Kayınvalidenin kalması

allys

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2016
197
147
23
arkadaşlar bişey danısmak istiyorum. Fikrinizi almak bir nevi.

Kasımda dogumum var, ekim basında gelicek kayınvalidem ve kayınpederim(kayın pedrrim felçli) kasımda dünyaya gelicek çocuk ilk torunları. Kayın validem bizde kalmayı seven biri biraz. Bize 12 saat uzaklıkta oturuyorlar. Sanırım baya uzun kalıcaklar bir kış gibi. Ben bebeğe bakıcakmışım, o da yemek yapacakmış. Bence 2 ay yeterli diye düşünüyorum ama, bi dogum için 6ay kalınır mı? Bir kış geçirilir mi? Fikirleriniz neler? Yoksa ben mi abartıyorum.

Kasımda dogumum var, ekim basında gelicek kayınvalidem ve kayınpederim(kayın pedrrim felçli) kasımda dünyaya gelicek çocuk ilk torunları. Kayın validem bizde kalmayı seven biri biraz. Bize 12 saat uzaklıkta oturuyorlar. Sanırım baya uzun kalıcaklar bir kış gibi. Ben bebeğe bakıcakmışım, o da yemek yapacakmış. Bence 2 ay yeterli diye düşünüyorum ama, bi dogum için 6ay kalınır mı? Bir kış geçirilir mi? Fikirleriniz neler? Yoksa ben mi abartıyorum.

İstemeyin kalmaya değil yerleşmeye geliyor.Hizmet etmekten çocugunuza bakamazsınız.

Abartmıyorsunuz,çok fazla 6 ay.
Eşiniz ne diyor,az kalsınlar derseniz üzülür mü?
Annesine az kalın diyebilir mi?

Eşime nasıl konuşuyorsa eğer biz bakmaya geliyoruz yardımcı olucaz diye söylediklerinden eşimde işin duygusal boyutunda. Annemler aenin için gelicek sana kolaylık sağlayacak gibi bir düşüncede. Bilirsiniz erkek daha farklı düşünür. Eşimle bu konu yüzünden yani hamilelik bebek bakmak diil, evliliğin ilk yılında da gelmeye kalktılar tepki verdim, annemelri istemiyorsun oldu. Korkuyorum bişey demeye. Hamileyim. Kayınvalidem düşüncesiz bilmiyorum. Şimdide bahane bebek bakmak bana yardımcı olmak. Ben nankör olucam bilmiyorum şimdi mi konusayım , sonra onlar varken kenara cekip mi konusayım eşimle bilemedim bunalıma hirdim daha şimdiden. Evde rahat olmak istiyorum.. Bilmiyorum :(

Kayınpeder de bakıma muhtaç değil mi

O kadar bakıma muhtaç bir arada zor olur

Bir de maddi olarak nasılsınız Bebek zaten ekstra masraf demek iki de onlar gelince geçim zor

Doğuma bir hafta kala gelip en fazla kırkı çıkınca gitsinler

Kayınpederin öyle bir masrafı yok. Maddi yonden iiz. Eşim çalışıyor. Ben de çalışırım ilerde belki bilmiyorum. Kayınpederim öocuk gibi artık felçli oldugundan. Cok konusur. Ona bişey diyemem. Demem de ama bu kadar da kalınmaz. Yoksa saygım hepsine sonsuz. Ama bebekle anne biraz da yalnız kalmamalı mı? Yani ben de eşime biraz kendimi kanıtlamalıyım , tek basına cocuk bakabildigimin yada ne bileyim bi aile oldugumuzu anlamak adına yalnızlık gerekli diye düşünüyorum.

