Kayınvalidenizin evinde ne kadar iş yapıyorsunuz

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.087
19.383
Annesinin evinde canı isterse tabağı mutfağa kaldıran ve genelde işleri annesi ve anneannesi tarafından görülen bir kız olduğum için k.validemin evinde de her ne kadar öyle olmak istemesem de kazık gibi kalıyorum sanırım :KK43: Nikahımız oldu ama henüz düğünümüzü yapmadık. Onlara birkaç kez yemeğe gittiğimizde elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım, yemekten önce sofrayı kurmaya yardım ederim. yemekten sonra masayı mutfağa filan taşıdım mesela ama ötesini yapmadım bulaşıktır vs. Veya kahveleri ben yapayım diye atlayacak biri değilim pek. Her zaman onun evinde de bu işleri benden devralacak birileri oluyordu büyük gelin veya k.validemin kız kardeşi gibi. Ama en son beraber yemek yediğimizde işi bir adım daha ileri götüreyim, bulaşıkları makinaya dizeyim istedim, k.validem hemen elimden aldı "sen ojelerini bozma lütfen geç otur " diye. ben ısrar edince bu kez "elbisen ıslanmasın" vs dedi :KK70: beceriksizliğim bu kadar mı belli olur ya :KK43: Tanıdığım bütün kadınlar çok hamarat ve ben kendimi kazık gibi hissediyorum. Anne evinde hiçbir zaman problem olmadı bu, kendi evimde de eşimle bize aç kalmayacak kadar yemek yapabilirim sıkıntı yok :KK70: Ama k.validemin gözünde bu konuda iyice beceriksiz olmamak için neler yapmalıyım? Hakikaten beceriksizim mesela hadi bir kahveni içelim deseler yapamam. Ama bulaşığa yardım etmek istemem abartı mıydı mesela? Siz neler yaparsınız k.validenizin evinde? (Burda da herkes hamarat çıkacak gibi bir his variçimde ama hayırlısı :KK70: )

Al bendende bu kadar. Beceriksizlik olarak algilama ama kesinlikle bendede ayni problem var bi yerde tikaniyorum yaklasik 1 aydir onlarda yasiyoruz yinede tum yardimim bu saydiklariniz bulasigi gecis yapamiyorum

6 yillik evliyim senin saydiklarini yaparim fazlasina karismam beceremedigimden degil icimden gelmedigi icin ama kendisi sagolsun bize geldiginde yemegi yapar bulasiklari yikar sofrayi toplar genc oldugu icin bu kadar rahatim belkide. Dert etme zamanla huylarinizi alirsiniz birbirinizin.

Ben kendi adıma konuşayım, bi bardak dahi kaldırmıyorum ama bu kv için geçerli. Nedenine gelince nişanlıyken hem beni temizliğe çağırdı evi süpürmeye yeltendim süpürgesi özelmiş hanımımızın hemen elimden aldı "bak bu şu kadara aldık, öyle süpürmicen" dedi, sonra toz alayım bari dedim onu silme bunu silme, bi gün halalar vardı kvgilde mutfağa yardıma gittim sen çekil ordan dedi, bunlardan sonra bende yeyip içip bırakıyorum umursamıyorum yaptım da ne oldu?

sen yapmak istiyorsan bulaşıkları toparlarsın kirlisini akıt makineye diz elbisen falan derse yok bişi olmaz de, sofra kurma çay servisi falan yapabilirsin, ortalıkta dağınık bişiler varsa toparlarsın

Al bendende bu kadar. Beceriksizlik olarak algilama ama kesinlikle bendede ayni problem var bi yerde tikaniyorum yaklasik 1 aydir onlarda yasiyoruz yinede tum yardimim bu saydiklariniz bulasigi gecis yapamiyorum

hem de aynı evde yaşıyorsunuz, sizin için daha da zor olmalı...mesela benim k.validem hiç iş beklemeyen biriymiş gibi gözükür ama içten içe beklediğini de anlıyorum. mesela bayramda arkadaşları geldi. önce tuzlu sonra tatlı servisi oldu çayla. ev kalabalıktı ve ben yardım etmedim. fakat benim getirdiğim çikolatayı benden açmamı ve bir tabağa koyup ikram etmemi istedi :KK70: o işi yapacak başkaları da vardı, benden hiç iş beklemeyen biri olsabunu istemezdi ama istedi işte. gelinini salınırken görsünler istemiştir belki :KK70: ama ben içten içe kendime kızdım ulan en sonunda kadına istettin sen hiçbir şey yapmadın diye.

