kayınvalidenin yanında herşeyi unutuyorum

bizimkiler hep iyiyi oynadıkları için ve hep aayıp eşimi sordukları için eşim de paylasmak durumunda kalıyor
ilk evlendıgımızde eşimle telfon konusmalarını duydum
sen eceyi seçtin dediklerını
hatta daha bırkac aya kadar erken evlendın , neden evlendın, eşinden para sakla dedıklerını duydum

eşimle baslarda ciddi catısma yasadılar
eşim hep benım yanımda idi
ama son birkac aydır o kadar ıyı davranırlar ki
kv sürekli beni över eşime
ve hep iyi anne rolunde

eşim belki annesi diye o zamanları unuttu
ya da unutmus gbı yapıyor bılmıyorum
ama ben unutmadım
o konusmaları duyduktan snr
kv bana ne kadar annecim yawrum da dese benım için bitmiştir
erkekler kendi aileleri olunca hemen unuturlar.ben eşime söyledim bu evde olan hiç bir şey söylenmeyecek diye öyle kolay kolay söyleyemez.

ben de sen gbıyım
kadını aramam sormam
iletişimimiz hiç yok
farklı sehırlerdeyız
ama onlara gıdınce bırkac ayda bır gıdıyoruz
onlar bana cok sıcak davranıyorlar , eşime karsı iyi anne olarak gorunmek için
bastan oyle değillerdi ama şuanda baktılar benden kurtulus yok
hatta o kadar ıyıler kı sınırlerım bpzuluyor
ama içlerinin o şekilde olmadıgını bılıyorum

ben de hep söz verıyorum kendıme
herseyımı anlatmayacagım , mesafelı olacagım dıye
çok sıcak olmuyorum ama tepkılı de olamıyorum sanki
bende oyle olmak istiyorum daha o kadar çok şey var ki söylenecek düğün bitti balayından geldik beyaz eşya ödemesi yapıcam paramız varmı dedi bizde herşeyi nereyi vereceğimizi planlamıştık eşim çıkmaza düştü üzüldüğünü görünce bileziğimni verdim 1 tane hiç demediler aman kızım yapma altın bozdurma kuaföre gidecem para yok dediler borç aldık araba süslencek yine öyle sonrada kayınvalidem biriyle konuşurken duydum aaa kuaför parasını kız mı verirmiş çok ayıp diyordu. dicektim hanım hanımmmm senin gelinin kuaför ü ne oldu kim verdi haberin v armı ama diyemiyorum

bizimkiler hep iyiyi oynadıkları için ve hep aayıp eşimi sordukları için eşim de paylasmak durumunda kalıyor
ilk evlendıgımızde eşimle telfon konusmalarını duydum
sen eceyi seçtin dediklerını
hatta daha bırkac aya kadar erken evlendın , neden evlendın, eşinden para sakla dedıklerını duydum

eşimle baslarda ciddi catısma yasadılar
eşim hep benım yanımda idi
ama son birkac aydır o kadar ıyı davranırlar ki
kv sürekli beni över eşime
ve hep iyi anne rolunde

eşim belki annesi diye o zamanları unuttu
ya da unutmus gbı yapıyor bılmıyorum
ama ben unutmadım
o konusmaları duyduktan snr
kv bana ne kadar annecim yawrum da dese benım için bitmiştir
senin durumlarda kötü imiş off neden böyle bunlar neden iyi olmaktan zararmı gelirrr

bende oyle olmak istiyorum daha o kadar çok şey var ki söylenecek düğün bitti balayından geldik beyaz eşya ödemesi yapıcam paramız varmı dedi bizde herşeyi nereyi vereceğimizi planlamıştık eşim çıkmaza düştü üzüldüğünü görünce bileziğimni verdim 1 tane hiç demediler aman kızım yapma altın bozdurma kuaföre gidecem para yok dediler borç aldık araba süslencek yine öyle sonrada kayınvalidem biriyle konuşurken duydum aaa kuaför parasını kız mı verirmiş çok ayıp diyordu. dicektim hanım hanımmmm senin gelinin kuaför ü ne oldu kim verdi haberin v armı ama diyemiyorum
bunların cogunu burdakı herkes yasamıstır
çok durmayın üzerinde artık evlılıgınıze bakın
malesef çoğu erkek ailesi boyle

senin durumlarda kötü imiş off neden böyle bunlar neden iyi olmaktan zararmı gelirrr
ben ayrı sehırdeyım
en son yılbasında gördüm kendilerini
eşim de en son 5 ay alan oldu aılesıne gıdelı

