Kayknvalideme bakarken maaş kartini alsam uygun olurmu?

3 kardeş kafa kafaya verip bir çare bulmalı bu duruma.en az sorumlu konu sahibi.maaş kartına el koyarım demeseydi bend e dahil kimse kendisine tek laf söylemezdi.ben bakarım ama maaşıyla eve katkıda bulunmalı bana da harçlık vermeli hasta bakması zor çünkü deseydi hepimiz çok haklısın derdik
Ne söylediginden ziyade nasıl söylediği önemli.

✋

Maddi durumunuz iyi, paraya önem vermiyorsunuz ama bakma konusunda el koysam mi diyorsunuz direkt bakamam da demiyorsunuz.
Madem durumu iyi eşinizin, annesinin maaşına katsın yatılı bakici bulsun, bu seçenek hic aklınıza gelmiyor ama başka şey geliyor.
Ben yazarken insanların yanlış ifade etmiş dediğine pek inanmıyorum inanan inansın. Konuşurken olabiliyor çokça ama yazarken düşünme süremiz çok daha fazla.
Bakici istemiyorlar anladiniz mi.

Yani sırf annenin maaşı kızına kalmasın diye bu kadar tantana? Ok.
Maaş kartını elinden almak değil ama kimde kalıyorsa onun bütçesine destek olmalı...
Gelin bakarken maaşın sadece görümceye akması ne kadar mantıklı
En azından kv kendi masraflaro için kullanmalı

Babaannem mesela maaşını amcama yedirir ama bizde kaldığında tüm masraflarını borca girerek biz karşılarız. Niye?

Görümce çalışsın, çalışınca çalıştığı eve gider. eşiniz ayda 500 versin, diğer kardeş de versin o kadar. Kayınvalidenizin de maaşı bi bakıcı tutmaya yeter. Yarın öbürgün psikoloğa seans başına en az 700 TL vermekten iyidir. Hem görümceniz de mübarekleri bırakır, belki sosyalleşince bi mübarek bulur evlenir. yazık yalnızlıktan nelere sarmış..
Evlerine zaten bakılıyor hanimefendi. Ha kendi gitsin yeni hayat kursun yada evinde kalsin onada birsey dedigim yok zaten. Ben insanların hallerinden anlarim.ona her turlu kolayligi sağladım ben. Onun amaci farkli.ise gitse bile geri cikacak 1 hafta surmeden. Ee ben de geri evinize gidin diyemeyecegime göre ...
Amac belli . Ben dunyanin en iyiside olsa gorumcemle durmak zorunda degilim. Kaldiki yaptiklari onca seyler var. Annesinide dahil ediyor olaylara maalesef. Ben kimseyle durmak zorunda degilim bunuda acikbsozlulukle soylerim zaten.ama amacini bildigim icin boyle bir teklif düşündüm. Niyeti salihse zaten kabul ederler .

Maaş kartını elinden almak değil ama kimde kalıyorsa onun bütçesine destek olmalı...
Gelin bakarken maaşın sadece görümceye akması ne kadar mantıklı
En azından kv kendi masraflaro için kullanmalı

Babaannem mesela maaşını amcama yedirir ama bizde kaldığında tüm masraflarını borca girerek biz karşılarız. Niye?
E işte annen hangi durumda bilirsin en azindan canli sahit. Sinir harbi ve yara almis bir evlilik. Hic birimiz dunyada kalici degiliz. Evlilik bu allah omur verdigi surece devam eder. Yada boyle sarsintilarla itekleyerek devam eder. Ben o sinir harbini yasamak iyiyken kotu olmak istemiyorum. Fitrati biliyorum. Illede beraber olmak . Evlendigimden beri bunu istiyor. Niye oldugunu anlamissinizdir. Bende buna suana kadar direndim yeri geldi acik acik soyledik. Kimse kimseyle kalmak zorunda da degil. Ayrica tek gelinide ben degilim.digerinin esi sehir disinda. KKendideannesinde kaliyor. Kaynim geldiginde annesinin evinde degilde karisinin annesinde kalir. Annesinede 1 saat falan ugrarlar. Ben cok bile fedakarlik yapiyorum

Bakici istemiyorlar anladiniz mi.
peki sen bakıcı mısın ne demek istemiyor öyle iş mi var? İki gün sonra o kız işi bırakacak kayınvalide ömür boyunca sana kalacak niye kabul ediyorsun istemiyorsa çözüm bulsunlar evinin içinde nasıl biriyle yaşayacaksın sürekli

