Kayiplar ve bosanma

Kesinlikle esimin bana soyledikleri tam.olarak bu .bize odaklan kim ne soylediyse soylesin cok uzatiyorsun diyor.ben icimden atamiyorum ama surekli konusmak ve bana yapilan haksizligi herkese onaylatmak gibi bir cabam var sanki.
Oysa biliyorum evet haksizlik yapildi birak ve hayatina bak bu manada hataliyim hemde cok
Siz çok kısa yazmışsınız ama anladığım şu siz eşinize uzuun zamandır soğuk davranıyorsunuz bir iki yıl yazmışsınız şuan evete yas süreciniz var başınız sağolsun çok uzuldm. Ama inanın eşiniz haklioldugu nokta şu insan sevilmedigini hissettiği yerde duramiyor siz seviyor olablrsnz ama hissettirmiyorsunuz anladgm kadarıyla baksaniza eşiniz ben yokum dediğinde seni nasıl.olmazsn sen olmazsan ben olmam gibi bişe beklerken siz hayatımda olmaman beni yikmmaz bile demişsiniz. Yani blmyrm ama eşiniz haklı tek haksız olduğu nokta zamanı şuan değil. Bide çok duygusalssinz eşiniz sizi denemiş vs kendinizi kandirilmis hssrtmek bence çok üzmeyin ya bukdr hassas olmayın. Normal bir süreç sevildigini test etmiş sadece hissetmek istemis
Sizin gibi düşünüyorum. Eş genel olarak bir sitemden bahsediyor aslında. Belki herşey vefatlar öncesinde de yetersizdi ve eş belki bu dönemde istemeden iyice dolmuş olabilir. Zamanı yanlış belki ama eşinin hissetiiklerini de konu sahibi dikkate almalı. Adam zaten sevilmedigini, önemsemedigini düşünürken gidişin beni yikmaz biraz ağır olmuş. Bu lafın üzerine kim olsa ardından dozu arttırır. Bana eşim böyle bişey dese ben ona daha incitici cümleler kurmaya çalışırim.

Gercekten kotu davrandigimimi dusunuyorsunuz?
Tam tersi esimi sevdigimi dusunuyorum ama dogru ifade edememis olabilirim.
Asla blof yapmadim gitmesine hazirdim her anlamda cunku bana olan konusmalari ikinci kez incitici ve ayni konudaydi oysa fedakarlik yaptigimi dusunuyordum.
Anneme asla gitmem oyle bir durumda maddi olarak evet ama manevi olarak hak veriyorum size yetemeyebilirim.cunku suanki konforu ve duzeni en azindan babali bir evi saglayamam.
aslında kötü mü yoksa umursamaz mı bilemedim
dünyanın en kötü babası bile olsa sanırım kız çocuklar daha çok etkileniyor ölümden. Babanızın vefatı üzerinden henüz 15 gün geçmiş, kendinize 2-3 ay tanıyın, 3 ay sonra şu anda yazdıklarınızı ve açtığınız konuyu okuyunca ne kadar kötümsermişim, ne kadar sinirlerim bozukmuş diyebilirsiniz. Cevaplarınız da kısa ve kafanız çok dolu gibi. Kendinize biraz zaman verin, eşinizle bir müddet ayrı kalabilirsiniz ama boşanmayı düşünmeyin, sizin toparlanmaya ihtiyacınız var. Sadece ilgisizsin dediği için hakim de sizi boşamaz diye düşünüyorum, hepsi geçecek, her insanın hayatında zor dönemler olur, bunlar geçecek

