Kaynana cimrimi boyle olmasimi gerekiyor

Herseyoglumhatrina

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2016
83
16
3
30
Merhabalarr.
Burda cogunuz benim konularimi biliyorsunuz bu sefer kendim icin degil ablam icin birsey soracagim. Bizim ailede tek okuyup ayaklari ustunde duran calisan bi ablam var ve onunda mesela.bnm.gibi bi hayat yasamasini asla istemem herseyi dort dortluk olsun isterim ..
Ablamin nisanlisi yabanci ulkede. Ailesi burda ozet gececegimm..ablamin nisana olcakti erkek tarafinin ailesi istemedi ablamin istegiyle buyuk bi nisan oldu ve kimseyi cagirmadilar resmen herks bizim ailedendi taki takmadilar onlarda nisanda takilmazmis ve bizede bizim akrabalarada taktirmadilarr. Neyse evlenince yurtdisina gitmeyi dusunuyor ablam ve erkek tarafinin ailesi burda ev acmak istemiyor biz acsin orda isleri yolunda gitmezse burda bi evleri olur diyoruz ki evleri var burda ve kirada... onlar gerek yok diyorlar direk dugun olsun oraya gitsin yani masraf olmasn diye dusunuyorlar sanirim.. ve dugune 2 ay falan kaldi ve ablama sadece nisandan oncr hediye falan getirdiler nisandan sonrasimdiye kadar ne hediye ne bisi gelmedi . Sizce bizim mi beklentimiz var yoksa bunlar olmasi gereken seylermi??
Evlerine esya aldiralim mi yani ev kurduralim mi ablama?? Erkek tarafi istemiyorr.. zatn yurdisina gidilecek gerk yok diyor.

EKLEME. ; Biz erkek tarafi para doksun demiyoruz sonucta ev kurulunca kiz tarafiyla erkek tarafi beraber kuruyor. Demek istedigimi yanlis anlamayin.. bizim dusuncemiz gelecek olurlarsa burda bi guvenceleri olsun ..
Ve biz zaten soyle yapin boyle yapin vs demiyoruz erkek tarafina. ama bu konu benim aklima takildi ve sormak istedim

Son düzenleme:
Ben ablamın yerinde olsam eşya vs aldırmazdım evlenip hemen gidecekse bence saçma olur neden durup eskisin eşyalar

Kira geliri olan ev neden atıl hale getirilsin

Ablan okumuş etmiş galiba kendi kararını kendi versin siz bir şey istemeyin

Erkek tarağının ne hediye getirme zorunluluğu ne ev kurma zorunluluğu var evlenen onlar nişanlısı ve ablanda bu yükümlülük

Olması gerekn şey kavramı,
örf, adet,gelenek,görenek ve görgüye göre değişir ..
Ama benim nacizane fikrim sizin isteğinizi saçma buldum ..
Yurt dışında yaşayacak insanlar için ev açılması ve eşya alınması bencede fazlaca gereksiz ..
Ama ablamin isi burda sonucta ve sonradan buraya gelme durumlari soz konusu o zaman ne yapacaklar ?

Ben ablamın yerinde olsam eşya vs aldırmazdım evlenip hemen gidecekse bence saçma olur neden durup eskisin eşyalar

Kira geliri olan ev neden atıl hale getirilsin

Ablan okumuş etmiş galiba kendi kararını kendi versin siz bir şey istemeyin

Erkek tarağının ne hediye getirme zorunluluğu ne ev kurma zorunluluğu var evlenen onlar nişanlısı ve ablanda bu yükümlülük
anladim ama evlendikten sonra buraya gelme durumlari soz konusu olabilir is durumu olmazsa o zaman ne olcak yada tatile geldiklerinde ? Keni evlerinde rahat rahat oturmalari gerekmezmj

Kira getiren evi neden bışaltıp ihtimal üzerine bekletsinler ki çok çok saçma. Hediye işini de aile değil nişanlı düşünecek internet üzerinden gönderilecek bi milyon hediye var

Ama ablamin isi burda sonucta ve sonradan buraya gelme durumlari soz konusu o zaman ne yapacaklar ?

Ablan işini bırakıp gidecek ve orada yeni bir iş bulacak .. Gelmesi gelmemesi kadar muhtemel ayrıca .. Yani varsayım üzerine ev kurulması saçma ..
Gitmek kendi kararları dönme gibi bir durumları olursa evlerini kendileri kurarlar bunu siz niye sorun haline getiriyorsunuz ki ..
Sonuçta siz de ablana çeyiz, beyaz eşya almayacaksınız yurtdışına gittiği için .

