Kayiplar ve bosanma

biraz kendini değiştirmeyi denemek istermisin direk yıkıcı olmuşsun eyvallahın yok gibi anladımki eşiniz ilgisiz kalmış sizden yardım istiyor biraz onuda anlamayı deneyin
Denedim.biraz zaman ver toparlanmam icin dedim.sana 3 yil versemde yetmeyecek dedi.
Hatalarim.var evet ama.duzeltebilirim.dedim ayrica benimde senden beklentilerim var ama senin hic ilgini cekmiyor dedim.ama konusma tikandi bu noktada.
Evet bazi sozlerinden sonra kalman icin seninle birlikte olmayacagim hemen bavulunu toplayip gidebilirsin dedim

Yani bunu demek yerine hadi artık toparlan, evliliğimiz eskisi gibi olsun gibi yapıcı cümleler kurabilirmiş. Ne bileyim belki bir tatil organize edebilirmiş. Sevgisiz geldi ifadesi, çok donuk. Kendinizi tepsiye koyup sunmayın adamı kaybetmemek için de. Bu sizi daha çok yaralar. Kullanılma psikolojisine girmeyin.
Çünkü adamın Çabası yok. Tek suçlu olarak konu sahibi görüyor ve onun kadınlık (!) yapmadığını belirterek kendini haklı görüyor. Adamın evlilik için çabası yok bence. Dediğiniz gibi derdi bu olsa tatil falan ayarlardı. Derdi cidden cinsellik ve çevreden duydukları onu çok etkilemiş. Ayrıldığım eşim erkekler kaç sevgilisi olduğunu, eşini nasıl aldattığını falan anlatmaktan ve bununla övünmekten çok zevk alıyor derdi. Arkadaşlar toplanınca en çok bunları konuşuyoruz derdi. Kendisi de beni iyi boynuzladığı için. Konu sahibinin eşi de baktı kendisi rutin ilerliyor. Belli özenmiş onlara. Böylesinin ipini Salmak lazım.

Çünkü adamın Çabası yok. Tek suçlu olarak konu sahibi görüyor ve onun kadınlık (!) yapmadığını belirterek kendini haklı görüyor. Adamın evlilik için çabası yok bence. Dediğiniz gibi derdi bu olsa tatil falan ayarlardı. Derdi cidden cinsellik ve çevreden duydukları onu çok etkilemiş. Ayrıldığım eşim erkekler kaç sevgilisi olduğunu, eşini nasıl aldattığını falan anlatmaktan ve bununla övünmekten çok zevk alıyor derdi. Arkadaşlar toplanınca en çok bunları konuşuyoruz derdi. Kendisi de beni iyi boynuzladığı için. Konu sahibinin eşi de baktı kendisi rutin ilerliyor. Belli özenmiş onlara. Böylesinin ipini Salmak lazım. Bu
Eger istedigi buysa ben kapiyi gosterdim sorun yok dedim ama herseyi mukemmel beklerken karsidaki de senden birseyler bekliyor bunu hic dile getirmedigim icin konusmayi sonlandirdi.benimde beklentilerim oldugunu duymak hosuna gitmedi.
Hayatta yapayalniz kalmis olmam ona bu cesareti verdi ablam her anlamda destek olurdu cunku suan bunu kullaniyor iki kucuk cocukla nasilolsa gidemez boyun egecek diye dusundu .
Cunku kendi konforundan odun verecek biri degildir.ama beklemedigi cevaplar rahatsiz etti .
Az once aradi cocuklarla konustu numarasini bile sildim.o kadar bitti.ben konusmadim kapatik

Eger istedigi buysa ben kapiyi gosterdim sorun yok dedim ama herseyi mukemmel beklerken karsidaki de senden birseyler bekliyor bunu hic dile getirmedigim icin konusmayi sonlandirdi.benimde beklentilerim oldugunu duymak hosuna gitmedi.
Hayatta yapayalniz kalmis olmam ona bu cesareti verdi ablam her anlamda destek olurdu cunku suan bunu kullaniyor iki kucuk cocukla nasilolsa gidemez boyun egecek diye dusundu .
Cunku kendi konforundan odun verecek biri degildir.ama beklemedigi cevaplar rahatsiz etti .
Az once aradi cocuklarla konustu numarasini bile sildim.o kadar bitti.ben konusmadim kapatik
Evden gitti yani öyle mi?

