Kayınvalidenin cimriliği

Benim kv de iki yelek ördü sadece.Bebek arabasını alayım dedi taksite böldürün ben taksitleri size yollayayım dedi.Biz de tamam ne önemi var ha peşin ha taksit dedik.Aldık arabayı aldınız mı dedi ben size yollayacağım dedi tşk ettim.Sonra ses yok😂😂Ve ben onun bu saçmalıklarına bile üzülmüyorum kimseden beklentim yok kendisi teklif etti kendisi döndü çok lazım sanki parası ben kızıma her şeyin iyisini alırım.Üstüne hatta bir de annem bebek odasını aldı onu duydu heee 8-9 bin bir şeydir diye küçümsemeye çalıştı😂😂Yüzsüz
Bizde de var o siz alın ben ödeyim olayı. Evine beyaz eşyayı bize aldırıyo taksitleri öderse öder ödemezse bilmiyorum eşimle hallediyorlar

Kayınvalide niye ev hediyesi alsın ki? Evlenirken biseyler almadı mi.?
Hayır almadı her şeyi eşim aldı. O yüzden zaten ufak da olsa insan bir şey bekliyor. Hani en azından komşuya giderken alınan türden bir şey olsa bile. Evi de zaten ben aldım. İçini de eşimle ortak dizdik. Kv nin bir çöpünü görmedim. Eli titrer bir şey yaparken. Ama sözde dünyaları serer ayaklarımıza

Cimriyse cimri bu saatten sonra kadını değiştiremezsiniz. Ev hediyesi neden alsın hiçmi birşey almadı size evlenirken eşiniz kendisimi aldı yaptı herseyi? Öyleyse bile siz üzülsenizde kimse değişmeyecek kendinize dert aramayın derim ben. Hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza alırsınız inşallah Allah sağlık sıhhat uzun ömürler versin..
Amin sağolun. Evet bir şey almadı evlenirken. İnsan komşuya bile ilk giderken ya da ev aldıgında hayırlamak için bir şey alır. Benim değerim yoksa oğlu için yapar insan. Biz kiradayken ev alıp taşındık onda bile gelip giderken bomboş gelip gitti. Diyorum ya komşu bile borcam alıp gelir en basiti. Fazlasında gözüm yok

Yahu ben 10 yıllık evliyim bir iğnesi yok kayınvalidemin. Bebeğe de bir şey takmadı ya da almadi zamanında. 3 yaşında iken bir peluş almıştı sadece onu hatırlıyorum ama ben hiç al sin etsin diye düşünmedim hele eşim için üzülmek hiç aklıma gelmedi. Benim ailem altınlarını da taktı bebek arabası bisiklet yatak vs da aldı yani..ben alın ya da takin demedim..içten gelir bu. Bazen de içten gelse de durum el vermez. Hayret bir şeysiniz ya. Böyle şeylere takılmak da başka bur sorun yokda kendine dert aramaktır. Çok şükür benim kayinvalidem iyidir hicbir şeye karışmaz. Onu yapmadın demez niye aramadın demez lad sokmaz vs. Niye başka beklentim olsun. Öyle şeyleri olsa da madem sen böylesin niye bunları yapmıyorsun der miydim hiç sanmam. Hele eşim için üzülecekmişim peh. Kime ne benim eşimin ailenin aldığı almadığı veya yaptığı yapmadığı şeyden lafını bile etmem zaten ki haberi olsun insanların.
İnsanların haberi olmasıyla ne alakası var. Lafa gelince mangalda kül bırakmayan bir kadın insan da haliyle diyor ki ee sonuç. Sağda solda düğünde şunları yaptık bunları yaptık yetmedi diye insanları bana dolduran biri. Anlattığı şeyleri de eşimle ben kendi paramdan yaptım. Yapamadığı şeyleri de söylemek üstten konuşmak huyudur ve eşim hep kızar. Anne yapmayacaksan konuşma diye. Onun adına üzülmem de bu sebepten

Kızlar bende mi sıkıntı var bilmiyorum. Ama gerçekten saçma geliyor bana. Evleneli yıl oldu kayınvalidem hala bize ev hediyesi almadı. Hediyeden kastım Bi çay bardagı bile olur. İnsan düşünülmek istiyo. Millete gelince şunu aldı hayırlamak lazım diye eşime baskı yapıyo ki hediye alsın diye ama bahsettiği kişilerle muhabbetimiz yok. Hani olur da eşim hediye alırsa bu da kendi almış gibi verecek niyeti o. Hamileyim ayrıca bebegim neredeyse doğacak. El gibi sadece Bi tulum getirdi başta. Gerçekten insan üzülüyor. Hadi ben kendisini çok sevmiyorum ama eşim için üzülüyorum. Benim ailem her şeyle ilgilenirken o hep yalnız.
eşiniz için üzülmeyin . yarın anam anam diyecek başka bir şey değil.

