• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidesiyle görüşmeyenlerin eşleriyle olan ilişkisi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aranız bundan önce de kötü müydü? Bu konu beni rahatsız ediyor diyip oda değiştirmeniz biraz kaba geldi bana. Tabi ki konuşulan konudan hoşlanmayabilirsiniz ama yine de biraz daha kibar davranabilirdiniz eğer aranızda büyük bir problem yoksa. Kayınvalideniz de tabi çok ayıp etmiş laflarıyla , sizin susup cevap vermemenize daha da sinirlenmiş büyük ihtimalle. Keşke çok yüz göz olmayıp biraz alttan alsaydınız eşinizin de annesi sonuçta arada kalmış sanırım. Alttan almak huzursuzluk çıkmasından iyidir sonuçta…

Eşime acıdım resmen arada kalmış 🤷 kayınvaliden fazla ofkelenmis onu öfkeli bir şekilde bırakıp çıkıp gitmeniz iyi olmamış eşine yansımış buyuzden oturup sakince konuşmak varken neden susmayı tercih ediyorsunuz dönüp derdin ne diye sorsanız konuşurken bı yerde anlasirdiniz. Madem eve pat diye donebiliyordunuz neden okadar süre beraber kaldiniz
Fazla öfkelendi evet ama yersiz bir durumdu, hiç alakası yokken “boşanacaksınız” demesi ipleri kopardı açıkçası.
Konuşmak istemedim çünkü konuşulacak bir şey yoktu, bir rahatsızlığım var bunu söyledi bende milyon kere söylediğim halde tekrar “bu durumu konuşmak istemiyorum” dedim. Bunun üzerine konuşacak ne olabilirdi ki?
Vurulmam gereken iğnelerim ve kanamam var, iğnelerimi eşim vurduğu için bir de kanamam olunca aklı bende kaldığı için götürdü aslında orada kalmaktan mutsuzdum bende.
Eşim yarın tekrar gidecek, sadece beni bırakmış oldu eve.

Kızlar merhaba.
Sabahtan beri yazıp siliyorum, belki benzer durumu yaşayanlar vardır diye yazmak istedim.

mecburi bir durum için kayınvalidenin bulunduğu şehirdeydik beraber kaldık 10 gün.
Aslında pek iyi anlaşamayız kayınvalideyle çünkü her şeye fazla karışır mesela günde 1 litre su içmeliymişim yoksa bebeklerim karnımda sıkışırmış🤦‍♀️
sağlık durumumdan dolayı eşim evde de bırakamadı, annemlere de gidemedim covid oldukları için bu yüzden sessiz kalıp günümü ayrı bir odada geçirdim.

Bu sabah alakasız bir konuda üstüme geldi -konuyla eşimin hiç alakası yok bu arada-, konuyu belirtmek istemiyorum kişisel bir şey. Bende “bu konu beni rahatsız ediyor” diyip diğer odaya geçtim.
Arkamdan konuşmaya başladı eşime “beni tersliyor hep, ben kötü olayım sen yuvanı bozma, aman oğlum karınla mutlu ol, biz senin karınla aynı evde yapamıyoruz” demeye başladı, geçmişte de doldurmaya çalışmışlığı var bu arada eşimi o yüzden bunlara takıldım.
Bende yanlarına gidip eşime beni eve bırakmasını söyledim.
Bu defa kayınvalide iyice köpürdü “benim evimden böyle gidecekse hiç gelmesin istemiyorum” gibi şeyler söyledi.
Hiç duymadan eşyalarımı toparladım bu esnada hala konuşuyor ve eşime “karının ağzına bakarsan hakkımı helal etmem sana” gibi şeyler söylüyor.
En son baktı ben cevap vermiyorum “boşanacaksınız siz, sürmeyecek evliliğiniz” dedi. Bende “kına yakarsın o zaman” diyip çıktım evden.

eşim tüm bunlar olurken ilk olarak beni orada kalmam konusunda ikna etmeye çalıştı, işe yaramadı. Annesi “boşanacaksınız” derken annesini susturmaya çalıştı, yanlış konuşuyorsun falan dedi.
Biz eve geldik, eşim benimle konuşmuyor bende ona öfkeliyim açıkçası. Yarın tekrar gidecek ve yastığını salona götürmüş ben duştayken.