Ablan işini bırakıp gidecek ve orada yeni bir iş bulacak .. Gelmesi gelmemesi kadar muhtemel ayrıca .. Yani varsayım üzerine ev kurulması saçma ..
Gitmek kendi kararları dönme gibi bir durumları olursa evlerini kendileri kurarlar bunu siz niye sorun haline getiriyorsunuz ki ..
Sonuçta siz de ablana çeyiz, beyaz eşya almayacaksınız yurtdışına gittiği için .
Ama ev kurulacak olursa sonucta benim ailemde esya beyaz esya vs alacak cunku bizim adetlerimiz boyle evi kiz ailesi.ve erkek ailesi.kurar

Ev açılmasından kasıt kirayla ev tutmak, her ay kira ödemek, eşya döşemekse evet çok saçma. Sırf bir kaç gün tatilde kimseyle kalmamak için burada bir eve kira ödemek/ödetmek çok saçma.
Diğer taraftan kız tarafı nişan istiyorsa yapılır zaten nişanı kız tarafı yapar. Erkek tarafı da yeterli gördüğü kadar takı takar. Ama nişanla düğün arası hediye alınmadı diye bir muhabbet olamaz.

Yurt dışında yaşayacaksa burda niye ev açılsın
Tuhaflık sizde bence
Sonradan gelirlerse o Zaman kurarlar evlerini. Şimdiden kesin olmayan bir durum için niçin boşu boşuna masraf yaptırmak istiyorsunuz? Niçin illa ki erkek tarafı diye almak zorunda olduklarını düşünüyorsunuz. Açıkçası ben de isteğinizi mantıklı bulmadım.
Bizim derdimix erkek tarafini masrafa sokmak degil cunku zaten bizim adetlerimizde evi kiz tarafinin ailesi ve erkek tarafinin ailesi kuruyor sadece erkek tarafi degil

Zaten yurt dışına gidilecekmiş eşyaya gerek yok, ama maddi yardımda bulunabilir aile, hali vakti yerinde bir aileyse. Sonuçta ne yaparlarsa oğullarına yapmış olacaklar.

Nişanda illa bi şey takılması gerekmiyor, o biraz uyduruk bir şey bence. Nişanda bi şey takılmadı bana, hediye de almadım. Düğünde eşim, yaptığı bilezikleri taktı, ailesinden bi şey görmedik.

En azından yapabiliyorlarsa düğününü karşılasınlar ablanın, gelinliğini neyim alsınlar "Erkek anası - babası" olarak, biraz da açıktan yardımcı olurlar çocuklara... İlla öyle sular seller gibi para akıtmaları, hediyelere boğmaları gerekmiyor, ama gelinin talep etmesi de biraz abes kaçar.

Bırakın kendilerine neyi yakıştırıyorlarsa onu yapsınlar.

Ama ev kurulacak olursa sonucta benim ailemde esya beyaz esya vs alacak cunku bizim adetlerimiz boyle evi kiz ailesi.ve erkek ailesi.kurar
Tamam çeyizin parasını nakit verirsiniz
Ablan gidince ordan alır
Burdan yurt dışına beyaz eşya mı götürecek kırmızı kurdele ile bağlayıp çeyiz diye

anladim ama evlendikten sonra buraya gelme durumlari soz konusu olabilir is durumu olmazsa o zaman ne olcak yada tatile geldiklerinde ? Keni evlerinde rahat rahat oturmalari gerekmezmj

Ihtimal bu evlenecek gidecek olmaz gelirse gelirken düşünecek

Tatile ne kadar gelecek ki iki hafta olsun bir ay bir hafta sizde bir hafta Kv de de iki hafta da otelde

Yılda 10-15 gün kalmaya ev mi düzülür

Anlıyorum güvence olsun çıkıp ülkeye anında dönebilsinler vs istiyorsunuz ama israf

Kira 500 olsa yılda 6000 eder aidat yakıt vs kullanılmayacak ev eşya vs için neden bu gelirden vs geçilsin ki ayrıca en ucuzundan ev kuralım deseniz 20000 tl gider

Az paramı bunlar gelirlerse diye ya hiç gelmezlerse

Ben Kv olsam yapmayalım diye anlatırdım ama sizde iletişim de yok galiba

burda yaşamayacaklarsa ev açmaları çok saçma değil mi? işleri yürümezse demişsiniz yürümezse o zaman o duruma göre bakılır ortada bir şey yokken ekstra ev açmak niye*

Arkadaşlara katılıyorum. Ev açmaya gerek yok. Hazır evleri var diye evin boş durması anlamsız. Tatillerde gelir kalırlar diyorsunuz belki 3-5 gün kalıp gerçek tatil yapacaklar.

Nişanda takı olmaz. Akrabalar takmaz. Erkek evi takabilirdi ama her yerin örf adeti farklıdır. Bilemeyiz.

Arkadaşlara katılıyorum. Ev açmaya gerek yok. Hazır evleri var diye evin boş durması anlamsız. Tatillerde gelir kalırlar diyorsunuz belki 3-5 gün kalıp gerçek tatil yapacaklar.

Nişanda takı olmaz. Akrabalar takmaz. Erkek evi takabilirdi ama her yerin örf adeti farklıdır. Bilemeyiz.
bizim saskinligimiz bu normalde bizde nisanlarda taki takilirdi kendileri takmayabilir ama bizede taktirmadilar

Back
X