Kaynana derdi!

canım benim kızımada annem köye gidince 15 günlügüne k.validem bakar ondan sonra bütün yıl söyler çocuk şunu sever çocuk bunu yer onu verme bunu ver .... allahım diyorum bide bütün yıl baksa mahvolmuşuz...yani hepimizde aynı dert merak etme sen...

ben bikaç neden dışında ağırlıkta bu yüzden çocuk yapmıyorum hala..inanın uykularım kaçıyor bazen..kafam karışık..kaynanam çok müdahaleci..her şeyie karışır bebeğim olunca bakcam havalarında ama ben bikaç kere bakıcıya baktırcam dedim yanında..başka şehirde..dolayısıyla bakmak için gelip beraber kalcaz allah kourusun ben de eşimi ikna ettim kesinlikle ayrılma noktasına geliriz annen bu evde kalırsa diye..şimdilik durum böyle ama korkuyorum daha önce o kadar çok şey yaptı ki miletin yanında beni küçük düşürmek için..abuk subuk konuşmalar..bikaç parça çeyiz verdi onu yüzüme vurmalar..neler neler..çocuğuma baksa artık neler der düşünemiyorum..allah muhtaç etmesin ona ama ciddi bir sorun şimdilik çocuk yapmıyoruz bekliyruz hala

Ewet canım çok problem çıkartıyolar insanı sinir ediyolar amaaaaaaaaaa bebekte annelik bambaşka bişi bence yap onun için beklemene değmez amannn sakıııın bu dediğinde diret hne düşünürse düşünsün hiç aldırış etme sürekli kötü olmaktansa bikere kötü olursun unutulur gideeerrr............

Böyle boş boş konuşanların, sıfatları da önemli değil,
ister kaynana olsun, ister başka birşey,
haddini aştığı yerde, tam da o zaman cevabını verip,
rahatlayacaksınız.
Eşinizde almasın madem evde herşey var, alıştırmasın.
Ev de şu şu var diyebilirsiniz mesela,
işim var desin almasın mesela.
Bu evde olmayan şeyleri kendisi için mi istiyor acaba.
Mümkün olduğunca eşinizle karşı karşıya gelmeyin bence.
Sıkıntınız kimse ona direk verin cevabınızı.
Yoksa huzurunuzu bozmaktan başka birşeye yaramayacaktır.

Son düzenleme:

canım çocuğum yok belki ama kaynanamla yaşıyorum
bir süre kaynananmın bana soktuğu lafları eşime söylüyordum o çözmeye çalışyıordu.. kaynanam beniş laf taşıyan dedikoducu yaptı.. (başka kimseye bir derdimi bırakın kimsenin birşeyini bile anlatmam...) baktım olmuyor eşime söylemedim oturdum ağladım daha beter üstüme geldi.. bende yine eşime başvurdum ne dediğini söylemedimki kaynanama gidip böyle yapma demesin diye deyince dediklerimi bilecek diye..

sonra oda sıkıldı..
sonra bende yeni bir metot buldum..
eşime skıntımın ne olduğunu anlatmıyorum ama aşırı sinirli oluyorum..
tabi o üstüme gelip meraklanınca vede çok üsteleyince annen yine laf sokup duruyo bende ona içimden cevap verip duruyorum dedim..

sonrada bigün herhangi bi konudan eşime dert yandım niye bende herkes gbi herkese anında cevap veremiyorum insanları kırmamak için bukadar uğraşırken onlar benim canımı yakıyor vs derken o bana hak verdi
altta kalmam konusunda cevap veremediğim konusudna da hemfikir olunca
ozaman sende takma dedi umursama dedii

sonra annesiyle bir şeye moralim bozunca ben sana takma demedim mi dedi..
ve en sonunda artık annesi ne derse desin ne dediğini yapıyorum ne annesiyule konuşuyorum ne de onu umursuyorum.. hiç laflarını bile duymuyorum arada birde ben ona laf sokuyorum.. ohh içlerimin yağı eriyor..

eğer kaynanana laf söyleyebiliyorsan çok kırmadan laf söyleme konusunda ..