20 agt da 8 ay uzerıne gorüşücez
şimdiden onun sıkıntısı var bende

iyi de bi eşitsizlik varsa onların arasında seni ilgilendirmez ki

zaten çocuklara eşit davranmak diye bişey yok, insan fıtratı, iki ve fazlası çocuk ya da herhangi birşey, ya da kardeş, ya da pet ne dersen de varsa eşit davranamazsın, şartlarına göre davranırsın birini daha çok seviyosundur ona göre davranırsın falan filan liste uzar gider... ama bence bu normal...

genelde ortancalar daha dirayetli olur hayata karşı o yüzden arada kaynarlar
neden beni ilgilendirmesin çalışıp ödemeye gelince ben çalışıyorum ya o zaman borçlar beni ilgilendiriyor ya ???

eşin ne diyo peki bu duruma sen birşey söylersen
eşinle kötü olabilirsin ben rahatsız olmuyorum sanane
falan der.kimse anasına laf söyletmez çünkü.onlar
naparsa görmez onlar..

ama gel gelelim onlardan ayrılıp eve gelince özellikle çalışırken tüm laflar sözler bizi evlenirken düşürdükleri zor durumları unutamıyorum...ne yapacağım bilemiyorum..kendi kendime hazırlıyorum yok olmuyor kadının yanına gidiyorum bir acıyorum.hiç bişi diyemiyorum.benim eşimi diğer oğullarından kötü anlamda ayırdılar sanki üvey evlat benimkisi hep varsa yoksa büyük ve küçük oğulları hep onları düşünürler şimdiden küçük kaynıma emekli parasını biriktirmeye başlamış para lazım diyor evlenecek diyor..be kadın ben bşiy demiyorum tabi evlensin para tabiki lazım ama biz biz neden böyle düşünülmedik.(Lütfen size yardım etmek zorunda değiller demeyin öyle olabilir fakat ben eşitsizliği anlatmaya çalışıyorum)
onlara kırgın olduğumu nasıl anlatabilirim??yardım edinn
Selam ;)
Hiçbir şey deme canım bitti gitti madem böyle bir durum vardı en başından tavrını koysaydın söylemen gerekenler için artık çok geç.Kaynını kıskanıyor derler yarın bigün evlenir gelin hanıma eltin daha sen ortada yokken seni kıskandı derler de derler....Sen kıskanç gelin olur çıkarsın eşin rahatsız olmuyorsa sende olma oluyorsa gidip anasına babasına kendi söylesin.
Ben kardeşler arasında ortancayım annemi babamı zora sokmamak için onlardan hiçbir şey istemedim ne okul hayatımda nede evlenirken çeyizime kadar kendim yaptım annem babam bana düğünüm de sadece takı taktı ama benim bir büyüğüm benden sonra evlendi o anne ve babama herşeyini yaptırdı babama kredi çektirdi yemekli içkili düğün yapıldı nikah kokteyl hepsi ayrı yapıldı babam maddi anlamda tıkandı ben kredi çektim ben yaptım çoğu şeyini.Düğünden takıya ev eşyasına kadar yaptım gelin fotosunu bile ben karşıladım vs. Benim bir tane sorunlu dişim vardı param olmadığı için yaptıramadım ama babam dişlerini yaptırırken benim büyüğüm evliyken hemde hiç sormadan babamın dişçisine gidip tüm dişlerini yaptırıp parasını da babama kitledi :D Elbise ayakkabı gibi ihtiyaçlarını hala babama aldırır ama kendisinin altın da son model arabası vardır her bayram seyran tatile gider hafta sonları eşiyle dışarda yer çocuğu özel okulda okur bayramda bir kutu şeker çikolata aldığını bilmem hatta gelenleri yer birde evine götürür :D Neyse daha o kadar çok şey varki yazılacak ama ne yapayım kardeşim işte canım kanım onunda huyu öyle. Annem ameliyat olmuştu eve giderken babama benzin aldırmıştı.Aklıma geldikçe yazsam sayfalar yetmez.
Demem o ki netice de eşinin ailesi haksızlık diyorsan haklısın ama karışırsan haksızsın canım.
Ben şimdiye dek anneme babama bişey demedim kardeşime de bişey demedim ama arada laf sokarım tatlı tatlı o kadar.
Sen de boşver gitsin.

Şu eşitsizlik ayrım muhabbeti beni herşeyden nefret ettiriyor.

Olabilir eşit davranmak zorunda değil diyenler. Ayetlerde hadislerde bile var bu "evlat ayrımı yapmayacaksın" bu kadar basit.

