• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalidenizin bebeginize annecim demesi sizi rahatsiz eder mi?

Ben çocukların anne, anneanne, babaanne, teyze, hala kavramlarını daha küçükken anlamaları taraftarıyım. Kendi annemi de uyarmıştım bu konuda...

4-5 yaşına gelmiş anneannesine ya da babaannesine anne diye seslenen çocuklar görüyorum hiç hoş değil bence...

bende bazen annem kurban olurum ya sana diye severim çocukları takılacak birşey yok gibi geldi bana..Ne güzel ki evladınızı seviyor ama karmasa konusunda bilemem.

Yiğenim doğdu ilk yiğenim olunca da nasıl seveceğimi şaşırıyorum sevinçten. "Anneeem" falan diyorum farkında da değilim diziyorum hitapları.. Hiç bu yönden düşünmedim yani. Sevgiden kaynaklı.

Sevsin takmazdim annem sever hatta bizim amcamiz bile zaman zaman annem diye sever ağlarsa susturmaya calisir biz de güler geçersiz :-)zaten ileri de öğrenecek bu kadar dert etme kendine yazik

Benim daha cok annem yapar, feci uyuz olurum arada uyariyorum "anneannecigim" diye üstüne basarak, ben hoslanmiyorum...:ssz:

Herkesin bir tane annesi olur. Sevmek icin soylemek baska surekli annem demek baska. Benim kv de soyledi annem diye hemen duZelttim babannen oglum bu diye cocuga anlatarak. En son doguran benim onca sıkıntı cektim annesi de benim dedim. Lohusalikla soyledim simdi olsa soylemem ama iyi ki soylemisim artik demiyor. Emzirme acisini bilmemneyini ceken ben annem diyen babannesi, oldu canim. Sevmek icin o kadar cok kelime var ki surekli kullaniyorsa art niyet ararim ben.

küçük bebekleri severken ben de bazen annem derim, annesinin alınacağını hiç düşünmemiştim bu zamana kadar

Yani cocugunu askim bitanem diye seveni de anlamam ben. Svgilin mi o senin. Cok mu zor dogru yerde dogru kelimeyi kullanmak. Yine cok sev yine sevgini belli et. Turkcede baska kelime kitligi var sanki

o bana özel bır kelime..yaşamadım ama rahatsızlığımı belli ederim herhalde.

Benim kv de bir ara takıldıydı, önce ses etmedim. Sonra çocuk "benim iki annem var biri sen biri o" diyince bir kötü oldum. Herkesin bir annesi olur, o senin babaannen desem de yaşı gereği, inatlaştı benimle. Çok üzülmüştüm. Şimdi atlattık ama o ne zaman o kadına anne dese, içim cızz ederdi.

Benim kv de bir ara takıldıydı, önce ses etmedim. Sonra çocuk "benim iki annem var biri sen biri o" diyince bir kötü oldum. Herkesin bir annesi olur, o senin babaannen desem de yaşı gereği, inatlaştı benimle. Çok üzülmüştüm. Şimdi atlattık ama o ne zaman o kadına anne dese, içim cızz ederdi.
çocuk bilmez ne öğretilirse onu bilir.atlattığına sevindim.

Yok aklimin ucundan bile gecmezdi cok severdim rqhmetli kayinvalidemi.hatta hosuma bike giderdi
Sizde boyle duygulara grmemeye calisin
bende pek cok cicuga ic gudusek olarak annem diye hitap ederim oozellikle dustuyse uzulduyse cani yandiysa

Annecim diye sevebilir hiç sorun etmezdim sonuçta bir kaç yıl sonra ona anne demicek

Ayy en sinir oldugum seylerdir bunlar, cocuklari annecigim, babacigim, ablacigim, dedecigim vs. diye sevme seklimi olurmus. Ben anlamiyorum cocukmu ozaman onun annesi oluyor???

:):):):)

diyenler var çevremde.baştan tavrını belli etmek en iyisi değilmi.hadi devam ederse...
i
Ne tavrı nedir ki bu, anne dediği yaşlar en fazla 2-3-4 dür,8-9 yaşında çocuk gidip de babaannesine anne demez ki..çocuk sevmek sonuçta bu ya her şeyde kötü niyet aramamak lazım

hoşlanmadiğim herşeyde baştan belli ederim.diyenler var şahit olduğum için söylüyorum.esnek olunacak şeyler illaki vardır ama bu konu değil.

Benim Kv takıntılı biraz da ondan ben de takılıyorum. Israr ediyordu kendisine anne demesine, sevmekten ziyade öyle hitap ediyor, öyle de cevap bekliyordu. Bir ara çocuğun kafası karıştı, toparladık, sonra ısrarla çocuktan onu anne diye çağırmasını istedi. Ben de sevmesinden ziyade bu tavrına sinir olmuştum.

Back
X