E işte annen hangi durumda bilirsin en azindan canli sahit. Sinir harbi ve yara almis bir evlilik. Hic birimiz dunyada kalici degiliz. Evlilik bu allah omur verdigi surece devam eder. Yada boyle sarsintilarla itekleyerek devam eder. Ben o sinir harbini yasamak iyiyken kotu olmak istemiyorum. Fitrati biliyorum. Illede beraber olmak . Evlendigimden beri bunu istiyor. Niye oldugunu anlamissinizdir. Bende buna suana kadar direndim yeri geldi acik acik soyledik. Kimse kimseyle kalmak zorunda da degil. Ayrica tek gelinide ben degilim.digerinin esi sehir disinda. KKendideannesinde kaliyor. Kaynim geldiginde annesinin evinde degilde karisinin annesinde kalir. Annesinede 1 saat falan ugrarlar. Ben cok bile fedakarlik yapiyorum
kızı da 1 ayda başından atmış bu kadın ömür boyu seninle kalacak kendi evini de kızı kullanır miss herkes hayatını yaşasın sen stresten çocuk sahibi olama kaynana bak? Kocana açık açık söylemelisin bak hata yapıyorsun

Kizlar yine bir gorumce sorunuyla karsi karsiyayim. Her ay sorun cikariyor zaten.
Kayinvalidem biraz rahatsız ve bekar gorumcem bakiyor ona.Bu siralar bakmaktan bıktı ki yeni seyler turetiyor. ise girecem deyip duruyordu. Gecen gun esim ben yokken bir ziyarete gitti morali bozuk döndü. Ne oldu deyince döküldü.
Kardesim calismak istiyor iyi hir is firsati ciktu annem hasta nasil olacak falan dedi.
Ben hemen anladim tabi ihaleyi bana yikmaya calisiyor görümce. Ise girincede durmaz zaten biliyorum. Sen bakarmisin diyemedi eşim. Tepkimi bilir.
Ben karismiyorum dedim konuyu kapadim.
Biliyorum bubteklif edilecek bana. Yine ortalik karisacak. Bende diyorum ki kayinvalidemi alsam yanima maas kartina el koymak sartiyla. Bende boyle teklifte bulunsam. Ne dersiniz? Tecrubelere ihtiyacim var

Bakacak gücünüz kuvvetiniz varsa bakarsınız, yoksa başka çözüm bulursunuz. Bunun maaş kartıyla ilgisi nedir?

Evleri var . Gorumcemle kayinvalidem kaliyor zaten. Kayinvalidemin emekli maasi var.kizi kullaniyor. Evleride kira degil. Insan bilir ailenin icindekilerin ne oldugunu. Esime baski yapitiklarini biliyorum. Benim evimde esimle oturmamdan rahatsiz oluyor kendisi. Beraber oturmak istiyor ki butun isleriben yapayim diye. Yukarida arkadaşlar uslubumu begenmemis olabilirler. Ama gercekten artik sinir oluyorum.esim eve ne aliyorsa onlarada ayni alisverisi yapar surekli gideriz. Herkese soruyorum. Sizin anneniz hastayken ihtiyacinizda yokken. Calisamayacaginizi bilerek . Bunca yil evde oturupta . Simdi ben calisacagim demek .eşimede baski yapmak hos birseymi.kendinizi bejim yerime koyun olumsuz yorum yapan kardeslerim.

ya üslubunuz kötü ya da içiniz. Onu ben bilemem.
Maaşını kızı kullanıyor demişsiniz. Beraber oturuyorlar tabiki birlikte harcayacaklar. Bunu söylemeniz ne kadar kötü niyetli.
Çalışsın gitsin evinde otursun beraber yaşamak zorunda değilsiniz. Bakıcı tutsunlar sizde arada gözetleyin bir sorun olup olmadığını

