Kayınvalideye anne demek

ikon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2011
46
0
36
İstanbul
Kızlar kardeşim yeni sözlendi kayınvalidesiyle 2 senedir tanışıyorlardı ve teyze diyordu şimdi anne diyemiyo bi türlü :26: ben denmesi gerektiğini düşünenlerdenim siz ne düşünüyorsunuz nasıl dicek bu kızcağızz :32:

ben beş senedir evliyim ilk başlarda teyze diyodum bi türlü anne diyemedim hala teyze dioyorum olmuyo işte dilim anne demiyor artık zaten anne demekte istemiyorumki

Ben ilk başlarda teyze diyordum, şimdi anne diyorum, ilk biraz zorlandım ama şimdi alıştım. Hem anne demem onun hoşuna gidiyor, oda bana kızım diyor:34:

bende şu an teyze diyorum ama o kadar sıcakkanlı bi insan ki benim kayınvalide adayım hemencik anne derim gibime geliyor:6:

bozuluyodur her halde bilmem cok ısrarcı olmadılar artık cok zor anne falan diyemem aynı şekilde kaynatamada amca diyorum ben biraz tuafım galiba haaahahha

bn anname abla diyorum.. dayımlarla beraber büyüdk. dayımlar abla dediğinde bnmde otomatikmen olmuş..
bn anne diyemem kayın valideme.. bu anneme haksızlık olur..
bence söylenmeyebilir.. kız kardeşinde söylemk istemiyosa terch meselesi:S kaymamaso sorun etmiyo bişicik olmaz:)

Evlenmeden tanışmanın dezavantajlarından biri
kadına teyze teyze diyorsun gelde birden anne de
şöyle desin ör x annee sonra anne der artık:)

anne demek bir insanı doğuran büyüten belli bi yaşa getiren insan demektir neden bu kadar takıyosunuz benim annem de kaynanasına anne dememiş zaten babnnem istememiş..bence takılmayın hiç anlamam insan başkasının annesine niye anne der

Diyememek ayrı birsey, dememek ayrı birsey!
Benim kayınvalideme, kayınpederime anne, baba dememem icin, aramızda bir husumet olması lazım.
Yani ben anlamıyorum büyütülüyor falan deniyor, büyütülür tabii esin annesine anne, babasına baba, teyzesine teyze demek, yeni cıkan birsey degil ki?
Yıllardır süre gelen bir durum bu yeni icat degil ki, neden sasırılıyor insanlar böyle beklentiler icine giriyor diye?
Ben o insanların teyze, abla denmesinde normal karsılamayacaklarını, anlayısla karsılıyorum..

bn kaynanama örn: fatma anne,ayşe anne yani isminide söylüyorum sadece anne demiyorum....

insanın kendı annesı varken baskasına anne demk qercekden cok zor bişiymişya bazen teyse dememk ıcın kendımı zor tutuorm :52:

önceden teyze diyip sonra anne demek zor oluyor dediğiniz gibi. ama ben anne deme taraftarıyım. sonuçta benim annem de bozulurdu eşim ona anne demeseydi. ayrıca bizim bir bütün olduğumuzu düşünüyorum eşimle o yüzden annesine anne demek hoşuma bile gidiyor artık :9:

ay ben anne diyorum hiç zorlanmadım hatta çok hoşuma gitti annecim de diyorum o da kızım yavrum diye konuşuyo bunlar bence güzel şeyler
kardeşin de zamnla söyleyebilir

ay ben anne diyorum hiç zorlanmadım hatta çok hoşuma gitti annecim de diyorum o da kızım yavrum diye konuşuyo bunlar bence güzel şeyler
kardeşin de zamnla söyleyebilir

Bende 2aylık evliyim daha hiç anne diyemedim,diyemiyorumda ama kadın kendinide soğuttu biraz ondna hiç içimden gelmiyor malesef nişanlıdığım gece annem diceksin hatta kayınvalidemde vardı artık oda senin annen anne diceksin ama nişandan sonra baktı gördü oda kayınvalidemi tanıdı şimdi demene gerek yok diyor

Bu durum dinimizin emri değil,elbette mecbur değil kime anne-baba demeye.Ama
yıllardır örf-gelenek olmuş.Mecburiyet olmasa bile sırf bu konu arada huzursuzluk
yaratabilir.Çok sıkıntı oluyorsa ayşe anne,ali baba vs. diyin.Sizin hitabınızla anneniz
olacak değil ya da tersi...

Bende 2aylık evliyim daha hiç anne diyemedim,diyemiyorumda ama kadın kendinide soğuttu biraz ondna hiç içimden gelmiyor malesef nişanlıdığım gece annem diceksin hatta kayınvalidemde vardı artık oda senin annen anne diceksin ama nişandan sonra baktı gördü oda kayınvalidemi tanıdı şimdi demene gerek yok diyor

seninki zor kayınvalidelerden galiba canım Allah kolaylık versin :18:

ben söylenmesi gerektigini düsünüyorum,
esimi dünyaya getiren, büyüten insana ANNE kelimesini niye cok göreyim ki?
O beni büyütmedi tamam, benim üzerimde bi hakki yok belki
ama canimin yarisi, ömrüm dedigim adami dünyaya getirmis, ve bana vermis.
yeterli degil mi?

bence zorlasin kendini 1-2 kere söylesin
bunu yaptiktan sonra gerisi gelir zaten
benim kayinvalidem en iyisini yapti, sözlendik daha yüzükleri 1 dakka önce taktik, ya simdi anne dersin yada bi daha hic diyemezsin dedi
ve dedim, hicde zorlanmadim...

annemde benim canim, oda canim :69:

ben de anne demem o mu beni büyüttü diyenleri anlayamıyorum?? yahu sizi büyütmediyse her gün sevip okşadığınız oğlunu büyütüp size vermedi mi? eee siz demek kocanız demek olduğuna göre ne bu demem anneme haksızlık olur afraları..... :68: hiç diyemiyorsanız annenizden farkı olsun diyorsanız ayşe anne falan deyin olsun bitsin

Back
X