Kayinvalideye anne diyememek

seymanurrr

Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2023
50
17
8
Merhaba kızlar burda yeniyim. Bi konu hakkında size danışacağım. 5 yillik evliyim 3 yasinda bir oglum var kayinvalideme isteme oldugundan beri anne diyordum taa ki annem vefat edene kadar 10 ay önce önce annem vefat etti ani oldu. Hâlâ daha toparlamis değilim. Anneme çok düşkündüm. Babamda olmadığı için hep ona sarıldım anne baba oldu bana. Şimdiyse kayjnvalideme anne diyemiyorum hem annemin vefatından sonra beni vok kirmasindan dolayi hemde sanki anneme ihanet ediyormuşum gibi geliyor asla söyleyemiyorum. Annem vefat edeli 1 ay olmuştu daha kayinvalidem ona anne demediğimiz farketmis eşime telefonda ona anne demediğimiz soylemis. Eşimde zamana bırak annesi daha yeni vefat etti acısı var demiş. Onun üstüne sen niye bana anne demiyorsun diye banada sordu aynı şekilde bende söyledim gecen kurban bayramında et doğruyoruz Bi konu açıldı tam hatırlamıyorum şuan ortaya benim kayinvalidemde çok güzel yemek yapar dedim eşim falanda oradaydı onu övmek amaçlı söyledim. Bu sefer sen niye bana anne demiyorsun anlamadım neyse konuşcaz senle bu konuyu Bi ara dedi. Hicbirsey demedim. Kendisi bana bu zamana kadar 10 kere kizim demistir oda kizarken dersin ya ya kızım o öylemi yapilir diye o şekilde.. eltim var onada kızım demiyor. Ama bu konuda neden benim üstüme geliyor bu kadar anlamıyorum. Nasıl sesleniyorsun diye sorarsaniz aynı yerdeysek babaannesi gelirmisin bakarmisin vs gibi telefondada nabiyosun nasıl gidiyor diye konuşurum. Oda bana buz gibi davranır.

İçinizden gelmiyorsa zorlamayın. Siz anne demediniz diye bir tarafı mı eksilecek? Niye bu kadar dert etmiş ki.. anne gibi davransa eminim siz de anne derdiniz. Hem bu abuk adeti kim çıkardıysa artık, kocanın annesine anne demek bence çok tuhaf zaten.
Banada tuhaf geliyor Bi farkı olmalı biri seni doğuran kadin diğeri eşini doğuran kadin ikiside anne evet ama herkesin annesi kendine

annemin vefatından sonra beni vok kirmasindan dolayi
Bu anne dememen için yeterli bir neden bana kalırsa. Başın sağ olsun. Allah yardımcın olsun insan olmayanlara insan muamelesi yapmak zordur. O seni kızı gibi görmemiş, kızı gibi davranmamışsa senin de anne demene lüzum görmüyorum açıkçası.

Öncelikle başınız sağolsun
Kimse kimseye anne demek zorunda değil,
Benim rahmetli kv de bana bir kez olsun kızım demedi, şimdiki aklım olsaydı bende anne demezdim. Anne diye hitap edenlerin çoğu baş üstünde gezdirilmiyor.
Evlenecek yaşta oğlum var şimdiden söylüyorum evleneceği kız bana anne demek zorunda değil, saygılı olsun yeter, bu arada saygıda çift taraflı

Ben sizi çok iyi anladım. Kayınvalideniz de anlamıştır asıında ama işine gelmiyordur. Anlayışlı bir insan olsa zaten bu şekilde hesap sorar gibi üstünüze gelmezdi
Benim anlam veremediğimde ne biliyormusunuz. O da bana kizim demiyor ben bu konuyu 1 kere bile diye getirmedim. O bana kızım demiyor diye anne dememezlik etmedim. Annem olduğu günden sonra diyemedim. Destek bime olmadı doğru düzgün bana 2 ayda 1 gelir haftada 1 o da belki ararsa arar. Evet zaten annemin yerini tutamaz ama en azından Allah razı olsun yanımda oldu demek isterdim.

Başınız sağolsun . Zaten durumunuza destek olsa , anlayışlı olsa siz bir süre sonra anne derdiniz bence . Böyle zorlamalar hele böyle bir zamanda insanı daha da soğutur . Ben olsam bundan sonra diyeceksem de inat eder demezdim .
Benimkide aynen oyleoldu sanki inada bindirdim. Yaklaşımı hiç iyi olmadı bu surecte

Cunku kadina kendini bir şey sandiriyorsunuz.
Yok konuscaz senle bunu filan kimsin sen. 😀 tabi kimsin sen demeyin ama sallamayin bu kadini bu kadar. Demek istemiyorsaniz acik acik nedeniyle de soyleyin.