Kizlar yine bir gorumce sorunuyla karsi karsiyayim. Her ay sorun cikariyor zaten.
Kayinvalidem biraz rahatsız ve bekar gorumcem bakiyor ona.Bu siralar bakmaktan bıktı ki yeni seyler turetiyor. ise girecem deyip duruyordu. Gecen gun esim ben yokken bir ziyarete gitti morali bozuk döndü. Ne oldu deyince döküldü.
Kardesim calismak istiyor iyi hir is firsati ciktu annem hasta nasil olacak falan dedi.
Ben hemen anladim tabi ihaleyi bana yikmaya calisiyor görümce. Ise girincede durmaz zaten biliyorum. Sen bakarmisin diyemedi eşim. Tepkimi bilir.
Biliyorum bubteklif edilecek bana. Yine ortalik karisacak. Bende diyorum ki kayinvalidemi alsam yanima maas kartina el koymak sartiyla. Bende boyle teklifte bulunsam. Ne dersiniz? Tecrubelere ihtiyacim var
El koymak ne ya?! Bu ne hadsizlik. Görümceniz kv maaşı ile bakıcı tutsun madem bakmak istemiyorsunuz ki böyle bir yükümlülüğünüz de yok. Yine de çok itici konuşuyorsunuz.

Bakacaksanız maaş kartı tabiki sizde durmalı. Evet üslubunuz itici ama dolmuşsunuz anladığım kadarıyla ki belirtmişsiniz de zaten. Umarım bir çıkış yolu bulunur.

Ben anlamıyorum görümce olmazsa niye konu sahibi bakıyor. Oğlu varken el kızına mı düşer bakmak. Oğlu işim gücüm var bırakamam diyorsa tek alternatif bakıcı tutmak. Konu sahibinin üslubu kötü ok, ama bu hale kendiliğinden gelmemiş bu kadın o kadar barizki.
Ama sinirini yanlış kişiye yönlendiriyor. Bütün bu yaşadıklarının sorumlusu görümce değil eşin. Aradaki dengeyi kuramayıp, seninle artık kendi ailesini kurduğunu annesine anlatmak yerine senin herşeye katlanman gerektiğini düşünen kişi eşin. Bütün sorun, sıkıntı eşinin tavırlarında. Maaş kartı değil ne verirlerse versinler asla kabul etme. Yatalak değilse haftada 3 gün gelip yemek-temizlik işini halledecek bir yardımcı tutarsınız. Yardım gerektiğinde içinden geliyorsa gider yapar gelirsin. Daha fazlasına gerek yok.

Üslup kötü ama bakan parayı alır bu bir gerçek.
Benim anlamadığım bu forumdaki bazı üyeler kesinlikle Türkiye'de yaşamıyor.
Hala bir sürü kişi ne olursa olsun bakimevine göndermeye yada bakıcı ile annesine babasına baktirmaya karşı .
Kolay kolay çocuk saglikliyken annesi babası hasta ise evine getirir
Gelin zorunda mı değil çocuğu bakmalı bu olması gereken.
Ben anneme babama bakmaliyim esim de ailesine.
Ama kolay kolay kimse bakıcı tutup baktirmaz.
Yeni nesil napiyor bilemem y kusagi evde bakıyor .
Bu arada konu sahibi bence siz hiç para karşılığında da bakacak gibi gelmediniz bana .

Türkiye 80 milyon , herkes kendi cevresine ve hayatına göre yorum yapıyor doğal olarak , ben de bakıcı tutun dedim çünkü çevremdeki tüm yaşlıların bakıcısı var , hiçbir arkadaşım ya da tanıdığım anne babasına bakmıyor , herkes kendi evinde yaşıyor yaşlıların da bakıcısı var , konu sahibi için bu en efektif çözüm bence

Türkiye 80 milyon , herkes kendi cevresine ve hayatına göre yorum yapıyor doğal olarak , ben de bakıcı tutun dedim çünkü çevremdeki tüm yaşlıların bakıcısı var , hiçbir arkadaşım ya da tanıdığım anne babasına bakmıyor , herkes kendi evinde yaşıyor yaşlıların da bakıcısı var , konu sahibi için bu en efektif çözüm bence
Ama bence konu sahibinin ailesi de o kafada degil.
Sizi yurtdışında yaşıyor biliyorum.
Çok marjinal bir aile değilse ya da küçük elit kesim disinda böyle.
Söz konusu aile olunca bakıcı olayı bu ülkede çok nadir gerçeklesen bir durum.

bence olur hatta kim bakıyorsa kartı o harcasın yıllar önce dedem bi bie vermemişi kartını kayınvaden ve eşinle önce komuş

o kadını aldın mı birdaha senden cıkmaz önce bunu anla yani en az 10 sene belkki 20 sene bayram seyran düsün bunları görümcen calısırsa bayramdada evde durmaz sen bi kaynanayla ömür gecirebilicekmisin

Back
X