• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidenin gizli borç sorunu?

Ya bi de şey dikkatimi çekti yazmadan edemicem hac farz ama parası olana önce başkasının hakkını üzerinden atması lazım borcu olan adam farkında değil mi ya borcu olduğunun nereye gidiyor hacca ne enteresan bi durum

Ya bi de şey dikkatimi çekti yazmadan edemicem hac farz ama parası olana önce başkasının hakkını üzerinden atması lazım borcu olan adam farkında değil mi ya borcu olduğunun nereye gidiyor hacca ne enteresan bi durum
Gelde anlat güya kızının fikri doğum günü hediyesi ana görümcenin imkanı yok bilmememesi herseyden haberdaf. Daha geçen gün kv anneme
İftara gelmesin diye bile olay çıkardı gizliden

Bence hiçbir şey demeyin. Sizi ilgilendiren bir durum yok. KV borç almış mış mış. Kim diyor ? teyze kızı diyor. Kv borç aldıysa kendi düşünecek. Sizi ilgilendirmez. KV zaten o parayı borç aldıysa eğer ve borcumu ödeyeceğim diye eşinizden geri istiyor olsaydı eşinize kendi söylerdi, ben böyle böyle borç aldım zart zurt diye. Bence siz hiçbir şey demeyin.
İyi ki de aile ile mesafeliymişiniz yine de bunları kendinize dert ediyorsunuz. Mesafenizi koruyun.

Bence hiçbir şey demeyin. Sizi ilgilendiren bir durum yok. KV borç almış mış mış. Kim diyor ? teyze kızı diyor. Kv borç aldıysa kendi düşünecek. Sizi ilgilendirmez. KV zaten o parayı borç aldıysa eğer ve borcumu ödeyeceğim diye eşinizden geri istiyor olsaydı eşinize kendi söylerdi, ben böyle böyle borç aldım zart zurt diye. Bence siz hiçbir şey demeyin.
İyi ki de aile ile mesafeliymişiniz yine de bunları kendinize dert ediyorsunuz. Mesafenizi koruyun.
Biliyorum ama eşimden bu durumu gizlemek hoşuma gitmiyor tersi olsa o bilse bana anlatmasa? Ama ödemesine razı değilim bende küçücük evde yasiyorum daha calismiyorum bebek olduğu için ise başlıcam edicrm biriktiricez fln. Aynen öyle hamile oldum kavga ettiler boş sebeplerden dolayı lohusa oldum ayrı dert oyuzden onlardan asla yardım talep etmem ölsem bisey istemek istemem
Onlardan benim görüşüm o.

O zaman konu sahibi diyecek ki kuzenin geldi bana boyle boyle anlatti adamda eger biliyorsa ve o yuzden dugun altinlarini verdiyse gidecek anasina soracak sen uc milyar yediyuz elli milyon milyar bu parayi sen ne yaptin diyecek
Bi kismina hadi üç beş bilezik altın kolye aldı ama peki oralardan aldigi tüm parayı bize harcadığını düşünmüyorum açıkçası

Bu para sizin hanenize girmedi mi? Girdi. Bu borç size yapıldı yani. Ne demek helal etmiyorum kimin parasını kime helal etmiyorsunuz komik oldu. Acilen kvye söyleyin bakalım bir hal yol bulunsun az paralar değil bunlar, asıl size helal etmezlerse sizin hanenizden çıkar o para haberiniz olsun.
İyiydd hersey gizli eşimin arkasından yapildi. Eşim zaten dugunj kendi ödedi herseyi o ustlendi. Annesi eşine sözler verdi yok yıllardır kenara birikmisim vardı diye eşime Basbaya yalan söyledi. Eşim yıllardır annesiyle yaşanıyor yakın otursaalar bile. Esim annesinin fszla parası olmadigni biliyor ama bilmiyorsunuz kayınvalide çok bilmiş gibi konuşma halleri var insanı ikna eder yani.

Bana altın takmak için borç alıyor benden altınları da geri alıyor borç baba kaliyor günah bana oluyor iyiymiş
Altınları değil akrabaların taktiği takıları geri alıyor, o aldığı eurolari da oğlunun eline veriyor.

