kayınvalidenin asırı ısrarı

conconx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2013
206
105
103
35
Biz 1 yıllık evliyiz ve eşimin ailesiyle aynı sehirde yaşıyoruz 5 dakikalık bir mesafe arabayla. Eşim tek cocuk. Bundan mıdır anlamıyorum kayınvelide sürekli bizi yanlarında istiyorvama öyle böyle degil. Sürekli çok özledik hadi gelin valla çok özledik ayyy nasıl da özledik çok da özledik pek de özlüyoruz modundalar. Birkaç kez tatlı sert uyardım ama hala aynı. Ama bizim bi tane çocuğumuz var napalım çok özlüyoruz diyolar. Ben anamı babamı bu kadar gormuyorum ya.Çıldırmak üzereyim gercekten. Eşim Allahtan anlayışlı sağolsun. Çok sıkıldım bi haftasonumuz var zaten onu da iç etmek istiyolar. Böyle baskıcı olmasalar gidicez zaten yanlarına ama onlar ısrar ettikce gidesim gelmiyor ya soguyorum. Sizce haksız mıyım???

Haklı ötesisiniz. .Bizzat aynı durumu yaşamış biri olarak bizim bulduğumuz tek çözüm yolu uzak mesafeye taşınmak oldu. .sizede şiddetle tavsiye ederim. .

Şuan gündemimizde o var. Ben de çok istiyorum çünkü çok bunaldım artık. Mutlu olmaları şükretmeleri gerekirken hep bi sitem hep bi memnuniyetsizlik...

2 haftada bır pazar gunlerınızı onlarla gecırmenız guzel olanı bence
sureklı gorusunce ınsan gordugunden usanır yahu
hemde sızınde bı pazarınız var aılecek cocugunuzla gecırme hakkına sahıpsınız

Kesinlikle öyle. Şuan cocugumuz yok ama inanın şimdiden onu düşünüyorum bi de bebek olsa bu ilgi daha da artacak diye. Bebek olayını ertelememin bir sebebi de bu maalesef..

Madem yakın eşin iş çıkışı yarım saat uğrasın haftada bir gün

Yemek vs yemesin eşim sofrayı hazırlamıştım deyip gelsin

Onu da düşündük ama o zaman da eşim için çok yorucu oluyor maalesef. Durduk yere sıkıntı yanı...

Onu da düşündük ama o zaman da eşim için çok yorucu oluyor maalesef. Durduk yere sıkıntı yanı...

5 dakika diyorsun niye yorucu olsun

Girecek kapıdan nasılsın ne yapıyorsun diyecek hatta gitmeden arayıp bir ekmek yoğurt vs eksik ise alacak sonra da net nir şekilde kalkıp gelecek kırılır 10 dakika daha oturayım demeyecek ama

Bu niye yorsun ki tüm haftasonu olmasından iyidir

Girecek kapıdan nasılsın ne yapıyorsun diyecek hatta gitmeden arayıp bir ekmek yoğurt vs eksik ise alacak sonra da net nir şekilde kalkıp gelecek kırılır 10 dakika daha oturayım demeyecek ama

öteki türlü olan size oluyormuş
eşiniz olmasa bu insanları tanımayacaktınız bile sizin haftasonunuz böyle baskı ile geçeceğine eşiniz yarım saat
yorulsun, onunki can da sizinki ne?

Biz 1 yıllık evliyiz ve eşimin ailesiyle aynı sehirde yaşıyoruz 5 dakikalık bir mesafe arabayla. Eşim tek cocuk. Bundan mıdır anlamıyorum kayınvelide sürekli bizi yanlarında istiyorvama öyle böyle degil. Sürekli çok özledik hadi gelin valla çok özledik ayyy nasıl da özledik çok da özledik pek de özlüyoruz modundalar. Birkaç kez tatlı sert uyardım ama hala aynı. Ama bizim bi tane çocuğumuz var napalım çok özlüyoruz diyolar. Ben anamı babamı bu kadar gormuyorum ya.Çıldırmak üzereyim gercekten. Eşim Allahtan anlayışlı sağolsun. Çok sıkıldım bi haftasonumuz var zaten onu da iç etmek istiyolar. Böyle baskıcı olmasalar gidicez zaten yanlarına ama onlar ısrar ettikce gidesim gelmiyor ya soguyorum. Sizce haksız mıyım???
Haklısın emrivaki çok kötü birşey nefret ederim.

