Kayınvalidenin konuşma şekli ve onun yanında benim 'ben' olamayışım...

Hic taninadigin insanlar,ortam,edep,adap.
İnsan cekiniyor.
Ama o saygidan susuşlarımız yada cekimser tavirlarimiz hic saygi olarak adlandirilmiyor.
Ezik,enayi diyolar

Bence insanin bi mizacı olmalı
Misal sert, resmi, az konusan yada cenesi dusuk.

hiç korkma.
sen onun eşisin, evladının annesisin, kölesi değilsin. onun anası ailesi kıymetliyse, sen de bir anne ve siz çekirdek aile olarak aynı değeri hakediyorsunuz.
neden korkuyorsun? eğer dövme sövme vb hareketleri yoksa, kendini savun. seni ne psikolojik ne fiziki şiddetle ezmesine izin verme.
eşin sana saygı duymadığı için böyle davranıyor. onlara karşı saygınlığını yeniden kazan ve asla boyun eğme.
sen boyun eğdikçe onlar boynunu kırmaya çalışırlar
Boylelerine susunca yaranacagini, iyi olacagini sanirsin ama sustukca baskinin dozajı artar.. Bi de bakarsin ki, sussan da konussan da ayni rezil noktaya gelinmiş.. O yuzden, edep çerçevesinde hakkini savunmak şart!

hiç korkma.
sen onun eşisin, evladının annesisin, kölesi değilsin. onun anası ailesi kıymetliyse, sen de bir anne ve siz çekirdek aile olarak aynı değeri hakediyorsunuz.
neden korkuyorsun? eğer dövme sövme vb hareketleri yoksa, kendini savun. seni ne psikolojik ne fiziki şiddetle ezmesine izin verme.
eşin sana saygı duymadığı için böyle davranıyor. onlara karşı saygınlığını yeniden kazan ve asla boyun eğme.
sen boyun eğdikçe onlar boynunu kırmaya çalışırlar
Öyle bir noktaya getirdi ki beni, şiddet falan yok ama her hareketimde acaba ne tepki verir, acaba hoşuna gider mi diye diye, bir birey olarak ne istediğimi unuttum..

Hic taninadigin insanlar,ortam,edep,adap.
İnsan cekiniyor.
Ama o saygidan susuşlarımız yada cekimser tavirlarimiz hic saygi olarak adlandirilmiyor.
Ezik,enayi diyolar

Bence insanin bi mizacı olmalı
Misal sert, resmi, az konusan yada cenesi dusuk.

Aynen öyle, ezik gördükleri sürece de daha çok ezmeye devam ediyorlar..
Şu an kayınvalidelerdeyim, sanki asıl benle, burda olan ben savaşıyor gibi hissediyorum..

Boylelerine susunca yaranacagini, iyi olacagini sanirsin ama sustukca baskinin dozajı artar.. Bi de bakarsin ki, sussan da konussan da ayni rezil noktaya gelinmiş.. O yuzden, edep çerçevesinde hakkini savunmak şart!
Mesela dün akşam eşim kayınvalidenin yanımda yine giydiğim bir şeyi eleştirdi..
Susmadım, siz giysem de laf yapıyorsunuz giymesem de, yapacak bir şey yok artık evden çıkmış bulunuyoruz dedim.

Tabi hoşlarına gider mi? Eşim de kvde de ters ters baktı,ama umursamadım, bundan sonra böyle..

Susmadım, siz giysem de laf yapıyorsunuz giymesem de, yapacak bir şey yok artık evden çıkmış bulunuyoruz dedim.

Tabi hoşlarına gider mi? Eşim de kvde de ters ters baktı,ama umursamadım, bundan sonra böyle..
Bazen boyle sert ,bazende sakayla karisik ver cevabini.onlar neye ugradigini sasirsin ,sen degil.

ilkadimi guzel yapmissin haydi bakalim insallah devamini getirirsin.kimseye yaranilmiyo herkes haddini bilsin bari

aynen böyle devam et canım.

İçimi dökmek istiyorum;
Şu an kayınvalidenin evindeyiz, görümcemin biri burda..
Kayınbabam şişme havuza kızımı sokmadım diye bana tavır aldı, eşimle de sırf babası istiyor diye 'sok çocuğu suya' diye baskı yaptı.
Eşime de ; ' hasta olursa sen değil ben bakıcam,hayır olmaz dedim.
Kayınbabama da gayet güzel söyledim; önümüzdeki 2 hafta düğünler için şehir dışına çıkıcaz, hasta olursa çok zorlanırım baba dedim.

Ama gel gör ki, onların istediği olmadı ya; işlerine gelmedi..

Biliyorum eve gidince eşim;
' Babam çok istedi, niye çocuğu havuza sokmadın, neden adamın dediğini yapmadın? ' diye başımın etini yiyecek..