Birine bişeyleri yapıp diğerine yapmamak kadar veya birine cani gönülden sarılıp diğerini gönülsüz kolunun altına almak. Ne kadar kötü o evlada yaptıgı eşitsizliğn haksızlığın elbet bir karşılığı olacak. Sadece evladın değil bu konuda gelinin de yapacağı şeyler (olumsuz manada)var tabi.

Sonuçta bu bir haksızlık.

Valla canım benzer durumları yaşıyoruz. İki senelik evliyim takılarim olsun eşyalarım olsun esim hep paranin bi cogunu vererek yapti esylari tamamen tek aldi iki iste calisti, nisanlanirken ev aldık kiraya verdik neredeyse bi sene kirada kaldi kira geliri kv verildi kp yok ayrilmislar yillar önce dusunun eşim evlenirken 53 kiloya düşmüştü
bekarkende annesine yardımcı olan tek benim eşim olmuş ev alırken arabasını satmis kv sadece ev alınırken oğlunun parasi yetmediği için kredi cekip verdi başımıza kakip durur ki zamanı gelince alicak parasini maddi manevi herseyine eşim kosar yinede yaranamaz . Kaynim nisanlandi 4 bin tl geliri olmasına ragmen tek kuruş vermedi annesine ama kv herseyi dort dörtlük yaptı üstüne bide eşime çattı para vermedin bilezikleri bohcalari tek yaptim diye ki tek maaş geciniyoruz ev kredisi oduriyoruz bebegimiz var daha ne bi çift çorap almis ligi var ne de bi paket mama aç kaldığımızda tek lokma ekmek getirmemiştir. Ama diğer kaynimin çocukları yazları buraya gelir kızlar bi valizle gelir üç valizle dönerler ama dedigim gibi maddi manevi ne olsa eşimden beklenti içine girer. Esim hala da annemde annem der buarada zamaninda esimin okadar para vermesine ragmen kv herseyi burnumdan getirdi evime çeyiz sandigi diye millete gostermelik bos sandik getirdi bide ustune bana sana don alip ustune 60 tlmi vericem dedi daha neler neler dugun salonu parasini biz odeyecegimiz halde etmedigini birakmadi onun istedigi yer olmuyomus diye esimi evlatlıktan red etmekle düğüne gelmemeklede tehdit etti sokak ortasında bize küfür etti aldigim her esyaya laf etti güzel değil cirkinler dedi ama kaynim nisanlanirken herseyinde iyisini yapti kizin ailesi oturcaklari yere kadar fikirsiz karar verdiler gikini cikarmadi 5 saatlik dugun salonu içim ortalığı kaldıran kadın kaynimin yasicagi yere gikini cikaramadi ki yapsın demiyorum yanlış anlaşılmasın demem o ki ayrımcılık oyle de bi yapiliyoki önemli olan eş görsün ben yinede konuşmasın görüşmesin demem ben bile görüşüyorum hala bana laf sokma çabalarında bi kere bile cevap vermisligim yok

ama gel gelelim onlardan ayrılıp eve gelince özellikle çalışırken tüm laflar sözler bizi evlenirken düşürdükleri zor durumları unutamıyorum...ne yapacağım bilemiyorum..kendi kendime hazırlıyorum yok olmuyor kadının yanına gidiyorum bir acıyorum.hiç bişi diyemiyorum.benim eşimi diğer oğullarından kötü anlamda ayırdılar sanki üvey evlat benimkisi hep varsa yoksa büyük ve küçük oğulları hep onları düşünürler şimdiden küçük kaynıma emekli parasını biriktirmeye başlamış para lazım diyor evlenecek diyor..be kadın ben bşiy demiyorum tabi evlensin para tabiki lazım ama biz biz neden böyle düşünülmedik.(Lütfen size yardım etmek zorunda değiller demeyin öyle olabilir fakat ben eşitsizliği anlatmaya çalışıyorum)
onlara kırgın olduğumu nasıl anlatabilirim??yardım edinn
heh bende böyleyim ya
hatta bugün konu açıyordum bununla ilgili
dolaşırken kulupte konunuzu gördüm
kendimi kuruyorum kuruyorum gitmeden yeri gelirse şöyle diyeceğim böyle diyeceğim diye
ama yok diyemiyorum
senelerce evinize bakan oğlunuza yaptıklarınızla diğer çocuklarınıza yaptıklarınız aynı mı eşit mi diyemiyorum
içim şişiyor bazen,içim..

Back
X