Kayiplar ve bosanma

Bu hastalık dönemi de uzak mıydınız? Bana adamın hayatında ya da aklında biri varmış gibi geldi. Ne bileyim sanki düşünmüş ama sonra vazgeçmiş. Sizden cinsel, ruhsal beklentiye girmiş gibi. Normal gelmedi yine de teselli etmeyişi. Ablanızla yakın olduğunuzu da biliyormuş hadi babayı geç zaten yokmuş hayatınızda. Eğer ilk anda da böyleyse adamdan soğurdum. Hastalık öncesi ve vefatla berabee 1 yıla yayılan bir süreçse adamın artık kendini topla demesi de anormal değil. Kimse evde sürekli ağlak birini görmek istemez. Depresyon karşı tarafı da yorar, bıktırır. Siz hiç düzelmeye çalıştınız mı mesela? Yoksa durdurunuz durdunuz sonra da 20 senedir görmediğiniz baba ölünce ona da mı aynı tepkiyle yas tutmaya başladınız? Ben yazınızdan öyle anladım. Kendinizi kandıran siz de olabilirsiniz.
Hastalik doneminde yakindik.isten cikarildi.birlikteydik ve daha yakin olmaya baslamistik duygusal olarak.ablamin hastalik ve kaybetme surecim toplamda 35 gun.mart ayinda kaybettim subatin 9 u da teshis koydular martta da gitti .uzun bir surec degildi fakat yiprandim evet.
Tesellisi soyle oldu aci cekmedi kurtuldu olarak bakiyorum ben dedi.benim hayatimda buyuk bir bosluk olustu olaylari ayni sekilde karsilamamiz beklenemez dedim yinede elimden geleni yaptim zaten cocuklarim oldugu icin aglayayim.kendimi odalara kapatayim gibi bir durum yasamadim.
Babami yeni buldum zaten ablami kaybettikten sonra duygusal olarak ablam kadar etkilemedi evet ama keskelerim var ve cok uzuldum kaybettigimiz yillara .
Yinede evimi ihmal etmedim yada cocuklarimi esimlede yakin olmaya calistim ama beklentileri ne dogrultuda ise karsilayamadim.demekki

Bu fikrimi tek tarafli degerlendirdi.tedavi mi olursun ne olursun bilmiyorum.dedi.bunun uzerine tum sorunlarin benden kaynaklanmadigini benimde ondan beklentilerim.oldugunu soylemem hosuna gitmedi.surekli anlamiyorsun anlamiyorsun dedi.onerilerimi curuttu.
Haksiz demiyorum ama hickimse yuzde yuz hakli olamaz.sadece surec yipratici benim icin

Tekrar konusacagini dusunmuyorum acikcasi.cunku ben konusmami bitirmeden odadan cikmami istedi.bende cikarken bundan sonrasi icin tek bir kelime duymak istemiyorum.dedim

Eşiniz empatiden yoksun,iletişim konusunda da gayet kötü.Belli zaten 2 yıl boyunca susup böyle bir dönemde konuşmasından.
Boşanır mısınız bilmem,ama kesinlikle o terapiyi tek başınıza almayın.Eşiniz de alsın eğer devam edecekseniz.Çünkü bu kadar kötü iletişim kuran biriyle çok zor,siz bu yas günlerini geride bırakırsınız ama başka şeyler için ömrünüzü çürütür bu adam.Konuşmayı ergen gibi ''çık odamdan'' diye sonlandırmak,''ben hatasızım,suç senin sen git tedavi ol'' diye bastırmak,yaptığınız yorumları değerlendirmek yerine bir an önce kendini haklı çıkarmak...Çok yani eşinizin de hatası.

Bence cok yorulan bir evlilik var ortada.Cunku derinlerde cok farkli olaylar ,durumlar da gizli.Aslinda siz de esinize guvenmiyorsunuz cunku sanirim sizin kadar fedakar ve cefakar olmadigini dusunuyorsunuz.Mesela dusunun kocaniz olmasa hayatinizdan ne eksilir ya da neler artar?Ve siz ne istiyorsunuz?Esiniz bahane uyduruyor gibi geldi bana.Yuvasina sahip cikmak isteyen erkek veyahut kadin canini disine takar,tas tasir gene ailesini mutlu kilmak ister.Ve bir evlilige boyle sinsi planlar girdiyse ben kendi aklimca huzur alamam o evlilikten.