Ayy benim kvde de aramiyorum diye takmişti ve bunu bana soylediginde
"ben annemi bile çok sık aramiyorum" dedim.(Annem beni kendisi de ariyor zaten aranma takintili bi kadin degil) Yani sen kimsin de seni arayacagim dedim kibarca. Asla da aramadim.
Ben sevmiyorum diye tutum çok sert belki bilmem ama boyle buyuklene buyuklene konuşan insanlarin da sevilecek ne yani olabilir bilmem.😀
Ne kadar iyilik yaptiysam o kadar kirdi beni. Allah bilsin dedim sustum hep. Artık arama mesafe koydum çok sık gitmiyorum aramiyorum

Öncelikle başınız sağ olsun.İçinizden gelmeyerek anne deseniz ne anlayacak acaba. Boşverin nasıl iyi hissedecekseniz öyle davranın. Bir daha bir şey söylerse de içimden gelmiyor, söylemek istemiyorum deyin geçin. Sizi anlamayan, saygı duymayan insanlara saygı duymak zorunda değilsiniz.
İnsanlardan laf duymak istemediğinden de anne dememi duymak istiyor olabilir. Ama umurumda değil artık 1 kere daha sormasını bekliyorum2. O zaman konuşacağım işte

İnsanlardan laf duymak istemediğinden de anne dememi duymak istiyor olabilir. Ama umurumda değil artık 1 kere daha sormasını bekliyorum2. O zaman konuşacağım işte
Saygı görmek isteyen önce saygı duyacak. Kendisi zor anınızda yanınızda olmamış, bir şefkat göstermemiş siz neden anne diyesiniz? Bir de ne hadsizlik bu “seninle bu konuyu sonra konuşacağız” demek falan. Ben ters bir insanım, onu orada çok fena bozardım. Siz de bir dahakine susmayın, açıkça söyleyin.

Bu anne dememen için yeterli bir neden bana kalırsa. Başın sağ olsun. Allah yardımcın olsun insan olmayanlara insan muamelesi yapmak zordur. O seni kızı gibi görmemiş, kızı gibi davranmamışsa senin de anne demene lüzum görmüyorum açıkçası.
Annemin yoklugunu fazlasıyla hissettirdi bana inan çok üzüldüm

Başın sağolsun anlayışsız biriymiş sırf bu anyışsızlığından dolayı haketmiyor söylemeni. Bence Bi daha da deme. Küserse küssün.
8 sene önce ben de kv Bi kızmıştım sonra hemen arayı düzelttik ama o zaman bu zaman anne demedim inat ettim. 😂😂Hiç sormadı da. Derim demem ağız benim değil mi?

Merhaba kızlar burda yeniyim. Bi konu hakkında size danışacağım. 5 yillik evliyim 3 yasinda bir oglum var kayinvalideme isteme oldugundan beri anne diyordum taa ki annem vefat edene kadar 10 ay önce önce annem vefat etti ani oldu. Hâlâ daha toparlamis değilim. Anneme çok düşkündüm. Babamda olmadığı için hep ona sarıldım anne baba oldu bana. Şimdiyse kayjnvalideme anne diyemiyorum hem annemin vefatından sonra beni vok kirmasindan dolayi hemde sanki anneme ihanet ediyormuşum gibi geliyor asla söyleyemiyorum. Annem vefat edeli 1 ay olmuştu daha kayinvalidem ona anne demediğimiz farketmis eşime telefonda ona anne demediğimiz soylemis. Eşimde zamana bırak annesi daha yeni vefat etti acısı var demiş. Onun üstüne sen niye bana anne demiyorsun diye banada sordu aynı şekilde bende söyledim gecen kurban bayramında et doğruyoruz Bi konu açıldı tam hatırlamıyorum şuan ortaya benim kayinvalidemde çok güzel yemek yapar dedim eşim falanda oradaydı onu övmek amaçlı söyledim. Bu sefer sen niye bana anne demiyorsun anlamadım neyse konuşcaz senle bu konuyu Bi ara dedi. Hicbirsey demedim. Kendisi bana bu zamana kadar 10 kere kizim demistir oda kizarken dersin ya ya kızım o öylemi yapilir diye o şekilde.. eltim var onada kızım demiyor. Ama bu konuda neden benim üstüme geliyor bu kadar anlamıyorum. Nasıl sesleniyorsun diye sorarsaniz aynı yerdeysek babaannesi gelirmisin bakarmisin vs gibi telefondada nabiyosun nasıl gidiyor diye konuşurum. Oda bana buz gibi davranır.
Sinir oldum bu ne halden anlamazlik, ne anlayissizlik ne ısrar.. Ben diyeceğim varsa da demezdim bu ne yahu böyle gıcık oldum şahsen. Zorunda değilsiniz annenize baş sağlığı diliyorum bu saatten sonra o travma ile hiç söylememek bile hakkınız. Koca çocuğunuz 5 yıllık evliliginiz var şu saatten sonra yeni gelin gibi kimse size yer yordam göstermesin