ona yemek konusunda birşey derse hem çalışıyoz hem eve hem bebeğe bakıyoz yokki bi yapanımız de..
evde kini beğenmezse.. gelirken keşke alsaydın bizde yerdik zamanımız olmyoki alışveriş yapmaya aceleyle ne bulursak de..
ver veriştir..
eltini överse sende 2 kat öv :)
eltinin ondan iyi olan özelliklerinden bahset..
mesela eltin ayşe ise
ayşe dolmayı senden daha güzel sarıyo
maşallah de

ayşe ütüyü çok güzel yapmış perdesine ben uyduruyorum bişeyler sende bul

kaynanam bana köye gezmeye gitmediğimizde yaptığım işlere bi teşekkür etmedi köyde görümcem ve ailesi eltim ve ailesi ve bizim maaile toplu gittik ben önden gidip 1 yıl hiç girilmemiş evi temizledim :)

eltimler gelip bir gün sonra ev süpürünce hep bütün işi onlar yapar oldu
ama takmadım allaha havale ettim afedersinde eltimede kıçımla güldüm yiyosa bi gün önce gelip 1 yıllık temizliği yapsaymış ev süpürmekte işmi peeeeh

Çok doğru söylüyosun canımm saolasın nedir bizim bu belalarımızya allahın cezalarııı

Çok doğru söylüyosun canımm saolasın nedir bizim bu belalarımızya allahın cezalarııı

hemde ne biçim cezaları sanki onlar evlenmedi gelin olmadı gelin olmalarının üzerine 20-30 yıl geçince hafızalarımı siliniyor nedir arkadaş..
yada bize çektirdiler bizde beter çektirelimmi diyorlar anlamadım ki..

daha bir kere kaynanamın ağzından
ellerine sağlık çok güzel yapmışsın bunu dediğini duymadım..
onun yerine diğer eltimin evinde storları temizlemişler
bizimki daha bi yıldır temizlenmedi diye bana gönderme yapıyo avizeler silinmiş bizimki daha gçen yıl silindi öyle duruyo

hasbinallah
afedersin okadar meraklıysan kalk sil..
yok silmiyosan bırak karışma
ister yılda bir silerim ister 10 yılda bir istersemde pislik içinde yüzerim..
milletin storları ayda 1 sildiği görülmüşmüde ben 1 yılda bir siliyom diye eleştiriyor..
ayrıca diğer 2 eltimin de maddi durumu iyi allah daha iyilerini versin 2 sinide çok severim hiç kötülüklerini istemem,
kaynanam arada olmasa aramız anne kız gibi olur eltilerimle okadar iyiler ama kaynanam aramıza nifak sokuyor..
onlar temizlikçi tutuyor vs yaptırıyorlar benimde evde ev işi yapacam diye canım çıkıyor yetişebildiğim kadar yapıyorum zaten birde sınava çalışıyorum hem evlilik hemde sınav çok zor yürüyor..:gitme:

bende bunlar yüzünden ikinci çocuk düşünmüyorum...
amaçları bize cinnet geçirtmek

ne takdiri..
kimbilir ne beddualar ediyorlardır..
ya bir anne olsunlar ya..
anneler fedakar değil midir?
her yaşın ayrı güzelliği var. çocuğunu büyütmüşsün.
bırak o şimdi bağımsız olsun.kendi ailesi olsun.
bu ne kıskançlıktır???
sen keyfini çıkar hayatının emekliysen gez, değilsen yine kendine vakit ayır..
yok ama bunlar menepozada girince bize taktılar iyice.
taksalar yine iyi ayırmaya çalışıyorlar..
benim kayınvalide ise kendini ben zannediyor.
doğum yapmışım.eve geldim.
canın bir şeş isterse çekşnme buzdolabından al diyor!!!
benim buzdolabım!!
kiralık evede burası bizim evimiz diyorlar!!
ne diyeyim bunlara ben..

valla kardeşim o dert bendede var herşeye karışıyo benim yerime kararlar almaya çalışıyo kendi ailesini bana övüp sevdirmeye çalışırken benim kendi ailemi uzaklaştırmaya çalışıyo dha vs.... birçok şey hamile hamile kaldıramıyorum bu stresi en sonunda fena patlıyıcam onu biliyorum ...

valla çok doğru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…