unutmayin burda yazilanlar belki farkindaliginizi arttirir ama iletisim konusunda daha guclu olup bu yolu kendiniz secmeniz lazim.
Aslinda ortada mucadele etmek icin bir neden gormuyorum.cunku bu surecte daha durust olmasini beklerdim.ve tek tarafli hatalar zincirim oldugunu dusunmuyorum.
Kasim ayindan bu yana issiz ama bircok is teklifini geri cevirdi gorusmelere gitmedi zorla gittiklerindende olumlu sonuc cikmadi.
Hayatimda olmasi sadece cocuklarin duzeni acisindan olumlu babalarini seviyorlar bende seviyorum ama nasil soylesem sanki biseyler koptu dun gece iki gun once konussak sizinle guveniyorum derdim ama suan hayir.

Hastalik doneminde yakindik.isten cikarildi.birlikteydik ve daha yakin olmaya baslamistik duygusal olarak.ablamin hastalik ve kaybetme surecim toplamda 35 gun.mart ayinda kaybettim subatin 9 u da teshis koydular martta da gitti .uzun bir surec degildi fakat yiprandim evet.
Tesellisi soyle oldu aci cekmedi kurtuldu olarak bakiyorum ben dedi.benim hayatimda buyuk bir bosluk olustu olaylari ayni sekilde karsilamamiz beklenemez dedim yinede elimden geleni yaptim zaten cocuklarim oldugu icin aglayayim.kendimi odalara kapatayim gibi bir durum yasamadim.
Babami yeni buldum zaten ablami kaybettikten sonra duygusal olarak ablam kadar etkilemedi evet ama keskelerim var ve cok uzuldum kaybettigimiz yillara .
Yinede evimi ihmal etmedim yada cocuklarimi esimlede yakin olmaya calistim ama beklentileri ne dogrultuda ise karsilayamadim.demekki

Beklentisi neydi o zaman sordunuz mu? Yani yine kapı başka kadına açılıyor gibi.

Önceki konularına göz gezdirirseniz şu konuşmaları yapana kadar pınarın hayatındaki tek vefalı ve makul insan aslında eşi. O yüzden bence eşine öfkelenmeden önce ne dediğini anlamaya çalışmalı. Çünkü çok patalojik bir ailede büyümüş Pınar, örneğin baba aslında hiçbir zaman hikayede yok ama ondan gerçek bi kayıpmış gibi bahsediyor. Ben eşim için pervane olsam o sorumsuz baba için depresif hallerde evde takılıp çocuklarımla ilgilenmese ben de eşime kızgın olurdum. Bence konusahibi eşine haksızlık ediyor. Adam depresif halinden o kadar bunalmış ki üç yıl versem sana yetmez diyor, evliliği yıpratan aslında Pınar bana göre.
Evet aslinda esim son iki konusmaya kadar benim icin vazgecilmez denecek kadar iyi bir insandi.
Babamla ilgili yogun bir yokluk yasamadim evet sadece duydugumda uzuldum cenaze merasimine gitmesemde olur bile dedim ama esim gitmelisin dedi.
Sorun sadece cinsel olarak beklentilerini karsilayamamis olmam sanirim.ben bu sekilde algiladim ama elimden geleni yapiyorum fakat o oyle dusunmuyormus.
Genel olarak depresif degilim ama kendi icimde yasadigim bazi duygusal inis cikislar var ablami ozluyor olmam herseyle tek basima mucadele etme zorunlulugum.hatalarim elbette ki var

İki hafta önce babasını kaybeden eşiyle, gösterdiği romantik! davranışlar sayesinde çatır çatır sevişmeyi mi hedefliyordu eşiniz. Yasınız varken ve bu dönemde aklınıza gelen son şeyin cinsellik olması çok çok normalken.

Sizce bu destek mi?
Belki babami 20 yildir gormedigim icin duygusal olarak hic yipranma payi olmaz diye dusunmustur.ama ablamla birlesince sarsildim.yinede yansitmadim icimde yasadim

Anne yerine koyduğum abla için yas tutmayı anlarım. Ama 20 yıldır ortada olmayan baba için yas tutmayı anlayamam. En azından saygı gereği 40 ının çıkmasını beklerim. Eşim (yani siz) bu kayıp yüzünden bana kapıyı gösterirse hay hay derim, giderim.