Biliyorum ama eşimden bu durumu gizlemek hoşuma gitmiyor tersi olsa o bilse bana anlatmasa? Ama ödemesine razı değilim bende küçücük evde yasiyorum daha calismiyorum bebek olduğu için ise başlıcam edicrm biriktiricez fln. Aynen öyle hamile oldum kavga ettiler boş sebeplerden dolayı lohusa oldum ayrı dert oyuzden onlardan asla yardım talep etmem ölsem bisey istemek istemem
Onlardan benim görüşüm o.
Şimdi ben olsam söylemezdim. Siz çünkü vermesini istemiyorum diyorsunuz. E eşiniz vermek isteyecek anladığım kadarıyla, sizse vermesini istemeyeceksiniz. Adamın içine daha çok dert olur. Siz şimdi söyleyim ki söylemedim diye içime dert olmasın, içim rahatlasın diyorsunuz ama siz söyleyince daha çok dert olacak, bu sefer eşinize de dert olacak. Hani eşime söyleyim o da eğer böyle bir durum gerçekten varsa (gerçekten var mı onu da bilmiyoruz) O da bilsin ve istiyorsa versin annesinin borcunu diyor olsaydınız o zaman başka ama siz vermesin diyorsunuz. E söyleyeceksiniz sonra da verme mi diyeceksiniz?

Kv kardeşinden borç almış sonra kardesi parayı isteyince kizmis mi. Ben bunu anlamadım o para neyin parasi. Sanırım satılan bir miras parasi var o para pay edilirken sizinki düğünü sebep gosterip fazla almis. Orada sizin bilmediğiniz başka durumlar var muhtemelen.

Heralde sizin ödemeniz için size bu laf ulastirilmis ama doğrusu ne kendiniz bile bilmiyorsunuz.
Bence eşiniz biliyordur.

Bi kismina hadi üç beş bilezik altın kolye aldı ama peki oralardan aldigi tüm parayı bize harcadığını düşünmüyorum açıkçası
Kocanıza vermiş ya kadın parayı eşinize sormadınız mı annenin verdiği beş bin Euro ile ne yaptın diye?

Kv kardeşinden borç almış sonra kardesi parayı isteyince kizmis mi. Ben bunu anlamadım o para neyin parasi. Sanırım satılan bir miras parasi var o para pay edilirken sizinki düğünü sebep gosterip fazla almis. Orada sizin bilmediğiniz başka durumlar var muhtemelen.

Heralde sizin ödemeniz için size bu laf ulastirilmis ama doğrusu ne kendiniz bile bilmiyorsunuz.
Bence eşiniz biliyordur.
Sanmıyorum eşimin bildiğini gerçekten

Bence eşiniz biliyordur.
Haklısını ama ilerde gelinimiz biliiuoedj olursa bu sefer güvenini kaybederim…otursun konuşsun annesiyle ben okuyum olmayım ama
Bıktım bu ailenin para mevsusuzundsn

Asıl hakkini helal etmeyecek taraf borc veren taraf. Para güya sizin dügün masraflariniz icin alinmis. Ortada kaybolan dügün altinlari da var. Böyle birseyi esimden saklamazdim cünkü muhtemelen altinlari o 4-5000 bin euro icin almasina izin verdi. Tutarsizlik var yani.

Altınları değil akrabaların taktiği takıları geri alıyor, o aldığı eurolari da oğlunun eline veriyor.
O zaman konu sahibinin eşi biliyor olmalı annesinin borc aldığını vs çok karışık bu konu ben konu sahibinin yerinde olsam ana oğul oturup halletsin yani derdim işte yazılı bir şey olmayınca sevmiyorum bu borç işlerini alanda verende arayı bozuyor işte tüm parayı oğluna verdimi vermedimi onuda bilemeyiz görmedik benden habersiz şeyi ben ödemem benim kişisel fikrim bu benim haberim olur bana senin için sizin için borç alıyorum şu kadar denir hoş buda saçma araya niye giriyor ben alıyım ben öderim karışık bir durum para işi senetle olur söz ile bu kadar olur. Kim ne almış kime nereye ne kadar vermiş karman corman

Arkadaşlar eşimle 3 yıldır evliyiz. Kendimiz iyi anlaşıyoruz şimdi 14 aylıkta bi kızımız var.

Ailesiyle kafa yapılarımız farklı o yüzden baştan beri mesafeyi koruduk şu anda da öyle. Eşimde böyle olmasını istiyor.

