Kayknvalideme bakarken maaş kartini alsam uygun olurmu?

Madem kayınvalidenizin belirli bir maaşı var tutun bir bakıcı verin maaşı o baksın. Kadın kendi evinde sizlere muhtaç olmadan yaşasın. Ne yaşarsanız yaşayın ama hasta bir kadın üzerinden yaptıpınız şu konuşmada uslubunuz gerçekten çirkin. Söyleyeceklerinizi, yazacaklarınızı biraz düşünerek ifade etmelisiniz. Siz kızına olan sinirinizi kayınvalinezin bakıma muhtaç halinden çıkarıyorsunuz gibi duruyor.

size eğer teklif edilirse maaşının üstüne ekleyip bakıcı tutmayı teklif edebilirsiniz tabii kabul ederlerse, görümceniz işten gelene kadar. kayınvalideniz gelse bile görümcenin de size kalmaya gelmesi çok saçma. maaşa el koymak düşüncesi daha da kötü. bakmak istemiyorsanız bakmayın ama maaşını vereceklerse bakarım gibi durum çok kırıcı.
bu arada Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin, bu ara bende böyle bir korku oluştu. en son yoğun bakımda çalıştığımda hissetmiştim bunu. herkese elden ayaktan düşmeyip, kimseye muhtaç olmak zorunda kalmayacak bir hayat dilerim..

Allahim herkesi Hayirli insanlarla karşılaştırsin. Kimse kimsenin halinden anlamaz. Evet paranoyak davraniyor olabilirim. Ama kirilmak ve kendimi hasta etmek istemiyorum inaninki. Oyle gezen tozan bir insan degilim.maddi gucumuz cok sukur iyi. Paraya onem de verdigim yok ama bazi haksizliklar ve insanin uzerine gelinmesi nefsi harekete geciriyor. Inan butun bu olanlar birikmislikten.

Görümce çalışsın, çalışınca çalıştığı eve gider. eşiniz ayda 500 versin, diğer kardeş de versin o kadar. Kayınvalidenizin de maaşı bi bakıcı tutmaya yeter. Yarın öbürgün psikoloğa seans başına en az 700 TL vermekten iyidir. Hem görümceniz de mübarekleri bırakır, belki sosyalleşince bi mübarek bulur evlenir. yazık yalnızlıktan nelere sarmış..

Görümce çalışsın, çalışınca çalıştığı eve gider. eşiniz ayda 500 versin, diğer kardeş de versin o kadar. Kayınvalidenizin de maaşı bi bakıcı tutmaya yeter. Yarın öbürgün psikoloğa seans başına en az 700 TL vermekten iyidir. Hem görümceniz de mübarekleri bırakır, belki sosyalleşince bi mübarek bulur evlenir. yazık yalnızlıktan nelere sarmış..
Biz veriyoruz zaten esim ihmal etmez surekli destek olur.

Allahim herkesi Hayirli insanlarla karşılaştırsin. Kimse kimsenin halinden anlamaz. Evet paranoyak davraniyor olabilirim. Ama kirilmak ve kendimi hasta etmek istemiyorum inaninki. Oyle gezen tozan bir insan degilim.maddi gucumuz cok sukur iyi. Paraya onem de verdigim yok ama bazi haksizliklar ve insanin uzerine gelinmesi nefsi harekete geciriyor. Inan butun bu olanlar birikmislikten.
Maddi durumunuz iyi, paraya önem vermiyorsunuz ama bakma konusunda el koysam mi diyorsunuz direkt bakamam da demiyorsunuz.
Madem durumu iyi eşinizin, annesinin maaşına katsın yatılı bakici bulsun, bu seçenek hic aklınıza gelmiyor ama başka şey geliyor.
Ben yazarken insanların yanlış ifade etmiş dediğine pek inanmıyorum inanan inansın. Konuşurken olabiliyor çokça ama yazarken düşünme süremiz çok daha fazla.

Maddi durumunuz iyi, paraya önem vermiyorsunuz ama bakma konusunda el koysam mi diyorsunuz direkt bakamam da demiyorsunuz.
Madem durumu iyi eşinizin, annesinin maaşına katsın yatılı bakici bulsun, bu seçenek hic aklınıza gelmiyor ama başka şey geliyor.
Ben yazarken insanların yanlış ifade etmiş dediğine pek inanmıyorum inanan inansın. Konuşurken olabiliyor çokça ama yazarken düşünme süremiz çok daha fazla.
Diger sayfalari okursaniz biraz fikir sahibi olursunuz bu konuda.