Oyle mi dusunuyorsun gercekten
Belki bir derdim var ı çok okumakla alakalı.belki yaşadığım ağır travmalarla alakalı. Ben 7 yıldır üyeyim ve çok okuyorum burayı. Böyle tehdit alan kadınlar da oldu. Tehdit almadan aldatılanlar da. Erkek için cinsellik bambaşka bence ve onları çok çirkinleştirebiliyor. Benim eski eşim melek gibi insandı ama ben beni aldattığını yakalayınca aslında cinsellik için ne kadar kötü olabileceğini gördüm. Benim annem ameliyat oldu ve yoğun bakımda yattı. Adam o gece ben refakatçi iken kadınlarla sanal sex yapmış. Ben hastanede ağlıyordum o sırada ve bunu biliyordu. Bana boşanmaktan başka çare bırakmadı çünkü öyle soğudum ki. onun ailesinden birine bir şey olduğunda da ben hiç üzülemedim mesela. Bizim içimizdeki duyguları öldürecek kadar önemli cinsellik. Her erkek böyle diuemem ama böyle davranan bir erkekten de vefa beklemem.

Tam.olarak bu yazdiklarinizi hissediyorum aslinda .
Bu zamana kadar onun durust biri oldugunu dusundum bu nedenle cabaladim.
Ama bana seni denedim 1 ay boyunca romantik davrandim ve sen farketmedin bile dedi.beni denemis icinden geldigi icin degilmis
Kıyamam size, sizi denemek için romantik davranması nasılda koymuş size. Her mesajınıza ondan bahsediyorsunuz. Halbuki sizden cinsellik koparmak, kendini tatmin etmek için değil de, sizi sevdiği size destek olmak istediği için öyle davransın isterdiniz, anlayorum sizi ve üzüldüm gerçekten bunları haketmediğiniz çok bariz.

Size hayran kaldım. Bunca acıya rağmen çorap satıp ev geçindirdiyseniz siz bu adam olmadan da dimdik durursunuz. Evet siz yas sürecindesiniz ama 2 sene önce yaşanan bir kaybın yası değil bu. Yakın aralıkla iki yakınınızı kaybetmişsiniz ve cidden içerde film izleyecek kadar meseleye uzak olması çok ağır gelir insana. Katibin Ruhu Katibin Ruhu na katılıyorum. Bu adam bir şeylerin önünü açıyor ama bilinçli olarak. Yani sizi suçlayarak. Yarın bir şey yakalarsanız bak ben demiştim diyecek belki. Siz çok güzel konuşmuşsunuz eşinizle. Umarım sizi suçlamak yerine anlar ya da yollarınızı ayırırsınız.
Bir gün de erkek için iyi niyetli düşüneyim dedim, kocanı darlamışsındır, ilgisiz kalmıştır falan diyeyim dedim. Ama konu sahibi asıl mesajlarda döktü içini. Konuştukça birşeyler çıktı. Bir gün de şaşırtsın beni şu herifler.

Konu sahibi, eski konularınızı bilen varmış ben bakmadım ama. Babanız alkolikmiş, anneniz ile de aranız iyi değilmiş. Bi ablanız varmış şu hayatta, o da rahmetli. Artık sizi arkasız bulduğu için bastırmaya çalışıyor olmasın eşiniz? Aksi halde bilemedim, zor bi 2 yıl geçirmişsiniz bu kadar sabretmiş de denk getire getire ablanız ve babanızın darul bekaya göç zamanını mı buldu patlayacak?

Belki bir derdim var ı çok okumakla alakalı.belki yaşadığım ağır travmalarla alakalı. Ben 7 yıldır üyeyim ve çok okuyorum burayı. Böyle tehdit alan kadınlar da oldu. Tehdit almadan aldatılanlar da. Erkek için cinsellik bambaşka bence ve onları çok çirkinleştirebiliyor. Benim eski eşim melek gibi insandı ama ben beni aldattığını yakalayınca aslında cinsellik için ne kadar kötü olabileceğini gördüm. Benim annem ameliyat oldu ve yoğun bakımda yattı. Adam o gece ben refakatçi iken kadınlarla sanal sex yapmış. Ben hastanede ağlıyordum o sırada ve bunu biliyordu. Bana boşanmaktan başka çare bırakmadı çünkü öyle soğudum ki. onun ailesinden birine bir şey olduğunda da ben hiç üzülemedim mesela. Bizim içimizdeki duyguları öldürecek kadar önemli cinsellik. Her erkek böyle diuemem ama böyle davranan bir erkekten de vefa beklemem.
Hayatlarinin amaci bu olmus ozaman.
sizinle benzer olaylarimiz uzuntu ve yikicilik anlaminda
Aslinda esim.olmadan yasayamam yada cok seviyorum.onsuz yapamam aglakliginda olmadigim icin konuyu kapatti tepki aldigi anda.
Bana gore ciddi anlamda kotuluk bu ve buna benzer davranislar bu nedenle cozumsuz gibi

