Kaynana cimrimi boyle olmasimi gerekiyor

Benim anlamadığım bunları sen yerine ablanın düşünmesi gerekmiyor mu??O ne düşünüyor mesela bu konu hakkında??Yaşanıp yaşanmayacağı bile belli olmayan bir evi neden döşeyip masraf ediyim ki??Ben erkek tarafı olsam bana böyle bir teklifle gelinse çok ama çok şaşırırdım...Çünkü fazlaca anlamsız ve gereksiz.Belki ablan bu adamla geçinemeyecek bellimi olur.Buraya dönerlerse de o zaman düşünürsünüz napilması gerektiğini...O zamanda alınır sizin kız tarafı olarak almanız gerekenler...

Ev kurduralim mi derken? Insanlar istemiyor, biz kurdurun dersek zorla mi yaptiracaksiniz?
Istediginiz sey mantiksiz zaten. Cifte ev yani. Yurtdisinda yasaniyor, olmaz da donerler diye ev mi acilip bekletilir Allah askina? Oradan gelen bir kira varken niye bos evi alip doseyip bekletsinler ki... Erkek ailesi daha mantikli dusunmus. Sizin ailenizin boyle istekleri varsa kendiniz ev alip doseyip hazir bekletin bence. Bazi istekleriniz evet, fazla beklenti.

Benim eşim yurt dışında yaşıyor evi hayatı işi burda kurulu ...ama bizde kendi memleketimizde ev açtık o üzerine düşeni aldı Bnde üzerime düşeni fazlasıyla aldım açtık evi evlendik 5 gün sonra da yurt dışına geldik eşimle..pişmanlık yaşadım mı yaşadım ne yalan söyleyim gelin evi açıp hiçbir şeyimi kullanmadan gelmek fena koydu içime çoğu Zaman'da keşke ev açmasaydık dedim hem eşime hem aileme...ki bizim ki bir de eşimin aile apartmanı ama Allah kısmet ederse taşınacaz Türkiye'ye gittiğimiz Zaman ..konuya dönecek olursam şimdi bir oğlum var diğer miniğimde yolda Allah ın izniyle o da doğduktan bir kaç Zaman sonra Türkiye ye gitmeyi düşünüyoruz evim olmasa açıkçası babamında evi olsa rahat edemezdim heleki çocuklarımla eşimle ..eşimde keza aynı düşüncede aile apartmanında bile rahat edemedi deil ki geldiğimizde BaşkLarının evinde kalalım ..eğer maddi güç yerindeyse ve ikisini sarsmayacaksa bir ev kursunlar tabi yalnız bir seye takıldım ev kira olacaksa hiç gerek yok o zaman Cidde'n boşuna olur ..çünkü yılın en çok zamanı yurt dışında geçecek

Turkiye'ye donup donmeyecekleri, zamani vs belli olsa tamam ev açilsin ama belli mi bilmiyorum, sadece ilk mesaji okudum

Sanki ev sahibi karsi taraf "ev acalim mi sizce" demis de biz de fikir veriyoruz. Yahu mulkun sahibi, cebinde parasi olan insanlar bunu yapmak istemiyorsa kime laf duser ki? Soru "evi kurduralim/ actiralim mi?", cevaplar "actirin/actirmayin". Yani burada ev acsinlar diyen cok olsa kafalarina silah dayanacak erkek ailesinin "ev acacakmissiniz" diye ha. Ne kadar cirkin iliskiler ya. Insanlar istemiyor, siz hala ev actiralim mi diye buraya soruyorsunuz. Bence durmaniz gerektiginiz yeri ogrenin. Insanlar istemiyorsa size laf dusmez yani.
Sanki bakkaldan ekmek aliyorsunuz, oh burda bir ev hazirlasinlar, bir de yurtdisinda. Bence bir de yazlik alip dosettirin. Sefaniz olsun. Sanki millet para basiyor. Siz niye kendi kizinizi dusunup ev alip dosemediniz?

