Valla kusura bakmayın 2 günde bir zaten çamaşır yıkıyorum lafanız zaten bir yana iki kişini iki günde bir makineyi dolduracak kadar çamaşırı nereden çıkar 2 günde herşeyinizi değiştirmiş bile olsanız bile bir makine asla çıkmaz hani kaynanamın makineye çamaşır atmasını gerektirecek kadar çamaşır yoktu deyip onun yaptığını haksıza getirmeye çalışmışsınız be şekilde ki 2 günde bir makien açmak yaz ayı değilse bana göre zaten gereksiz. Ayrıca kaynananızın ne gibi kötü bir amacı olabilir çamaşırları makineye atmakla. Bakacaksa iç çamaşırlarınıza sonuçta ortadaymış açıp bakacağı bir yerde açar bakar kapar ruhunuz bile duymazdı. Tavşanlı ponponlu fantezili şeylerinizi de eh bırakmayıverin yani orada. İstemiyorsanız ellenmesini yıkanmasını saklayacaksınız odanızda yer varmış oraya koyacaksınız o zaman. Yani güzellikle söylemek var çöpe atarım demek var arasında çok fark var. Eşinizin ailesine uzak olması, aralarında samimiyet olmaması sizin ona bu sözleri söyleme hakkı vermez ki. Benim eşimde annesine hiç bağlı değildi annesi de eh işte. Ama ben nasılsa annesiyle arası iyi değil deyip kaynanama da eşim nasılsa benim yanımda diye laf etmedim asla haddimi aşmadım ki ne söylesem hakkım vardı ne laflar duydum ama eşimi araya koyduğum için tek laf edemedi ama sizin eşiniz ne kadar annesiyle anlaşamasa da bir süre sonra sizin söyledikleriniz eşinizin hoşuna gitmemeye başlar ne olursa olsun annelerini koruma iç güdüsüne giriyorlar siz hakkı yok şikayet etmeye deseniz de eşinizin şahit olacağı bir konuşma sizi haksız duruma düşürür. Sonuçta misafir odası yani almış koymuş siz yerleşecek hep başınıza kalacak diye korkmuşsunuz ama bunu söylemenin bir çok yöntemi var. Daha 5 aylık evlilikte bence söylenmemesi gereken kelimeler. Daha önce de konunuz vardı geldiler düğün için vs için bende kaldılar diye size gelmesini sorun yapıyorsunuz aslında. Şimdi siz kaynananıza çamaşır için onca laf dedikten sonra kadın evde başka iş yapar mı yapmaz elbette çekinir yani herşeyinizi kullanmaya. Mutfağınızdaki gereçleri de, süpürgenizi de kullanmaz beğenmezsiniz yaptıklarını diye ben olsam bende bir daha hiçbir şeye karışmazdım. Bir de ayrı şehirlerdesiniz aynı şehirde aynı apartmanda olsanız neler olur acaba merak ediyorum.
bence siz olayları kendinize göre analiz etmeye çalışıyorsunuz.
allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin tabiki kimse kirlisini, pisini kimsenin görmesini istemez.
ama ben kesinlikle ve kesinlike kayınvalidemin benden habersiz yatak odama girmesini istemem. ha bırakın burdaki kayınvalide birde kirlileri yıkamak için açıyor. bence tamamen yanlış.
bu bir saygı meselesi evdeki çiftin en özel yeri yatak odasıdır. çiftin dışında girmek isteyen kim olursa olsun izin alarak girmelidir. kaldı ki evin hanımı varken ne gerek var özel kirli sepetindeki çamaşırları yıkamaya. madem iyilik yapmak istemiş genel alanlardaki temizliğe yardım etmeli.
anne, baba, kardeş, vs. kimin olduğunun önemi yok... eve gelen kişi orada misafir olduğunu bilse bütün sorunlar ortadan kalkar.
eve eşya yerleştirmeye gelince. yani yeni evlenmiş bir çiftin evine, hem de onayını almadan niye valiz dolusu eşya yerleştirirsin. bu da yanlış... arkadaşımın tepkisi de biraz sert olmuş:)
ben iki tane çoçuk doğurdum. öz annemin yanında bile soyunmadım kirlilerimi çıkarmadım. yıkatmadım. o kadar hassasım. şimdi gelsin başkası çamaşırlarımı kurcalasın.
tekrar söylüyorum allah elleden ayaktan koymasın. o zaman başka....
kaldı ki her evin hamının bir düzeni vardır. her canı isteyen gelse bir düzen tutturmaya çalışssa olmaz.