kaynana derdi...

elzem88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2012
464
33
68
selamlar..
kaynanamla 2 aydır aramız ıyıydı. kavgaları unutup yepyenı bı sayfa acmıstık.
dun benı gezmeye cagırdı hastaydım yatıyordum 8 aylık hamıleyım
yınede gıdeyım kadın aradı cagırdı dedim.
neyse gıttım sürekli bir laf sokma hali..
doktor benı nspye baglayıp bebegı dınlıyor,gerekınce ultrasyona sokuyor.
bızı kocasına sıkayet etmıs.
bı gun hastaneden geldık kayınbabam sert ıfadeyle
bebegı sureklı ne ultrasyona sokuosunuz dıye bıze kızdı
sankı bız sokuyoruz
doktor sokuyor gerektıgı ıcın doktora karsımı gelelım
neyse dün gıttım yanına
sureklı sen hamılelıge dıkkat etmıyorsun hızlı hareket edıyorsun dıyor
(oysa cok dıkkat edıyorum eşimde şahit)
sureklı kaynanam ve komsular dar gıyınıosun dıyor.
(3 aylıktan berı hamıle pantolon badısı gıyıyorum tum dolabımı deiştim)
ve 8 aylık bebeklerın hepsi 2 kılo oluyor kaynanama 2 kılo dedım
ne kadar azmıs senın bebek zayıf doğar dıyor
(oysa gercekten cok ıyı beslenıyorum)
cok moralım bozuldu anne gıbı sevıyordum dogumda beraber kalmayı dusunuyordum
ama ben lohusayken yıne boyle seyler dıyerek canımı sıkacak bılıyorum
o yuzden onunla kalmak ıstemıyorum 2 gun onceye kadar cok ıstıyordum
bırde akşam kalabalıkta otururken tum akrabalar ordaydı
eşim dedıkı ben eşime gıyım magazası accam dedı.
kaynanam hemen yok burda gıtmez hayır dedı.
bende annen bakar calısırım dedım kaynanam ben bebege bakmam dedı
cok zoruma gıttı.
ınsan şakasına bıle olsa tamam der.
biz orda şakalasıoz sonucta.
benı hıc begenmıyor oysa cok dıkkatlı bılınclı bı anne adayıyım bıktım
sızce nasıl tepkı vermme lazım :(

bence ne kafana tak,nede tepki ver..sayqını koru bildiqini oku .
istediğin kadar düşün kafanda yaz-boz yinede sonuç değişmez genelde.
kaynananın sana karşı tavrı belliyse eğer sen ne yaparsan yap o bir bahane bulur yaptıklarına.
hamileliğinin tadını çıkar bence boş ver gerisinide.
su akar yolunu bulur demişler :8:

ne komşulara ne de kaynanana laf düşmez giyimin konusunda sana karışmaları saçma senin yerinde olsam kıyafet mevzusu açıldığında kıyafetleri eşimle aldığını ve onun rahatsız olmadığını söylerdim sinir oldum ya hamile kadının üstüne başına da karışılmazki

bence ne kafana tak,nede tepki ver..sayqını koru bildiqini oku .
istediğin kadar düşün kafanda yaz-boz yinede sonuç değişmez genelde.
kaynananın sana karşı tavrı belliyse eğer sen ne yaparsan yap o bir bahane bulur yaptıklarına.
hamileliğinin tadını çıkar bence boş ver gerisinide.
su akar yolunu bulur demişler :8:

ama sınır oluyorum..
benım kadar dıkkat eden yoktur yınede hala benı begenmıyor herseyıme dudak büküyor.