Şimdiden bunalıma girdim inan ki. Yok doguma yakın gelicez dediler, ağırlaşıcaz dana bakmak gerek gelmek gerek diyor kadın ne diyim? Ne diyim de ne olsun. Telefonda dedim acele etmeyin diye ama bana eşimle konusacakmış öyle dedi:s karar mercisi eşimle kendisi gibi

6 ay olduğunu kim söylediki? Sanırım siz kuruntu yaptınız? Belki siz toparlanana kadar durur giderler..
Bakarsınız duruma, şimdi birşey söylerseniz önyargılı davranmış olursunuz, hele gelsinler zaman geçsin, gidişata göre tavrınızı belli edersiniz..

Kalkın gidin diyecek değilsiniz tabiide, eşinizle sonrasında konuşursunuz..

Belki kötü niyetli değildir hemen fevri davranıp kötü düşünme...

Geldiğinde huzurunu bozacak olursa eşinle konuşursun, henüz ortada bir şey yokken eşine az kalsınlar 6 ay fazla,istemem dersen yok yere huzurun bozulur...
Belki sen de memnun olacaksın bu durumdan

6 ay kayinpeder için de zor olursa oradan yürüyün derim.

Bu arada çocuğun huyuna göre değişir. 6 ay fazla da olabilir az da.

Arkadaşlar hatam varsa affola öncelikle ama bi anne düşünün evladını binbir zorluklarla büyütüyor yarın öbür gün el kızı(biz) devreye girince durum niye değişiyor. Çok üzülüyorum bu duruma. Babasız büyümüş biri olarak annemle hep sığıntı gibi kaldık abimin evinde beş karış surat cabası. 4 yıllık evliyim o gün bugündür kaynanam hep yanımızda. Laf sokmuyor mu fazlasıyla hemde.Ama herşeyden önce sevdiğim adamın annesi ömür boyu başımın üstünde yeri var.

Kayınpederin öyle bir masrafı yok. Maddi yonden iiz. Eşim çalışıyor. Ben de çalışırım ilerde belki bilmiyorum. Kayınpederim öocuk gibi artık felçli oldugundan. Cok konusur. Ona bişey diyemem. Demem de ama bu kadar da kalınmaz. Yoksa saygım hepsine sonsuz. Ama bebekle anne biraz da yalnız kalmamalı mı? Yani ben de eşime biraz kendimi kanıtlamalıyım , tek basına cocuk bakabildigimin yada ne bileyim bi aile oldugumuzu anlamak adına yalnızlık gerekli diye düşünüyorum.

Yalnızlık gerekli tabii

ben masraf olarak değil de yatalak vs sandım bakım gerekli derken

Masraf da artmaz demeyin su elektrik tuvalet kağıdı masrafı dahi katlanır

Annem ve babam doğumdan 5 gün önce gelip 25 gün sonra gittiler

Hiçbir şeye karışmayıp ne dersek onu yaptılar yine de ohhh gittiler iyi ki dedik

Zira zaten Bebek ile bozulan aile düzenin sürekli evde birileri varken de bozuluyor

Sağlık sıkıntısı yoksa her anne çocuğuna da evine de bakar

Eşine yavaştan kendim bakmaya alışmam lazım çok kalmasınlar modunu oturtman gerekli

6 ay olduğunu kim söylediki? Sanırım siz kuruntu yaptınız? Belki siz toparlanana kadar durur giderler..
Bakarsınız duruma, şimdi birşey söylerseniz önyargılı davranmış olursunuz, hele gelsinler zaman geçsin, gidişata göre tavrınızı belli edersiniz..

Kalkın gidin diyecek değilsiniz tabiide, eşinizle sonrasında konuşursunuz..

Biliyorum cünkü eşimle öyle konusmuslar sanırım, eşim laf arasında demişti. Gelsinler mayısa kadar sana bakarlar ederler dedi. Dediyse eger böyle bişey kesin annesi demiştir bir kış geçiririz gibi. Ön yargılı değilim , evliliğiminilk yılı da böyle gelmek istediler ifrit oldum. Gelin demddim insan anlardı yani. Biliyorum huylarını şimdi hele bahane hazır bebek oldu... Kesin mayısa kadar kalacaklar...

