Kayknvalideme bakarken maaş kartini alsam uygun olurmu?

Kizlar yine bir gorumce sorunuyla karsi karsiyayim. Her ay sorun cikariyor zaten.
Kayinvalidem biraz rahatsız ve bekar gorumcem bakiyor ona.Bu siralar bakmaktan bıktı ki yeni seyler turetiyor. ise girecem deyip duruyordu. Gecen gun esim ben yokken bir ziyarete gitti morali bozuk döndü. Ne oldu deyince döküldü.
Kardesim calismak istiyor iyi hir is firsati ciktu annem hasta nasil olacak falan dedi.
Ben hemen anladim tabi ihaleyi bana yikmaya calisiyor görümce. Ise girincede durmaz zaten biliyorum. Sen bakarmisin diyemedi eşim. Tepkimi bilir.
Ben karismiyorum dedim konuyu kapadim.
Biliyorum bubteklif edilecek bana. Yine ortalik karisacak. Bende diyorum ki kayinvalidemi alsam yanima maas kartina el koymak sartiyla. Bende boyle teklifte bulunsam. Ne dersiniz? Tecrubelere ihtiyacim var
Ne kadar kötü bir düşünce el koymak nedir ? Kadın size içinden gelip vermesi ayrı bişey , el koymak maaşını vermek şartı ile bakmak ayrı bişey ? Sizin cocuklariniz aynı şekilde size davransa naparsiniz? Hoşunuza gider mi ?

Kizlar yine bir gorumce sorunuyla karsi karsiyayim. Her ay sorun cikariyor zaten.
Kayinvalidem biraz rahatsız ve bekar gorumcem bakiyor ona.Bu siralar bakmaktan bıktı ki yeni seyler turetiyor. ise girecem deyip duruyordu. Gecen gun esim ben yokken bir ziyarete gitti morali bozuk döndü. Ne oldu deyince döküldü.
Kardesim calismak istiyor iyi hir is firsati ciktu annem hasta nasil olacak falan dedi.
Ben hemen anladim tabi ihaleyi bana yikmaya calisiyor görümce. Ise girincede durmaz zaten biliyorum. Sen bakarmisin diyemedi eşim. Tepkimi bilir.
Biliyorum bubteklif edilecek bana. Yine ortalik karisacak. Bende diyorum ki kayinvalidemi alsam yanima maas kartina el koymak sartiyla. Bende boyle teklifte
öncelikle dusuncelerın cok yanlıs senın annen nasılsa onun annesıde oyle olmalı kadın hasta bellı dusmus senın yapacagın sey esını sevıyorsan tabı tabı gelsın bakarım senın annen benım annem demeliydın maas kartı nedır ya bu kadar ac gozlu ınsan olamaz senın gıbı bır ınsanla nasıl evlenmıs senın annen hasta olsa bakmıcakmısın esıne bıle sormadan eve alırsın bakarsın yazık o kadına ve esıne

Biliyorum bubteklif edilecek bana. Yine ortalik karisacak. Bende diyorum ki kayinvalidemi alsam yanima maas kartina el koymak sartiyla. Bende boyle teklifte bulunsam. Ne dersiniz? Tecrubelere ihtiyacim var
Kayinvalideniz makul biriyse onunla bir sorununuz yoksa Allah rızası için kabul edin tabiki kartına el koyma kısmı ise sanırım amaç gorumceyi yola getirmek degil de çıkar sağlamak ise daha güzelini yapın hasta bakıcı işine girin :) maaş artı sigorta dah etik hemde

O çare de maaşı bakıcınin gibi düşünüp konu sahibine vermek olur. Hem ev temizliği hem hasta bakımı çamaşır bulaşık ee bu da bence onun hakkı. Gorumcenin bunalmasi onu ilgilendirir,sırf görümcem bunaldı diye yapılacak şey değil o çünkü. Davulun sesi uzaktan hoş geliyor,tuu kaka diyorlar. Alın o zaman kendiniz bakın yani. Şimdi maaşı ben alırsam bakarım dese kıyamet koparacak kocayla görümce. İkisi de sabah işe gidip akşama iki kap yemeği ve temiz eşyaları olan eve gelecekler ve nasılsın anne deyip yatıp uyuyacaklar. Sonra ortada vayy anama ne de güzel bakıyoruz diye gerim gerim gerinecekler,sanki kendileri bakıyormuş gibi. Kv oğlunun evinde kalıyor diye oğlu bakmış olmuyor.
Çoğu üye oğluda bakmalı demiş ama;
ülkemizde oğlunun evinde kalan anne-babasına oğulları bakmıyor ki zaten gelin bakıyor.
Evinde kalan annesinin çamaşırını yıkayan, yemeğini yapan kaç erkek var ki.
Çamaşırı, yeme, içmesi, temizliği, doktor ziyaretlerine kadar geline kalacak tüm iş.
Hele alt temizliği yapılacaksa "ben erkeğim bana yakışmaz" diye kenara çekileceklerdir.
Yine gelin yapacak.
Mantıklı olanla değil yaşanan gerçeklere göre yorum yapmak gerekiyor.