Hatalar karşılıklı gibi.
40 inin cikmasini bile beklemedim.ama bu sebep yuzunden kapiyi gostermedim.surekli suclayip ne zaman duzelecek zaten ablandsn once de boyleydin diye konusunca neden iki sene bekleyip suan bu konusmayi yaptigini anlamaya calistim
Elbette hatalarim var

bu mesaja hak veriyorum cidden. Ve ben de merak edip eski konuları okudum 2012 yılında eşinizin size karşı ilgisiz olduğundan yakınmışsınız. Hatta sevgililer gününde hediye almadı diye ayrılmayı mı düşünüyorsun saçmalama vs demiş bir sürü insan. Be de merak ettim sekiz senede olaylar nasıl o noktadan sizin ilgisizliğinize evrildi?
Evet belkide o surecte evlilik icin mucadele eden taraf bendim.ilgisiz surekli oyun oynayan bir adamdi oda degisti bende .olgunlastik hersey yolundaydi .bu olaylar olana dek.

Eşiniz size yardımcı olmamış ki.Tam tersine içine atıp atıp böyle bir dönemde patlayarak sizi daha çok kırmış.''Aileni ihmal ettin'' falan bunlar onun üzerine vazife konular bile değil,canınızı yakacak şeyler neden söyledi bu dönemde ?
Ben yapıcı konuşamayacağım özür dilerim.Yapı gereği de kinci bir insanım belki bu yüzdendir,ama siz işsiz kaldığınız dönemde ağlayarak çorap satarken yanındaymışsınız eşinizin.Onun da sizin yaptığınız çabaları görmesi gerekti,sizi eleştirmesi böyle bir dönemde incitmesi değil.Sizi sürekli başka insanların hayatlarını konuşuyorsunuz diye eleştirip,aldatan arkadaşlarının hikayelerini örnek vermesi büyük bir ironi mesela,madem bundan rahatsız kendisi neden özeniyor o zaman?
Bence bunu yasamak istiyor o yuzden bana anlatiyor.eger kendimi duzeltmezsem onu kaybedecekmisim bu sekilde soyledi.
Evde iki cocugum var gunduz evdeyse yemek haric odasindan cikmiyor cocuklarimin tum ihtiyaci evin alisverisi temizlik camasir yemek derken benim acikcasi enerjim kalmiyor ozel zamanlar gecirmek icin.
Ayrica yillarca bende ilgiliz oldugundan yakindim defalarca konustum ama bak arkadaslarim.kocasini aldatiyor ona gore diye aba altindan sopa gostermedim

Her şeyi okudum ve ben sizi değil sadece eşinizi hatalı buluyorum sizin ona haksız olduğunu söylemeniz gerekirken eşinizin davranışları çok bencilce ... Bu arada siz çorap satarken beyefendi ne yapıyordu dizi mi izliyordu ?. Lütfen kendinizi ezdirmeyin siz sonuna kadar haklısınız o öyle söyledi diye kendinizi hatalı görmeyin sakın bırakın bir süre sonra hatasını anlayıp gelir konuşur yüz vermezseniz eğer...
Evet dizi izliyordu.buna inanin.ben seker hastasiyim ve pandemi doneminde sokaklarda corap sattim.onada bunun onemi yok sakin uzulme hersey yoluna girecek dedim.bence ozgur olmak istiyor fakat bunu acikca soyleyip sorumluluk.alamadigi icin beni suclayarak yapiyor

Başınız sağolsun. Ayrılık bence şu an verilecek bir karar değil. Terapi alarak siz de bu süreci daha iyi atlatıp kayıplarınızı kabullenebilirsiniz. Ama çift terapisine de ihtiyacınız var. Daha ikinci kaybınız çok tazeyken ikili ilişkinizle ilgili sorunları bir süre daha bekletebilirdi.

Eşiniz empatiden yoksun,iletişim konusunda da gayet kötü.Belli zaten 2 yıl boyunca susup böyle bir dönemde konuşmasından.
Boşanır mısınız bilmem,ama kesinlikle o terapiyi tek başınıza almayın.Eşiniz de alsın eğer devam edecekseniz.Çünkü bu kadar kötü iletişim kuran biriyle çok zor,siz bu yas günlerini geride bırakırsınız ama başka şeyler için ömrünüzü çürütür bu adam.Konuşmayı ergen gibi ''çık odamdan'' diye sonlandırmak,''ben hatasızım,suç senin sen git tedavi ol'' diye bastırmak,yaptığınız yorumları değerlendirmek yerine bir an önce kendini haklı çıkarmak...Çok yani eşinizin de hatası.
Bu gunlerde tek dusundugu libidosu .benim.ne hissettigim yada neler yasadigim ile ilgilenmiyor.fakat ben her daim.hazir beklemeliyim.
Bu tehditlerden sonra istesemde onunla olamamki cunku bu defa kendimi onu elimde tutmaya calisan bir kadin gibi hissedecegim.bunu yapmamam kendime

