Kayınvalidenin kalması

ev ev üstüne olmaz arkadaşım heleki yeni bebekle sen lohusa iken eşinle güzellikle konuş makul süre kalıp gitsinler ben istemiyorum vallahi doğum olsun öyle gelsinler ve mümkünse 15-20 gün içinde geri dönsünler hem annemler hem kyvdeler

ev ev üstüne olmaz arkadaşım heleki yeni bebekle sen lohusa iken eşinle güzellikle konuş makul süre kalıp gitsinler ben istemiyorum vallahi doğum olsun öyle gelsinler ve mümkünse 15-20 gün içinde geri dönsünler hem annemler hem kyvdeler

Keşke herşeyi söylemek bu kadar kolay olsaydı... Ama yok iste diil. İstemedigimi zaten önceki gelişlerimde söyledim ama yok laf vursam da , oğlunun evi diye rahat geliyor

Keşke herşeyi söylemek bu kadar kolay olsaydı... Ama yok iste diil. İstemedigimi zaten önceki gelişlerimde söyledim ama yok laf vursam da , oğlunun evi diye rahat geliyor
sen hiç gelmesinler demiyorsunki orası seninde evin arkadaşım eşin anlayışlı olması gerek kaldıki sen ona en kıymetlisini veriyorsun evladını senide kırmaması gerek çok uzun süre kalıp yüz göz olmaktansa makul süre kalıp gitmeleri güzel değilmi desen vallahi alınganlık yapıp tavır yaparsa ayıp eder yapmazmı yapar benim eşimde yapar ama bu herkes için en iyisi olacaktır. Sen kendi annen ve baban içinde aynı şeyi düşündüğünü söyle. Ben oğlumu memlekette doğurdum annemde kalmam kyvde sorun oldu banyosu sorun oldu gelen giden hayırlı olsuna sorun oldu

kyvde geçtim orda rahat edemedim bana ders oldu ikinci yavrum olursa evimde olacağım dedim inşallah nasip eder rabbim hayırlısı ile o günleri görmek. lohusa iken çok hashas oluyorsun katlanma güçün azalıyor uyku sorunu oluyor sen uyumak istiyorsun evde ses var uyuyamıyorsun çocuk uyurken 20 günlük lohusa iken kendi evime geldim ohhhh be dedim. kyvde yüzünden eşimle kavga bile ettik o süreçte hanımefendi küstü bile bana onu hiç unutmam

6 ay kimsenin evinde kalınmaz,
olacak iş değil,
zaten lohusa halinizle kimseye tahammülünüz olmayacak, her sözleri batacak, çok üzülürsünüz.
şimdiden geliş gidiş tarihlerini netleştirin eşinizle, doğum zamanı hiç ama hiçbir şey sizin ve bebeğinizin huzur ve mutluluğundan daha önemli olmamalı.
ayrıca her şey yolunda giderse asla öyle aylarca yardıma ihtiyacınız olmayacak, annem benim de kardeşimin de doğumundan sonra 15 gün kalıp gitti, sonrasında kimseye ihtiyacınız olmuyor zaten.

Simdiden konus esinle.

Onlar geldikten sonra esin asla..yeter bu kadar gidin diyemez kimse diyemez bunu denmez de...

O yuzden bastan planlayin herseyi sonradan olmaz..
40 gun yeter.

Eger bastan planlamazsan sonra cok bunalirsin ama is isten gecmis olur

Be
sen hiç gelmesinler demiyorsunki orası seninde evin arkadaşım eşin anlayışlı olması gerek kaldıki sen ona en kıymetlisini veriyorsun evladını senide kırmaması gerek çok uzun süre kalıp yüz göz olmaktansa makul süre kalıp gitmeleri güzel değilmi desen vallahi alınganlık yapıp tavır yaparsa ayıp eder yapmazmı yapar benim eşimde yapar ama bu herkes için en iyisi olacaktır. Sen kendi annen ve baban içinde aynı şeyi düşündüğünü söyle. Ben oğlumu memlekette doğurdum annemde kalmam kyvde sorun oldu banyosu sorun oldu gelen giden hayırlı olsuna sorun oldu

kyvde geçtim orda rahat edemedim bana ders oldu ikinci yavrum olursa evimde olacağım dedim inşallah nasip eder rabbim hayırlısı ile o günleri görmek. lohusa iken çok hashas oluyorsun katlanma güçün azalıyor uyku sorunu oluyor sen uyumak istiyorsun evde ses var uyuyamıyorsun çocuk uyurken 20 günlük lohusa iken kendi evime geldim ohhhh be dedim. kyvde yüzünden eşimle kavga bile ettik o süreçte hanımefendi küstü bile bana onu hiç unutmam
nim ailem yok, annem babam yok yani. Kendi ailem için örnek verrmiyorum. Ha ama olaa kendi annemi de belirli bir süre istemezdim haklısınız. Valla napcamı şaşırdım ya:/ :( daha dogurmadan bunalıma girdim, daha dogurmadan napsam diye düşünür oldum

Sanmam 6 ay kalacaklarını canım, onlar gelince eşine tatlı dille konuşursun senin annenler gelmeyi düşünüyormu

Yemeğe dokunma kv yapsın sen bebeğinle ilgilen madem yardıma geliyor sende Doğumdan sonra sadece bebeğinle ilgilen

İşte bilmiyorum napsam bilemedim erkenden konusmak mı yada sonra mı?

