• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayınvalideye temizlik

Çalışıyor olmasaydınız yapın tabi derdim ama çalışıyorsunuz.
Ortaklaşa birini tutup yaptırın parasıyla.

Valla benım kv olsa yapmam çnku daha 43 yaşında sözde hergun hasta tabıı yersek :confused:
Ama senınkı ne durumda bılmıyorum olmadı bı temzlıkcı tutun.

ben de eltilerin evde oturdukları yerde çalışan kadını temizlik yapmaya çağırmalarına takıldım
kayınvalide kızım elim yetmiyor dese neyse
eltıler cekemıyordur buyuk ıhtımalle
konu sahıbı hem uzakmıs hem de calısıyor ya onlar da yakın hem de evdeler kaynananın işini yapmaya cekemıyorlardır
dedıgınız gıbı kaynana kendı nese neyse de eltıye ne oluyor kı organıza edıyor

Benim kayınvalidemde benden bekler, yapsam yapma demez. Ama ben çalışıyorum ve iki tane çocuğum var kendi evime zor yetişiyorum hafta sonları. Yazın yine konusu açıldı anne ben kendi evimi yapamıyorum ki sana nasıl yardım edeyim bul bir bayan temizlik işi yapan parası neyse ben vereyim dedim. (birini tutucak temizlesin ama param yok yarım gün mü alsam filan diye laf vuruyor, bende tam gün al ben veririm parasını dedim) Ama o ne yaptı biliyor musun, birini buldum şu kadara geliyormuş dedi benden parayı aldı daha sonra ise kendisi üstün körü yaptı kadın filan da tutmadı o parayı da çatır çatır yedi. Gelde böylesi kaynanaya bir daha temizlikçi parası ver aklıma geldikçe hala sinirleniyorum.
:KK57:

tövbe büyük sözüme herkes kendi işini yapsın.. kimsenin evinin pisliğini ben temizleyemem.. ha derlerse ki hastayım yaşlıyım tutarım bi yardımcı evine başında da dururum.. siz de mecbur değilsiniz.. konuşan konuşsun..

Temizlikçi tutun, tek gunde kendi evinizin isini de yapamazsiniz, dinlenemezsiniz de... Nasil oluyor da ben gelemem diyemiyorsunuz mesela, ben şaşiriyorum. Kimse kendisini dusunmuyor.

benim annem tam 20 sene hizmet etti..
yinede babanem kabule tmez bana ne yapmışki der..
hala yardım eder babanem laf sokar 85 yaşında artık gülüyoruz.. yapçak bişi yok gidip yapçaksın ele güne karşı en azından muhtemelen diğerleride farkında yapmasanda iş haklı olduğunun ama seni deniyolar bile bile uyuzluk yapıyolar işte.. onlara istediklerini verme yap geç.. suratınıda asma bırakk daha çok uyuz olsunlar.. bidaha çağırırsalarda bahane bul.. :)

Çalışıyorsunuz benim vaktim malesef olmuyor bu seferlik yardımcı bayan gönderiyorum deseniz sizin için daha iyi olur 100tl ye pırıl pırıl yapıyorlar iki de bir sizden yardım istemeye yüzleri de olmaz hem.

eskiden yardımcı yoktu tabi babanemde şimdi çağırıyoda o işler öyle olmuyoki yardımcının yanınada indan lazım..
annem kendine yardımcı alıyo ama babanemde alıyo olmasına rağmen bir sürü iş kalıyo geline ( annene) walla yaşlılardan nefret ettim ya.. bide bizimki fena laf çevirir o çok kötü..
bana bi anlatıyo olayı mesela ben şok gidiyorum komşularına soruyorum ya böyle olmuş ay çok sinir oldum diye aslında olay tamamen farklı yani biraz tehlikeli.. 85 yaşında ama 2 tane evi var :)
yaaa superbabane:) yaşlılarla uğraşmak zor velhasıl herkezi hizmetlenmek zorunda hissediyolar..

