kayınvalidenin yatılı misafir olarak gelmesi

SEMERKANT

Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2012
38
1
16
Aydın
Kayınvalideniz yatılı misafir olarak gelir mi? Geldiğinde ne kadar kalır? Kayınvalidem ve kayınpederim evlendiğimden beri her yıl bir ay yatılı misafir olarak bende. Çalışan bir bayan olarak çok yoruluyorum. Önceleri 2 kaynım ve görümcem de geliyorlardı, evlendiler de ayakları kesildi.Üstelik yazın en az 15 gün iznimizde kayınvalidemlerle geçiyor.Merak ettim bana has bir durum mu bu yoksa sizler de yaşıyor musunuz?

Yaz izninizin 15 günü kayınvalidelerde geçirmek kısmı hoş değil ama, senede gelip bir kalmaları pek problem değil.
Ama sadece kayınvalidenizin. Diğerlerinin değil.
Anneniz gelmez mi peki?

sonuçta oğlunun evi, gelip kalmasında bence herhangi bir anormallik yok. tabi huzuru bozmuyor ve senin düzenine ayak uyduruyorsa.

benimki yaz aylarında bende kalırdı, kışında çok kar olduğunda kalır.

benim bir kulağım sağır, bir gözüm kördür öyle geçinip gideriz...

Son düzenleme:
Annemi kaybettim.Hayattayken O da gelirdi ama insan annesi varken yorulmuyor ki.İşten dönünce bakıyorsun yemeğin yapılmış,evin toparlanmış sonuçta anne yüreği...Üstelik buna rağmen yalvara yalvara 15 gün zor tutardım. İnsan annesinin yanında diken üstü olmuyor.Yatsam yanlış anlar mı kalksam yanlış anlar mı gibi derdin olmuyor.CANIM ANNEM...

eskiden ulaşım zormuş biryerden biryere zahmetli gidiliyormuş onun için 1 ay kalmayı anlarım da

şimdi ne oluyor dipdibe hiç mi özlemezsin kendi evini be kayınvalide..

bu kaynanaları nüfusa alsanız o derece mutlu olurlar...sıkıcı varlıklar...

Tatil olayi cok cok kotu ondan bahsetmiyorum bile. Ancak 1 ay bence yatili misafir icin cok uzun bir sure.

İyi, oglunun evi diye yerlessin o zaman tamamen. 1 hafta kalip gitmesi en temizi.

Benim k.validem yok. Gorumcem var y.disinda. O ve esi geldiginde 10 gun falan kalirlar. O 10 gunde bile herseyin mukemmel olmasini istedigim icin cok yorulurum hep ve kesin kilo veririrm. Bir de tabi cok fazla geziyoruz onlar gelince. Hem ev isi hem gezme olayi ben cok fazla yoruluyorum.

ne kadar uzaklıkta oturuyorsunuz k.validenizle..eğer sadece senede bir ay size geldiklerinde görüşüyorsanız bence normal.ama tabi yazın izninizde de sizinle geçirmeleri normal değil sonuçta sizde eşinizle başbaşa bi yaz tatili istersiniz.

Kayınvalideniz yatılı misafir olarak gelir mi? Geldiğinde ne kadar kalır? Kayınvalidem ve kayınpederim evlendiğimden beri her yıl bir ay yatılı misafir olarak bende. Çalışan bir bayan olarak çok yoruluyorum. Önceleri 2 kaynım ve görümcem de geliyorlardı, evlendiler de ayakları kesildi.Üstelik yazın en az 15 gün iznimizde kayınvalidemlerle geçiyor.Merak ettim bana has bir durum mu bu yoksa sizler de yaşıyor musunuz?

canım herkes benzeri şeyler yaşıyodur eminimki:1:yazın tatil planı falan yapın niye beraber geçiriyosunuzki

Annemi kaybettim.Hayattayken O da gelirdi ama insan annesi varken yorulmuyor ki.İşten dönünce bakıyorsun yemeğin yapılmış,evin toparlanmış sonuçta anne yüreği...Üstelik buna rağmen yalvara yalvara 15 gün zor tutardım. İnsan annesinin yanında diken üstü olmuyor.Yatsam yanlış anlar mı kalksam yanlış anlar mı gibi derdin olmuyor.CANIM ANNEM...

allah rahmet eylesin,başınız saolsun...tabiki insanın canı gibi olamaz hiçkimse annelik işte..

