Kayınvalideyle silbaştan diyebilmek

zeynep69

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2011
154
20
318
Kastamonu
eşim geçen sabah yine annesinin evine kahvaltıya gitmiş..laf lafı açmış eşim benim kaynanamla ilgili ne problemim varsa hepsini saymış filanca zaman şöyle demişssin bir daha olmasın falan...tartışmı8şlar bir iki saat sürmüş bu tartışma...iki görümcem kaynanam eşim.:95:
yeni gelinken olanları loğusayken ettiklerini bir bir saymış(yani öyle diyor)..arada annesi bir daha isteem ne çocuklarınız ne siz gelmeyin demiş...tabii tartışma sonunda barışmışlar
bilezik mevzuu da tekrar açılmışş...işte tabii param olsa ben alıcam zaten v.s demiş...inanın çok şeyler anlattıda eşim artk bıktım yazarken bile daralıyorum
eşim iş çıkışı geldi bişeyler içelim dolaşalım dedi..bunları anlattı...senden eşin olarak birşey isticem dedi...iste dedim...atalarımıza saygılı olalım annem bugün çokkk üzüldü..geçmişli arkanda bırak bir daha tekrarlarsa cevabını yerinde verirsin dedi...dedi de benim içim o kadar dolu kiben 5 senedir üzülüyorum annesi bir iki saatlik üzülmüş yarabbim...kaynanamın karşısına geçip içimi dökseydim rahatlardım belki...herşeyi sil baştan yaşayacakmışım.
istemiyorum hiçbirşey olmamış gibi davranamam...bu bana göre iki yüzlülüktür..
vaktiyle kendisine haber vermeden anneme gittim diye srat eden evime gireni çıkanı takip eden.yediğimizi içtiğimizi sayan herkese dedikodumu yapan her misafirimde kendisini davet etmememe rağmen damlayıp misafirlerimi huzursuz eden..(genç arkadaşlarım da gelse damlar oturur onlarla muhabbet eder ben servis yaparım)
offf daha bir sürü şey var..
eşim bilezik konusundada ben kredi çekip senin bileziklerini alayım..abim verebildiği zaman bana verir dedi..cevap vermedim...neden yine biz sıkıntı çekiyoruz..abisi rahat olsun die..ödeyecek durumu yok diye...
akıl verin lütfen eşime aldırayım ı bilezikleri?ve siz olsanız sil baştan diyebilir miydiniz kayınvalidenizle???

eşiniz bu kadar anlayışlı ve hakkaniyetli iken sizin bu kindarlığınız oldukça sığ durmuyor mu?

Eşine niye aldırıyorsun bilezikleri yahu? Bi cebinden alıp öbürüne mi koyacaksın?

Abisi alırsa alacak almazsa da bekleyeceksiniz mecburen....

O onun annesi, objektif olmasını beklemeyin. Elbette ki yanlı davranacak ama bu sınırı iyi ayarlaması gerek yoksa seni ezdirir.

Aradan 5 sene geçmiş hala bilezik peşinde olmanızı anlayamadım doğrusu!

eşiniz bence gereksiz bi konuşma yapmış annesiyle. ne gerek var? olan olmuş. eski yaraları açmış annesi de bütün duygu sömürüsü gücünü kullanmış tabi ki. şimdi de size bi adım atmak zorunluluğu doğmuş. gidin konuşun ama net olun, kırıldığınız konuları anında konuşun. eşinizin hatrına en azından mesafeli de olsa bi ilişki yürütebilirsiniz. sadece sınırlarınızı iyi çizin, onlar da bilsin.
ayrıca şu bilezik konusu çok gereksiz. sakın kabul etmeyin. yoksa eşinizin sizi ikna etmek adına böyle bi konuşma tasarlamış olacağını düşünmemek elde değil.

