Ay o kadar haklisiniz ki ben de bunu anlatamiyorum iste insanlara o tecrubeli bakar bilmem kac cocuk buyutmusle olmuyor o isler artik bunu anlamak bu kadar zor olmamali
ben bu kelimelerle bunu anlatmaya çalıştım ama kimse anlamadı
hatta benim görümcemin çocuğu da yok
çok ısrar etti annem iyi bakar vs vs
ki kadıncağız cidden yaşlı idi
benim kendi annem doğumda bize geldi
bebeğe değil eve baktı
zira o beni tanıyor çemkireceğimi de çok iyi biliyordu
bir de arkadaşlar demişler ya anne ve kv arasındaki fark ne diye
annene çemkiriyorsun ama kv ye çemkiremiyorsun fark bu
örneğin benim kv kızı da dese söz dinlemez ama onlar ana kız bir orta yolu bulurlar ama ben kötü gelin olurum saf erkekler de inanırlar annelerine
mesela çocuğa evde ayakkabı giydirme anım var kv ile burada arkadaşlar yazmış ya yapma derseniz yapmaz diye
öyle bir şey yok, kadın takıktı ayakkabıya, evde ayakkabı giydirmiyoruz dedikçe dellenirdi eşim kaç kere söyledi kaç kere kızdı ama nafile
ben işte iken bize gelmiş bebeğin ayağına ayakkabı giydirmiş hemen evde bakıcı da var
ben de gelip çıkardım anında
esasen kv bizde iken çocuk ayakkabılı dursa bir sıkıntı olmaz ama kv bunu bir kazanım olarak görür anası ayakkabı giydirmiyor da hasta olacak da ben giydirdim derdi
bu arada mevsim de haziran falan
çünkü kv soğuk takıntılıdır ha annem de sıcak takıntılıdır
o da kendi az bunalınca üstünü ince giydirir hemen
bu nedenle benim genelde kullandığım bir söz var bu çocuk benim çocuğum ve büyükannelerin doğruları ile değil benim yanlışlarım ile büyüyecek yani onların dediği doğru benimki yanlış olsa da benim dediğim olacak