Kıyamam size, sizi denemek için romantik davranması nasılda koymuş size. Her mesajınıza ondan bahsediyorsunuz. Halbuki sizden cinsellik koparmak, kendini tatmin etmek için değil de, sizi sevdiği size destek olmak istediği için öyle davransın isterdiniz, anlayorum sizi ve üzüldüm gerçekten bunları haketmediğiniz çok bariz.
Dun geceye kadar icinden geldigini saniyordum .ama acikca bilincli olarak romantik davrandigini soyledi.
Bu beni yikmak icin kurulmus bir tuzak gibi cok.incitti gercekten beni

Bir gün de erkek için iyi niyetli düşüneyim dedim, kocanı darlamışsındır, ilgisiz kalmıştır falan diyeyim dedim. Ama konu sahibi asıl mesajlarda döktü içini. Konuştukça birşeyler çıktı. Bir gün de şaşırtsın beni şu herifler.

Konu sahibi, eski konularınızı bilen varmış ben bakmadım ama. Babanız alkolikmiş, anneniz ile de aranız iyi değilmiş. Bi ablanız varmış şu hayatta, o da rahmetli. Artık sizi arkasız bulduğu için bastırmaya çalışıyor olmasın eşiniz? Aksi halde bilemedim, zor bi 2 yıl geçirmişsiniz bu kadar sabretmiş de denk getire getire ablanız ve babanızın darul bekaya göç zamanını mı buldu patlayacak?
Evet bende okudum.yazdikca acilmisim icimi dokmusum.
Ben bu yasadiklarim.icin cok saskin ve uzgunum.evet.birlikte atlatabiliriz sanmistim esim hicbir zaman beni boyle tenkit ve tehdit etmemisti.
Konusmamizda gayet sakin ilerliyordu sonradan konustukca sarpa sardi ve noktaladi konusmayi.
Garip olan baskasiyla olacak beni aldatacak birakacak iki cocukla ne yaparim.korkum yok hic.
Istedigi zaman gidebilecegini soyledim adam sanki yemek ten bahseder gibi anlatiyor durumu cok icerlemis bu duruma.
Ama babamin vefat haberini aldiktan sonra benim.boregimi pisirip gittin tesekkur ederim demiyor.hayata bakisimiz farklilasti sanki.degerlerimiz degisti

Hepinize merhaba.konu mart ayinda ablami kaybetmem.ardindan iki hafta once babami kaybettim.iki cocugum var 4 ve 8 yaslarinda.10 yillik evliyim.bu kayiplari yasayana kadar evliligimde sorun yok saniyordum.ayni zamanda annem ile de sorunlarimiz var ve cok uzun olmamasi icin ozetlemem gerekirse esim ve cocuklarimla hayata tutunma cabasi icindeyken bir anda esimin yaptigi konusma ile sarsildim.
Bu konusmayi 1 ay once yapmisti ikicisi dun gece oldu.onu bu konusmaya iten ozel hayatimizin onu mutlu etmemesi.yeterince ilgi gostermiyor olmam ve surekli baskalarinin soylediklerini onunla paylasmammis.
Ben senin aklinda yokum diye bir cumle kurdu.sana 1 ay boyunca bilerek romantik davrandim yine bisey degismedi dedi.kendimi kandirilmis hissettim o an.
Evet yas surecim cok zor.geciyor ve ardindan ikinci kayipla afalladim zorlaniyorum.bu surecte bana destekte oldu.onu seviyorum fakat bilincli olarak yaptigi bu deneme olayi beni incitti.
Kibarca yollarimizi ayirabilecegimizi soyledim.benimle ilgili bu kadar rahatsizliklari oldugunu bilmiyordum.bu benim.icin bu surecte alinan saglikli bir kararmi bilmiyorum.ama.cok incindim sadece yazmak istedim hoscakalin
5 ay içinde 2 büyük kayıp yaşadınız. Biri kardeş acısı öteki baba. Eşiniz çok anlayışsız. İnsan 1 senede kendine gelemiyo.