Sorum şu ki; kayınvalidesiyle konuşmayanların eşleriyle ilişkileri nasıl?
eşimle konuşmayı düşünmüyorum, ona çok kırgınım..
Bosanacaksin lafina şuan bende sinirlendim ya seninlemi evlendim de hükmü sen veriyorsun neden bazı insanlar olgunlasmak istemiyor cahilce

Aranız bundan önce de kötü müydü? Bu konu beni rahatsız ediyor diyip oda değiştirmeniz biraz kaba geldi bana. Tabi ki konuşulan konudan hoşlanmayabilirsiniz ama yine de biraz daha kibar davranabilirdiniz eğer aranızda büyük bir problem yoksa. Kayınvalideniz de tabi çok ayıp etmiş laflarıyla , sizin susup cevap vermemenize daha da sinirlenmiş büyük ihtimalle. Keşke çok yüz göz olmayıp biraz alttan alsaydınız eşinizin de annesi sonuçta arada kalmış sanırım. Alttan almak huzursuzluk çıkmasından iyidir sonuçta…
Aslında birikmişlik de vardı çok.
Nasıl anlatsam bilmiyorum ama kadının bana karşı bir sorunu vardı hep.
Mesela bulantılarım var, inadına her yere oda parfümü sıktı midemi bulandırdığını bildiği halde. En son artık “anne bu koku bana pis geliyor içim dışıma çıktı sıkmasan olur mu?” Dedim diye ona pis dediğimi iddia edip saatlerce söylendi parfümü sıkmaya da devam etti ses etmedim.
Biraz beni tahrik etmeye çalışıyor gibi geldi, hassas olduğumu bildiği konuyu açınca açıkçası oda değiştirmekten başka çarem yoktu çünkü daha önce milyon kere güzelce açıklamıştım onu konuşmayı sevmediğimi..

Evet anlatımınız biraz doğru bence de.
Ama mesela benim eşim annesine aşırı düşkün.el üstünde tutar.ailesine karşı hep öyle gerçi
Ama ben ve ailesi çok uzun zamandır hiç görüşmüyoruz.esim bunun için hiç problem çıkartmadı.arada kalmak istemediği için olabilir.
Ama kişiden kişiye göre değişiyor galiba.
Düşkün olmakla anne kuzusu olmak ayrı şeyler bence ama. Ben de anneme çok düşkünüm ama asla anne kuzusu değilim. Yani öyle düşünüyorum umarım degilimdir :KK70: Bir de annelerin de önemi var burda hakkımı helal etmem, ölürsem mezarıma gelme, karin benle görüşmese vs dese anne kuzuları veya düşkün olanlar dayanamaz. Demek ki anneler de çok sorun etmiyor gelinin yüzünü görmemeyi

Allahım keşke bizde hiç görüşmesek. Eşimin yılda bi kaç kez gördüğü annesi ben doğum yapınca bitti tepemize. Keşke ama keşke görüşmesem. Hiçbir şey yaşanmamış yıllarca canciğermiş gibi davranıyorlar üstelik.
Kesinlikle öyle, eminim birkaç ay sonra boşanmamı iple çeken o değilmiş gibi görüşmeye başlayacak benimle.

