- 24 Haziran 2011
- 23.554
- 49.194
- 798
- Konu Sahibi Herseyoglumhatrina
Ahhah yetmez, kalmalari muhtemel olan her ilde ev actirin bence. Hepsini de dayasinlar dosesinler. Cunku kaynana olmak bunu gerektirir.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sanki ev sahibi karsi taraf "ev acalim mi sizce" demis de biz de fikir veriyoruz. Yahu mulkun sahibi, cebinde parasi olan insanlar bunu yapmak istemiyorsa kime laf duser ki? Soru "evi kurduralim/ actiralim mi?", cevaplar "actirin/actirmayin". Yani burada ev acsinlar diyen cok olsa kafalarina silah dayanacak erkek ailesinin "ev acacakmissiniz" diye ha. Ne kadar cirkin iliskiler ya. Insanlar istemiyor, siz hala ev actiralim mi diye buraya soruyorsunuz. Bence durmaniz gerektiginiz yeri ogrenin. Insanlar istemiyorsa size laf dusmez yani.
Sanki bakkaldan ekmek aliyorsunuz, oh burda bir ev hazirlasinlar, bir de yurtdisinda. Bence bir de yazlik alip dosettirin. Sefaniz olsun. Sanki millet para basiyor. Siz niye kendi kizinizi dusunup ev alip dosemediniz?
Katiliyorum. Manavdan domates alir gibi ev muhabbetleri. Bazilarina ne kadar kolay elalemin mali uzerinden hesaplar, istekler yapmak. O kadar kolaysa kendileri alip dosesinler kizlarina diyorum 3 mesajdir. Hayatinda calisip mal mulk sahibi olamamis insanlar, baskasina gelince "onu isterim, bunu isterim" diye tutturuyorlar. Bu kadar da emin konusuyorum, cunku calisip mal sahibi olmus insan, baskasinin alin teriyle aldigi mala saygi duymayi cok iyi bilir. Kolay degildir oyle elalemin evini istemek.Millet bir evi zor dosuyor bunlar ihtimal var diye ikinci evi istiyor. Boylesine bir rahatlik boylesine bir firsatcilik. Insanlar senelerce calisiyor, yemeyip icmeyip kenara para atiyor yasliligimda bari rahat edeyim diye, bazen onu bile yapamiyor. Gelen gelin ve ailesi de utanmadan acik acik "o alinteriniz emeginizi bizim simarikca isteklerimizle heba edeceksiniz" diyor. He baska evlatlari yok, he kendi hayatlari da yok. O kaynananin yerinde ben olacagim, "siz kendinizi ne saniyorsunuz" deyip inadina yapacagimi da yapmam. Ben hala anlamiyorum bu ozguven nereden geliyor.
Benim eşim yurt dışında yaşıyor evi hayatı işi burda kurulu ...ama bizde kendi memleketimizde ev açtık o üzerine düşeni aldı Bnde üzerime düşeni fazlasıyla aldım açtık evi evlendik 5 gün sonra da yurt dışına geldik eşimle..pişmanlık yaşadım mı yaşadım ne yalan söyleyim gelin evi açıp hiçbir şeyimi kullanmadan gelmek fena koydu içime çoğu Zaman'da keşke ev açmasaydık dedim hem eşime hem aileme...ki bizim ki bir de eşimin aile apartmanı ama Allah kısmet ederse taşınacaz Türkiye'ye gittiğimiz Zaman ..konuya dönecek olursam şimdi bir oğlum var diğer miniğimde yolda Allah ın izniyle o da doğduktan bir kaç Zaman sonra Türkiye ye gitmeyi düşünüyoruz evim olmasa açıkçası babamında evi olsa rahat edemezdim heleki çocuklarımla eşimle ..eşimde keza aynı düşüncede aile apartmanında bile rahat edemedi deil ki geldiğimizde BaşkLarının evinde kalalım ..eğer maddi güç yerindeyse ve ikisini sarsmayacaksa bir ev kursunlar tabi yalnız bir seye takıldım ev kira olacaksa hiç gerek yok o zaman Cidde'n boşuna olur ..çünkü yılın en çok zamanı yurt dışında geçecek
bizim saskinligimiz bu normalde bizde nisanlarda taki takilirdi kendileri takmayabilir ama bizede taktirmadilar
Merhabalarr.
Burda cogunuz benim konularimi biliyorsunuz bu sefer kendim icin degil ablam icin birsey soracagim. Bizim ailede tek okuyup ayaklari ustunde duran calisan bi ablam var ve onunda mesela.bnm.gibi bi hayat yasamasini asla istemem herseyi dort dortluk olsun isterim ..
Ablamin nisanlisi yabanci ulkede. Ailesi burda ozet gececegimm..ablamin nisana olcakti erkek tarafinin ailesi istemedi ablamin istegiyle buyuk bi nisan oldu ve kimseyi cagirmadilar resmen herks bizim ailedendi taki takmadilar onlarda nisanda takilmazmis ve bizede bizim akrabalarada taktirmadilarr. Neyse evlenince yurtdisina gitmeyi dusunuyor ablam ve erkek tarafinin ailesi burda ev acmak istemiyor biz acsin orda isleri yolunda gitmezse burda bi evleri olur diyoruz ki evleri var burda ve kirada... onlar gerek yok diyorlar direk dugun olsun oraya gitsin yani masraf olmasn diye dusunuyorlar sanirim.. ve dugune 2 ay falan kaldi ve ablama sadece nisandan oncr hediye falan getirdiler nisandan sonrasimdiye kadar ne hediye ne bisi gelmedi . Sizce bizim mi beklentimiz var yoksa bunlar olmasi gereken seylermi??
Evlerine esya aldiralim mi yani ev kurduralim mi ablama?? Erkek tarafi istemiyorr.. zatn yurdisina gidilecek gerk yok diyor.
EKLEME. ; Biz erkek tarafi para doksun demiyoruz sonucta ev kurulunca kiz tarafiyla erkek tarafi beraber kuruyor. Demek istedigimi yanlis anlamayin.. bizim dusuncemiz gelecek olurlarsa burda bi guvenceleri olsun ..
Ve biz zaten soyle yapin boyle yapin vs demiyoruz erkek tarafina. ama bu konu benim aklima takildi ve sormak istedim