Ben
Bazen hepimiz kendimizi doğru ifade edemeyebilir iz. Bazen eşlerin beklentilerinin birbirini karşılamadığı zamanlar olur ve bu durum karşısında her zaman aynı olgunluğu ve sabri da gösteremeyebiliriz. Farkında olmadan başka insanları konusmalarinizda hayatınızın odağına koyup eşinizi bogmus ta olabilirsiniz. Ben bunları bir de karsi taraf açısından bakmaya çalışın diye yazıyorum. Bakın bazen eşime karşı çok doldugum olur o zaman onu uyaririm "devamını getirme, beni bunaltma sonu kötü olur " diye söyledigim olur. Bu bosanirim manasında değildir ama kendine çeki düzen versin, benim de bunaldigimi görsün, beni anlasın diyedir. Eşinizin ki de böyle birsey olabilir. Eşinizi de , evliliğinizi de elbette siz daha iyi tanirsiniz. Ama empati kurmak gerekiyor bazen, ama elbette her zaman tek taraflı empatiden bahsetmiyorum. Birbirimizi duymaya çalışmaktan bahsediyorum. Eşinizin ki daha çok "duy beni, gör beni" haykırışı gibi geldi bana. Erkeklerin de bizler gibi ilgiye ihtiyacı var bu bir gerçek. Ama altını çiziyorum hepsi karşılıklı olmak şartıyla. Herşeyin düzelmesini ve güzelleşmesini dilerim🍀
Evren bana sanki bilincli olarak sizi gondermis gibi hissettim.yazdiklarinizi defalarca okudum.
Yazinizin sonundaki yonca ablamla aramizdaki sifreydi.eger birseyler ters gidiyorsa birbirimize bu yoncayi gonderip duzelecek yanindayim derdik.konusacak anlatacak ortamimiz olmazdi bazen bunu gormek bana da onada iyi gelirdi.
Yazinizda bana iyi geldi farkindalik yaratti tesekkur ederim.
Butun arkadaslarim destek olan elestiren herkese minnettarim ama sanki bir isaret gibi bu ikon.
Bakis acimi ve davranislarimi degistirecegim diye ugrasmam diyordum enerjim yok inceldigi yerden kopsun diyordum ama bilemiyorum ablam.bosanmami hic hic istemezdi cocuk seni cok seviyor kizlarda babalarini seviyor .sana hic eziyet etmiyor cabaliyor derdi butun bunlar aklima geldi suan

Bu arada onun da anlayışlı olması gerekiyor tabii bu dönemde, ama onun da psikolojisi iyi olmayabilir. Bence siz biraz daha kendinize geldikten sonra adım atın eşinize. Ancak bunu kendisinin daha onceki zamanlarda adım attığı varsayimiyla söylüyorum yanlış anlasilmasin. En azından siz güzel davraninda o da hatasını anlar belki. Tabii tüm bunlara ragmen düzelmiyorsa birşey diyemem. Size günlerce, aylarca siz adım atın da demiyorum, karşılıklı adımlardan bahsediyorum.
kırmadan, dökmeden bir iletişim kastettiğim. Yoksa karşılıklı suçlamaya başlayınca herkes kendini haklı görüyor maalesef
Evet cok adim atti aslinda ama ilgimi cekmedi ilk mesajinizdan sonra analiz edince farkediyorum .
Cok gormezden geldim umursamadim belkide bilmiyorum.
Onceliklerim baskaydi surekli cektigim acilar verdigim.mucadeleye odaklanmistim.
Yapilan haksizliklarla daha cok ilgilendim ve daha dibe battim.
Suan bana mesafeli bende ona.kendine kahve yaparken bana da yapardi artik yapmiyor mesela.
Belkide bitti bilemiyorum

Sizin gibi düşünüyorum. Eş genel olarak bir sitemden bahsediyor aslında. Belki herşey vefatlar öncesinde de yetersizdi ve eş belki bu dönemde istemeden iyice dolmuş olabilir. Zamanı yanlış belki ama eşinin hissetiiklerini de konu sahibi dikkate almalı. Adam zaten sevilmedigini, önemsemedigini düşünürken gidişin beni yikmaz biraz ağır olmuş. Bu lafın üzerine kim olsa ardından dozu arttırır. Bana eşim böyle bişey dese ben ona daha incitici cümleler kurmaya çalışırim.
Aslinda yapabilirdi ama yapmadi konusmanin sonunda agladigini hissettim disari cikmami istedi konusmayi bitirdi.
Karanlikti ama ses tonundan anladim.bunu .
Belkide gercekten seviyor ama sorumluluklar kayiplar ve umursamaz davranislari benide yordu.
Onun olaylari atlatma bicimi.kacmak ama benim.oyle degil.

