Kayknvalideme bakarken maaş kartini alsam uygun olurmu?

bakıcı tutulsun denmiş te bakıcıların maaşı çok pahalı.haklı olarak iş zor onlar da fazla ücret istiyorlar.sigorta da isteyebilirler .bunları karşılayacak maddi gücünüz var mı peki?
Bir nevi hasta bakıcılık yapacak konu sahibi ücreti mukabilinde. Üslup yanlış olduğu için linç yedi. Bakıcıya nasıl para yettirecekler Allah aşkına. Ben olsam kv + bakıcıyi evimde istemezdim haklı olarak,orası benim özel alanim. Madem bakılacak kendi evi varmış orda baksın. Ha dediğin gibi kadının maaşı bakıcınin sigorta + maaşına yetmez,hadi onu da bulup buluşturup öduyorlar diyelim ee evin giderleri ne olacak?

Yatalakmi yada yurumek icin wc ye gitmek icin sizmi destek oluyorsunuz
tam yatalak değil ama hafıza kaybı var ocak yakamaz yemek yapamaz evin kapısı kilitli mi değil mi bilemez.telefon kullanamaz yani tek yaşayamaz.yoksa aynı apartman da bir daireye yerleştirirdim

IIgrenc olur derim...
Ne münasebet? Bakmicam der gecersiniz.
Esim bana "bakarim ama maas kartina el koymak(?) sartiyla" gibi bir cümle ile gelse buz gibi sogur ve bu dusunceden tiksinirdim.

Bakiyoruz destek oluyoruz

Haklisin dusuncem aynen bu sekildeydi. ALLAH GÖNLUME GORE VERSIN. Bu bir dua da bedduada yerine gore. Kotu dusunmus olsam bu duayi yada bedduayi kendime etmezdim.
O zaman niyetliyseniz eşinize de bu şekilde anlatın. Diğer türlüsü çirkin olur.
İnsan eti ağırdır derler eğer huzurunuzdan olacaksanız da hiç kalkışmayın derim.
Buna mecburiyetiniz yok çünkü.

Iyide bekarmış görümce ekstra evli veya çocuklu sorumluluğu olmayan biri.. şuan en müsait onun bakması gözüküyor.. evli olsaydı abi kardeş arasında sırasıyla bakılırdı kv.
Bekar diye bir iş hayatı olamaz mı? Belki evlenme gibi bir planı yok.
Evlat olma sorumluğu medeni hâle bağlı bir şey değil ki. İki kardeş makul bir çözüm üretmek zorundalar.

Bir nevi hasta bakıcılık yapacak konu sahibi ücreti mukabilinde. Üslup yanlış olduğu için linç yedi. Bakıcıya nasıl para yettirecekler Allah aşkına. Ben olsam kv + bakıcıyi evimde istemezdim haklı olarak,orası benim özel alanim. Madem bakılacak kendi evi varmış orda baksın. Ha dediğin gibi kadının maaşı bakıcınin sigorta + maaşına yetmez,hadi onu da bulup buluşturup öduyorlar diyelim ee evin giderleri ne olacak?
zor bir durum evet.üslubundan zaten kızdık.yoksa elbette kadının parası kendisine bakan taraf da kalmalı ama el koymak tamamına şeklinde değil.mesela maaş 4000 se 3000 i bakana 1000 ide kadına ayrılınabilir.beş kuruşsuz da bırakılmaz

tam yatalak değil ama hafıza kaybı var ocak yakamaz yemek yapamaz evin kapısı kilitli mi değil mi bilemez.telefon kullanamaz yani tek yaşayamaz.yoksa aynı apartman da bir daireye yerleştirirdim
Maasini esin aliyordur. Ha sen ha esin fark eden birsey ololma.yanindami yasiyor senmi bakiyorsun

zor bir durum evet.üslubundan zaten kızdık.yoksa elbette kadının parası kendisine bakan taraf da kalmalı ama el koymak tamamına şeklinde değil.mesela maaş 4000 se 3000 i bakana 1000 ide kadına ayrılınabilir.beş kuruşsuz da bırakılmaz
Bakıma muhtaç olanın kafada soru işareti bırakmamak adına kendi teklif etmesi gerekirdi. Ha gelin istemez parayla bakmıyorum der o ayrı şey. Zaten her durumda o para cebinden çıkacak o kadının. Ama bakıcı ama gelinine. Ee bazı durumlarda da yeni birine derdini anlatana kadar gelinini söylemek daha iyi olur bence.

Maasini esin aliyordur. Ha sen ha esin fark eden birsey ololma.yanindami yasiyor senmi bakiyorsun
eşim niye alsın maaşını yahuu.yazdım ya 5 kuruş almaz diye.eve 1 lira katkı yapmaz annem.maaşını ben gönlümce harcarımm ama .artanı da kendi hesabımda biriktiririm.zaten başka kardeşim yok.istersem gider 500 e ayakkabı alırım eşim niye aldın eve bir şeyler al demez.

Kizlar yine bir gorumce sorunuyla karsi karsiyayim. Her ay sorun cikariyor zaten.
Kayinvalidem biraz rahatsız ve bekar gorumcem bakiyor ona.Bu siralar bakmaktan bıktı ki yeni seyler turetiyor. ise girecem deyip duruyordu. Gecen gun esim ben yokken bir ziyarete gitti morali bozuk döndü. Ne oldu deyince döküldü.
Kardesim calismak istiyor iyi hir is firsati ciktu annem hasta nasil olacak falan dedi.
Ben hemen anladim tabi ihaleyi bana yikmaya calisiyor görümce. Ise girincede durmaz zaten biliyorum. Sen bakarmisin diyemedi eşim. Tepkimi bilir.
Ben karismiyorum dedim konuyu kapadim.
Biliyorum bubteklif edilecek bana. Yine ortalik karisacak. Bende diyorum ki kayinvalidemi alsam yanima maas kartina el koymak sartiyla. Bende boyle teklifte bulunsam. Ne dersiniz? Tecrubelere ihtiyacim var
kadin hastaysa hele de yasliysa karsilik beklemeden yanima alir bakarim. eger sivri dilli ise esimle konusur bastan annesini kontrol etmesini isterim ama yine de alirim herhalde.

