• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayknvalideme bakarken maaş kartini alsam uygun olurmu?

Bakmak istemiyorsanız bakmak istemiyorum deyin, maaş kartını almak felan hoş şeyler değiller. Bakmak istemiyorken para sayesinde bakmak mı isteyeceksiniz? Bu sizi karaktersiz yapar.

Hiç girmeyin hem o kadar kişinin gözü kalacak hem de çektiğin sıkıntı cabası bir kere size girerse hep sizde kalır. Onun yerine herkes ortak para versin bakıcı tutulsun kalacak yer kiralık ev bulup.
Evleri var . Gorumcemle kayinvalidem kaliyor zaten. Kayinvalidemin emekli maasi var.kizi kullaniyor. Evleride kira degil. Insan bilir ailenin icindekilerin ne oldugunu. Esime baski yapitiklarini biliyorum. Benim evimde esimle oturmamdan rahatsiz oluyor kendisi. Beraber oturmak istiyor ki butun isleriben yapayim diye. Yukarida arkadaşlar uslubumu begenmemis olabilirler. Ama gercekten artik sinir oluyorum.esim eve ne aliyorsa onlarada ayni alisverisi yapar surekli gideriz. Herkese soruyorum. Sizin anneniz hastayken ihtiyacinizda yokken. Calisamayacaginizi bilerek . Bunca yil evde oturupta . Simdi ben calisacagim demek .eşimede baski yapmak hos birseymi.kendinizi bejim yerime koyun olumsuz yorum yapan kardeslerim.

Görümceniz de kendi açısından haklı. Tek evlat değil. Bütün sorumlulukları ona yüklemişsiniz. Kendi hayatı geleceği olmasın mı kızın? Çalışmak sosyalleşmek kendi ayakları üzerinde durmak istemesi en doğal hakkı. Bunu isteyince neden hemen 'yine sorun çıkaran görümce' ünvanını alıyo? Biraz onda biraz sizde kalır anne. Ne var bunda? Herkese uygun olacak şekilde nasıl bir düzen oluşturabiliriz diye plan yapacağınız yerde maaş kartı derdine düşmüşsünüz. Yuh! İyi niyet bu değil. Aile olmak kesinlikle bu değil.. Sorun çıkaran biri varsa o da sizsiniz.

Kizlar yine bir gorumce sorunuyla karsi karsiyayim. Her ay sorun cikariyor zaten.
Kayinvalidem biraz rahatsız ve bekar gorumcem bakiyor ona.Bu siralar bakmaktan bıktı ki yeni seyler turetiyor. ise girecem deyip duruyordu. Gecen gun esim ben yokken bir ziyarete gitti morali bozuk döndü. Ne oldu deyince döküldü.
Kardesim calismak istiyor iyi hir is firsati ciktu annem hasta nasil olacak falan dedi.
Ben hemen anladim tabi ihaleyi bana yikmaya calisiyor görümce. Ise girincede durmaz zaten biliyorum. Sen bakarmisin diyemedi eşim. Tepkimi bilir.
Ben karismiyorum dedim konuyu kapadim.
Biliyorum bubteklif edilecek bana. Yine ortalik karisacak. Bende diyorum ki kayinvalidemi alsam yanima maas kartina el koymak sartiyla. Bende boyle teklifte bulunsam. Ne dersiniz? Tecrubelere ihtiyacim var
Düşün ki kendi annen çok kötü düşünceniz var

Ayyy çok ayıp.
Böyle biseyi söylemeniz bile çok yanlış.
Ayrıca görümcede bakmaya devam etmeli sanırım bekar ve annesi eminim sizden daha iyi bakacaktır öz annesi sonuçta.