aslında kötü mü yoksa umursamaz mı bilemedim
dünyanın en kötü babası bile olsa sanırım kız çocuklar daha çok etkileniyor ölümden. Babanızın vefatı üzerinden henüz 15 gün geçmiş, kendinize 2-3 ay tanıyın, 3 ay sonra şu anda yazdıklarınızı ve açtığınız konuyu okuyunca ne kadar kötümsermişim, ne kadar sinirlerim bozukmuş diyebilirsiniz. Cevaplarınız da kısa ve kafanız çok dolu gibi. Kendinize biraz zaman verin, eşinizle bir müddet ayrı kalabilirsiniz ama boşanmayı düşünmeyin, sizin toparlanmaya ihtiyacınız var. Sadece ilgisizsin dediği için hakim de sizi boşamaz diye düşünüyorum, hepsi geçecek, her insanın hayatında zor dönemler olur, bunlar geçecek
Gercekten cok doluyum her anlamda.her sabah bugun daha iyi olacagim derken yine enerjim yerlerde kalkiyorum .
Beynimdeki uyusukluk hic gecmiyor.surekli yorgunum ve hic gulmuyorum.
Babamla ilgili uzgunum evet sanki o vardi ve varligi iyi geliyordu gibi 6 ay once buldum onu sadece goruntulu konusabildik.
Hersey fazla karisik suan duzene sokamiyorum

Evet cok adim atti aslinda ama ilgimi cekmedi ilk mesajinizdan sonra analiz edince farkediyorum .
Cok gormezden geldim umursamadim belkide bilmiyorum.
Onceliklerim baskaydi surekli cektigim acilar verdigim.mucadeleye odaklanmistim.
Yapilan haksizliklarla daha cok ilgilendim ve daha dibe battim.
Suan bana mesafeli bende ona.kendine kahve yaparken bana da yapardi artik yapmiyor mesela.
Belkide bitti bilemiyorum
O sizin eşiniz ya hayat arkadaşıniz . Gerekirse siz 2 kahve yapın birini ona götürün. Bakın ölümlü dünya ki ne kadar yakında 2 kayıp yaşamissiniz. O çok adım attı ama görmedim diyen de sizsiniz. Bu defa siz adım atın. Adiminiza karşılık gelecektir. Bu dünyanın derdi, o bunu dedi, bu şunu dedisi bitmez. Dışarda kalsın bazı insanlar, onlara kapınızı kapatmayi bilin , enerjinizi calmalarina izin vermeyin ki o enerjiyi ailenize verebilin . Bu dönemi bu kadar yoğun ve bitik bir şekilde de atlatmaya çalışmayın, destek alın, eminim size iyi gelecektir uzman birinden destek almak.

Evren bana sanki bilincli olarak sizi gondermis gibi hissettim.yazdiklarinizi defalarca okudum.
Yazinizin sonundaki yonca ablamla aramizdaki sifreydi.eger birseyler ters gidiyorsa birbirimize bu yoncayi gonderip duzelecek yanindayim derdik.konusacak anlatacak ortamimiz olmazdi bazen bunu gormek bana da onada iyi gelirdi.
Yazinizda bana iyi geldi farkindalik yaratti tesekkur ederim.
Butun arkadaslarim destek olan elestiren herkese minnettarim ama sanki bir isaret gibi bu ikon.
Bakis acimi ve davranislarimi degistirecegim diye ugrasmam diyordum enerjim yok inceldigi yerden kopsun diyordum ama bilemiyorum ablam.bosanmami hic hic istemezdi cocuk seni cok seviyor kizlarda babalarini seviyor .sana hic eziyet etmiyor cabaliyor derdi butun bunlar aklima geldi suan
Yazdıklarınızı okuyunca duygulandım. Kendinize , yaşadıklarıniza bir parça dışardan bakabilmenizi sagladiysam ne mutlu bana. Eşinizin çabalarını ablaniz görmüş, siz görmüyor olamazsınız. Sadece çok çok yorgunsunuz hissediyorum. Yapacağınız herşey kendiniz için, eşiniz, çocuklarınız , aileniz için. Herşeyin güzel olacağına inanıyorum. O zaman bir 🍀 daha gelsin 🥰

Yazdıklarınızı okuyunca duygulandım. Kendinize , yaşadıklarıniza bir parça dışardan bakabilmenizi sagladiysam ne mutlu bana. Eşinizin çabalarını ablaniz görmüş, siz görmüyor olamazsınız. Sadece çok çok yorgunsunuz hissediyorum. Yapacağınız herşey kendiniz için, eşiniz, çocuklarınız , aileniz için. Herşeyin güzel olacağına inanıyorum. O zaman bir 🍀 daha gelsin 🥰
Cok tesekkur ederim dun konusma firsatimiz oldu sakince anlattim icimdekileri.dinledi bazi anlatiklarima hatirlamiyorum ama yaptiysam eseklik etmisim dedi.
Ama birkac saat sonra balkonda yanina gittgimde yine kulaginda kulaklik vardi.bende konusmaya calisinca.en sevdigim dizinin son sezonunun son 15 dakikasini izliyorum.durduruyorum susuyorsun baslatiyorum konusmaya basliyorsun dedi.
O dizi daha onemliyse neden duzeltmek icin cabaladigimi sorguluyorum kendimle konusuyorum yani dedim.sinirli bir sekilde sigarasini atti ve kapiyi carpip iceri gitti.
Yine basa döndüm kisacasi bana cok bencilce geliyor bu tavirlar