Çok ayıp valla kendi annemiz olsa eşimiz maaş kartı şartıyla kabul etse neler yaparız az vicdan yani gorunceniz genç demekki çalışacak bir kariyeri olacak size düşer yani siz çalışan bir insan olsanız size düşer demezdim sevap yani bi odanızı verin yani ne olacak

Yani kadının eline geçen para ne kadar da el koyacaksınız acaba merak ettim? Yaşlı başlı kadının ne kadar yükü olabilir? Sofraya 1 tabak fazla koyacaksın alt tarafı.Böyle bakacaksan bakma daha iyi.Ayrıca görümcende bütün sorumluluğu üstlenmek zorunda değil kusura bakma.Görümcen kadar kocanda evladı.Bakmak istemiyorsanız kadının yanına bir yardımcı tutun ya da huzur evine koyun.

Cok garipsiniz. Sevmediginiz birine para karsiliginda baktiginizda o paranin size huzur getireceginimi zannediyorsunuz. Ustelik sadece kaynana degil gorumcede gelip kalacakmis. Birbirinizden bu kadar nefret ederken nasil ayni cati altinda yasamayi dusunuyorsunuz? Ben sizi cok sinsi ve hesapci buldum. Ayrica iki kurusluk bir emekli maasi icin bunlari goze aliyor olmaniz cok paragozce geldi bana. Sevmedigim insanlar bana degil emekli maasini her ay burma bilezikte hediye etse onlarla ayni cati altinda yasamak istemezdim sahsen. Insanlik namina bakarsin o ayri bir mevzu ama sizin yaptiginiz hesaba girilecek olsa ozgurluk paradan cok daha muhim diye dusunuyorum

Bir insana "maaşını verirsen sana bakarım" demek hiç doğru değil ya, zaten kendisi isterse verir. Allah rızası için bakacaksanız bakın, para için değil.
Ayrıca aranız iyi değilse zaten aynı evde kalmak doğru olmaz, eminim söylenirsiniz. Oyüzden kendi evinde kalsın, maaşıyla da bakıcı tutulsun. Kızı da maaşıyla evi geçindirir. Diğer çocukları da destek olur.

Zaten sizinle kalsa bile ancak kendi isterse al kızım benim de bir katkım olsun der ama inan yaşlı insanlar bunu hiç sevmez. Eşimin teyzesi, kızlarında kalırken bile maaşını vermiyordu. Maaşımı çekip getirin, ben istediğim zaman vereyim diyordu. Kızı markete giderken al bu 200-300 TL yi birşeyler alırsın, al bu 100 TL yi çocuklara harçlık verirsin gibi...
Ama kesinlikle maaş kartını vermezdi 😃

Ben size benim yaptigimi söyliyim veya daha dogrusu yapmaya planladigimi söyliyim: Kayinvalidemi ve kayinpederimi ayni binaya getiricegiz. Olur ya bakima muhtac olsalar yapabildiklerimizi biz yapacagiz, yapamadiklarimiz icin de profesyonel bakim destegi alicagiz. Bu yüzdende onlarin (bize teklif ettikleri bile) paralarina asla dokunmuyoruz. Ben yaslilarin bir oraya bir buraya götürülmesine de karsiyim. Bir yerde kalsinlar herkes elinden gelen destegi versin maddi manevi. Bu kadar. Yok benim üstüme atacaklar, yok benim basima bela olacak gibi düsüncelerle icimizi karartmaktan baska birsey yapmiyoruz. Ortada bakilacak biri var mi, o zaman beraber en iyi nasil bakilacak ona bakilmali. Yaslilara bakmak, genelde bakim isleri zordur o yüzden bütün sorumluluk bir kisiye birakilmamali. Herkes el ele verip yardimlassa ortada pek bir sorun kalmaz

Ama ben bakarkende millet keyfini düşünürse kötü niyetli ben oluyorum oyle degil mi. Biraz insaf. Ben evlenirken tum ev esyalarimi kendileri secti aldi. Ses cikarmadim.esim sesini cikaramiyor onlara .daha neler neler el insaf
ay çıkarsaydınız ses o zaman vaktinde😒

Kendi anasina bakamiyosa dicek bisey bulamiyorum cidden. Bu yuzsuz maas kartinida sana vermez soyliyim. Ne bicim insanlar var ya. Neymis calisacakmis elalemin kizi mi bakacak anasina. Rezil.