6 yillik evliyim senin saydiklarini yaparim fazlasina karismam beceremedigimden degil icimden gelmedigi icin ama kendisi sagolsun bize geldiginde yemegi yapar bulasiklari yikar sofrayi toplar genc oldugu icin bu kadar rahatim belkide. Dert etme zamanla huylarinizi alirsiniz birbirinizin.

bizimki de pek yaşlı sayılmaz. çok da aktiftir. hiç beklemiyor gibi gözüküyor ama beklediğini anlayabiliyorum aslında. mesela büyük gelinini över durur, çok iyi yemek yapıyormuş da bilmemne. bu durumu abarttığını ve aslında kadının çok iyi yemek yapamadığını da biliyorum mesela :KK70: ama bana örnek olsun diye söylüyor herhalde.

şahaneymiş :KK70: keşke ben veya eşim de sigara içseydik :) peki kim yardımcı oluyor sofraya?

Gorumcem var, hatta genelde annesinde olan bir gorumcem daha var.
bana geldiklerinde ya da eskiden annemin evine falan geldiklerinde ben de is beklemezdim ama onlardan.
gizlice herkesin evi mutfagi kendine anlasmasi yapmış gibiyiz.

eğer senin bulunduğun konumda olsaydım çok çelişkiye düşerdim özellikle kendi annemde o ortamdaysa. benim annemin şöyle bi huyu var başkalarının evinde yardım ettiğimde laf sokuyor . anca el işi görün siz diye :)

Bence tadını çıkarın beklemiyor sorun yapmıyorlarsa daha ne? Ama kendi evinizde kahve, tatlı denemeleri yapın, arada şov yapın, internette videolu tarifler bile var, demedikçe eliniz alışır.
Ben gidince kendi evimde yaptığım kadar iş yapıyorum, mecbur çünkü beklenti öyle, malesef.

bizimki de pek yaşlı sayılmaz. çok da aktiftir. hiç beklemiyor gibi gözüküyor ama beklediğini anlayabiliyorum aslında. mesela büyük gelinini över durur, çok iyi yemek yapıyormuş da bilmemne. bu durumu abarttığını ve aslında kadının çok iyi yemek yapamadığını da biliyorum mesela :KK70: ama bana örnek olsun diye söylüyor herhalde.

Haticeye degil neticeye bakmak lazim bu gibi durumlarda. Evlendigin zaman yemege davet eder mukellef bir sofra kurarsin anne yardimi alarak tabii:) sonra top on da bir numaraya yerlesirsin :))

Ben hiç bir iş yapmıyorum.
Daha doğrusu, elimde bir bardak görseler kocam ya da abi atlar, alır elimden.
Anne tüm gün çok yorulduğum için ayağa kalkmama kıyamaz, sağolsun.

Ben kendi adıma konuşayım, bi bardak dahi kaldırmıyorum ama bu kv için geçerli. Nedenine gelince nişanlıyken hem beni temizliğe çağırdı evi süpürmeye yeltendim süpürgesi özelmiş hanımımızın hemen elimden aldı "bak bu şu kadara aldık, öyle süpürmicen" dedi, sonra toz alayım bari dedim onu silme bunu silme, bi gün halalar vardı kvgilde mutfağa yardıma gittim sen çekil ordan dedi, bunlardan sonra bende yeyip içip bırakıyorum umursamıyorum yaptım da ne oldu?

sen yapmak istiyorsan bulaşıkları toparlarsın kirlisini akıt makineye diz elbisen falan derse yok bişi olmaz de, sofra kurma çay servisi falan yapabilirsin, ortalıkta dağınık bişiler varsa toparlarsın

heh işte aynı muameleyi ben kendi evimde gördüm. küçüklüğümden beri annem, anneannem ve büyükanneannemle yaşadım. 18 yaşına gelinceye kadar evde 3 kadın vardı ve hepsi bana benim iin en önemli olanın okulum olduğunu söyleyerek bana bir tabak dahi taşıtmadılar. bu yüzden aşırı beceriksizim ve bilinmesi gereken en basit şeyleri bile bilmiyorum temizlik veya mutfak konusunda. ama artık büyükanneannemi kaybettik, anneannem de yaşlandı. annem ise çalışıyor hala. içimden gelip yardım etmek istediğimde ise hala müdahale ederler. annem arkamdan bir daha temizler temizlediğim yeri. böyle olunca benim de içimde heves istek kalmıyor. kvalidemin evinde de içimdengelmiyor ama annemin yıllardır iddia ettiği gibi ilerde kaynanam "ne becerksiz gelin almışız" demesin diye uğraşıyorum şu an :KK70:

Valla ben evli değilim ama öyle bir durumda olsam bulaşıkları yıkardım gerekirse elde gerekirse makinede.
Neden derseniz şimdide yapıyorum.
Anneanneme falan gidersem özellikle babaannem iş yaptırtmaz bana pek ama anneannemlerin evinde herkes birşey yapmamı bekliyor onlarda adet öyle çünkü. Ben bir kere 50 kişilik bir sofranın tüm bulaşıklarını 3 kişi yıkadığımızı biliyorum çünkü makine bozuktu.
Ben yıkadım bir kuzenim duruladı bir kuzenim kuruladı. Belim koptu tabi ki sonra çay servisi tatlı servisi meyve falan filan tepem attı tabi ki. Anneme bir bakış atmışım kadın irkildi resmen.
Ben diğer kuzenlerim gibi o kalabalıkta büyümedim biz farklı bir şehirdeydik hep. 5 kişilik aileyiz misafirimizde öyle çok olmaz hiç ve babam kızlarının yorulmasını da istemez. Bulaşıklar çok mu makineye atarız direk vb. vb.
O gün sabah 6 dan akşam 12 ye kadar hep ayaktaydım ve cidden çok yoruldum.
Ama ders oldu bana ogünden beri hiçbir şekilde işler ağır görünmüyor. 10 kişinin yemek yediği sofra bana vız geliyor resmen.
Kayınvalidenz yarın öbür gün söz söylesin istemiyorsanız özellikle kalabalık ortamlarda bence ara sıra kalkın bir kere çayı servis edin ne bileyim birinin bardağı boşalırsa doldurun mesela hafif işler bunlar. 2-3 kre görse sizi ona yeter :)

heh işte aynı muameleyi ben kendi evimde gördüm. küçüklüğümden beri annem, anneannem ve büyükanneannemle yaşadım. 18 yaşına gelinceye kadar evde 3 kadın vardı ve hepsi bana benim iin en önemli olanın okulum olduğunu söyleyerek bana bir tabak dahi taşıtmadılar. bu yüzden aşırı beceriksizim ve bilinmesi gereken en basit şeyleri bile bilmiyorum temizlik veya mutfak konusunda. ama artık büyükanneannemi kaybettik, anneannem de yaşlandı. annem ise çalışıyor hala. içimden gelip yardım etmek istediğimde ise hala müdahale ederler. annem arkamdan bir daha temizler temizlediğim yeri. böyle olunca benim de içimde heves istek kalmıyor. kvalidemin evinde de içimdengelmiyor ama annemin yıllardır iddia ettiği gibi ilerde kaynanam "ne becerksiz gelin almışız" demesin diye uğraşıyorum şu an :KK70:
:) bizimki pek iyi niyetinden değil canım, kendimi beceriksiz ve hastalıklı hissettirmeyi çok sever sağolsun, iki ay adet olmadım karın ağrısından geberdim doktora kontrole gittiğimde herkes gebelik şüphesi dedi o ne dedi biliyo musun siroz olan bi akraba var " aaa onunda başlarda karnı ağrıyo sonra beyni su topluyomuş o çıktı başka doktora görünsen sende de olmasın!!!!!" milletin içinde acembuselik sen kısır yapmayı biliyomusun gibi abes, gereksiz sorular falan aman salla benimkini :)

bizde çaktırmasalar da herkes bekliyor valla :/
Içinden geliyorsa mutfağa Taşıma işlemleri ile başlayabilirsin.
Sonra makinaya yerleştirme, makina boşaltma, masa silme vs.
Ilerleyen zamanlarda önce salata, pilavın suyunu ıslatma, makarna süzme ve et doğrama vs.

X