İnsan stabil bir varlık değildir ki, bir kayıp yaşarız bir çocuğumuz olur veya bir hastalık geçiririz ve ardından bambaşka biri oluveririz. Evlilik bu yüzden “iyi günde kötü günde” diye söz vermeyi gerektirir. Sizin yaşadıklarınızı bir başkası yaşasa bambaşka şekilde tepki verebilirdi, siz de size özgü davranışlarınızla böyle tepki verdiniz. Sizi zaten senelerdir tanıyor bu adam...
belki bu yaslı haliniz onu endişelendirmiştir, sizi eskisi gibi görememek onu üzmüştür ve hayatınızın eskisi gibi olamayacağını düşünüyodur. Her halükarda tepkisi hoş değil ama biraz kendi haline bırakayım demeyin bence şuan. Tatile ihtiyacınız var gibi. Hayat kısa, ne güzel ailenizi kurmuşsunuz kıymetini bilmelisiniz siz de o da. Belki birkaç seans terapi de iyi gelecektir denemekte fayda var, acılarınızla baş etmek için de iyi gelir, eşinize de anlayış göstermesi için faydalı olur.
Başınız sağolsun, sıkmayın canınızı bence bunlar düzelebilir şeyler.

Cok tesekkur ederim dun konusma firsatimiz oldu sakince anlattim icimdekileri.dinledi bazi anlatiklarima hatirlamiyorum ama yaptiysam eseklik etmisim dedi.
Ama birkac saat sonra balkonda yanina gittgimde yine kulaginda kulaklik vardi.bende konusmaya calisinca.en sevdigim dizinin son sezonunun son 15 dakikasini izliyorum.durduruyorum susuyorsun baslatiyorum konusmaya basliyorsun dedi.
O dizi daha onemliyse neden duzeltmek icin cabaladigimi sorguluyorum kendimle konusuyorum yani dedim.sinirli bir sekilde sigarasini atti ve kapiyi carpip iceri gitti.
Siz de bencilsiniz.
Eşiniz kayıplarınıza anlayışlı olmak zorunda evet ama bu süre ne kadar? Yani eşiniz sizin aileniz için senelerce yas tutmak zorunda değil çünkü ailesi değil. -Allah korusun- eşinizin ailesinden biri ölse siz o insanlar için kaç ay-yıl yas tutarsınız? En fazla 2 hafta. Bu süreçte eşinizin yanında olursunuz elbette ama yas süresi uzadıkça zamanla eşinizi suçlarsınız "tamam yaşadıkları zor ama bir de çekirdek ailesi var, nasıl ihmal eder?" diye sorgularsınız. Çünkü insanoğlunun sabrı bir yerde tükenmeye başlar.
Kocanız normal hayatına devam ediyor diye onu bencillikle suçlayamazsınız. Siz kaç zaman daha yas tutmaya ve kocanızın her davranışı için onu suçlamaya devam edeceksiniz? Aklınızda bir süre var mı?

İnsan stabil bir varlık değildir ki, bir kayıp yaşarız bir çocuğumuz olur veya bir hastalık geçiririz ve ardından bambaşka biri oluveririz. Evlilik bu yüzden “iyi günde kötü günde” diye söz vermeyi gerektirir. Sizin yaşadıklarınızı bir başkası yaşasa bambaşka şekilde tepki verebilirdi, siz de size özgü davranışlarınızla böyle tepki verdiniz. Sizi zaten senelerdir tanıyor bu adam...
belki bu yaslı haliniz onu endişelendirmiştir, sizi eskisi gibi görememek onu üzmüştür ve hayatınızın eskisi gibi olamayacağını düşünüyodur. Her halükarda tepkisi hoş değil ama biraz kendi haline bırakayım demeyin bence şuan. Tatile ihtiyacınız var gibi. Hayat kısa, ne güzel ailenizi kurmuşsunuz kıymetini bilmelisiniz siz de o da. Belki birkaç seans terapi de iyi gelecektir denemekte fayda var, acılarınızla baş etmek için de iyi gelir, eşinize de anlayış göstermesi için faydalı olur.
Başınız sağolsun, sıkmayın canınızı bence bunlar düzelebilir şeyler.
Evet duzelmesi icin cabaladigini goruyorum ama yeni yeni.
Benim icin fazla yuk oldu bu olanlar onun koseye cekilmesi ve bir anda normale donmemi beklemesi.
Bu halimi bende sevmiyorum mutsuzum uyusugum ve yorgunum.bunlar dikkat cekmiyor ama sadece kendi istekleri icin duzelmemi iyi olmami istiyor bu noktada geriliyorum cok