Ben önceden özlediklerini düşünürdüm.
Ama öyle değilmiş kendi aile büyüklerimden de biliyorum.
Dostlar görsün öyle desin diye böbürlenmek için o bir aylık süre.
Oğluma gittim bir ay kaldım,uzun kalınca kıymetli oluyor gibi.
Aksine uzun kaldıkça kıymetini yitirir insan.
30 gün yahu,evin hanımı çalışıyor askerlik gibi böyle zorlamalar çok sıkıcı.
Yoksa oğlunun evi gelecek kalacak elbette ama böyle süreler vs bence samimi olmadıklarını gösteriyor.

bizimkilerle uzaklıgımız 2km yok ama aksamları ugradıklarında yatın desem gözleri ışılar ama yatmaz allahtan bende calışıyorum cunku
benımkıde yazın onla bağa göçeyim diye delirir.
çok sakınca yok hırpalamayında kendinizi azcıkta o tutsun yemegın ucundan falan
ama izni orda geçirmek ölmdürmek demek bence bende pazarları bağda olunca isyan ediyorum resmen

Valla bizimkilerde neredeyse 15 saat uzaklıktalar bıze senede 5-6 ay istanbulda cocuklarının yanına gelırler bıze sadece 1 gece gelıp kalırlardı bende kızardım 3-5 ay kalınıp neden bıze bır aksam gelıp sabah kahvaltıdan sonra hemen gıdıyorlar dıye sağolsunlar busene 1 gece bile gelmediler :(( Ayıp yahu elalem demezmı neden gitmiyor diye hadi onuda bırak buradaki senin evladın değilmi hiçmi düşünmezsin oğlum üzülürmü diye:5::5::5:

benimde kayınvalidemler 12 saat uzaklıkta oturuyorlar. eşim 3 kardeşler hepsinde en fazla kaldıkları 1 haftayı geçmez. sağolsun kayınvalidem çok anlayışlıdır çok hanım kadındır. biz ısrar etsekte kalmazlar. kendini bilen insandır. ama ben de maalesef yz tatilimi 1 hafta orada geçiririm. 1 hafta kıçımı yerine koymadan gelirim. insan yaz tatilini kayınvalidesiyle geçirmesi çok can sıkıyor. benimde annem bende hiç kalmamıştır. gel diye ısrar etsekte kalmaz asla. aynı şehirde oturuyoruz ne gerek var der kalmaz. kayınvalidemde annem gibi yemek falan sorun etmez yeri geldiğinde yapar. bana kendini yük etmez. benimde böyle arkadaşlar...

Benim sevgilimin yengesi de tam tersi, kayınvalidesi gidince üzülüyor, gitmesini istemiyor. Gitmeye kalkıp bir aksilik cıkıp gidemeyince seviniyormus, oh gitmiyorsun diye. Bu da ayrı bir tür oluyor iste. :ssz: :1:

benim kayınvalidem yok arkideşler allah rahmet eylesin.ama üvey kayınvalidem var oda kaynana sayılmaz altımda oturuyor ama senenin 6 ayı hatta daha fazla köydeki evde kalıyorlar yazlık misali :) çok isterdim eşimin annesi sağ olsum çok ii bir kadınmış herkes öyle diyor tanıyan eminim ki benim için hersey daha güzel olurdu su an kine göre arada üveylik olunca samimiyet zor oluyor aramızda kalsın çok ta yapmazık bir kadın :)

benim kayınvalidem yok arkideşler allah rahmet eylesin.ama üvey kayınvalidem var oda kaynana sayılmaz altımda oturuyor ama senenin 6 ayı hatta daha fazla köydeki evde kalıyorlar yazlık misali :) çok isterdim eşimin annesi sağ olsum çok ii bir kadınmış herkes öyle diyor tanıyan eminim ki benim için hersey daha güzel olurdu su an kine göre arada üveylik olunca samimiyet zor oluyor aramızda kalsın çok ta yapmazık bir kadın :)