Direk soruya geçiyorum,

Bundan bir kaç ay önce eşimin teyze kızı geldi yaşı bana yakın. Kendisi biraz nasıl desem dedikodu meraklısı gibi ama genel olarak iyi olarak algıladım. 3-4 kez gördüm ara sıra seyrek halde bebeğimle. Bu kız bana öyle bi bomba artıkı ne yapacağımı şaşırdım.

Kendisi 1 yıl önce nişanlandı ve ben ve eşim evleneceğimiz zaman kayınvalidem eşime sözler vermiş işte para vereceğim oğlum gelin alışverişi altın falan diye neyse eşime 4-5Bin Euro vermiş. Her neyse eşimin teyze kızı kayınvalidemin bunu kardeşinden borç aldığını söyledi. Eşimin dedeleri bi arsa bir şey satmış herkes o payı almış. Kayınvalide kendi düşen payını almış dedi ama ekstra borç istemiş. Eşimin teyzeside kızının nişanından önce kayınvalidem abla borcunu yavaş yavaş öde demiş. Kayınvalide çıkışmış benden o borçu nasıl istersin diye. Aralarında ne karar verdiler ettiler hiç birimiz orada değildik. Bu olay sonrası iki kardeş küs 1,5 yıldır. Bunlardan hiçbirinden eşimin haberi yok.

Eşimin kuzeni bana eşimin haberi olmadığını söyledi söyleme sakın falan diye bende söyleme gitme söz verdim. Aylar sonrası açıkçası ana kız bilerek bana duyurdular gibi geliyor borç ödensin diye. Anneme bu durumu anlattım kızım sakın söyleme eşin ödemeye kalkar dedi haklı da. Hem vicdan yapıyorum hem napacağımı bilmiyorum.

Bundan 1 ay önce görümcem kayınvalideye doğum günü hediyesi olarak 3 çocuklar biraz para vereceklermiş hacca gitmesi için onu bana duyurdu. Esim henüz bisey vermemiş hani ev durumimuz var ne kadar verebilirim bilmiyorum diye. Eşimde abisinden küçük bi miktar para alicak ortak bisey sattılar açıkçası o parayı versin istemiyorum.

Komik olan kayınvalidemin karakteri ortada zaten ufak tefek yalanları hep vardı. Eşim daha bi para ödemedi bu hac için.

Napmalıyım ben? Eşimi üzmek istemiyorum oruç tutuyor ödemesine de hakkım helal değil. Ne yapmalıyım? Vicdan yapoyoeum eşim benden saklasa kizmazmiydim
Diye..

Geçen sene doğum yaptim, 1 ay geçti katimvalide eşimden 1 aylık kirası için borç para istedi halbuki kaynim eltim hep beraber bi yıldır kvde oturuyordu pek yardim etmiyorlardı. Esime ozaman kızdım oda bana bozuldu senin annen öyle durumda olsaydı ben bisey demezdim gelen ama elbette derdi

Susmaya devamı etmeliyim veya en yakin zamanda söylemelimiyim? Söylesem bile eşime derdim hakkim helal değil annenin borcunu ödemene diye çünkü o miktarı esim borg alırdı bi bankadan.
Aslında çözümü çok basit
Toplayacaksiniz aileyi diyeceksiniz ki ben duydum böyle bir borç varmış sözde bizim için alınmış çok üzüldüm
Annecim bu parayı ne yaptınız nereye harcadınız bize kalem kalem soyleyin
Sonra da altinlarim ne oldu onları kalem kalem soyleyin
El elde baş başta bir durum varsa tamam vucdaniniz rahat olsun
Ama bakın a dan z ye hesaplansin ki hak geçmesin
Başka çözümü yok
Kv ile basbasa iken yapayım diye düşünmeyin herkes olsun kıvırmaya kalkmasın şuna verdim buna verdim demesin o çok bilmiş görümce de olsun bu olayi kapatin rahat edin

Kv üzerinde borç ile hacca gidemeyeceğini o sekilde haccin kabul olmayacağını gerçekten bilmiyor mu yuh yani
Herkesten helallik almadan gidemez 1 kişiyle bile küs olmayacak öyle kolay değil hacca gitmek ve makbul hac yapmak bunları nasıl bilmez

Back
X