selamlar..
kaynanamla 2 aydır aramız ıyıydı. kavgaları unutup yepyenı bı sayfa acmıstık.
dun benı gezmeye cagırdı hastaydım yatıyordum 8 aylık hamıleyım
yınede gıdeyım kadın aradı cagırdı dedim.
neyse gıttım sürekli bir laf sokma hali..
doktor benı nspye baglayıp bebegı dınlıyor,gerekınce ultrasyona sokuyor.
bızı kocasına sıkayet etmıs.
bı gun hastaneden geldık kayınbabam sert ıfadeyle
bebegı sureklı ne ultrasyona sokuosunuz dıye bıze kızdı
sankı bız sokuyoruz
doktor sokuyor gerektıgı ıcın doktora karsımı gelelım
neyse dün gıttım yanına
sureklı sen hamılelıge dıkkat etmıyorsun hızlı hareket edıyorsun dıyor
(oysa cok dıkkat edıyorum eşimde şahit)
sureklı kaynanam ve komsular dar gıyınıosun dıyor.
(3 aylıktan berı hamıle pantolon badısı gıyıyorum tum dolabımı deiştim)
ve 8 aylık bebeklerın hepsi 2 kılo oluyor kaynanama 2 kılo dedım
ne kadar azmıs senın bebek zayıf doğar dıyor
(oysa gercekten cok ıyı beslenıyorum)
cok moralım bozuldu anne gıbı sevıyordum dogumda beraber kalmayı dusunuyordum
ama ben lohusayken yıne boyle seyler dıyerek canımı sıkacak bılıyorum
o yuzden onunla kalmak ıstemıyorum 2 gun onceye kadar cok ıstıyordum
bırde akşam kalabalıkta otururken tum akrabalar ordaydı
eşim dedıkı ben eşime gıyım magazası accam dedı.
kaynanam hemen yok burda gıtmez hayır dedı.
bende annen bakar calısırım dedım kaynanam ben bebege bakmam dedı
cok zoruma gıttı.
ınsan şakasına bıle olsa tamam der.
biz orda şakalasıoz sonucta.
benı hıc begenmıyor oysa cok dıkkatlı bılınclı bı anne adayıyım bıktım
sızce nasıl tepkı vermme lazım :(

sabirli ol cnm,eger cok üzülüyorsan evde dinleniyorum yorgunum ,hep uyumak istiyorum vs de ve uzak dur.cünkü seninde stresin var hormonlarin normal degil suan ve lohusaykende öyle oluyor.tahammülün azaliyor.sendende kaynaklanabilir.iyi niyetli söylese bile kv den sen yanlis anlarsin bu dönemlerde.duygusalligin yüksek oldugu bir dönem.allah saglikli bir dogum nasip etsin

canım ben seni daha öncelerdede bebğin zayıflığı yüzünden kaynananın burun kıvırmasını falan okumuştum bence sen kaynananla iyi geçinmeye çalıştıkça o havalara giriyor. Seni hiç takdir etmiyor hep hevesini kursağında bırakıyor hamilelik takvimine bakarak ve doktora bakarak hareket et onlar bilmeden atıp tutmayı çok seviyor anladığım kadarıyla senin yerinde olsam onlar sizin zamanınızdaydı devir değişti herkes bilinçli teknoloji diye bişey var sizin zamanınızda ultrasonda anca kalp atışını duyuyordunuz de bence bilginle ez kaynananı bu kadar yaranmaya çalışma boşver zorla güzellik olmuyor işte kadın hep havalarda o kilo az dedikçe hayır kilosu normal sizin zamanınızda sende gebelik şekeri vardırda ondan bebeklerin iridir senin de kalsın böyle apışıp :1:

Daha bunlar ne ki birde çocuk doğsun da gör neler yapacak.Lohusa krizi geçirebilirsin sütün kesilebilir.Kaç kv gördüm ben (benimkide dahil) gelinleri doğum yapınca çıldıran iyice hırçınlasan.Senin ailenden birileri gelince onları kıskanacak kovmaktan beter edecek.Her işe burnunu saokacak.Hazırlıklı ol bunları sana moralin bozulsun diye değil kayınvalidelerin %99 böyledir sana özel sadece senin yaşadığın veya yaşayacağın şeyler değil onun için canını sıkma.Moralini bozma duymamaya görmemeye çalış.Kv menopoza girip doğurganlıklarını kaybettikleri zaman gelinlerinin doğum yapmasını bilinçaltında kaldıramazlarmış bu yuzden kıskançlıklarından böyle oluyormuş.Bilimsel açıklaması bile var.Hepsi aynı.Eşlerimizin anneleri atsan atılmaz darılsan dargın duramazsın hayatından çıkaramayacağına göre yokmuş gibi davran .Ömür törpüsü bunlar. :47::47:

