• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalideniz düğünden sonra hediyeleri size verdi mi yoksa kendisi mi kullandı?

hediye geldimi bilmiyorum ama
eğer geldiyse ve bana söylemedi ve göstermediyse çok üzülürüm güvenim sarsılır

sanırım kendisi kullandı ya da kızının çeyizine koydu ya da kendi sağa sola götürmek için sakladı
kısacası bana vermedi
getirip birşeyler verdiklerini gördüm insanların
1-2 havlu falan bana verdi, eksik olsun zaten kendisinden bir beklentim yok
ordaki düğünde takılanları da o aldı ne beklersiniz
onlara göre kendi götürdüğü için gelenler onun oluyor
biz konu mankeni oluyoruz
hay allahım nerden okudum bu konuyu, sinirim oynadı gene
tatilde bin küsür km yaptık, çocuğa bir plastik top aldlar
trajikomik....

Beğendiklerimi aldım içlerinden :jeyyar:
Beğenmediklerimi bıraktım:delphin:

onun tarafından beğendiğim bişey çıkmadı al hepsi senin olsun dedim :delphin:

Düğünde takılarımızı kayınvalideme emanet etmiştik.Düğün gecesi eğlenceye gittiğimiz için o gece takılar onlarda kaldı.Ardından sabah balayına gitmek için vedalaşmaya gittiğimizde bir kaç saat oturmamıza rağmen bir türlü takıları çıkarıp vermedi.Daha sonra bizi otobüse yolcu etmeye geldiklerinde siz merak etmeyin oğlum rahat rahat tatilinizi yapın biz takıları bozdurup bütün borçlarınızı kapatıcaz artanıda gelince bankaya yatırırsınız dediler.Bu arada borçlarımızın tamamını kapatıp geriye kalanlada bankada küçük bir yatırım başlatacak kadar takımız vardı. Balayına gittik geldiğimizde takılarımızın hepsini bozdurmuşlar fakat mobilya dahil hiçbir borcumuzu ödememişler.Çünkü kendi borçları varmış onları ödemek zorunda kalmışlar.Bizim borçlara galincede para bitmiş.senağlama Resmen maddi olarak tepe taklak olduk kafamçokkarıştı Hatta babamın va annemin eşime taktığı altınları bile bozdurmuşlar.Oysaki onları saklamak istediğimi biliyorlardı.Birkaç gün sonrada görümcemden takıların takıldığı delik deşik iğne iziyle dolu kurdalyeleri gönderip söyle yengene hatıra olarak saklasın bunları demiş.:mymeka: O gün bugün hala borç içindeyiz.Oysaki ne hayallerimiz vardı düğünden sonra borçsuz bir hayata başlayacak hatta az miktardada olsa bankada bir yatırımımız olmuş olacaktı:dance:ama çok kısa sürdü hayallerimiz.Yani anlayacağınız ev hediyeleri bir yana ben düğünümdeki takıların ne kadar takıldığını bile bilmeden gelin oldum.Ama unuttukları birşey var ki dünya malı dünyada kalır SABREDEN KAZANIR !:sm_cool:

Benim kaynana düğünden önce çeyiz sermiştik .ben varken gelicekleri geri çevirdi sanki benim değilde onun çeyizi.genelde su bardağı çay bardağı gibi basit şeyler vardı .tahminim güzelleri ayırdı kendsine .düğndede eline para veren oldu . görümce 800 civarı dedi kaynana 150 dedi sonra 300 getirdiler .kayınpederde ayrı topladı tabii.gelemeyen akrabaları vardı gelen hediye altın olmuştur tabi hiç bahsetmediler.düğün sırasında görümcem abisinin üzerindeki altınları almaya çalıştı ama annem yetişti allahtan bir kaç defa istedikten sonra verdi .şimdi görüşmüyoruz.