Anne babası üzülürse dünyanın sonu, ama kendi çocuğunun annesi üzülürse kimin umrunda????

Kuklayım ya ben, her daim kendisi ve anne babasının sözüyle hareket edicem, ama benim ailem söz konusu olursa ' sen artık o evden çıktın, benim yanımda onların lafıyla hiç bir şey yapamazsın ' oluyor..

Büyük ihtimalle bu gece eve gitmemiz geç olur, bakalım burda daha neler olacak, ve evde beni neler bekliyor?....

Bazen boyle sert ,bazende sakayla karisik ver cevabini.onlar neye ugradigini sasirsin ,sen degil.

ilkadimi guzel yapmissin haydi bakalim insallah devamini getirirsin.kimseye yaranilmiyo herkes haddini bilsin bari
Umarım aynen böyle devam edebilirim.

İçimi dökmek istiyorum;
Kayınbabam şişme havuza kızımı sokmadım diye bana tavır aldı, eşimle de sırf babası istiyor diye 'sok çocuğu suya' diye baskı yaptı.
Kayınbabama da gayet güzel söyledim; önümüzdeki 2 hafta düğünler için şehir dışına çıkıcaz, hasta olursa çok zorlanırım baba dedim.

' Babam çok istedi, niye çocuğu havuza sokmadın, neden adamın dediğini yapmadın? ' diye başımın etini yiyecek..

Anne babası üzülürse dünyanın sonu, ama kendi çocuğunun annesi üzülürse kimin umrunda????

Kuklayım ya ben, her daim kendisi ve anne babasının sözüyle hareket edicem, ama benim ailem söz konusu olursa ' sen artık o evden çıktın, benim yanımda onların lafıyla hiç bir şey yapamazsın ' oluyor..

Büyük ihtimalle bu gece eve gitmemiz geç olur, bakalım burda daha neler olacak, ve evde beni neler bekliyor?....
Su an cocugunuzla ilgili karari vermissiniz kizdilar diye geri adim atmayin.ama boyle bir durumda ben eger su cok soguk degilse vecok esmiyorsa biraz sokup cikartirdim sanirim.

Su an cocugunuzla ilgili karari vermissiniz kizdilar diye geri adim atmayin.ama boyle bir durumda ben eger su cok soguk degilse vecok esmiyorsa biraz sokup cikartirdim sanirim.
Aslında şöyle bir durum var, havuzu hazırlamadan önce bir leğene su koyduk, onda oynadı biraz, ve çok da ıslandı.
O yüzden havuza da sokmak istemedim..

Benim eşim inada bindirmeyi çok sever, geçerli bir sebebi var mıdır diye düşünmez, sırf benim düşündüğüm şey olmasın, gerisi onu ilgilendirmez..
Ben onun bu düşüncesini yıkmaya çalışıyorum, ilk adımı attım böylece..

Eve gidince de canımı sıkacak olursa, hiç muhatap olmayacağım, sonuçta ben kızımın sağlığını düşünerek bir karar aldım ve uyguladım..
Ne derse desin, umursamayacağım..

Ozaman tamamdir 24saat suda kalacak hali yok tabii ki .zaten akli basinda bir kadinsiniz ne zaman neye karar vereceginizi bilirsiniz.umursamayin birsey olmamis gibi davranin

Hayvan mı?
Biraz karşılık vermenizi çoktan haketmiş..
Üzerinden zaman geçtiği için, o hakaretin karşılığını veremiyorum, zaman aşımına uğramış gibi geliyor ama sindiremiyorum da işte..
Ama bundan sonra hiç bir şekilde kendimi ezdirmemeye kararlıyım..

İçimi dökmek istiyorum;

eve gidince çene yapmaya başlarsa oda değiştir, meşgul ol, wc ye git. o konuşsun tek başına.
eşinle düzgün konuşmaya çalış. baktın duvar gibi mümkün olduğunca muhatap olmamaya çalış.
belki bir şeyleri zamanla farkeder.

eve gidince çene yapmaya başlarsa oda değiştir, meşgul ol, wc ye git. o konuşsun tek başına.
eşinle düzgün konuşmaya çalış. baktın duvar gibi mümkün olduğunca muhatap olmamaya çalış.
belki bir şeyleri zamanla farkeder.
Ben de aynı şeyleri düşündüm, sakin kalıp, uğraşlar bulup muhattap olmamayı düşünüyorum..

Tabi o da hiç bir şey olmamış gibi davranırsa ki umarım öyle olur, ben de öyle davranırım..

Eve geleli bir kaç saat oldu ve eşim gayet güzel davrandı, maşallah diyeyim. Bugünle ilgili hiç bir şey söylemedi, hadi bakalım, darısı diğer denemelerimin başına :)

Back
X