Evet duzelmesi icin cabaladigini goruyorum ama yeni yeni.
Benim icin fazla yuk oldu bu olanlar onun koseye cekilmesi ve bir anda normale donmemi beklemesi.
Bu halimi bende sevmiyorum mutsuzum uyusugum ve yorgunum.bunlar dikkat cekmiyor ama sadece kendi istekleri icin duzelmemi iyi olmami istiyor bu noktada geriliyorum cok
Tabiki kendisi için iyi olmanızı isteyecek çok doğal değil mi? İçinizden üzülün dışarıdan yas tutmayın yeter bence mesajlarınızda bile negatif enerji o kadar hissediliyor ki. Kendi başınıza başa çıkamıyorsanız destek alın antidepresan vs. Ayrıca kulağındaki kulaklığı görüp yine de ısrarla konuşmaya gitmişsiniz. Ben olsam bu saatten sonra tamam depresyonda olduğumun farkındayım hayatım hadi birlikte çıkalım deyip birlikte dizisini izlerdim koltuğunun altına sokulup

Siz doğru olanı yaptınız hiçte pişmanlık duymayin. Eğer birşeylerin düzelmesini istiyorsa size adım atmalı bundan sonra🍀

Acıya saygı duyulmalı zaman en iyi ilaçtır kayıplarınız için başınız sağolsun Allah sabırlar versin eşiniz için ise diyecek birşey yok kendisi söylemiş ölüm bu herkesin başında çok yazık

Allah yardımcın olsun. Kalbindeki acıyı dindirsin insallah 🙏

Hepinize merhaba.konu mart ayinda ablami kaybetmem.ardindan iki hafta once babami kaybettim.iki cocugum var 4 ve 8 yaslarinda.10 yillik evliyim.bu kayiplari yasayana kadar evliligimde sorun yok saniyordum.ayni zamanda annem ile de sorunlarimiz var ve cok uzun olmamasi icin ozetlemem gerekirse esim ve cocuklarimla hayata tutunma cabasi icindeyken bir anda esimin yaptigi konusma ile sarsildim.
Bu konusmayi 1 ay once yapmisti ikicisi dun gece oldu.onu bu konusmaya iten ozel hayatimizin onu mutlu etmemesi.yeterince ilgi gostermiyor olmam ve surekli baskalarinin soylediklerini onunla paylasmammis.
Ben senin aklinda yokum diye bir cumle kurdu.sana 1 ay boyunca bilerek romantik davrandim yine bisey degismedi dedi.kendimi kandirilmis hissettim o an.
Evet yas surecim cok zor.geciyor ve ardindan ikinci kayipla afalladim zorlaniyorum.bu surecte bana destekte oldu.onu seviyorum fakat bilincli olarak yaptigi bu deneme olayi beni incitti.
Kibarca yollarimizi ayirabilecegimizi soyledim.benimle ilgili bu kadar rahatsizliklari oldugunu bilmiyordum.bu benim.icin bu surecte alinan saglikli bir kararmi bilmiyorum.ama.cok incindim sadece yazmak istedim hoscakalin
Bu karardan sen degil o pisman olsun sen yas zamaninda yatakta gereken performasyonu göstermemekle suclaniyorsun yazik valla yazik iyi gude kotu gunde prosedür gereği söylenmis esinzin nazarinda ...

Öncelikle basınız sağolsun

Hayatınızda iki önemli kişiyi kaybetmişsiniz.
Çok uzun bir dönem yas tutmanız doğal
Eşiniz bunun doğal olduğunu bilmiyor muymuş da geçip sen bana ilgili değilsin moduna geçirmiş.
Ne bekliyormuş
Çok kızdım şu an eşinize
Ne denir bilmiyorum
Kendiniz için terapi alın yas dönemini saha kolay atlatmak için
Tekrardan basınız sağolsun

Back
X