinden önemli git kirada otur ama uzak ol canıma.s

Bakıyorum buraya da ne kadar büyük sorunlar yaşıyorlar insanlar kayınvalide ile yakın oturmaktan kaynaklanan..
Bunu bile bile hala aynı apartmanda oturmayı düşünmek çok büyük cesaret işi bence..
Kendi ailemle bile altlı üstlü oturmayı göze alamayan ben kayınvalidemi düşünemiyorum bile..
Allahım kolaylık versin size inşallah..

ya kızlar iyice korktum yorumları okuyunca...bnmde nişanlımın 3 katlı evleri var altta annesi ortada biz üstte abiisi oturcak..ben napcam bilmiyorum nişanlımı çok seviyorum sırf bu yüzden onla tartışmak istemem.gerçi ailesine düşkünlüğü yok ama ilerde ne olur bilemem yaşayıp görcem galiba

ya kızlar iyice korktum yorumları okuyunca...bnmde nişanlımın 3 katlı evleri var altta annesi ortada biz üstte abiisi oturcak..ben napcam bilmiyorum nişanlımı çok seviyorum sırf bu yüzden onla tartışmak istemem.gerçi ailesine düşkünlüğü yok ama ilerde ne olur bilemem yaşayıp görcem galiba

"Sırf bu yüzden" dediğin şey ufak birşey değil ki tatlım. Yani bir ayrıntı değil. Tartışmayı haklı kılacak kadar hayati bir konu nerede yaşayacağınızın seçimi. Tartışma çıkcaksa bu yüzden çıksın zaten. Dediğim gibi , ille kavga gürültü olacak diye birşey yok. Ama genelde sıkıntı oluyor. Olmaması için siz kural koyabilecekseniz ve koyulan kurallara saygı gösterilecekse olabilir. Çok iyi düşünmek lazım.

aynın bende onu hep düşünürüm. benimki dha da kötü belkide. amclarıyla bi apartmanları var. 2 amcası bi kendileri var 4.kat en üst bizimmiş. ya bunlar bide çok içli dışlılar amcalarıyala feln olsun. ne bilim benim bi kayınvlide de değil ya akrabları sürekli hep gelirseler ben sevmem o kadar çok içli dışlı olmayı. yalnızlığı da çok severim evde. yalnız olmak hoşuma gider. bu sefer onlar bana tuhaf bakarmı bizden kçıyo felan düşünürmü,??? nasıl diycem gelmeyin nasıl tavır konulur ki yani?? hani ben gitmem sürekli ama onlar hep :uhm::uhm:gelirse :S

gerçi bazen oturmucaz falan diyor ama şartlar oturmak yönünde olabilir..aslında çok iyi insanlar ben bir istisna yaratmak istiyorum:)

anlayışlı insanlar olduğu sürece sorun olmaz. ama ne kadar anlayışlı insanlar olursa olsun yeme içme ayrı olmalı.

Denemeden öğrenemezsin canım..
Çünkü nişanlılık dönemi boyunca kayınvalidesiyle can ciğer kuzu sarması olanlar evlenince birden düşman kesilebiliyorlar , bahtı açık olanlar iyi anlaşabilecekleri kayınvalidelerle karşılaşıyorlar , birçok bayanda sırf kayınvalideleri yüzünden evliliklerini bitiriyor..
Sende deneyip görüceksin artık bahtın açık olsun..

kayınvalidesiyle altlı üstlü oturan biri olaraktan kesinlikle karşındaki kişiyle alakalı durumun gidişatı
ben mesafeyi koydum ama tabiki hiç bir zaman sizin istediğiniz gibi olmuyor durum,
ayrı yiyip içeriz herkes evinde pişirir ama vermek istersem veririm yemek geneldede veririm o bana kalmış ama gidenime gelenime karışmaz ama sürekli biyerlere götürmek ister ben gitmem şimdilerde anladı pek çağırmaz
zırt pırt gelmesede tabiki gelir ama her misafrimle oturmaz ama oturan biride olabilirdi
ben aşşağı inmeyince tavır yapardı artık yapmaz alıştı yanş nasıl alıştırısan öyle gider cnm oyüzden eşinede çoook büyük iş düşüyor o duymamazlıktan gelicek söylenenleri birde seni savununabilirse ailesine karşı hiç problem olmaz

canım başta mesafe koyar iyi gelin pozları yapmaz ağırlığını koyarsan ...hiçbişey olmaz ..en azından kendinizini toparlayana kadar....

ama sonrada ayrı bir eve gitmenize izin verirlermi onuda bilemem tabiii

bende karşılıklı oturuyorum kayınvalidemle.
zor yerleride var ama yararlarıda var.
zor yerleri bnm için misafir gelince oraya gitmek mecburiyeti olması.
misafirim geldiğinde bide bana gelir hemen.
tamam gelsin ama gitsinde yani.
ben bunlarda zorlanıyorum.

eşim beni çok savunur çok korur
bu bnm için çok büyük bi avantaj.
eş çok önemli.

Açıkçası kendi arabamız olur filan diyorsun.
Arabadan önce insanın kendi evi olmalı.
Umarım bu altlı üstlü oturmaktan vazgeçersin.
Gün gelir gül diken diye görünür sana batar...
a.s

Mutlaka sorunlar çıkacaktır ki aynı mahallede oturanlar bile ne kadar sorun yaşıyor bir düşünün.

Ama eğer evlendikten sonra da çalışacaksanız o kadar sorunlar çıkmaz çoğu zaman evde bulunmayacağınız için.

Back
X