Benim kaynana düğünden önce çeyiz sermiştik .ben varken gelicekleri geri çevirdi sanki benim değilde onun çeyizi.genelde su bardağı çay bardağı gibi basit şeyler vardı .tahminim güzelleri ayırdı kendsine .düğndede eline para veren oldu . görümce 800 civarı dedi kaynana 150 dedi sonra 300 getirdiler .kayınpederde ayrı topladı tabii.gelemeyen akrabaları vardı gelen hediye altın olmuştur tabi hiç bahsetmediler.düğün sırasında görümcem abisinin üzerindeki altınları almaya çalıştı ama annem yetişti allahtan bir kaç defa istedikten sonra verdi .şimdi görüşmüyoruz.

Çok haklısın görüşmemekte.Bu kadar haksızlığı yaparken görüşmemeyide göze alıyorlardır sanırın.Bende bu haksızlıklar yüzünden bayramdan bayrama görüşüyorum sadece.Çok denedim hiçbirşey olmamış gibi davranmayı ama başaramadım .Unutamıyorum bir türlü bana aileme ve eşime yaptıkları haksızlıkları.:mymeka:

Kendi taraflarında yapılan düğünde takılan ne varsa söküp aldılar dilenciye para verir gibi 300 ytl para verdiler güya borçları kapatıcaz dediler ama nerdeee balayından geldik altınlar bozulmuş kendilerinin eksikleri alınmış düğüne ait tüm borçlar duruyorlar yeöeğinden davuluna,giydikleri kıyafetlere varana kadar biz ödedik hatta bana takılan bilezikleri ve gerdanlığa varana kadar üstüne yetmedi düğün fotoğraflarının parasını istediler bizden onuda verdik yetmedi benim tarafımda yapılan kına gecesinde ne varsa onlarıda bozdurttular şimdi elimde bir tane küpe bile kalmadı ne beyaz eşya ne mobilya hiç bişey alınmadı üstüne gelinliğin ve saç baş parasını ben kendi cebimden verdim şimdiki aklım olsa yüzüğü ellerine verirdim ama cahillik ve sözünden dönememek bizi bu hale getirdi.Eşim şimdi çok pişman ama neye yarar 3.5 sene oldu evleneli ancak borçları kapattık onlar hala utanmadan anne babayız diyorlar allaha havale ediyorum hepsini

benim nişanımda takılan altınları bile nişanlılığımda kayınvalidem bunları sakla bilezik yaptırırz demişti. ben de saf saf sakladım halbuki evliliğim ani olduğu için çeyizi zor toparlamıştım sıkışmıştık.ona harcayabilirdim. harcamadım sakladım. düğünden önce benden nişanda taktıkları bir tane bileziği ve altınnları aldılar düğünde iki bilezik taktılar.nişandakini aynen geri taktılar yani. o zaman baştan gergin olmasın ortam diye sesimi çıkarmadım.evlendikten hemen sonra kızı doğum yaptı üç ay onun yanına yerleştiler. düğün borçları,ev eşyaları borçları kredi borçları hepsini taksitle ödemeye başladık. onların faturasıydı ev vergisiydi aidatıydı filan biz ödedik,ev giderleriyle birlikte ödemek için altınları bileziklerin çoğunu,paraları bozdurduk. 3 ay sonra geldiler hiç bişi olmamış gibi yaşamaya devam ettiler evlerine. ama düğünden sonra birşey gelmemiştir ona çünkü benim evimde bir davet vermemi istedi. düğüne gelmeyenleri davet ettik.herkes hediyesini bana getirdi sağolsunlar...

kayınvalidem ona gelen hediyeleri vermedi altınlarıda ama önemsiz umrumda bile değil..