kızlar ben çalışıyorum bi pazarım var biliyorum elime yapışmaz allah rızası için yapıcam zaten ama yinede sizle sinirimi paylaşmak istedim. iki tane eltim var kayınvalidemle aynı binadalar ikiside ben uzağım. ikisininde çocugu var işlerine gelince kayınvalideme baktırıyolar kendi işlerini yapıyolar. büyüğü zaten yapmazda yıllarca yaptım kıymet bilmedi artık yapmıcam der her defasında ama çocuklarına çok güzel bakılır. ama ben çok sinir oluyorum ya sırf kaynanamın hatrı için yapıcam zaten kadın o kadar yaptığı kışlıklardan verdi etti diye yapıcam sonuçta eşimin annesi. dün kayınvalideme kahvaltıya gittik küçük eltimle bulaşıkları yıkarken bi hafta sonu kendini ayarlada annenin mutfagını temizleyelim dedi. önce bi kaldım sonra tamam ayarlayıp haber veririm dedim. hangi yüzle beni çağırıyolar acaba diyorum ama yanlışmı düşünüyorum sonuçta benimde sadece bigünüm var çocuk durmuyo diyo(kensinin bebegi 11 aylık) acaba yapmammı gerekiyor illaki. bi günde bitmezmiş cumartesi akşamdan iş çıkışı gidecekmişim bende işten çıkıp gelicem akşam iş yapamam dedim.ama ben gelicem dedim bi kere gidicem ama onlara çoooook sinir oluyorum yaaa
Temizlikçi tutun ortak olarak ya da hep birlikte yapılsın o temizlik niye özellikle siz yani sus pus durmayın ezilirsiniz her daim

en baştan söyleseydin bir gün tatilim var onuda nasıl ona ayırim diye... bende senini gibiyim 1 gün tatilim var ve gitmem temizlemeye kendisi yardımcı tutar belirli aralıklarla...

Ya yapmak zorunda degilsin ne demek ya toz pembe yasiyorsunuz resmen. Simdi eger onlar yapıyorsa seninde yapman gerekir. Yoksa arkandan konusurlar sivrilirsin sonra kocana kadar gider. Kocanla aran bozulur. Madem calisiyorsun 3 eltisiniz dimi ayda bir temizlikci tutarsin yarim gun siler supurur toz alir tamam. Sen ustune duseni yine yapmis olursun. Soranada ben zaten calisiyorum yoruluyorum evimi zor temizliyorum bi de nasil oraya gidim dersin. Ve kimsede toplanmasin. Temizlikci tutcagin zaman tek gitsin eltilerinle birlikte yapmasin. Sonra onlarda nasiplenir.

BİLMİYORUM KIZLAR ÇOK SİNİRLENDİM AMA SAKİN OLMAYA ÇALIŞIYORUM KENDİ SAFLIGIM KENDİ APTALLIGIM İŞTE

Bende çalışan bir bayanım ve asla gitmem temizliğe kaynanama. Benimde evimin temizliği var onu kim yapacak? Bir haftasonum var onu da öyle geçiremem kimse kusura bakmasın. Sizde tavrınızı koysanız iyi olur yoksa arkası kesilmez. Çok mu yaşlı kaynananız yada hasta mı? Ama tabi bilemiyorum kaynananız da size yardımcı oluyorsa o zaman yapmanız gerekir.

kaynanam gayet diri sağlıklı bi insan ama yapmıyor işte kızlar eltimde bana öyle deyince başka bişey diyemedim hele temizlikçi tutmak hiç aklıma gelmedi çünkü kayınvalidem sakınmaz hiç bişeyi elinden geldiğince verir onun suçu yok yani evet ben eltime sinir oldum . şimdi arayıp nasıl denirki temizlikçi tutalım parasıyla diye bu sefer kesin derler bizde para yok siz ikiniz çalışıyosunuz biz tek kişi çalışıyoruz diye zaten büyüğü hiç karışmaz bilmiyorum napıcam

kayınvalidemler geçen bana geldi kaldılar onlarla ilgili bana dert yandı hep hiç bi işimi yapmıyolar çocuklarına hep baktırıyolar ama diye

3 oğlu mu var kayınvalidenizin her ay mı olur artık 2 haftada bir mi olur bilmem verin parasını bütün çocukları temizliğe yardımcı alın. Maddi olarak her seye vericek paramız oluyor ona da bulunur bir şekilde

Sizde çalışıyorsunuz yoruluyorsunuz yani ayda yılda belki yaparsınız ama sürekli olmaz.

Canım çok normal bu nolcak sanki sevabina yapiver hem eltin fesat düşünse ben yapamıyorum sen gel de yap der di senin uzak olman bişeyi degistirmezki senin kocan da o kadının evladı eltilerinin kocalarida onun evladı onlarında yapması lazım seninde yapman lazım hem sen kaynanana yakin otursaydin digerleri senin gibi dusunse hic hos olurmuydu Hicbirseyin hatri yoksa eslerinizin üzerindeki hakkını düşünün sizde yarın bir gün yaslanacaksiniz hep empati kurun beraber güzelce temizleyin üstüne de güzel bi çay demleyip keyifle için

Back
X