Bizde esimin ailesi tarafindan bisey gormedik hep annemler kosar 2 cocuguma annem bakiyor kadin bi kere bile Allah razi ollsun dedigini duymadim bebegimide bi yorgan bi yastik getirdi aman bisey istemiyorum yeterki uzak dursuin insan alisiyo canim bosverr insallah esin ailenin kiymetini bilir o dahada sinir edici

Toplum normlarinin getirdigi bazi kurallar var gelenekselleşmiş mesela yeni ev alana tasinana ev esyasi yeni cocuga ihtiyaclarindan birini alma hatta altin alma vs ama yani bana cok ilginc geliyor adi ustunde hediye ya hediye. Nasil insanlara bu konuda icerleyebiliyorsunuz. Keske evlendikten sonra ailelerinizden bi siyrilip her ihtiyacınızı kendiniz karsilamaniz gerektigini bilseniz kabullensenizde bi taraf yapmayinca ama benim ailem yapiyor misillemesini ortaya sunmasanız. Evet hediye alsa cok hoş olur ama zorunda değil. Neymiş bu evlat kac yasina gelse ev barkta kursa hala sorumluluk hala sorumluluk.

Benim kv-kp de bebekken birşey almamıştı. Ben hevesle kendim aldığım için herşeyi çok umrumda olmadı. Ama kızım büyüyünce elinden tutup mağazada seçtire seçtire aldılar kıyafetlerini. Öylesi hoşlarına gidiyormuş meğer, biraz büyüyüp dillenmesini beklemişler. Evime de birşey almadılar. Almasınlar napayım insanları darlayacak halim yok. Hediye içten gelerek alınan bişey.

kv evlenince hediye mi alıyormuş

yani evlenilince hediye o düğünde takılan takı değil mi ayrıca ev hediyesi de mi oluyor

benimki de almadı hatta bir sır vereyim annemler de almadı

o evlenildi diye ev hediyesi alan kv komşusu, anne komşusu uzak uzak teyzeler değil miydi ya

ev aldık hediye almadı başkalarına hediye gönderiyor deseniz anlayacağım zira ev alana hediye alınır da evleneni duymadım

sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın lakin doğmamış henüz ve tulum almış

ne alacaktı mesela

oğlum doğmadan kimse bir şey almadı

doğunca altın alıp taktılar oldu bitti

beklentinizi düşürün kendi ailenize odaklanın kv yi vs umursamayın

Kayınvalidem evime çöp bile almadı. Torununa bir çorap bile layık görüp almadı. Ama ben takıyor muyum hayır :)
Beklenti olunca üzer ben eş ailesi bana dokunmasın bin yıl yaşasın kafasındayım.

kv evlenince hediye mi alıyormuş

yani evlenilince hediye o düğünde takılan takı değil mi ayrıca ev hediyesi de mi oluyor

benimki de almadı hatta bir sır vereyim annemler de almadı

o evlenildi diye ev hediyesi alan kv komşusu, anne komşusu uzak uzak teyzeler değil miydi ya

ev aldık hediye almadı başkalarına hediye gönderiyor deseniz anlayacağım zira ev alana hediye alınır da evleneni duymadım

sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın lakin doğmamış henüz ve tulum almış

ne alacaktı mesela

oğlum doğmadan kimse bir şey almadı

doğunca altın alıp taktılar oldu bitti

beklentinizi düşürün kendi ailenize odaklanın kv yi vs umursamayın
İlk evlendiğimizde kiradaydık. Bir kaç ay önce kendi evimizi aldık. O evden bahsediyorum. Ha genel olarak zaten düğünde de bir şey yapmadı. Takısı tokası da yok. Ama başkalarına gelince atıyorum ev aldılar biz de şunu alalım diye duyurur. Hayır git al kendin senin akraban biz tanımıyoruz bile. İnsan buna üzülüyor. Kırk kat el kadar umursamıyor diye. Sanırım ben konumu baya eksik yazdım o yüzden yanlış anlaşıldım biraz

Kızlar bende mi sıkıntı var bilmiyorum. Ama gerçekten saçma geliyor bana. Evleneli yıl oldu kayınvalidem hala bize ev hediyesi almadı. Hediyeden kastım Bi çay bardagı bile olur. İnsan düşünülmek istiyo. Millete gelince şunu aldı hayırlamak lazım diye eşime baskı yapıyo ki hediye alsın diye ama bahsettiği kişilerle muhabbetimiz yok. Hani olur da eşim hediye alırsa bu da kendi almış gibi verecek niyeti o. Hamileyim ayrıca bebegim neredeyse doğacak. El gibi sadece Bi tulum getirdi başta. Gerçekten insan üzülüyor. Hadi ben kendisini çok sevmiyorum ama eşim için üzülüyorum. Benim ailem her şeyle ilgilenirken o hep yalnız.
Amannn çokmu lazım bana düğünde gelen hediyeleri kaynana görümcenin ceyizine koydu... Bende hamileyim daha bana bir hayırlı olsun demediler çokta lazım değil birde ilk torun hiç takılma güzelim hamileliğin tadını çıkar

Benimki de oyle. Ev aldik bir hayirli olsun hediyesi bile almadi. Ben kendisine her dogumgununde anneler gununde hediye mutlaka alirim. Kendisi dogumgunumu kuru bir mesaj ile kutladi. Hic umurumda degil inan. Ve daha iyi bile oluyor. Bisey aldiysa yuz kere lafini yapan bir kadin. Hicbiseyi gecmesin bana, son derece memnunum.

Bence esin için çok da üzülme. Senin ailen herşeyi yapıyor onunki yapmıyor diye aileni de baştacı edecek sanma. En ufak bir olayda anlarsın ki ona göre senin ailen hicbirsey yapmamış herşeyi kendi ailesi yapmış . Umarım böyle olmaz ama olabilitesi çok yüksek bu dediğimin

Back
X