arkadaşıma katılıyorum.. K.validen konusuna gelince istesende bazı şeyleri unutamazsın ama eşin için alttan almalısın. eğer ki gururuna dokunan bir hareketi sözü olursa cvp hakkı doğar sana bana eşim hep böyle der sen saygılı ol gururuna dokunan birşey oldumu ben arkandayım herzaman diye.

eşiniz bu kadar anlayışlı ve hakkaniyetli iken sizin bu kindarlığınız oldukça sığ durmuyor mu?

biz beş senelik evliyiz ve son iki senedir eşimle ilişkilerimizi düzeltebildik..öncesinde beni hizmetçi gibi kullandırırdı.inanın kırk derece ateşlyken bike yatırmazdı kalk yemeğimi hazırla...ütümü yap annemin misafiri gelecek git yardım et vs..annesi ufacık bir laf atardı ortaya..o haftayı bana zehir ederdi..annesine haber vermeden bakkala bile gidemezdim..haber vermezsem neden vermedin diye surat ederdi.ağzımı açacak olsam üstüme yürürdü...annesi bir güzel doldururdu..yok diğer yengelerin şöyle yapardısenin karın yapmıyor..karın şunu yaptı bunu yapmadı...düşünün evlendiğimin ertesi günü çok şükür kurtulduk artık sen uğraş diyorlardı..konuşa konuşa bu hale getirene kadar az yorulmadım..emeğimin karşılığını aldım ama
olanları unutamıyorum..hayır karşılıklı oturmasak..her gün gördüğümde aklıma geliyor..

Bu yaşadıklarınızı bir tek siz yaşamıyorsunuz ki! Ben hep diyorum benim kaynanam olmadığı halde görümcem bana neler neler yaptı ama gün geldi gitmem bir daha dediğime pişman ooldum. Benim annem-babam sorun yaşadığı için doğum yapacağımda 1 ay evinde kaldım yakınında babamın evi dururken. Yani Düşmez kalkmaz bir Allah elbette hata yapıyorlar. Ben eşime diyorum ya biz genciz onların yaptığı hataları bizim yapıp, özürdilememiz gerekirken büyükler bizim davranmamız gibi davranıyor birde pişkinlik yapıyor birde özür bekliyorlar biz hiç birşey yapmamış gibi. nasıl iş bu derim. Ama yapacak bir şey yok. Zamanında herkes çekti bu sıkıntıları. Bende neler yaşadım neler. Aklın almaz .... Ama işte Allah namerde muhtaç etmesin. Şimdi iyiyiz ama iyi olma sebebimizi eşimde çok iyi biliyor. Eğer eşin seni bu konuda anlayıp dinliyorsa , sana hak veriyorsa ne güzel. bazıları Anasının huyunu bilip anasını savunuyor! Bilezik konusuna gelince arkadaşlara katılıyorum. benimde bir sürü altınım gitti. Abisin vermesini bekle. Eşini zor duruma sokma.

abisi ödesin bekleyin.niye kendi paranızla alıcaksınız?bi daha da o adama para vermeyin.hele bi de kumar için,haram için!
bu denge tutturamayan kardeşler abiye ablaya yük oluyo hep.olan size oluyo.

neden düşünüyorum biliyor musunuz..eşim iki senedir bir kere bile abisine gidip borcunu hatırlatmadı..herkes parasını aldı benim eşim durup dururken gelip vermesini bekledi..bu iki sende benim hastalıklarım oldu eşim işten çıkarıldı..üstüne bir bebeğimiz daha oldu..bu kadar dar dönemde bir kere bile gelip yardım teklifinde bulunmadı abisi..birde haber göndermiş zeynep kredi çeksin alsın bileziklerini taksitleri ben ödeyeyim..hayır hala bunu nasıl söyleyebiliyor ya...
şeytann diyor aldır kocana bilezikleri bu para meselesi ikisi arasında olsun..zaten borç eşime olsaydı şimdiye kadar çoktan ödenmiş olurdu diye düşüüyorum...nasılsa bilezik zaruri ihtiyaç değil ya..ama eğer bileğimde olsaydı o dar dönemde en azından bir nebze olsun rahat atlatabilirdik..