Allah rahmet eylesin, biz de sizin gibi olacagız ilerde, üvey biri gelir mi bilmiyorum? ama gelininiz annemi tanıyamamıs olacak bu beni cok üzüyor, annem yakın zamanda vefat etti, benim annem' de iyi bir kadındı. Ani' den kaybettik onu, bir an' da. Kısa bir zaman sonra sandıklar acıldı ve icin' den bizler icin aldıgı, yaptırdıgı seyler cıktı. Bize ne aldıysa gelecekteki gelinimiz icin de almıs, mesela birsey ördürmüs biz iki kız kardesiz o, 3 tane ördürmüs herseyden patik bile, havlular almıs yine 3 tane, sal ördürmüs biri bana, biri kız kardesime, biri de gelinimize. Keske görebilseydi annecigim, keske yasayabilseydi bu duyguları anaanne olabilseydi, babaanne olabilseydi icimde kapanmayacak bir yara annesizlik.. Allah kimse' nin ailesini basından eksik etmesin.. :50:

benim kayınvalidem yok ama bir dönem 3 saatlik mesafede oturan görümcem gelip 15 gün yanımda kalırdı.görümcemi severim ama yinede 15 gün çok fazlaydı kaldı ki görümcem bazen senede 2-3 defa gelip 10-15 gün yanımda kalırdı.bence insanlar biraz daha ince düşünmeli herşeyi tadında bırakmak özlenmek en güzeli:31:

Allah rahmet eylesin, biz de sizin gibi olacagız ilerde, üvey biri gelir mi bilmiyorum? ama gelininiz annemi tanıyamamıs olacak bu beni cok üzüyor, annem yakın zamanda vefat etti, benim annem' de iyi bir kadındı. Ani' den kaybettik onu, bir an' da. Kısa bir zaman sonra sandıklar acıldı ve icin' den bizler icin aldıgı, yaptırdıgı seyler cıktı. Bize ne aldıysa gelecekteki gelinimiz icin de almıs, mesela birsey ördürmüs biz iki kız kardesiz o, 3 tane ördürmüs herseyden patik bile, havlular almıs yine 3 tane, sal ördürmüs biri bana, biri kız kardesime, biri de gelinimize. Keske görebilseydi annecigim, keske yasayabilseydi bu duyguları anaanne olabilseydi, babaanne olabilseydi icimde kapanmayacak bir yara annesizlik.. Allah kimse' nin ailesini basından eksik etmesin.. :50:

sizinde başınız sağolsun. allah rahmet eylesin.benim kayınvalidemde yapmış evlenirken üvey kayınvaliden sandıktan çıkartıp bana verdi hepsini görümcemler soyledi çünkü bize ne yaptıysa gelinlerinede yaptı diye.mahalledeki komşuları hala ağlarlar andığımızda bana hep derled yasasaydıda görseydi bizim bu halimizi burda hep bir oturacaktık gelin kaynana ne güzel olurdunuz diye çok tatlı çok sevimli iyi niyetli muhtesem bir insanmış eminim sizin annenizde oyledir.analığımız kötü biri değil babamızada iyi bakıyor ama samimi değil mesela eşim hep der çocugumuz olsa annem delirirdi der alt üst oturuyoruz birde herseyimize koşardı bizi hep el üstünde tutardı der.allahtan gani gani rehmet diliyorum ve eşimle her andığımızda komsuları her andığında hep keşke diyorum keşke yasasaydı da bi görseydim tanısaydım.genc olmüş ve eşim askerdeymiş vefat ettiğinde :(

Back
X