Haklıyken haksız olmak da istemiyorum. Bilmiyorum, eşimle ailesi varken kavga daha sık ediyoruz ... Sütümün kesilmesinden daha şimdiden korkuyorsam sonrasını düşünemiyorum. Nasıl söylenir edilir. Bakıma sadece banyodayken muhtac kayınpederim banyosunu kayınvalidem yaptırıyor, yemeğini kendisi yiyor. Biz önüne yemek koyucaz sadece. Sorun o da değil bilmiyorum bana 6 ay evimde birilerinin olması rahatsız ediyor. Empoze etmeye calisiyorum eşime şimdiden diyorum, ben tek basıma bakabilir miyim bebeğe acaba diye de tabii bakarsın diyor eşim de , diyicem annenler 6ay kalacak ben ne zaman basbasa kalıcam ki diyemiyorum:s
Eşine açık, açık söyle. Uzun süre hiç kimseyle kalmak istemiyorum, kendi annemle dahi kalamam diyebilirsin. Sizin anneniz doğuma gelmeyecek mi? Kendi annenizle de kalamayacağınızı söylerseniz, eşiniz alınmaz o zaman. Gerçekden de hiç kimseyle uzun kalmayın kırkınız çıkana kadar kalınsın yeter. Siz zaten kendi başınıza kalınca annelik iç güdüsüyle her şeyi yaparsınız.

Babanın yanında nasıl emzireceğim, nasıl o evdeyken uzanır yatarım. Rahat edemem dersen işe yaramaz mı?

Sinir oluyorum şu kayınvalidelere.... İnsana hamileliğini bile yaşatmıyorlar ağız tadıyla sonrasını düşündürmekten. Tatlım 15 günlük lohusayım, harika bir hamilelik geçirdim. Hamileyken hep ama hep yanında kim olcak diye sorduklarında eşimden başka kimseyi istemiyorum dedim. Sonra bir gün doktora sordum illa doğumda yanımda birileri olması gerekiyor mu? Lohusalık gerçekten zor mu falan gibi eşim de yanımdaydı. Doktor da bize anlattı kimsenin olmamasının daha iyi olacağını, lohusalığın zor olduğunu falan. Sonra doğum yapanlara sordum hep eşim yanımdayken onlarda anlattılar. Eşim zaten izne çıkacaktı ama doğum bayrama gelirse bayramda calışcaktı sadece ben de sadece senin olmadığın zaman annem gelir durur gider dedim. Nitekim öyle oldu. Doğum bayramdan önce oldu annem gelene kadar bir iki gün annen gelsin dedim daha yakın mesafe anneme göre annesi de baban da gelmek istiyor deyince eşim kızdı. Babamın yanında nasıl emzircek, kanaması var, dikişi var babamın yanında nasıl rahat etsin babamla gelceksen 40ından sonra gelin dedi. Çünkü doğuma da girdi eşim, en kötü hallerimi gördü. Annem gelene kadar eşim kaldı yanımda sonra annem geldi biz iki günde birbirimize girdik çünkü annem hayatta naz niyaz çekmez kendisi naz yapar. Eşim de bayramdan sonra yolcu edelim seni anne eşime iyi gelmiyosun bu şekilde bakıcaksan gerek yok dedi. Çocuğuma doyamadım hiç emzirip hemen uyutup bırakmamı isterdi alışmasın diye. Bana annemi çağırayım mı yalnız kalabilecekmisin dedi ben de kimseyi istemiyorum bebeğimle zaman geçircem dedim. Şuan yalnızım ve çoooookkk rahatım eşim izne çıkınca biz annelerine gidicez onlar gelmesin diye 3 gün kalıp döncez çünkü onlar gelirse kaç gün kalacaklarını bilmiyoruz.
Siz çok şanslısınız. Sizi anlayan, yanınızda olan bir eşiniz var. Her erkek böyle değil malesef. Ailesine hiç karşı gelmediği gibi eşinide konuşturmuyor. Maşallah Allah bozmasın. Bebeğinizi güle güle büyütün.

Arkadaşlar hatam varsa affola öncelikle ama bi anne düşünün evladını binbir zorluklarla büyütüyor yarın öbür gün el kızı(biz) devreye girince durum niye değişiyor. Çok üzülüyorum bu duruma. Babasız büyümüş biri olarak annemle hep sığıntı gibi kaldık abimin evinde beş karış surat cabası. 4 yıllık evliyim o gün bugündür kaynanam hep yanımızda. Laf sokmuyor mu fazlasıyla hemde.Ama herşeyden önce sevdiğim adamın annesi ömür boyu başımın üstünde yeri var.
İyi başladınız da sonradan bozdunuz doğurdu diye laf sokup huzur bozamaz kimse.

Şimdiden bunalıma girdim inan ki. Yok doguma yakın gelicez dediler, ağırlaşıcaz dana bakmak gerek gelmek gerek diyor kadın ne diyim? Ne diyim de ne olsun. Telefonda dedim acele etmeyin diye ama bana eşimle konusacakmış öyle dedi:s karar mercisi eşimle kendisi gibi

Ne alakası var resmen bahane. Sancıyı evde çektim eşimi uyandırdım ikimiz gittik ben doğuma girince herkes toplaştı.
Riskli bir gebeliğiniz yoksa 1 ay önce gelmesinler. Hadi doğumdan sonra bebek seni oyalar da hamileyken onlar gelirse daha çok sıkılırsın.
Eşine direk söyle '6 aya gerek yok en azından 40 çıkınca gidebilirler sen bütün gün olmayacaksın ben çok bunalıyorum bebeğe bakmak zor bir şey değil' de.

Back
X