Sanki ev sahibi karsi taraf "ev acalim mi sizce" demis de biz de fikir veriyoruz. Yahu mulkun sahibi, cebinde parasi olan insanlar bunu yapmak istemiyorsa kime laf duser ki? Soru "evi kurduralim/ actiralim mi?", cevaplar "actirin/actirmayin". Yani burada ev acsinlar diyen cok olsa kafalarina silah dayanacak erkek ailesinin "ev acacakmissiniz" diye ha. Ne kadar cirkin iliskiler ya. Insanlar istemiyor, siz hala ev actiralim mi diye buraya soruyorsunuz. Bence durmaniz gerektiginiz yeri ogrenin. Insanlar istemiyorsa size laf dusmez yani.
Sanki bakkaldan ekmek aliyorsunuz, oh burda bir ev hazirlasinlar, bir de yurtdisinda. Bence bir de yazlik alip dosettirin. Sefaniz olsun. Sanki millet para basiyor. Siz niye kendi kizinizi dusunup ev alip dosemediniz?

Millet bir evi zor dosuyor bunlar ihtimal var diye ikinci evi istiyor. Boylesine bir rahatlik boylesine bir firsatcilik. Insanlar senelerce calisiyor, yemeyip icmeyip kenara para atiyor yasliligimda bari rahat edeyim diye, bazen onu bile yapamiyor. Gelen gelin ve ailesi de utanmadan acik acik "o alinteriniz emeginizi bizim simarikca isteklerimizle heba edeceksiniz" diyor. He baska evlatlari yok, he kendi hayatlari da yok. O kaynananin yerinde ben olacagim, "siz kendinizi ne saniyorsunuz" deyip inadina yapacagimi da yapmam. Ben hala anlamiyorum bu ozguven nereden geliyor.

Anlamadim?
Hem ydisinda evleri olsun hem de burada mi olsun istiyorsunuz? Sacma degil mi? Tasinmaya karar verirlerse yeni bir ev dusunulur su anda cok luzumsuz bence

Millet bir evi zor dosuyor bunlar ihtimal var diye ikinci evi istiyor. Boylesine bir rahatlik boylesine bir firsatcilik. Insanlar senelerce calisiyor, yemeyip icmeyip kenara para atiyor yasliligimda bari rahat edeyim diye, bazen onu bile yapamiyor. Gelen gelin ve ailesi de utanmadan acik acik "o alinteriniz emeginizi bizim simarikca isteklerimizle heba edeceksiniz" diyor. He baska evlatlari yok, he kendi hayatlari da yok. O kaynananin yerinde ben olacagim, "siz kendinizi ne saniyorsunuz" deyip inadina yapacagimi da yapmam. Ben hala anlamiyorum bu ozguven nereden geliyor.
Katiliyorum. Manavdan domates alir gibi ev muhabbetleri. Bazilarina ne kadar kolay elalemin mali uzerinden hesaplar, istekler yapmak. O kadar kolaysa kendileri alip dosesinler kizlarina diyorum 3 mesajdir. Hayatinda calisip mal mulk sahibi olamamis insanlar, baskasina gelince "onu isterim, bunu isterim" diye tutturuyorlar. Bu kadar da emin konusuyorum, cunku calisip mal sahibi olmus insan, baskasinin alin teriyle aldigi mala saygi duymayi cok iyi bilir. Kolay degildir oyle elalemin evini istemek.
Ya yurtdisinda olmazsa da geri donerlerse diye ev doseyip bekletmekmis... yani hayatimda boyle sacma sey duymadim. Aklin yolu bir, bu konuda da herkes karsi tarafla ayni fikirde. Ben de senin dedigin gibi bir sey derdim sanirim. Allah sacma sapan taleplerle ugrasan o aileye sabir versin.