Kizlar yine bir gorumce sorunuyla karsi karsiyayim. Her ay sorun cikariyor zaten.
Kayinvalidem biraz rahatsız ve bekar gorumcem bakiyor ona.Bu siralar bakmaktan bıktı ki yeni seyler turetiyor. ise girecem deyip duruyordu. Gecen gun esim ben yokken bir ziyarete gitti morali bozuk döndü. Ne oldu deyince döküldü.
Kardesim calismak istiyor iyi hir is firsati ciktu annem hasta nasil olacak falan dedi.
Ben hemen anladim tabi ihaleyi bana yikmaya calisiyor görümce. Ise girincede durmaz zaten biliyorum. Sen bakarmisin diyemedi eşim. Tepkimi bilir.
Ben karismiyorum dedim konuyu kapadim.
Biliyorum bubteklif edilecek bana. Yine ortalik karisacak. Bende diyorum ki kayinvalidemi alsam yanima maas kartina el koymak sartiyla. Bende boyle teklifte bulunsam. Ne dersiniz? Tecrubelere ihtiyacim var
İnsan eti ağır derler.. zor tabi.. ama görümcende kendince haklı değil mi.. bakıcı tutun olmadı sürekli kontrolde olsun.. yatana da zor bakana da.. Allah yardımcınız olsun.. kart konusunda şok oldum.siz en iyisi maaşıyla bakıcı tutun masraflarını karşılayın kayinvalidenizn..

Kayinvalidenize maaş kartı şartıyla bakmayı kabul ediyorsanız bakıcı tutun. Hem size yük olmamış olur hemde kendi parası kendine gider.
Eve de katkı olsun zamanında çok çektim bide bakmak batmasın diyorsanız . Bakıcı da istemiyorsanız eğer balindan organik sütüne vs almalısınız iyi bakmalısınız paranın bir kismiyla. Ben kendi adıma bu sorumluluğu alamayacak biri olduğumdan hastaysa da altlı üstü oturur bakıcı tutar ve sık kontrol eder bi elim üzerimde olurdu . Kamera dahi alırdım. Ne kadar kızsak etsek de eşimizin anasi . Ha bu arada kayinvalidenize sormadan gönlü olmadan maaş kartıyla ilgili düşüncelerinizi söylemelisiniz. Kabul etmez ya da gönülsüz olursa gasp etmiş olursunuz vebali büyük olur. Belkide görümceniz yanına bakıcı alsa hemde işten gelene kadar yemeklerini yapar onun içinde iyi olur. Akıl vermek veriliyorda zor işler bunlar Allah beni imtihan etmesin inşallah sadece kayinvalide değil kimsenin sorumluluğunu alabilecek olgunlukta değilim sanırım. Esim bile bazen gözüme batiyor . :olamaz:

Diger sayfalari okursaniz biraz fikir sahibi olursunuz bu konuda.
Yani diğer sayfaları okumadım gerekte yok belli durum zaten burada görümce annesine artık bakmak istemediği için bahane uyduruyor gibi ve hala kendi bakıyor gibi maaşını o almaya devam edecek gibi görünüyor sizde en azından sizi enayi yerine koymasın diye maaşı sizin almanız gerektiğini düşünüyorsunuz ve haklısınız bence üslubunuz itici olmuş sadece ama siz bakacaksanız eğer maaşıda sizin evinize girmesi kadar normal birşey yok niye bukadar linç gözünüzün sadece parada olduğunu düşünmüyorum ben kayınvalidenin sizden bakacak kimsesi ve maaşı olmasa yinede bakardınız bence ben şahsen hiç bir çıkar olmadan gözüm gibi bakarım vicdanen ama ortada bakmadığı halde maaşını almaya devam etmek isteyen biri varsa para göz olan kişi odur siz değil.

Back
X