Şimdiden bunalıma girdim inan ki. Yok doguma yakın gelicez dediler, ağırlaşıcaz dana bakmak gerek gelmek gerek diyor kadın ne diyim? Ne diyim de ne olsun. Telefonda dedim acele etmeyin diye ama bana eşimle konusacakmış öyle dedi:s karar mercisi eşimle kendisi gibi

eşinizi ikna edin o zaman.
bakılacak bir durumunuz olmayacak.
ben doğuma girdiğimde aradı eşim kv yi onlarda 11 saatlik yoldan geldiler . ertesi gün eve beraber girdik bir hafta kaldılar gittiler. benim için o bile fazla geldi ki severim kv yi ..

6 ay mı?
İnsan deli olur valla :S

Ben olsam çok iyi niyetlisiniz anne ama 40 ım çıkana kadar yanımda olsanız yeter.
Kimsenin düzeni bozulsun istemem.
Bebeğime de evime de yetebildiğimi de görüp iyi hissetmek isterim falan derdim heralde.
Anlayana :S

Biliyorum cünkü eşimle öyle konusmuslar sanırım, eşim laf arasında demişti. Gelsinler mayısa kadar sana bakarlar ederler dedi. Dediyse eger böyle bişey kesin annesi demiştir bir kış geçiririz gibi. Ön yargılı değilim , evliliğiminilk yılı da böyle gelmek istediler ifrit oldum. Gelin demddim insan anlardı yani. Biliyorum huylarını şimdi hele bahane hazır bebek oldu... Kesin mayısa kadar kalacaklar...
Mayısa kadar çok gerçekten, rahatsız edici bi durum haklısın ama şimdi birşey deme eşine, eğer durum çok çekilmez bi hal alırsa yavaştan kayınvalidene belli etmeye başlarsın, halinle taavrınla, belki oda anlar daha erken dönmek ister..
Bilemedim başka nolur, umarım herşey gönlünce olur ve umarım bebeğini hayırlıca kucaklar, büyütürsün :KK66:

Yalnızlık gerekli tabii

ben masraf olarak değil de yatalak vs sandım bakım gerekli derken

Masraf da artmaz demeyin su elektrik tuvalet kağıdı masrafı dahi katlanır

Annem ve babam doğumdan 5 gün önce gelip 25 gün sonra gittiler

Hiçbir şeye karışmayıp ne dersek onu yaptılar yine de ohhh gittiler iyi ki dedik

Zira zaten Bebek ile bozulan aile düzenin sürekli evde birileri varken de bozuluyor

Sağlık sıkıntısı yoksa her anne çocuğuna da evine de bakar

Eşine yavaştan kendim bakmaya alışmam lazım çok kalmasınlar modunu oturtman gerekli
İşte bilmiyorum napsam bilemedim erkenden konusmak mı yada sonra mı?

Haklıyken haksız olmak da istemiyorum. Bilmiyorum, eşimle ailesi varken kavga daha sık ediyoruz ... Sütümün kesilmesinden daha şimdiden korkuyorsam sonrasını düşünemiyorum. Nasıl söylenir edilir. Bakıma sadece banyodayken muhtac kayınpederim banyosunu kayınvalidem yaptırıyor, yemeğini kendisi yiyor. Biz önüne yemek koyucaz sadece. Sorun o da değil bilmiyorum bana 6 ay evimde birilerinin olması rahatsız ediyor. Empoze etmeye calisiyorum eşime şimdiden diyorum, ben tek basıma bakabilir miyim bebeğe acaba diye de tabii bakarsın diyor eşim de , diyicem annenler 6ay kalacak ben ne zaman basbasa kalıcam ki diyemiyorum:s

Bi duruma bak bence. Ben de bi ay yeter doyordum. Bebeğim iki aylık oldu herkes benimle kalsin istiyorum şu anda :) bebeğin huysuz olursa hiç gitmesinler istersin.

Back
X