Benim bi akrabam 7 sene annesine baktı bekarken bırak çalışmayı dışarı bile zor çıkıyordu ama annesi için herseyden vazgeçti annesi vefat etti... evlat bu herkesin tercihi başka

Görümceniz de kendi açısından haklı. Tek evlat değil. Bütün sorumlulukları ona yüklemişsiniz. Kendi hayatı geleceği olmasın mı kızın? Çalışmak sosyalleşmek kendi ayakları üzerinde durmak istemesi en doğal hakkı. Bunu isteyince neden hemen 'yine sorun çıkaran görümce' ünvanını alıyo? Biraz onda biraz sizde kalır anne. Ne var bunda? Herkese uygun olacak şekilde nasıl bir düzen oluşturabiliriz diye plan yapacağınız yerde maaş kartı derdine düşmüşsünüz. Yuh! İyi niyet bu değil. Aile olmak kesinlikle bu değil.. Sorun çıkaran biri varsa o da sizsiniz.
Iyide bekarmış görümce ekstra evli veya çocuklu sorumluluğu olmayan biri.. şuan en müsait onun bakması gözüküyor.. evli olsaydı abi kardeş arasında sırasıyla bakılırdı kv.

Olsun tabi ben elimden gelen yardimi yapiyorum.zaten. ama gecmise donuk sorunlarimiz oldu ben biliyorum ne düşünüldüğünü. Kendisi hem annesinin hem kendi çalıştığını alacak . Bakacak olan kisi ben olacagim.siz bunu yaparmisiniz. Gorumcem olmasa ben parasida olmasa bakarim kayinvalideme. Yargisiz infaz etmeyin derim.

Olsun tabi ben elimden gelen yardimi yapiyorum.zaten. ama gecmise donuk sorunlarimiz oldu ben biliyorum ne düşünüldüğünü. Kendisi hem annesinin hem kendi çalıştığını alacak . Bakacak olan kisi ben olacagim.siz bunu yaparmisiniz. Gorumcem olmasa ben parasida olmasa bakarim kayinvalideme. Yargisiz infaz etmeyin derim.
Yani sırf annenin maaşı kızına kalmasın diye bu kadar tantana? Ok.

Iyide bekarmış görümce ekstra evli veya çocuklu sorumluluğu olmayan biri.. şuan en müsait onun bakması gözüküyor.. evli olsaydı abi kardeş arasında sırasıyla bakılırdı kv.
evlenmeyenler cezalandırılacak mı bu şekilde.gayet sırayla bakılmalı bana göre.kadın zaten maaşıyla ev geçimine katkıda buluur.ama tüm maaş kartına el koymak ne demek yahuu?konu sahibini hiç iyi niyetli bulmadım

Tabiki parasida olmasa bakarim ben. Gorumceme soyluyorum zaten evlen yuvani kur anneni dusunme diye. 40 yasinda gorumcem. Hic calismadi okumadi. Kayinvalidem hasta oldu 1 ay oldu ben calisacagim diyor. Normalmi

El koymak vs hoş değil.
Kayınvaliden yatalak mı?
Kendi işini kendi göremez vaziyette mi?
Şöyle ki benim etrafımdaki bakıma muhtaç yaşlılar çocuklarının evine sırayla gidiyor gittiği evdeki çocuğuna da maaş kartını veriyor. Tabi beş parasız bırakmıyorlar, harçlık vermek istediğinde falan getirip parayı çekiyorlar teslim ediyorlar.
O yüzden o beklenti bana yanlış gelmez. Ancak bu gasp gibi rıza dahilinde olmazsa hiç olmaz.
Bir de zaten sırayla bakılmalı idi. Muhtemelen bıktığı için böyle bir çıkış kapısı bulmuş.
Eşiniz bu anlamda ne kadar sorumluluk paylaşacak sizinle, ne kadar süre kalacak, kayınvalideniz evliliğini ve çocuk yetiştirmenize ne denli müdahil. Bunların hepsi netleştirilmek durumunda.

Bekar olunca insanın hayatı olması yasak mı? İlla bütün hayatını annesine mi adaması gerekiyor? Her evlat evlatlık görevini yapmalı. Bekara bütün sorumlulukları yükleyemez diğer aile bireyleri.

Back
X