Bence bunu yasamak istiyor o yuzden bana anlatiyor.eger kendimi duzeltmezsem onu kaybedecekmisim bu sekilde soyledi.
Evde iki cocugum var gunduz evdeyse yemek haric odasindan cikmiyor cocuklarimin tum ihtiyaci evin alisverisi temizlik camasir yemek derken benim acikcasi enerjim kalmiyor ozel zamanlar gecirmek icin.
Ayrica yillarca bende ilgiliz oldugundan yakindim defalarca konustum ama bak arkadaslarim.kocasini aldatiyor ona gore diye aba altindan sopa gostermedim

Yok yani,eşiniz siz yazdıkça iyice eksilere düşüyor benim gözümde.İlgisiz,sorumsuz bir eş/baba,üstelik yas sürecindeki eşine ''benimle ilgilenmedin'' diye trip atıyor.Aylardır iş beğenmiyor,gelen teklifleri reddediyor.

Evet dizi izliyordu.buna inanin.ben seker hastasiyim ve pandemi doneminde sokaklarda corap sattim.onada bunun onemi yok sakin uzulme hersey yoluna girecek dedim.bence ozgur olmak istiyor fakat bunu acikca soyleyip sorumluluk.alamadigi icin beni suclayarak yapiyor

Nereden tutsam üzücü bir tablo.Allah size sabır versin tek diyebileceğim şey bu.Bazen her olumsuz şey üst üste geliyor,ama güzel günler de gelecek inanın buna.

Bu gunlerde tek dusundugu libidosu .benim.ne hissettigim yada neler yasadigim ile ilgilenmiyor.fakat ben her daim.hazir beklemeliyim.
Bu tehditlerden sonra istesemde onunla olamamki cunku bu defa kendimi onu elimde tutmaya calisan bir kadin gibi hissedecegim.bunu yapmamam kendime

Siz gerçekten olgun bir insansınız,yazdıklarınızdan belli.İnsan yas dönemi yanındakini görmüyor,ona rağmen ailenizin zor zamanında acınızı bir kenara atıp evlatlarınız için çalışmışsınız,evin ihtiyaçlarını/sorumluluklarını üstlenmişsiniz.Eşinizi anlayabilirdim ; eğer iş konusunda,çocuklar konusunda,size olan davranışları konusundaki yorumlarınız olmasaydı.Çünkü bu süreç onun için de zor.Ama o kendi dünyasına kapanıp sizi suçlamayı tercih etmiş.

Başınız sağolsun. Ayrılık bence şu an verilecek bir karar değil. Terapi alarak siz de bu süreci daha iyi atlatıp kayıplarınızı kabullenebilirsiniz. Ama çift terapisine de ihtiyacınız var. Daha ikinci kaybınız çok tazeyken ikili ilişkinizle ilgili sorunları bir süre daha bekletebilirdi.
Zaman kaybi olarak gordugu icin beklemedi.kayiplarin kayip oldugunu dusunmuyor onlar kurtuldu bizim mutlu olmamizi isterlerdi diyor

Demek ki fazla fedakarlık iyi değilmiş bundan sonra kendinizden ödün vermeyin

Başınız sağ olsun, sabır dilerim.
Eşiniz sizi sarsmak, kendinize getirmek istemiş.
Ama biraz ağır geldi yöntemi bana da..
Erkekler bu konularda fazla düz, fazla realist..

Akıl oyunu oynuyor. Ben esimden bosandim 3 yil kendime gelemedim. Her ayrilik travma yasatir. Evden kedi gitse insan uzulur. Esiniz hep iyi gun dostu imis. Hep kendini dusunen, destek olmak yerine sinsice bekleyip ben yeterince zaman tanidim diyenlerden. Gerekirse 3 yil da beklemeli, destek olmali... Hayat bu. Insanin basina hersey geliyor. En ufak bir tokezde kostek olmak onunkisi.
Konudan bağımsız ama Siz neden ayrıldınız?

Back
X