Kayınvalideye anne demek

seninki zor kayınvalidelerden galiba canım Allah kolaylık versin :18:

özünde iyi bir insan ama çok saf cahil düşüncesiz bana bir zararı dokunmaz gerçi izinde vermiyorum arada mesafemiz var ama haliyle çok kırıldığım şeyler vardı herşeyimizi annem ben ve eşim yaptık ve alışmamış bir yaşam tarzım var diğer gelinelrinden daha farklı bir gelinim gerek kültür gerek eğitim vb... gibi en basit örnek vereyim cnm banada evlenirken gelinliği kirala demişti bak ben küçük eltinin gelinliğini şu kadara kiraladım demişti ki bize hiç bir katkısı yoktu sanki kendi alcakmış gibi söyledi neyse önemsemedim ama küçük eltime gitmiş zamanında büyük eltimin gelinliğini vermiş bunu giy düğünde diye aileside kabul etmeyince çok kötü bir tuhafiyeden kiralamış gelinliği ve bizim düğünde insan bari çeyrek altın takmazmı takmadı.evimde 2 yastık 2 yorganı var sadece, kışın aylarca hastanede yattı o hastane yastığını vermiş bana nevresimi değiştirince gördüm oda ayrı bi şok yaşasım vb... gibi çok dertliyim ahhh canım soğudum kadından saygıda kusur etmiyorum ama yakında olamıyorum içimden gelmiyor anne demek

keşke önceden anne demeseydim...
önceden anne deyınce sonradan teyze yada ayşe anne fatma anne demek olmuyo..

şimdi anne dememeye calsııyorum..ortaya konusuyorum.

bende anne diyemiyorum. babasınada baba diyemiyorum. nişanlandıktan sonra ikimizde zorla söylemek olmaz zamanla alışıp söyleriz dedik eşimle. ama bir yıl içinde okadar yıprandımki anne demek içimden bile gelmiyor. yapamıyorum. eşimde üzülüyor ama hak veriyor. oda anneme diyemiyor. siz diye hitap ediyoruz. hiç sıcak ilişkimiz olamadı ailelerle. sadece babam eşimi çok sevdi. oğlu gibi benimsedi çünkü erkek kardeşim yok. eşimde babama baba diyor. ve çok iyi araları. ne ekerse herkes onu biçiyor. gelin değil kız evlat aldıklarını bizimde evlat olduğumuzu unutmamalılar. saygıda kusur etmiyorum. ama annede demiyorum.

bende anne diyemiyorum. babasınada baba diyemiyorum. nişanlandıktan sonra ikimizde zorla söylemek olmaz zamanla alışıp söyleriz dedik eşimle. ama bir yıl içinde okadar yıprandımki anne demek içimden bile gelmiyor. yapamıyorum. eşimde üzülüyor ama hak veriyor. oda anneme diyemiyor. siz diye hitap ediyoruz. hiç sıcak ilişkimiz olamadı ailelerle. sadece babam eşimi çok sevdi. oğlu gibi benimsedi çünkü erkek kardeşim yok. eşimde babama baba diyor. ve çok iyi araları. ne ekerse herkes onu biçiyor. gelin değil kız evlat aldıklarını bizimde evlat olduğumuzu unutmamalılar. saygıda kusur etmiyorum. ama annede demiyorum.

kesinlikle katılıyorum benim kaynanam hep bana gelin hitap eder sinir olurum anne dememi ister ama evlat yerine koymaz ona göre hep el kızıyım gelin değil kız evladız ama öyle görmüyorlar allah yardımcımız olsun:50::59:

bende diyemiyorum ama ağız alışmadığından...bir kaç kere annesine anne,babasına baba dedim ama sürekli diyemiyorum,alışamadım....

eşime gelirsek o hiç demiyor....ama bu konuda birbirimize herhangi bir baskımız yok..zamanla alışılır...

Bende anne diyemeyenlerdendim
Ama istesem derdim istemiyordum demek zatende görüşmüyorum artık..
İnsan bence sevdiği zaman istediğinde der anne alıştırır kendini buna..
Sevseydim ben derdim alıştırırdım kendimi
İstenmediğinde söylenmiyor maleseff

nişanlım anneme anne dediğinden beri annesine anne demeye özen gösteriyorum ama babası vefat ettiği için, babama baba dediğinde gözlerim dolmuştu :/

ben anne baba diyorum nişanı taktığım andan itibarende dedim zorlanmadım hiç

eşimde aynı şekilde

Kızlar kardeşim yeni sözlendi kayınvalidesiyle 2 senedir tanışıyorlardı ve teyze diyordu şimdi anne diyemiyo bi türlü :26: ben denmesi gerektiğini düşünenlerdenim siz ne düşünüyorsunuz nasıl dicek bu kızcağızz :32:

Bence de Denmesi Gerekiyor..
Ama Diyemiyorsa da Yenmesi Lazım..

Mesela Ben Nişanlıydım..
Kayınpederimin Doğum Günü, Aradım Cepten..
''Baba Doğum Günün Kutlu Olsun..'' Demiştim..