abisi ödesin bekleyin.niye kendi paranızla alıcaksınız?bi daha da o adama para vermeyin.hele bi de kumar için,haram için!
bu denge tutturamayan kardeşler abiye ablaya yük oluyo hep.olan size oluyo.
hayır hala beni çileden çıkarıyor.eşim evin en küçüğü yeri geldi dedim ki bırak giden gitti ama bir daha böyle bir durum olursa aramız çok kötü bozulur...ne olursa olsun bir daha abinin borcuna karışmayacaksın..yine olsa yine veririrm diyor..siz olsanız sinirlenmez misiniz...

anladım canım..

o zaman şöyle yap derim, birincisi bilezik olayını dillendirme. borç borçtur. birgün ihtiyacınız olursa, diretirsin kaynına, gerekirse kredi çeker öder.

kayınvalide tarafıyla da ilişkilerini seviyeli tut. yani ne suratsız ol, ne sıcak.. ne uzak ol, ne yakın.. benim kayınvalidemin bana yaptıklarını yazsam, kk birleşip dövmeye gidebilir mazallah bana maddi manevi hiçbir faydası olmayıp, sırf ziyandan ibaret olduğu halde, Allah rızası ve eşimin hatrı için saygıda kusur etmiyorum.

Son düzenleme:
borç konusu çokk sinir bozucu hem de 150 gr altın kumar borcuna gitmiş sinirlenmekte çok haklısın ama bu altını eşinin sana alması neyi değiştirir ki bu borcu kaynın ödemeli
kaynanana gelince mesafeli bir ilişkin olsun ne saygısızlık yap ne de kendini ezdir

ben olsam aldırırdım canım aldır bılezıklerını verırıken ıyıde alırken neden ustune su ıceceksın kım alıyorsa aldır esınde alacaksa aldır canım hem o senın mehrın mehır olmayınca nıkah da tam anlamıyla olmus sayılmaz eger kadın ese bagıslamamıs ıse aynı seyı bana da yaptılar bana nıkah kıyarken dort bılezık dedıler ve almadılar esım ben alacam dedı sana borclu olayım dedı evlenelı dort yıl oldu hala alacak ama ben vazgecmedıgımı soyledım bana borc dedı bende borcumdan vazgecmıyorum hernekadar esımı cok sevsemde o benım hakkım ve ben esıme o konuda hakkımı helal etmeyecegımı soyledım ve o da alacagını soyledı ıhtıyacım mı var sankı dort bılezıgıge zaten kolumda altın bılezıgım var memurum ama o ne oyle yaa evlenırken tak koluna sonrada cıkar al cocuk kandırırı gıbı hıc sevmedıgım ısler dogrusu

aaa niye peşine düşmeyecekmiş böyle saçma şey mi olur yaaaaaaaa kadının hakkı biri sizin altınlarını alsın kumar borcuna yatırsın sizde ses çıkarmayın tabi yapabilirseniz hiç sanmıyorumm

o kayınvalidede az değil yahuu ..biraz mesafe koyun aranıza ama tabi surat felanda yapmayın durumları stabil tutmaya çalışın ne deyim.. eşinizle aranız açılmasın diye... yoksa o kadın için değil yaniii

Eşiniz zamanında ailesine karşı fazla yumuşak yüzlü davranmış, kaybettikleri olmuş ama konuşarak belki geri getiririm demiş ancak gidenler konuşarak geri gelmemiş. Şu durumda eşiniz evin en küçüğü iken ailenin geri kalan fertlerine sözünü geçirmesi biraz zor. İnsafa gelirlerde alırsınız inşallah. Annesi konusuna gelince, sonuçta neler olmuşsa olmuş bu onun annesi olduğunu değiştirmiyor malesef, sizdende aynısını bekliyor. Zor bir durum ben yapamazdım sanırım.