Benim anlam veremediğimde ne biliyormusunuz. O da bana kizim demiyor ben bu konuyu 1 kere bile diye getirmedim. O bana kızım demiyor diye anne dememezlik etmedim. Annem olduğu günden sonra diyemedim. Destek bime olmadı doğru düzgün bana 2 ayda 1 gelir haftada 1 o da belki ararsa arar. Evet zaten annemin yerini tutamaz ama en azından Allah razı olsun yanımda oldu demek isterdim.
İşte bunu yüzüne söyleyeceksin. Sorduğu zaman sen bana kızım diyor musun ki diyeceksin. Ya da benim annem öldü farkında mısın ben anne kelimesine ağzıma alamıyorum senin derdine bak diyeceksin. Bak bakalım Bi daha hadsizce seninle sonra konuşacağız diyebiliyor mu👊

Başına gelmediği için anlamıyor belkide Allah annesine sağlık uzun ömür versin tabiki yinede
Halen yaşıyor mu annesi maşallah.Ben de annemi 35 yasimdayken kaybettim :( kv ile arama çok mesafe koydum.Sehir değiştirdikten sonra kurtuldum ancak ondan..Çok yaptı bana 15 sene zulmünü cektim :( Artık telefonla arayıp bayramda kandilde hatır soruyorum sadece.. Anne diyorum ama derken içim eziliyor benim de... Kızım bana da demez ,demedi.Eşimin onca yıllık hattı için dugusuzca anne diyorum o kadar.. İlerde ben de kv olunca ,oğlumun eşi bana anne demezse üzülmem ,çünkü annelik vasfı öyle bi evlilik imzası ile olmaz.Emek ister,sabır ister,anlayış ister.Kimse kimsenin sonradan kızı ya da annesi olamaz.En iyisi en baştan denmemesi.Mesela Ayşe anne gibi isim sonuna eklenmeli en çok.Basiniz sağ olsun bu arada ,sizi çok iyi anlıyorum annesini erken yaşta kaybetmiş biri olarak......

Saygı görmek isteyen önce saygı duyacak. Kendisi zor anınızda yanınızda olmamış, bir şefkat göstermemiş siz neden anne diyesiniz? Bir de ne hadsizlik bu “seninle bu konuyu sonra konuşacağız” demek falan. Ben ters bir insanım, onu orada çok fena bozardım. Siz de bir dahakine susmayın, açıkça söyleyin.
Yok bende susmayacağım artık o da bana saygı duysun.

İşte bunu yüzüne söyleyeceksin. Sorduğu zaman sen bana kızım diyor musun ki diyeceksin. Ya da benim annem öldü farkında mısın ben anne kelimesine ağzıma alamıyorum senin derdine bak diyeceksin. Bak bakalım Bi daha hadsizce seninle sonra konuşacağız diyebiliyor

Halen yaşıyor mu annesi maşallah.Ben de annemi 35 yasimdayken kaybettim :KK43: kv ile arama çok mesafe koydum.Sehir değiştirdikten sonra kurtuldum ancak ondan..Çok yaptı bana 15 sene zulmünü cektim :KK43: Artık telefonla arayıp bayramda kandilde hatır soruyorum sadece.. Anne diyorum ama derken içim eziliyor benim de... Kızım bana da demez ,demedi.Eşimin onca yıllık hattı için dugusuzca anne diyorum o kadar.. İlerde ben de kv olunca ,oğlumun eşi bana anne demezse üzülmem ,çünkü annelik vasfı öyle bi evlilik imzası ile olmaz.Emek ister,sabır ister,anlayış ister.Kimse kimsenin sonradan kızı ya da annesi olamaz.En iyisi en baştan denmemesi.Mesela Ayşe anne gibi isim sonuna eklenmeli en çok.Basiniz sağ olsun bu arada ,sizi çok iyi anlıyorum annesini erken yaşta kaybetmiş biri olarak...

Sizinde başınız sağolsun 😞 annesizlik gerçekten zor . Evet annesi yaşıyor ama senelerdir annesiyle görüşmüyor hemde çok basit bir sebepten. Neyse orası beni cok ilgilendirmiyor annesiyle kendi arasında. Arayıp halimi hatırımı bile sormaz doğru düzgün ne olurdu annelik yapsaydi. Ah ama iste bu tamamen merhametle vicdanla alakalibirsey

Back
X