Aslında birikmişlik de vardı çok.
Nasıl anlatsam bilmiyorum ama kadının bana karşı bir sorunu vardı hep.
Mesela bulantılarım var, inadına her yere oda parfümü sıktı midemi bulandırdığını bildiği halde. En son artık “anne bu koku bana pis geliyor içim dışıma çıktı sıkmasan olur mu?” Dedim diye ona pis dediğimi iddia edip saatlerce söylendi parfümü sıkmaya da devam etti ses etmedim.
Biraz beni tahrik etmeye çalışıyor gibi geldi, hassas olduğumu bildiği konuyu açınca açıkçası oda değiştirmekten başka çarem yoktu çünkü daha önce milyon kere güzelce açıklamıştım onu konuşmayı sevmediğimi..
O zaman haklısınız. Herkesi iyi kalpli sanıp önce ona göre yorumlamaya çalışıyorum ama belli ki sizin kayınvalide çok da iyi niyetle davranmamış. Eşinizle arayı düzeltmeye bakın bence, sizi anlaması için konuşun ve bu mevzularda olabildiğince araya sokmamaya çalışın.

Bu arada eğer gerçekten köprüleri yıkar görüşmemeye karar verirseniz size bir tavsiye asla ailesi hakkında konuşmayın. Onları eleştirmeyin. Sanki hiç yoklarmis gibi davranin. Eğer sürekli bir yakınma kötüleme durumu olursa eşler restlesiyor bence

O zaman haklısınız. Herkesi iyi kalpli sanıp önce ona göre yorumlamaya çalışıyorum ama belli ki sizin kayınvalide çok da iyi niyetle davranmamış. Eşinizle arayı düzeltmeye bakın bence, sizi anlaması için konuşun ve bu mevzularda olabildiğince araya sokmamaya çalışın.
Aslında hep eşimi annesiyle olan sorunlarımızın dışında tuttum, birçok kırıldığım nokta vardır ki eşim bilmez üzülmesin diye söylemedim hiç.
Bugün de özellikle sessiz kaldım, yazamadığım ama bugün duyduğum çok şey var inanın.
Eşime bir şey söylemedim, hata kişiseldir ayıp annesinin ayıbı ama eşimin bana cephe almasını sindiremiyorum.

Birkaç aydır görüşmüyorum , eşimle daha yakın olduk önceden hep onlar yüzünden huzursuzluk çıkardı. Daha önce eşimde görmüyordu ailesinin yaptıklarını, hep benim yanlış anladığımı söylüyordu. Zamanla kendi gözleriyle şahit oldu ve görüşmeme kararıma saygı duydu. Tabi bu zaman içinde yıpranan ben oldum. Yine en son bayramda barıştırmak istedi , gitmedim ve iyi ki de gitmemişim çünkü güzellikten anlayan insanlar değiller. Doğru bir karar aldığımı hep kanıtlıyorlar hala daha birilerini doldurup huzurumuzu bozmaya çalışıyorlar ama eşimde artık görüyor gerçekleri çok şükür 🙏🏻
Allah size çokça sabr versin bu dönemde , önce siz ve bebeğiniz 😇 Gerçekten bu kv, görümceleri çok fazla önemsiyoruz ben bunu farkettim zamanla 🙏🏻

Fazla öfkelendi evet ama yersiz bir durumdu, hiç alakası yokken “boşanacaksınız” demesi ipleri kopardı açıkçası.
Konuşmak istemedim çünkü konuşulacak bir şey yoktu, bir rahatsızlığım var bunu söyledi bende milyon kere söylediğim halde tekrar “bu durumu konuşmak istemiyorum” dedim. Bunun üzerine konuşacak ne olabilirdi ki?
Vurulmam gereken iğnelerim ve kanamam var, iğnelerimi eşim vurduğu için bir de kanamam olunca aklı bende kaldığı için götürdü aslında orada kalmaktan mutsuzdum bende.
Eşim yarın tekrar gidecek, sadece beni bırakmış oldu eve.
Başkalarının bosanirsiniz siz demesiyle öyle gerceklesseydi ohoo. Boşverin ama huzursuz kalmak istemediğiniz yerede keşke gitmeseydiniz çıkan tatsızlık bosyere olmuş kv ofkesine yenik düşüp ağır konuşmuş eşine bence aramız düzelir merak etme böyle gitmez diyin ama siz yinede kv ile mesafenizi korursunuz eşiniz arada kaldığı için böyle ben esinizede hak verdim bu tiplere anne babasını kötülemek zıt gitmek işe yaramaz suyuna gider gibi yapıp kendi bildiginizi okuyun fevri davrandık ikimizde falan diyip önce eşini sakinlestir bence