Kayınvaldenizin evi varsa o maaşla bir yardımcı tutusanız evinde kendi ortamında kalsa görümceniz siz veya eşiniz dönüşümlü kontrol amaçlı belirlediğiniz günlerde yardımcının yanında olsanız maaşş doğru yerde kullanılmış olmaz mı?
İnsanlar bu günlerini düşünerek o emekli maaşına sahip olmak istiyorlar...

Siz daha ilk konudan kadının parasına göz diktiginizi belirtmiştiniz,araba almak istiyorum, bana para versin diye:işsiz:gene bir paragöz gelin vakası.O zaman sizin mantiginizla gorumceniz evlenirse kayinvalidenize siz bakacaksınız herhalde.Allah askina bu adamları ağaç kavuğundan mı buluyorsunuz siz.Aldiktan sonra anasını, babasını, kardeşini unutsun tek dünyası siz olsun istiyorsunuz.Ve dikkat ediyorum bunu yapan gelinler hep evde ,çalışmayan kişiler, yazık çok yazık.

Kayınvaldenizin evi varsa o maaşla bir yardımcı tutusanız evinde kendi ortamında kalsa görümceniz siz veya eşiniz dönüşümlü kontrol amaçlı belirlediğiniz günlerde yardımcının yanında olsanız maaşş doğru yerde kullanılmış olmaz mı?
İnsanlar bu günlerini düşünerek o emekli maaşına sahip olmak istiyolar...
Maadi durum kotu degil 2 oglu var 1 de kizi calisacak kendi maasida var. Bakici tutulabilir. Ama amaci farkli gorumcenin bunu anlatamiyorum.ben bakmiyorum derse ben bakarim. Ama aamacesime soz gecirmek olarak görüyorum tecrubemden. Esim bana bak demedi zaten. Ama 2 gun sonra sen bak diyecek ler bana biliyorum. Esimi aradi duydum. Esim kapadi telefonu hemen oyle deyince.

Anlatamiyorum sanirim . Empati yapin lütfen. Biliyorum el koymak deyince duvar ördünüz bana. Hic muhim degil. Esime baski yapiyor diyorum. Esim kardesinin her seyini alir. Evlerine destek olur. Her hafta 5 gun aksam gideriz otururuz yemek yeriz. Yalniz kalmasinlar diye. Bilmiyorsunuz ben iyi davrandikca alttan aldikca ustume gelirler . Daha 1 aylik evliyken bizde 2 hafta kaldilar. Evlerine gittiklerinde esime bizi yedirmedi dediler. Allah şahittir yalan soyluyorsam. Ara bozuyorlar anlamiyormusuniz. Ben kabul etmesem esimle kötü olacagim.hemde vicdanen rahatsiz hissedecegim. Ama bubsekilde olursa hem birikimimi yaparim evime kendime harcayacak maddi gelirim olur.

Yani eşim bana zerre değer vermiyor, köleden daha berbat bir statüdeyim, ama en azindan bu şekilde azucuk parali köle olurum diyorsun yani.

Tamam. Sun teklifi eşine, kontrat yapin. Karşiliğindada eşin tabiki kusursuz hizmet ister bilgin olsun. Alttan almaya devam yani. Parasiz yaptiysan, parali hayli hayli yaparsin artik.

Eşinin işinede gelir, haklisin. Yani bakici tutsa, asgari ücret olmuş kaç. Seni bedava bulmuş, tabiki bu bir şanstir.