Benim eşim yurt dışında yaşıyor evi hayatı işi burda kurulu ...ama bizde kendi memleketimizde ev açtık o üzerine düşeni aldı Bnde üzerime düşeni fazlasıyla aldım açtık evi evlendik 5 gün sonra da yurt dışına geldik eşimle..pişmanlık yaşadım mı yaşadım ne yalan söyleyim gelin evi açıp hiçbir şeyimi kullanmadan gelmek fena koydu içime çoğu Zaman'da keşke ev açmasaydık dedim hem eşime hem aileme...ki bizim ki bir de eşimin aile apartmanı ama Allah kısmet ederse taşınacaz Türkiye'ye gittiğimiz Zaman ..konuya dönecek olursam şimdi bir oğlum var diğer miniğimde yolda Allah ın izniyle o da doğduktan bir kaç Zaman sonra Türkiye ye gitmeyi düşünüyoruz evim olmasa açıkçası babamında evi olsa rahat edemezdim heleki çocuklarımla eşimle ..eşimde keza aynı düşüncede aile apartmanında bile rahat edemedi deil ki geldiğimizde BaşkLarının evinde kalalım ..eğer maddi güç yerindeyse ve ikisini sarsmayacaksa bir ev kursunlar tabi yalnız bir seye takıldım ev kira olacaksa hiç gerek yok o zaman Cidde'n boşuna olur ..çünkü yılın en çok zamanı yurt dışında geçecek

temelli gelmek mi yoksa tatil mi

eğer tatil ise ne kadar sürebilir ki olmazsa kalırsınız otelde zaten gelin eviniz de iki çocuklu ev ile uyumlu olmaz ki

temelli dönerseniz de açarsınız gelirken bir ev diye düşünürdüm ben

bizim saskinligimiz bu normalde bizde nisanlarda taki takilirdi kendileri takmayabilir ama bizede taktirmadilar

Biz arnavatuz. Biz de nişan söz kına her türlü kız takıya boğulur. Ama çok şükür ki bizim nesilde bıraktırdık onları. Ben dahil hiçbir kuzenimin nişanı olmadı. Aile arasında. Anneler babalar takı taktı o kadar. Büyük nişan yapıp insanlara iki kere takı taktırtmaya gerek yok. Bi de düğüne gelip takıcaklar işkence gibi. Ben bu devirde bu kadar işin arasında aynı kişinin hem nişan hem kına hem düğününe gidemem valla. Hiçbirimiz boş değiliz. Ablan da okumuş çalışan insanmış. O yüden takıydı hediyeydi geçelim bence.

Ev meselesine gelecek olursak erkek tarafına bu şekilde baskı yapmanız çooook yanlış. Yapmıyolarsa yapmazlar. Bahsettiğiniz şeyin yapılması için çok lüks hayatlar yaşıyor olmamız lazım. Mesela Maddi durumu geliri ortalamanın üstünde istanbulda iki evi 2 arabası yazlığı olan bi kişi bu çok lüks sınıfa girmez.

Erkek tarafına ev kurulmadığı için çeyiz yapamadığınızdan dolayı gençlere 50 bin liralık bir yardım yapmak istediğinizi söyleyin mesela. Onlar da yapsın o kadar. O para hesaplarında beklesin. Eğer yurtdışında hemen iş bulamazlarsa para ihtiyacı olursa kullanırlar. Yok yapamazlarsa Döndüklerinde o parayla rahat ev de kurarlar.

He hiç para vermezsiniz şimdi. Dönme gibi bi durum olduğunda ev kurmalarına yardımcı olursunuz.

Bence siz çeyiz yapıp ev düzmek istiyorsunuz. Bu kısım eksik kaldı diye üzülüyorsunuz ama cidden gereksiz. Tatile geldiklerinde en lüks sitede eşyalı daire tutarlar boş ev eşyasına para vereceklerine.

nisan evlilik dogum lohusa zirt pirt .. adetlerininn hepsini sacma bos moral bozucu gereksiz sadece zahmet olarak.goruyorum. :KK34: onemli olan gekin damadin eslerin mutlulugu . kimse kimseye bi sey yapmasın kimse kimseye karismasin.
anamla babamin uzulmeyecgini bilsem dugun de yapmazdim .

Bunu benim sevgili KV duysa fenalasir :) kendisi bir çift çorap alıp onu komşu toplantılarında ballandıra ballandıra anlatan bir şahsiyet çünkü

Yapmayın düşünmeyin bu tur şeyler lütfen, sizde belki yurt dışına giderim birgün diye ordan ev alıp dosuyor musunuz ?