Bu arada eğer gerçekten köprüleri yıkar görüşmemeye karar verirseniz size bir tavsiye asla ailesi hakkında konuşmayın. Onları eleştirmeyin. Sanki hiç yoklarmis gibi davranin. Eğer sürekli bir yakınma kötüleme durumu olursa eşler restlesiyor bence
Yo hiç huyum değil, teşekkür ederim tavsiye için 🌺

Yaklaşık 7 yıldır görüşmüyorum eşimin ailesiyle. Eşim bazen gidip geliyor, bazen çocuğu da götürüyor ama ben hiçbir şekilde görmüyor ve telefonda dahi konuşmuyorum.

İlk görüşmeyi kestiğimizde nedenlerini eşime açık gönüllülükle ifade ettim. Açıklarken karşı tarafı rencide edecek, aşağılayıcı ifadelerden kaçınmaya özen gösterdim. Ama net bir şekilde bir daha görüşmeyeceğimi söyledim. Eşim saygı duydu. Çünkü nedenler onun gözü önünde yaşanan şeylerdi. Eşimin ailesi bir kez tekrar görüşmek için adım attı, kabul etmedim. Eşim neden görüşmek istemediğimi bildiği için ısrar etmedi.

Bu durum eşimle aramda sorun oluşturmuyor, çünkü onun hayatında kısıtlanan bir şey yok. İstediği zaman arıyor, istediği zaman görüşüyor. Gerisi onun sorunu değil. Benim nasıl davrandığım da beni ilgilendirir. Açıkçası kendi içimizde onlarla görüştüğüm zamanlara göre çok daha fazla huzurluyuz.

Başkalarının bosanirsiniz siz demesiyle öyle gerceklesseydi ohoo. Boşverin ama huzursuz kalmak istemediğiniz yerede keşke gitmeseydiniz çıkan tatsızlık bosyere olmuş kv ofkesine yenik düşüp ağır konuşmuş eşine bence aramız düzelir merak etme böyle gitmez diyin ama siz yinede kv ile mesafenizi korursunuz eşiniz arada kaldığı için böyle ben esinizede hak verdim bu tiplere anne babasını kötülemek zıt gitmek işe yaramaz suyuna gider gibi yapıp kendi bildiginizi okuyun fevri davrandık ikimizde falan diyip önce eşini sakinlestir bence
Başkalarının boşanırsınız demesiyle boşanmam belki ama açıkçası bir kayınvalidenin bunu söylemesi aşırı irite edici değil mi?

Benim kayınvalidem başlarda iyiydi ama ben lohusayken benden daha çok lohusa oldu kavga çıkardı küstü. Her şeye alındı. Hepsini eşim gördü. Açıkçası prim vermedi. Sonra zamanla rayına oturdu her şey. Ben biraz olduğu gibi kabullendim. Bir sorun olursa eşim daha çok müdahale eder. İşte yanlış anladıysa uyarır. Zamanla ben susmayı öğrendim. Cidden ne diyeyim. Mesela bu akşam bizdeydi oğlum aç olmamasına rağmen zorla bir şeyler yedirmeye çalıştı. Eşim kızdı ama o da sen karışma çık odadan dedi. Şimdi ben kalkıp anne yedirme deseydim kesinlikle küsecek alınacak yarın canlı dersim var gelmeyecek ben nasıl çocukla yapacağım mümkün değil. Başka kimsemiz de yok komşu da yok . Kaç kez anlatmaya çalıştık eşimle iyilikle. Yok ama anlamıyor. Pandemi de sağolsun mahvetti. Yoksa güzel bir kreşe verirdim oğlumu. .
Siz eşinizle konuşurken asla annen şöyle böyle demeyin. Yani görüşmek istemiyorsanız da işte o senin annen git sor falan deyin. Ben mesela bir kafeye gideceksek eşime derim anneni de alalım. Dışarda yemek yiyeceğiz anneni de götürelim. Çoğunda gelmedi kayınvalidem. Ama eşim annesine değer verdiğimi az çok hissediyor. Sorunlar oluyor yapacak bir şey yok. Ama saygıyı kaybetmemek lazım.
Bizim bir kavgada benim evimdeyken olmuştu. Kayınvalidem parfüm şişesi dökmüştü üstüne oğlum daha minicik hapşırmaya başladı . Ard arda ama. Neyse çocuğu aldım emzireyim deyip başka odaya geçtim. Sonra eşim odaya gelip salon kokuyor demişti. Ben de camları aç biraz çocuk da hapşırdı dedim. Eşim salona gidip anne çok sıkmışsın deyince kıyamet kopardı. Adam değilsin erkek değilsin. Benim evimde avazı çıktığı kadar bağırdı. Karı lafına bakıyorsun. Hakkım helal değil bilmem neler neler dedi. Ben odadan çıkıp da ne diyorsun bile demedim. Bir gram seslenmedim. Sustum. Ama eşim gördü ne olduğunu.
Umarım sizin de eşiniz anlar ve görür .