Evet bende okudum.yazdikca acilmisim icimi dokmusum.
Ben bu yasadiklarim.icin cok saskin ve uzgunum.evet.birlikte atlatabiliriz sanmistim esim hicbir zaman beni boyle tenkit ve tehdit etmemisti.
Konusmamizda gayet sakin ilerliyordu sonradan konustukca sarpa sardi ve noktaladi konusmayi.
Garip olan baskasiyla olacak beni aldatacak birakacak iki cocukla ne yaparim.korkum yok hic.
Istedigi zaman gidebilecegini soyledim adam sanki yemek ten bahseder gibi anlatiyor durumu cok icerlemis bu duruma.
Ama babamin vefat haberini aldiktan sonra benim.boregimi pisirip gittin tesekkur ederim demiyor.hayata bakisimiz farklilasti sanki.degerlerimiz degisti
Anlıyorum. Çok rahata alıştırmışsınız, istedikçe istiyor. Destek verir her zaman, anlayışlıdır demiştiniz, ama ben mesajlarınızı okuyunca öyle destek veren bir koca göremedim. Yağmur çamur kar kış demeden istedikçe isteyen, bir tek dediği olmadı diye bütün fedakarlıklarınızı '' Yapmasaydın '' diye basitleştiren bir paşa tohumu gördüm.

5 ay içinde 2 büyük kayıp yaşadınız. Biri kardeş acısı öteki baba. Eşiniz çok anlayışsız. İnsan 1 senede kendine gelemiyo.
Elimden geleni yaptigimi dusunuyordum.yeterli olmamis demekki.
10 yildir boyle bir sorunu oldugunu dile getirmeyip bu donemde konusmasi .kendimi eksik yada yetersiz hissettirmeye calismasi cok zor

Anlıyorum. Çok rahata alıştırmışsınız, istedikçe istiyor. Destek verir her zaman, anlayışlıdır demiştiniz, ama ben mesajlarınızı okuyunca öyle destek veren bir koca göremedim. Yağmur çamur kar kış demeden istedikçe isteyen, bir tek dediği olmadı diye bütün fedakarlıklarınızı '' Yapmasaydın '' diye basitleştiren bir paşa tohumu gördüm.
Oldukca sorumluluklari ben yuklendim cunku asla yapmadi birinin yapmasi gerekiyordu onun yapmadigi hersey benim omuzlarima bindi.
Son iki konusmamiz disinda evet ablama bakmasi onun icin kosturmasi mucadele etmesi ona buyuk minnet borcum var.bu anlamda destek ve anlayisini unutamam.ve acikcasi fazla bir beklentimde olmadigindan en kucuk bir fedakarlik veya bana bir kahve yapmasi bile cok kiymetliydi benim icin.
Maddi olarak guvenimiz tamdi manevi olarak birbirimize durust olacagiz demistik.
Ama hersey altust oldu bence ustelik ona en fazla ihtiyacim oldugunda.
Ve evet normaldede bencil biridir.kendi istedigi gibi olsun hersey olmazsa sorun.
Bilmiyorum cok zor bir zaman dilimi iletisimimi kestigim icin daha sakinim suan ama gece cok agladim kalbim kirildi.

Erkegin gozunden bakarsak konuya,

Disarda işveli cilveli kadın gibi kadınlar varken bir de bizimkine bak..
Iki kayıp verdi diye depresif takiliyor(babasi zaten ortada bile yoktu düne kadar )
Yaşım genç.. ben sevişmek isterim, açık saçık kadin isterim karsimda..
Yasını yine yaşasın ama ben isten gelince bu ruh hali sona ersin. Hayat devam ediyor. Arkadaslarim eşlerini aldatiyor ben yapmadim bile.( ah bi firsatini bulsam neler yapcam'ın kibarcasi. Boylece kendine de deger verdirmeye calisiyor)
Ben sex isterim,erotizm isterim.senin uzun süren yasını cekemem.. 40 ını cikar bitti gitti,normale dön..
Diye dusundugunden yapmis

Ama bu yaptiklari yasla ilgili degil. Inan icine atıp atıp tükenmiş,yorulmuş. Bu evlilige devam edesi yok. Ilk firsatta da aldatir bunun gibiler. Sonrasinda da "sen de kadın olsaydın da beni eve baglasaydin derler". Boylece kendilerini bastirip, sizi suçlu hissettirirler.
Sen de adam hakli miydi acaba "isveli cilveli birhatun olsam, bakimli olsam, evim pirıl piril olsaydi, mis gibi yemekler yapsaydim,misler gibi koksaydim adamin gözü disariya kaymazdi" deyip kafayı yersin.

Bu adam yapacaklarina zemin hazirliyor gibi,bilincli olarak romantik olma taktiği uyguladim ama sonuc yine degismedi diyerek kendine koz topluyor ,kendini hakli cikarmak icin.