Kayınpedere Telefonda Söylesin, Kayınvalide de Mutfaktayken Odadan Seslensin Atıyorum ''Anne Telefonun Çalıyor'' Gibi..
Sonra Kendini Mecbur Hissediyorsun 1 Kere Ağzından Çıkıyor ya..:1:

Ama Allah Seni İnandırsın Ben Kendi Öz Ablama Söyletemedim..:27:
4 Yıllık Evli..:40:
Hala Söyleyemiyor..:27:

Kızlar kardeşim yeni sözlendi kayınvalidesiyle 2 senedir tanışıyorlardı ve teyze diyordu şimdi anne diyemiyo bi türlü :26: ben denmesi gerektiğini düşünenlerdenim siz ne düşünüyorsunuz nasıl dicek bu kızcağızz :32:

olur bence zamanla söyler bide utanıyordur belki yapmacık dururmu diye,bende erkek arkadaımın anesiyle telefonda konuşurken içimden gelirdi diyemezdim sonraları anne demeye başladım daha samimi ve hoş oluyor,bence kendisi içinden geldiği gibi hitap etsin zorunluluk olarak algılarsa bundan hoşnut olmayabilir,kardeşiniz içinden geliyorsa telefonda bi deyiversin anne diye gerisi gelir bence :) ve bu arada hayırlı olsun canım allah tamamına erdirsin :31:

Ben de eşimle çıkarken teyze amca diyordum. Evlenince anne baba diyemedim. 13 yıllık evliyim ve hala anne baba diyemiyorum. Bu saygısızlıktan falan değil.
Eşim de diyemiyor. Şimdiye kadar da ailelerimizden böyle bir talep gelmedi. Siz diye hitap ediyoruz.

kayınvalideye anne, kayınbabaya baba demek gerçekten o sevgiyi görmüyorsanız çok zor
ben nişanlandığımdan beri anne baba derim ikisine de
ama sevgiyi görmek önemli. allah herkese benim kaynanam gibi kaynana versin inşallah. ne bir şeyime karışır ne de kötü bir söz söyler / söyletir

görümcem mesela söyleyemiyor. hatta teyze hala bir şey demiyor."sen" diyor. ortaya konuşuyor yani. onlardaydım geçen ay. yiğenleri sevmeye gittik ailecek (ben, eşim, annem(kaynanam), babam(kaynatam) ve küçük görümcem)hep beraber sofradaydık
kaynanam "kızım tuzu uzatırmısın" dedi bende "buyur annecim" dedim. görümcemin kaynanası şişti hemen "sizin gelininiz ne güzel annecim annecim babacım babacım diyor size. bizimkisi hitap bile etmiyor. halbuki ben ona nişanda demiştim bana anne diyeceksin diye" diye laf söyledi. bende "öyle anne diyeceksin deyince olmuyor ... hala. annelik edicen sonra bekliycen" dedim. bozuldu ama kaynanam çok sevindi lafıma. çünkü görümcemi çok eziyor kaynanası iyi oldu. biz ordayken iş buyuramadı mesela(aynı evde kalıyorlar)4

sözün özü

annelik etmesi lazım. ya da kötülük etmemesi lazım. sonuçta çooookkkk sevdiğiniz kocanızı o doğurmuş o büyütmüş. ben eşimin doğum gününde sabah erkenden kaynanamı ararım. "anne bana dünyanın en büyük armağanını verdiğin için teşekkürler" derim. oda çok sevinir. sonuçta doğru mu değil mi? bence doğru

kolaylık olması açısından isim + anne demesi. ağzının alışması konusunda ona yardımcı olacaktır. demek zorunda değil. ama denildiğinde karşılıklı sevgi pekişiyor mesela.

bana bu konu cok sacma geliyo.. anne deyince annenizin yerinimi aliyo? yoo.. onu bu da biliyo zaten.. takilmiyorum isimlere.. ben yasli bayanlarada bazen konsuurken kullaniyorum ana kelimesini.. dendiginde daha bi gonlu olur kayinvalidenizin boylece sorun olmaz.. siz demeyince ister isteemz soguukluk olur beni benimseyemedi diye.. bazi durumlari goz ardi edersek onlarda evlat aliyolar ogullarini evlendirirken.. soguk davranilinca sorunlar bsliyo..

Aman demesin zaten biz dedikte ne oldu:63: Yüzüne bile bakmak istemediğim (ve eminim o da aynı duyguda) insana anneciğime hitap ettiğim gibi seslenyorum pehhh

nişanlımın nasıl anneme anne demesini istersem demese üzülürsem ben demeyince nişanlımında üzüleceğini düşünürüm derim.denmeside gerekiyor bence.

bende diyemiyorum maalesef:((
nisanlim ilk gunden kendi annesi babasiymista, yillardir anne baba diyomus gibi basladi ama ben bu konuda sorunluyum:((
cok zor baskasinin annesine anne demek ya:((

Back
X