Mal kolay edinilimiyor, biz her şeyimizi kendimiz oduyoruz bırakın ikinci evi yanı ,yine de bir talepte bulunmadık

Hayat herkese çok garip...

Kullanılmayan eşya durduğu yerde eskir. Zaten yurtdışında yaşayacaklarsa burada ev açmaya ne gerek var.

Merhabalarr.
Burda cogunuz benim konularimi biliyorsunuz bu sefer kendim icin degil ablam icin birsey soracagim. Bizim ailede tek okuyup ayaklari ustunde duran calisan bi ablam var ve onunda mesela.bnm.gibi bi hayat yasamasini asla istemem herseyi dort dortluk olsun isterim ..
Ablamin nisanlisi yabanci ulkede. Ailesi burda ozet gececegimm..ablamin nisana olcakti erkek tarafinin ailesi istemedi ablamin istegiyle buyuk bi nisan oldu ve kimseyi cagirmadilar resmen herks bizim ailedendi taki takmadilar onlarda nisanda takilmazmis ve bizede bizim akrabalarada taktirmadilarr. Neyse evlenince yurtdisina gitmeyi dusunuyor ablam ve erkek tarafinin ailesi burda ev acmak istemiyor biz acsin orda isleri yolunda gitmezse burda bi evleri olur diyoruz ki evleri var burda ve kirada... onlar gerek yok diyorlar direk dugun olsun oraya gitsin yani masraf olmasn diye dusunuyorlar sanirim.. ve dugune 2 ay falan kaldi ve ablama sadece nisandan oncr hediye falan getirdiler nisandan sonrasimdiye kadar ne hediye ne bisi gelmedi . Sizce bizim mi beklentimiz var yoksa bunlar olmasi gereken seylermi??
Evlerine esya aldiralim mi yani ev kurduralim mi ablama?? Erkek tarafi istemiyorr.. zatn yurdisina gidilecek gerk yok diyor.

EKLEME. ; Biz erkek tarafi para doksun demiyoruz sonucta ev kurulunca kiz tarafiyla erkek tarafi beraber kuruyor. Demek istedigimi yanlis anlamayin.. bizim dusuncemiz gelecek olurlarsa burda bi guvenceleri olsun ..
Ve biz zaten soyle yapin boyle yapin vs demiyoruz erkek tarafina. ama bu konu benim aklima takildi ve sormak istedim

Ablanız gayet düşünebilecek yaşta
Onun fikirleri yok mu ? pAYLAŞMADIMI siznle
Bu arada şuanda türkiyede oturmayacaği için neden ev açsınki ?
Öyle birşey olsa bile döndükten sonra keyiflerine göre temiz temiz kurarlar yuvalarını
Kurana kadarda biraz ailelerinde idare ederler.
Örf ve adetlerde kişiden kişiye değişiyor bazılarında para var pinti getirmek istemiyor bunu adet olarak adlandırıyor
Bazıları gerçekten parası olmuyor yapamıyor,Bazılarıda olmasada taşın suyunu çıkarıp yapıyor.
Bu yüzden herkesin kendi muhakemesi beklenti içinde olsakta olmamak lazım en doğrusu..

burda ev kurmak gereksiz masraf bence. iki ev açmak kolay mı? sizin kız tarafı da nasraf yapacak dediğiniz şey yatak odasını mutfağı alıp kenara çekilmek muhtemelen.

nişandakı takı meselesine gelelim. bizde nişanda takı takılmaz demek çok saçma gönlünden bişey geçer takarsın illa 'bizde' dediği kavramın peşinden gitmeye gerek yok. ama bizim akrabalara da takdırmadılar diyosunuz. naptılar alınlarına silah mı dayadılar? takdırmadılar ne demek? isteyen takardı yani. biraz da siz bastırın bizde takılır diye.

gelip gelmeyecekleri bile meçhul neden hazır kiradan para gelen evi boşaltsın ki orda düzenini kurar tatile görmeye gelincede ailesinde kalır yani ekstradan bi ev daha açmak tabiki çok sacça dönme fikirleri olursa o zaman halledilir yani ablanın ve eşinin vereceği bi karar bu

Back
X