Kayinvalideye anne diyememek

seymanurrr

Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2023
50
17
8
Merhaba kızlar burda yeniyim. Bi konu hakkında size danışacağım. 5 yillik evliyim 3 yasinda bir oglum var kayinvalideme isteme oldugundan beri anne diyordum taa ki annem vefat edene kadar 10 ay önce önce annem vefat etti ani oldu. Hâlâ daha toparlamis değilim. Anneme çok düşkündüm. Babamda olmadığı için hep ona sarıldım anne baba oldu bana. Şimdiyse kayjnvalideme anne diyemiyorum hem annemin vefatından sonra beni vok kirmasindan dolayi hemde sanki anneme ihanet ediyormuşum gibi geliyor asla söyleyemiyorum. Annem vefat edeli 1 ay olmuştu daha kayinvalidem ona anne demediğimiz farketmis eşime telefonda ona anne demediğimiz soylemis. Eşimde zamana bırak annesi daha yeni vefat etti acısı var demiş. Onun üstüne sen niye bana anne demiyorsun diye banada sordu aynı şekilde bende söyledim gecen kurban bayramında et doğruyoruz Bi konu açıldı tam hatırlamıyorum şuan ortaya benim kayinvalidemde çok güzel yemek yapar dedim eşim falanda oradaydı onu övmek amaçlı söyledim. Bu sefer sen niye bana anne demiyorsun anlamadım neyse konuşcaz senle bu konuyu Bi ara dedi. Hicbirsey demedim. Kendisi bana bu zamana kadar 10 kere kizim demistir oda kizarken dersin ya ya kızım o öylemi yapilir diye o şekilde.. eltim var onada kızım demiyor. Ama bu konuda neden benim üstüme geliyor bu kadar anlamıyorum. Nasıl sesleniyorsun diye sorarsaniz aynı yerdeysek babaannesi gelirmisin bakarmisin vs gibi telefondada nabiyosun nasıl gidiyor diye konuşurum. Oda bana buz gibi davranır.

Ben zaten karşıyım baskasina anne baba demeye
. Ama sizin konunuzda bir de kayıp var. Ona ragmen bu konuyu konuşacağız diyor. Ne kadar hadsiz, terbiyesiz fazla yüz vermişsiniz. X hanım deyin, o konuyu konuşursa da içimden gelmiyor deyin. Baskıcı, anlayissiz tipleri hiç sevmiyorum. Eşinize ahh yavrum , karın iyi mi, üzüntüsünden bana anne bile diyemiyor diyeceğine şikayet ediyor, tehditvari konuşuyor.

Herkesın annesı kendıne yeter. Banada sacma gelıyor 15 sebelık evlıyım valla bazen soyluyorum ama vok yapmacık duruyo gıbı. O benım annem degılkı.. oyle konusurum cok zorda kalırsam anne dıye seslenırım ondada sesım ıcıne kacar😅 bosverın kalp kırmadan bıldıgınızı okuyun

Merhaba kızlar burda yeniyim. Bi konu hakkında size danışacağım. 5 yillik evliyim 3 yasinda bir oglum var kayinvalideme isteme oldugundan beri anne diyordum taa ki annem vefat edene kadar 10 ay önce önce annem vefat etti ani oldu. Hâlâ daha toparlamis değilim. Anneme çok düşkündüm. Babamda olmadığı için hep ona sarıldım anne baba oldu bana. Şimdiyse kayjnvalideme anne diyemiyorum hem annemin vefatından sonra beni vok kirmasindan dolayi hemde sanki anneme ihanet ediyormuşum gibi geliyor asla söyleyemiyorum. Annem vefat edeli 1 ay olmuştu daha kayinvalidem ona anne demediğimiz farketmis eşime telefonda ona anne demediğimiz soylemis. Eşimde zamana bırak annesi daha yeni vefat etti acısı var demiş. Onun üstüne sen niye bana anne demiyorsun diye banada sordu aynı şekilde bende söyledim gecen kurban bayramında et doğruyoruz Bi konu açıldı tam hatırlamıyorum şuan ortaya benim kayinvalidemde çok güzel yemek yapar dedim eşim falanda oradaydı onu övmek amaçlı söyledim. Bu sefer sen niye bana anne demiyorsun anlamadım neyse konuşcaz senle bu konuyu Bi ara dedi. Hicbirsey demedim. Kendisi bana bu zamana kadar 10 kere kizim demistir oda kizarken dersin ya ya kızım o öylemi yapilir diye o şekilde.. eltim var onada kızım demiyor. Ama bu konuda neden benim üstüme geliyor bu kadar anlamıyorum. Nasıl sesleniyorsun diye sorarsaniz aynı yerdeysek babaannesi gelirmisin bakarmisin vs gibi telefondada nabiyosun nasıl gidiyor diye konuşurum. Oda bana buz gibi davranır.
Ben sizi çok iyi anlıyorum bende annemi yakın zamanda kaybettim ve o günden beri Kv ye anne diyemiyorum Allah var o da bana hiç öyle sizinki gibi hesap sormadı. Siz bence içimden gelmiyor annem gitti diyin heralde beyni az çalışıyorsa daha da gelmez üstünüze… belki jetonu köşelidir böyle direkt açıkça söylemek gerekir diye düşünüyorum… başınız sağolsun arkadaşım…