Yaklaşık 7 yıldır görüşmüyorum eşimin ailesiyle. Eşim bazen gidip geliyor, bazen çocuğu da götürüyor ama ben hiçbir şekilde görmüyor ve telefonda dahi konuşmuyorum.

İlk görüşmeyi kestiğimizde nedenlerini eşime açık gönüllülükle ifade ettim. Açıklarken karşı tarafı rencide edecek, aşağılayıcı ifadelerden kaçınmaya özen gösterdim. Ama net bir şekilde bir daha görüşmeyeceğimi söyledim. Eşim saygı duydu. Çünkü nedenler onun gözü önünde yaşanan şeylerdi. Eşimin ailesi bir kez tekrar görüşmek için adım attı, kabul etmedim. Eşim neden görüşmek istemediğimi bildiği için ısrar etmedi.

Bu durum eşimle aramda sorun oluşturmuyor, çünkü onun hayatında kısıtlanan bir şey yok. İstediği zaman arıyor, istediği zaman görüşüyor. Gerisi onun sorunu değil. Benim nasıl davrandığım da beni ilgilendirir. Açıkçası kendi içimizde onlarla görüştüğüm zamanlara göre çok daha fazla huzurluyuz.
Bende asla karışmam ailesiyle ne yapıyorsa yapsın, bunu aslında en başında teklif etmiştim eşime çünkü düğünden önce başladı kayınvalidemin yarattığı sorunlar ama o dönem eşim asla kabul etmedi.
Umarım gördükleri yetmiştir, çünkü bu son olayımızdı daha öncesinde beni kışkırtmak için eşimin geçmiş ilişkilerini açması, aileme dk uzatması falan olmuştu. Umarım sizin eriştiğiniz rahatlığa erişebilirim🙏🏼

Başkalarının boşanırsınız demesiyle boşanmam belki ama açıkçası bir kayınvalidenin bunu söylemesi aşırı irite edici değil mi?
Ben değil demedim ki. Öfke ile kadın ağzına geleni saymış bende neden sustun diye sordum ben olsam dönüp neden bosanalimki otur karşıma anlat derim. Konuşmadan hiç bir olay cozulmez. Kadını haklı cikartmiyorum ama belliki araları bozukken eşininde canı skildigi için konu sahibi iyice huzursuz olacak.