Bir süre evinizi ayırin, baktin onsuz da hayat guzel.. boşa gitsin.
Hayat sevismekten ibaret degil. Iri dolgun gogus,iki bacaktan ibaret degil. O da biraz evine sahip ciksin,3_4 gunluk bi tatile cikabilirdiniz, terapiste gidebilirdiniz, disarda guzel bi yemege goturebilirdi havamiz degissin diye.
Bencil, empati yoksunu biri esiniz.

Erkegin gozunden bakarsak konuya,

Disarda işveli cilveli kadın gibi kadınlar varken bir de bizimkine bak..
Iki kayıp verdi diye depresif takiliyor(babasi zaten ortada bile yoktu düne kadar )
Yaşım genç.. ben sevişmek isterim, açık saçık kadin isterim karsimda..
Yasını yine yaşasın ama ben isten gelince bu ruh hali sona ersin. Hayat devam ediyor. Arkadaslarim eşlerini aldatiyor ben yapmadim bile.( ah bi firsatini bulsam neler yapcam'ın kibarcasi. Boylece kendine de deger verdirmeye calisiyor)
Ben sex isterim,erotizm isterim.senin uzun süren yasını cekemem.. 40 ını cikar bitti gitti,normale dön..
Diye dusundugunden yapmis

Ama bu yaptiklari yasla ilgili degil. Inan icine atıp atıp tükenmiş,yorulmuş. Bu evlilige devam edesi yok. Ilk firsatta da aldatir bunun gibiler. Sonrasinda da "sen de kadın olsaydın da beni eve baglasaydin derler". Boylece kendilerini bastirip, sizi suçlu hissettirirler.
Sen de adam hakli miydi acaba "isveli cilveli birhatun olsam, bakimli olsam, evim pirıl piril olsaydi, mis gibi yemekler yapsaydim,misler gibi koksaydim adamin gözü disariya kaymazdi" deyip kafayı yersin.

Bu adam yapacaklarina zemin hazirliyor gibi,bilincli olarak romantik olma taktiği uyguladim ama sonuc yine degismedi diyerek kendine koz topluyor ,kendini hakli cikarmak icin.

Bir süre evinizi ayırin, baktin onsuz da hayat guzel.. boşa gitsin.
Hayat sevismekten ibaret degil. Iri dolgun gogus,iki bacaktan ibaret degil. O da biraz evine sahip ciksin,3_4 gunluk bi tatile cikabilirdiniz, terapiste gidebilirdiniz, disarda guzel bi yemege goturebilirdi havamiz degissin diye.
Bencil, empati yoksunu biri esiniz.
Evet sen hep boylesin dedi.herseyi yapmis ama olmuyormus.biraz zaman ver karsilikli hatalar olmustur ama belki toparlariz da dedim duygu somurusu yapiyorsun dedi.
Surekli olarak arkadaslarinin capkinlik hikayeleri.belki bendede hata var ama cok zor gunler gecirdim biraz anlayis istedim en son dusundugum seydi onun istekleri hatali olabilirim.ama onunda umursamadigi ve bana yiktigi cok sey var .
Benimle ilgili surekli olumsuz dusunceler soyledi neden 10 yil diyorum cevap yok.ben herseye hazirim duzelmeyecek boyle dusunuyorum

Bu fikrimi tek tarafli degerlendirdi.tedavi mi olursun ne olursun bilmiyorum.dedi.bunun uzerine tum sorunlarin benden kaynaklanmadigini benimde ondan beklentilerim.oldugunu soylemem hosuna gitmedi.surekli anlamiyorsun anlamiyorsun dedi.onerilerimi curuttu.
Haksiz demiyorum ama hickimse yuzde yuz hakli olamaz.sadece surec yipratici benim icin
Eşinizin amacı ayrılmak değil bence ama siz de eşinizi fazla ihmal ettiyseniz o da içinde size özlem duyuyor olabilir. Romantikligi sizi denemekten ziyade yakınlaşmanizi sağlamak için olabilir bunu da bilinçli yapmasında bence sıkıntı edecek birşey yok. Hepimiz zaman zaman taktikler yapabiliyoruz. Acılarınız, kayıplarıniz var Allah sabır versin. Ama işte hayat devam ediyor bu noktada biraz denge kurmak önemli. Ha tabii icinizden gelmiyorsa da güzelce zaman isteyebilirdiniz. Şu an sağlıklı dusunemediginizi düşünüyorum. Yıkmak kolay yapmak zordur. Terapiye siz başlayın gerektiği noktada eşiniz de dahil olacaktır Ama seviyor ve sevildiginize inanıyorsanız ayrılmaktan bahsetmeyin. Sağlıksiz düşünce yapısıyla bitirdiğiniz şeyi bir gün pişman olduğunuzda toparlayamayabilirsiniz.

Back
X