öncelikle dusuncelerın cok yanlıs senın annen nasılsa onun annesıde oyle olmalı kadın hasta bellı dusmus senın yapacagın sey esını sevıyorsan tabı tabı gelsın bakarım senın annen benım annem demeliydın maas kartı nedır ya bu kadar ac gozlu ınsan olamaz senın gıbı bır ınsanla nasıl evlenmıs senın annen hasta olsa bakmıcakmısın esıne bıle sormadan eve alırsın bakarsın yazık o kadına ve esıne
Benim annem şehir dışında 2 saatlik mesafede en son 4 ay once gittim. Kimseyikimseden ayirmam . Kadin yalniz olsa alirim ama gorumcem olursa sartlari belirlemekte en dogal hakkim. El koymak kismina takilanlar oldu.

Çoğu üye oğluda bakmalı demiş ama;
ülkemizde oğlunun evinde kalan anne-babasına oğulları bakmıyor ki zaten gelin bakıyor.
Evinde kalan annesinin çamaşırını yıkayan, yemeğini yapan kaç erkek var ki.
Çamaşırı, yeme, içmesi, temizliği, doktor ziyaretlerine kadar geline kalacak tüm iş.
Hele alt temizliği yapılacaksa "ben erkeğim bana yakışmaz" diye kenara çekileceklerdir.
Yine gelin yapacak.
Mantıklı olanla değil yaşanan gerçeklere göre yorum yapmak gerekiyor.
Aynen öyle.

Maadi durum kotu degil 2 oglu var 1 de kizi calisacak kendi maasida var. Bakici tutulabilir. Ama amaci farkli gorumcenin bunu anlatamiyorum.ben bakmiyorum derse ben bakarim. Ama aamacesime soz gecirmek olarak görüyorum tecrubemden. Esim bana bak demedi zaten. Ama 2 gun sonra sen bak diyecek ler bana biliyorum. Esimi aradi duydum. Esim kapadi telefonu hemen oyle deyince.
Eskilerin bir lafı var "insan yükü ağır"sadece görümcem baksın demekte çok doğru değil sizin üzerinize kalmasında.Annemden biliyorum bu cidden piskolojisi ağır bir durum annenizde olsa karşı tarafıda düşünün nefes almak isteyebilir bu durumdan kurtulmak için çalışmakta çare bulmuş olabilir.
Sizin buna care bulmak yerine başka çözümlere baş vurmanız yanlış olur.
En doğrusu şu durumda kendi evinde bir bakıcı ayarlamak dönüşümlü gitmek evin ihtiyacına göz ucuyla kontrol etmek olur ben gitmem diyorsanız ogulu yapar,eşiniz yapar,görünceniz yapar en azından kadının şu son zamanlarını huzur içinde kimseye eziyete dönüşmeden yaşamış olur.

İnsanlar bu günlerini düşünerek o emekli maaşına sahip olmak istiyorlar...
Evet guzel düşünce. Biz 5 gun gidiyoruz zaten. Zaten ben ona diyorum git abinle gezin kafa dagitin ben dururum dedim. Ona da yok. Ben elimden geleni yapiyorum.

Ee görümce annesine bakmak için yıllardır calisamamis belki onun için evlenmedi bile. Gönlünce nasıl harcasjn o maaş faturalara, yeme,icmelerine gidiyordur zaten. Mantıklı düşününce 2x2=4
Benim anladığım annesi bir aydır bakılmaklık olmuş. Yorumlardan birinde öyle bir şey okudum. Bakılmaklık olunca da bakmak istememiş

Konu sahibi parasıyla bakarım diyor, kızı para için bile bakamam kafasında

Zaten gönlünce harcıyorsa yı özellikle yazdım. Eğer masraflar dışında para kalıpta kendi kullanıyorsa demek istedim

Son düzenleme:
Bu üslupla teklif etmeyin

ya kadının 3 cocugu var bırde maası
3 cocuk her ay ortaya belırlı bır mıktar koysa tamamlayacak sekılde +kadının maası
kendı evınde duzenlı bır bakıcıyla pek tabii olur
durumu olmayan paraya muhtac veya yalnız kımsesız bırsuru ınsan var bulunur bırılerı elbet bakıcı olarak

Benim anladığım annesi bir aydır bakılmaklık olmuş. Yorumlardan birinde öyle bir şey okudum. Bakılmaklık olunca da bakmak istememiş

Konu sahibi parasıyla bakarım diyor, kızı para için bile bakamam kafasında
Ben yeni olmus diye anlamadım. Kızı için yeni işe girecegim diye tutturdu dedi bence

Back
X