Ay başkası sandım öyle cevap verdim

Benim kayınvalidem başlarda iyiydi ama ben lohusayken benden daha çok lohusa oldu kavga çıkardı küstü. Her şeye alındı. Hepsini eşim gördü. Açıkçası prim vermedi. Sonra zamanla rayına oturdu her şey. Ben biraz olduğu gibi kabullendim. Bir sorun olursa eşim daha çok müdahale eder. İşte yanlış anladıysa uyarır. Zamanla ben susmayı öğrendim. Cidden ne diyeyim. Mesela bu akşam bizdeydi oğlum aç olmamasına rağmen zorla bir şeyler yedirmeye çalıştı. Eşim kızdı ama o da sen karışma çık odadan dedi. Şimdi ben kalkıp anne yedirme deseydim kesinlikle küsecek alınacak yarın canlı dersim var gelmeyecek ben nasıl çocukla yapacağım mümkün değil. Başka kimsemiz de yok komşu da yok . Kaç kez anlatmaya çalıştık eşimle iyilikle. Yok ama anlamıyor. Pandemi de sağolsun mahvetti. Yoksa güzel bir kreşe verirdim oğlumu. .
Siz eşinizle konuşurken asla annen şöyle böyle demeyin. Yani görüşmek istemiyorsanız da işte o senin annen git sor falan deyin. Ben mesela bir kafeye gideceksek eşime derim anneni de alalım. Dışarda yemek yiyeceğiz anneni de götürelim. Çoğunda gelmedi kayınvalidem. Ama eşim annesine değer verdiğimi az çok hissediyor. Sorunlar oluyor yapacak bir şey yok. Ama saygıyı kaybetmemek lazım.
Bizim bir kavgada benim evimdeyken olmuştu. Kayınvalidem parfüm şişesi dökmüştü üstüne oğlum daha minicik hapşırmaya başladı . Ard arda ama. Neyse çocuğu aldım emzireyim deyip başka odaya geçtim. Sonra eşim odaya gelip salon kokuyor demişti. Ben de camları aç biraz çocuk da hapşırdı dedim. Eşim salona gidip anne çok sıkmışsın deyince kıyamet kopardı. Adam değilsin erkek değilsin. Benim evimde avazı çıktığı kadar bağırdı. Karı lafına bakıyorsun. Hakkım helal değil bilmem neler neler dedi. Ben odadan çıkıp da ne diyorsun bile demedim. Bir gram seslenmedim. Sustum. Ama eşim gördü ne olduğunu.
Umarım sizin de eşiniz anlar ve görür .
Çok teşekkür ederim yorum için dediğiniz gibi umarım eşim görür.🙏🏼
Başta benim kayınvalidemde iyi gibi görünüyordu hatta bana “anne kız olacağız artık, aramızda sorun olursa oğlum duymadan ikimiz çözelim oğlanın morali bozulmasın” demişti çok mutlu olmuştum. Sonra bir öğrendim ki telefonda konuşurken öksürsem “benimle konuşmak istemiyor karın” diye eşime şikayet ediyormuş beni.

Ben değil demedim ki. Öfke ile kadın ağzına geleni saymış bende neden sustun diye sordum ben olsam dönüp neden bosanalimki otur karşıma anlat derim. Konuşmadan hiç bir olay cozulmez. Kadını haklı cikartmiyorum ama belliki araları bozukken eşininde canı skildigi için konu sahibi iyice huzursuz olacak
O an öyle bir an değildi, konuşamazdım.
Çünkü “boşanacaksınız” diye bağırmasının önünde “evime gelme, istemiyorum, ölürsem mezarıma gelme, evine gelmem” diye bağırıyordu. Normal zamanlarda bile oturup konuşamıyoruz çünkü duymak istemediği şeyleri reddediyor, karşısındakini dinlemiyor konuşturmuyor.
Evden çıkmamın sebebi kayınvalidemin çirkinleşmeye başlayacağını anlamamdı, mecbur yüzyüze bakacağız illa ki diye saygıyı korumak istedim ama olmadı

Torununa hamile bir kadına bunları asla söylememeliydi . Ağlayın yüksek sesle eşiniz duysun , karnınız vs ağrısın . Azıcık vicdan azabı duysun 😉 Benim kuzenim olsaydı şimdiye kadar kaç kere sinir krizi geçirmişti . Temizlikten , akraba ziyaretinden vs hep hastalanarak yırtmıştır . Kocası resmen Yunan Tanrıçası gibi davranıyor kadına .
Yeri geliyor” hayatım sürahi çok dolu , sen dur ben doldurayım” diyor .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X