Amannnnnnnn kızlar boş verin vermesinler daha kardasunız bence yarın birgün o hediyeleri getirenlerin düğün derneği olduğunda , aman işte onlar size bunu getirdi sende bunu yapacan gibi dertleri olmaz bişeyde diyemezler benim kaynanoş:) ilk başlarda hediyeleri kızının cehizine kaldırdı( ha kızı kullana bildimi orasıda bir ayrı konu) sonra aman işte onlar sizi bunu yapmıştı dedi aldı ağzının payını bize yaptı sende kaldı benim sorunum değil hediyeler bana gecmediki sende kaldı sen düşün dedim olay bitti sıkmayın canınızı allah buyuk tur vermezse vermesinlülülülülülüşakkıdı

Arkadaşlar, ben bunları okuyunca şok oldum allahıma şükür kayınvalidem bana hiç böyle şeyler yaşatmadı.. Nikah günü takıların torbasını aldım sormadı bile kızım kaç bilezik kaç altın diye muhtemelen eşimden öğrenmiştir zaten :)) . Ailem ancak kendine yetebildiği için ben tek başıma yapmak zorunda kaldım herşeyi nişanda takılanları bozdurdum. Kimse çıkıp adını bile anmadı.

Sizin yaşadıklarınıza çok üzüldüm çok ayıp şeyler bunlar. Nasıl bu kadar düşüncesiz oluyor insanlar çok şaşırdım. Açıkcası böyle bir terbiyesizlikle karşı karşıya kalsam ne yapardım bilemiyorum şunu yapardım bunu yapardım diye ahkam kesemeyeceğim. Söz konusu olan sevdiğim insanın annesi yanlışta yapsa onun hatırına terbiyesizlik etmemek gerek . Yinede eşime kırgınlığımı dile getirirdim...

anlatsam derdimi destann olurrr..ooooooo ben kaptan kacakta geçtimm....düğünde takılan bütün altınlarr,paralar,hediyeler hiç birini göremedimm..düğünden sonra ziyarete gelenlerin verdiği altınları bile elimden kapar gibi aldıı...üstüne onların durumu çokkkkkk iyi olmasına rağmen bütün borçlar bana kaldıı...üstüne bide bu aileye gelin gelme şerefine nail olduğum için ne kadar şanslı bi insan olduğumu dinledim senelerce...eşim kırılmasın üzülmesin diye de hep sustumm..bi ara stresten kafamda saç kalmadı...allaha şükür eşimde gördü en sonunda olanlarıı....şimdi kendimi ezdirmiyorum amaaa geçmişte olanlar aklıma geldikçe çıldırıyorumm...

Düğünden sonra hediyeler direk bana geldi.Takılan takıları verdiler.Düğün borçlarını ödemek için nakiti aldılar.

yaparlar güzelim yaparlar o tür şeyleri iyi becerirler. Ne kadar basitlik aslında niye tenezzül ediyosunki sanki sana gelmiş.

eşimin ailesinden düğüne gelemeyenler anneme(kayınvalideme) hediye bıraktılar mı bilmiyorum. çünkü bana annem gelipte şu sana şu bardağı çanağı getirdi falan diye birşey vermedi.eğer öyle bişey olduysa da günahı boynuna.
fakat gelemeyenlerin altınlarını paralarını düğünde hepsini taktılar. evlenince de ben sana şunu verdim şunu taktım diye en ufak lafını etmediler.kızım doğunca da gelen hediyeler altınlar... göz de koymadılar.
o altınlarla paralarla eşimle ikimiz yazlık aldık.
kimse bana gelipte o kadar altın para takıldı naptın onlarla diye hesap sormadı. soramazda!...

bana birşey vermedi, bize çok hediye gelir dedi ama sadece 1 tanesini verdi.
Hediyeyi getiren kadınla aynı anda oradaydık.
Onun dışında hiçbişey vermedi.
Saolsun zaten o çok sevdiği kardeşleri yeğenleride aynı şekilde hiçbir hediye getirmediler.
Canları sağolsun ne diyeyim.Yeterki dilini uzatmasında hediyeside onun olsun.

Back
X