Sen neden o an sustunki?
Laf yerinde söylenir.
Annemi kaybettim acım var şuan söylenecek lafmı dersin tıkarsın ağzına.

İçinizden gelmiyorsa zorlamayın. Siz anne demediniz diye bir tarafı mı eksilecek? Niye bu kadar dert etmiş ki.. anne gibi davransa eminim siz de anne derdiniz. Hem bu abuk adeti kim çıkardıysa artık, kocanın annesine anne demek bence çok tuhaf zaten.
Bence de valla insanın bir tane annesi olur, bende anne demiyorum ,içimden gelmiyor kötü biri değil ama demek istemiyorum

Kafanıza takmaya değmez böyle anlayışsız ve bencil insanları..

İçinizden ne geliyorsa onu söyleyin,kızı gibi görüp sarmalamadığı yetmiyor bir de laf ediyor.Acınızın olduğunu içinden gelmediğini söyleyin direkt.

9 yıldır 1 kere dahi anne demedim ben,diyen diyebilir ama benim içimden gelmiyor.
Eşime ben diyemem içimden gelmiyor kusura bakma annen alınır mı bilemem ama zorla söyleyemem dedim geçtim.( Ki kendisini severim hiç sıkıntılı biri değil kayınvalidem)
Bir kere bunu sormadı kadın bana bende açıklamadım,saygı anne demekle olmuyor.Anne demekle anne yerine de geçmiyor,zorla söyletme isteğine devam ettikçe sizde yeter artık diye çıkışın derim.

Mekanı cennet olsun anneciğinizin,başınız sağolsun.

Ben zaten karşıyım baskasina anne baba demeye
. Ama sizin konunuzda bir de kayıp var. Ona ragmen bu konuyu konuşacağız diyor. Ne kadar hadsiz, terbiyesiz fazla yüz vermişsiniz. X hanım deyin, o konuyu konuşursa da içimden gelmiyor deyin. Baskıcı, anlayissiz tipleri hiç sevmiyorum. Eşinize ahh yavrum , karın iyi mi, üzüntüsünden bana anne bile diyemiyor diyeceğine şikayet ediyor, tehditvari konuşuyor.

Sizinde başınız sağolsun 😞 annesizlik gerçekten zor . Evet annesi yaşıyor ama senelerdir annesiyle görüşmüyor hemde çok basit bir sebepten. Neyse orası beni cok ilgilendirmiyor annesiyle kendi arasında. Arayıp halimi hatırımı bile sormaz doğru düzgün ne olurdu annelik yapsaydi. Ah ama iste bu tamamen merhametle vicdanla alakalibirsey
Sorunuzun cevabı yazdığınızda gizli zaten. Annesine merhamet etmeyen size de etmez ki. Başınız sağolsun sabırlar diliyorum

İçinizden gelmiyorsa demeyin ama demek de isterseniz isminin yanına anne ekleyerek hitap edin. Annenizin yerini kimse tutamaz hem, 9 ay karnında taşıyan ile eş annesi asla bir olmaz.

İçinizden gelmiyorsa demeyin ama demek de isterseniz isminin yanına anne ekleyerek hitap edin. Annenizin yerini kimse tutamaz hem, 9 ay karnında taşıyan ile eş annesi asla bir olmaz.
Diyebileceğimi zannetmiyorum böyle devam ediyorum şuan icimdende gelmiyor gerçekten o samimiyeti hissedeceğim 5 senedir çünkü annemden sonra yaptıklarına beni daha çok itti kendinden

Kaçak dövüşmeyin.Annemin vefatından sonra söyleyemiyorum,anlayışlı olmanı bekliyorum.Olmamayı seçersen de bu aramızdaki ilişkiyi bozmaktan başka bi işe yaramayacak deyin.

Back
X