Bakıma muhtaç olanın kafada soru işareti bırakmamak adına kendi teklif etmesi gerekirdi. Ha gelin istemez parayla bakmıyorum der o ayrı şey. Zaten her durumda o para cebinden çıkacak o kadının. Ama bakıcı ama gelinine. Ee bazı durumlarda da yeni birine derdini anlatana kadar gelinini söylemek daha iyi olur bence.
bakmak zorunda değil haklısın.bakmak eşine ve görümcesine düşer öncelikle.ama zaten imkanları bakıcı tutmaya müsait değil.bir çaresini bulmalılar ortak olarak.kadını bakımevine atacak değiller ya

Ortada bakima muhtac bir yaşlı varsa geliri bakan cocuga verilmeli diger kardeslerde maddi yardim etmeli diye düşünüyorum ama sizin uslup sıkıntılı.

Görümcem annesini benim başima atmaya calisiyor bakış acısındaki biri olarak bence bakmamalısınız. Nedense kötü davranacağınız hissine kapıldım.

Kayınvalidenin maasiyla yardimci tutun. Eşinizle görümceniz de masrafları karsılasın. Daha iyi koşullarda bakılır kadıncağız.

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin gerçekten çok zor.

bakmak zorunda değil haklısın.bakmak eşine ve görümcesine düşer öncelikle.ama zaten imkanları bakıcı tutmaya müsait değil.bir çaresini bulmalılar ortak olarak.kadını bakımevine atacak değiller ya
O çare de maaşı bakıcınin gibi düşünüp konu sahibine vermek olur. Hem ev temizliği hem hasta bakımı çamaşır bulaşık ee bu da bence onun hakkı. Gorumcenin bunalmasi onu ilgilendirir,sırf görümcem bunaldı diye yapılacak şey değil o çünkü. Davulun sesi uzaktan hoş geliyor,tuu kaka diyorlar. Alın o zaman kendiniz bakın yani. Şimdi maaşı ben alırsam bakarım dese kıyamet koparacak kocayla görümce. İkisi de sabah işe gidip akşama iki kap yemeği ve temiz eşyaları olan eve gelecekler ve nasılsın anne deyip yatıp uyuyacaklar. Sonra ortada vayy anama ne de güzel bakıyoruz diye gerim gerim gerinecekler,sanki kendileri bakıyormuş gibi. Kv oğlunun evinde kalıyor diye oğlu bakmış olmuyor.

O çare de maaşı bakıcınin gibi düşünüp konu sahibine vermek olur. Hem ev temizliği hem hasta bakımı çamaşır bulaşık ee bu da bence onun hakkı. Gorumcenin bunalmasi onu ilgilendirir,sırf görümcem bunaldı diye yapılacak şey değil o çünkü. Davulun sesi uzaktan hoş geliyor,tuu kaka diyorlar. Alın o zaman kendiniz bakın yani. Şimdi maaşı ben alırsam bakarım dese kıyamet koparacak kocayla görümce. İkisi de sabah işe gidip akşama iki kap yemeği ve temiz eşyaları olan eve gelecekler ve nasılsın anne deyip yatıp uyuyacaklar. Sonra ortada vayy anama ne de güzel bakıyoruz diye gerim gerim gerinecekler,sanki kendileri bakıyormuş gibi. Kv oğlunun evinde kalıyor diye oğlu bakmış olmuyor.
bu da doğru.kim bakıyorsa maaşının çoğunu o almalı.zordur yaşlı bakmak.görümcenin kendi evinde kalmaması da tuhafıma gitti.40 yaşında kadın yalnız neden yaşayamıyor?sadece kayınvalideye baksın konu sahibi.görümceyi de sırtlanmak zorunda değil

Sizde KPSS çalışıyormuşsunuz, bebek planı yapıyormuşsunuz.
Bebek olunca zorlanırsınız yada KPSS kazanıp atandığınızda kv nize yine bakacak birini aramak zorunda kalırsınız.
Kv nin emekli maaşı var, eşiniz arada maddi olarak destek oluyor, görümceniz çalışacak.
Eğer durum böyle ise bakıcı tutmaları daha mantıklı bence ve bu şartlarla bakıcı ücretini karşılayabilirler.
Bence eşinize bunu teklif edin, sizde ziyaretlerinizi sık tutarak destek olun.
Bu yöntem bakmak zor gelince yapamıyorum demekten daha hayırlı bence.
Şimdi kötü olmazsınız ama o zaman herkes size bilenir.

bu da doğru.kim bakıyorsa maaşının çoğunu o almalı.zordur yaşlı bakmak.görümcenin kendi evinde kalmaması da tuhafıma gitti.40 yaşında kadın yalnız neden yaşayamıyor?sadece kayınvalideye baksın konu sahibi.görümceyi de sırtlanmak zorunda değil
Evet. Kimse de kusura bakmasın yani,bir gün değil iki gün değil artık kalıcı orda. Böyle radikal bir kararı alırken neden parasız yapsın ki? O para bakana düşer.

Kv yatalak flnmı? El koyamazsınız anca telif edebilirsiniz.
Allah kimseyi kimseye muhtaç bırakmasın.
Ayrica bir kaynim var da var annesinde kalmaz karısının annesinin evinde kaliyorlar.

Back
X