canım benm bi kız ark var oda sennle aynı durumu yasamış kocası 2 bileziğini abisine vermiş nese 2 senedir kız kocasının abisini haftada 1 kere arayıp istiyordu en sonundaadam vermiş bence adam kurtulmak için verdi bıktı tabiiii ara ara ben olsam yaparmıydım hayır yapmazdım sadece uygun bi zamanda ihtiyacınızın olduğunu belirterek istemelisin kocan isteyemiyorsa sen iste boşver takma kafana

artık karar aldım konuşmuyorum kaynıma 22 temmuz son demiştim ama hiçç ses seda yok..beni nerde görse kaçıyor...en azından insan bir açıklama yapar...yokkkk
evet eşim evin en küçüğü kayınpederimin durumu çok iyi diğer 6 çocuğuna sürekli destek olur kızlarının doğalgaz parasına varana kadar sürekli destekler...ki bu büyük kaynımın sigortasını aksatmadan öder...kimin nerde sıkıntısı olsa hemen kapatır
bundan iki sene önce eşimin çalıştığı kurum özelleşti..eşimede bir üst model araba alırsan seninle devam ederiz denildi..tabii bunun için kredi, çekilmesi gerekiyordu..ben al canım çorba ekmek yeriz öderiz dedim..onbeş gün süresi vardı.bu süre doldu..almadık çünkü çok sıkıntılı bir dönem olacaktı(o zaman bende çalışmıyordum) dükkanda otururken kayınpederim araba almadı da işi eliyle başkasına verdi diye yüklenmiş eşime..o da ben zaten sizin çocuğunuz değilim herkese destek bana köstek oluyorsun demiş..tartışmışlar..ertesi gün k.peder 15 milyar getirmiş al dedi..eşimde parayı aldı eline ben senden öbürleri gibi para istemedim..desteğin yetecekti bana ..arkamda olduğunu bilsem yetecekti dedi almadı
benim bildiğim evin en küçüklerinin üstüne daha fazla düşülmez mi hani hep abiler ablaların gözbebeği olmaz mı..sanki benim kocam el...kaynanam o günden sonra ağzını açamıyor bana karşıdün bütün gün kaynanamlardaydık..inanın yüzünü bile görmedim başımı kaldırıp bakamıyorum...o kadar sıkıntılı o kadar doluyum işte...hepimizin derdi başka işte kimi eşinden çekiyor kimi kaynannadan..rabbim kaldıramayacağımız yük vermesin..
kaynanam diyormuş ki hastalandım bakaya gelmedi..yahu geçen yaz hamileydim bir buçuk ay baş ağrısından öldüm..sabahlara kadar eşim elinde kolonya masaj yaptı hamile halimle bir ayda yedi kilo verdim..bir kere olsun nasılsın diye kapıdan bile sormadı ama iftara misafiri geleceği günler elinde sebze poşetleri ile gelip bunları yapıver demeyi biliyor..25 kişilik misafiri hasta geline loğusa geline ağırlatmayıu biliyor..sen bir grip olmuşsun sana bakmamı nasıl beklersin..nasıl yüzün tutuyor da söyleyebiliyorsun..iki doğum yaptım birgün olsun ilgilendin mi..bir kap sıcak çorba mı yapıverdin..
bunlara ne kadar üzüldüğümü bir ben birde ALLAH biliyor...rabbim herkese gönlündekini versin..

Çok saçma geliyor bana bu düşünce.
Siz eşinizle aynı evde yaşıyorsunuz, para sizin ortak paranız, borç sizin ortak borcunuz.
Sadece dolap bekleyecek, ya da bileğinizde gösteriş yapacak bileziği borca girerek almanın hiçbir mantığı yok bence.
Eğer yatırım olarak bakıyorsanız da, üzerine 1000, 2000 lira faiz ödenen yatırım da hiç mantıklı değil.
Kaynınıza siz diretin, kocanız diretsin ama bilezikleri kocanıza aldırmak bence hata olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…