Haklısınız sonuçta dünyanın öbür ucunda yaşamıyorsunuz,aynı şehirde yaşıyorsunuz.
Karı-koca vakit geçirmeyi istemek gayet normal bir şey.
Eşiniz eğer anlayışlıysa kimseye aldırmayın,beraber bir şeyler yapın.
Bu kadar fazla da sıkboğaz edilmez ki insan özledik gelin diye

Burada iş biraz eşinize düşüyor. Onun sınırı koyması lazım. Sadece sizin demenizle pek bir şey değişmez maalesef.

Onlarda bi de yemeğe gelin takıntısı var ne yazıkki. Eşim tek gitse kızımız nerde o niye gelmedi muhabbeti oluyor

Bugün dediginiz gibi yaptık mesela eşim gitti bi yarım saat oturdu geldi. Bundan sonra böyle denicez artık... Tesekkur ederim yorumunu icin

öteki türlü olan size oluyormuş
eşiniz olmasa bu insanları tanımayacaktınız bile sizin haftasonunuz böyle baskı ile geçeceğine eşiniz yarım saat
yorulsun, onunki can da sizinki ne?

Ona da kıyamıyorumki. Ben gitmek istemeyince bise demiyor ama morali bozuluyor haliyle. Buyuklerin bu anlayışsızligi işte ..

Haklısınız sonuçta dünyanın öbür ucunda yaşamıyorsunuz,aynı şehirde yaşıyorsunuz.
Karı-koca vakit geçirmeyi istemek gayet normal bir şey.
Eşiniz eğer anlayışlıysa kimseye aldırmayın,beraber bir şeyler yapın.
Bu kadar fazla da sıkboğaz edilmez ki insan özledik gelin diye

Evet eşim sağolsun beni uzmuyo bu konuda. Ya anlatamam o kadar yoğun bir ısrarki. Ama biz çok özlüyoruz diye. Ben anlamıyorum yani.. Benim de annem var o hiç ozlemiyo diyorum kendi kendime bunalıma sokcak kadın beni ya

sizi çok iyi anlıyorum da onları da biraz anlayabiliyorum sanırım o_O
tek çocuk olduğu için yanlarına gelsin gitsin istiyorlar torun yok başka çocuk yok
bence eşinizin yemekten önce uğraması da mantıklı
birde haftanın belirli bir gününe bağlayın bu işi mesela cuma günleri akşam yemeğini onlarda yiyin ama pazar günü gitmeyin hem cuma akşamı uzun oturursunuz hem hafta sonundan olmazsınız
niye gidip gelmediğinizi sorduklarında ev işlerinizin olduğunu arkadaşlarınızın çağırdığını söyleyebilirsiniz

Ailedir Özler ama onunda bir sınırı var..yaşadıklarınızı anlamanın ötesinde bizzat yaşadım,,böyle insanlara uzaklasilmadigi sürece malesef asla mesafe koyulamiyor. .Siz mesafe koymaya basladikca annen öksürdü gel,,akraba geldi gel is başka boyut kazanıyor (erkek ailesinde çareler tükenmez) o yüzden kimseyi kırmadan ya taşının ya da esiniz uygun bir dille aileye anlatsın bi şekilde olmaması gerektiğini..
Not: taşınmadan önce eşim annesine açık açık benimle başbaşa kalmak istediğini söyledi..verilen cevap bugün burda kalın oldu..Ama dusunceli aile odaya havlu da koydu:KK70:

En azindan sizi ayirmiyor, sizi de ozluyormus.
La

Uygun bir dille "cocuk yspmadiginizi, gezmek istediginixi, bu zamani bi daha bulamayacaginizi, vs" ifade ettiniz mi? Uzakta olunca, insan zor gunde yaninda birini arar.İyi dusunmek gerek

sizi çok iyi anlıyorum da onları da biraz anlayabiliyorum sanırım o_O
tek çocuk olduğu için yanlarına gelsin gitsin istiyorlar torun yok başka çocuk yok
bence eşinizin yemekten önce uğraması da mantıklı
birde haftanın belirli bir gününe bağlayın bu işi mesela cuma günleri akşam yemeğini onlarda yiyin ama pazar günü gitmeyin hem cuma akşamı uzun oturursunuz hem hafta sonundan olmazsınız
niye gidip gelmediğinizi sorduklarında ev işlerinizin olduğunu arkadaşlarınızın çağırdığını söyleyebilirsiniz

İnanın empati kurmaya çalışıyorum. Ben de anne olcam yarın öbür gün anlamaya çalış diyorum kendi kendime. Evlattır tabiki özlenir ben yegenlerimi bile deli gibi özlüyorum ama insanın hayatına müdahale edecek kadar yoğun ısrar baskı boguyo beni. Belki başkası olsa hosuna bile gider bu tavır ama beni itiyo.

Back
X