allah banada sabır versin sanada ,çünkü benim kvdede doğumda glecek büyük ihtimal ,lahusa sendromunada girersem bu kadında üstüme gelirse ,eşimde tam bir anneci zaten, çıldırırım herhalde, birde benim kaynana çok kıskanç, dua edin kızlar benim için sinirsiz sorunsuz atlatırım inşallah,doğumu

canım tipik kaynana işte neyapacaksın çoğu aynı bunların hep kötülüğe kafaları çalışır hep gelin sinir olsun gelin mutsuz olsun isterler nedense ellerine ne geçecekse boşver aman eğer birdaha böyle tatsız konuşma gecerse sende bana dikkat etmiyorsun beni üzüyorsun çocuğuma bişey olursa senden bilirim de yapştır cevabı :40:
ben kaynanamı sevmediğim için hamile olduğumu bile söylemeiştim neyse sonra öğrendi falan aman atıyor tutyor bende senin çağınla benim çağım farklı dedim canımı sıkmayın kendimi kötü hissediyorum yazık değil mi bana hamile halimle seni daha fazla dinleyemeyeceğim dedim kapttım telefonu :47:
sonra dört aylıkken geldi aynı dediğin gibi pantolon giyme dar giyme karnını gösterme ayıp söyle böyle birde eski mevzular açıldı ben iyice üzüldüm dedim bebeğime birşey olursa sen sorumlusun dedim sustu :53:
neyse ondan sonra hiç telde konuşmadım doğum yaptım onu bile üç gün sonra söyledik loğusalığım geçti bunların yanına gittik ay allahım görsen sanki kendi çok çocuk bakmışta eşime babannesi abisine anneannesi bakmış kaynana yarım gün çalışıyormuşta onlara bırakmış hafta sonu bile bazen almazmış neyse bende dedim çok çocuk baktınya çok biliyorsun dedim sen demedin mi kayananam annem sağolsun onlar baktı die sen ne anlarsın ki dedim bu kesti sesini gerçi sonra üzüldüm demesydim die ama birşey bilmiyorki çocuğumu yıkayamadı bile eşim aldı o yıkadı
hala da karışırlar yok zayıf yok culuk gibi yok şımarık yok yemek yemeyi bile bilmiyor bu nasıl çocuk bu nasıl yetişrdirdin oğlumda 3 yaşında boy 106 kio 20 ve çok efendidir beni birine gitsem hiçyormaz yanımdan kalkmaz bile düşün yanii
kimseye çocuk beğendiremezsin canım o nedenle takma kestirip at konuşursa

Doğum yapınca yanında kimse olmasın bence. Şimdiden canını böyle sıkan lohusayken daha çok canını sıkar.
Boşverin kafanızı takmayın, siz üzülürseniz bebeğiniz de etkilenir....
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Cnm bence kötü olmamaya çalış sevmiyorsan bile belli etme derim sonra eşinle falan aran maran bozar en iyisi yüz göz olma,eşinede söyle sana bebekle ilgili konularda karışmasına izin vermesin o bilir anne karışmayalım desin doğumdada uzaksa şayet haber verme sinirlerini bozduğunuda eşine söyle allah korusun gıcık gıcık konuşur sütün kesilir üzüntüden.

Benm doğumda yanımda annemler falan olduğu halde ohusa sendromuna ister ister giriyosun iştahın olmuyo o şokla bebekle herşeye ağlar oluyorsun herşey canını sıkıyo hiç ağlamayacağın konular canını sıkar ağlatır oluyo en kötü yanı 15 içinde bitmezse bu ruh hali yardım almak gerekiyo benm tam 15 gün geçmişti normal halime dönmüştüm zaten kendinde fark ediyosun bunalımda olduğunu.en iyisi sevdiklerin seni anlayan insanların yanında olması.sana zırt pırt karışan laf sokan insanlar doğumdan sonra dahada üzülmene sebep olurlar.elinden geldiğince arana mesafe koy şuan ve kendi keyfini çıkar.senin bebeğine kimsenin karışmasınada asla izin verme...onlar ne bilcek ultrason gereklimi değlmi doktorlarmıymış.yeri gelince koy lafı kendini ezdirme hamileyim diye sakın...en özel zamanlar bi daha geri gelmiyor mutlu geçir inş cnm

takma kafana bendede var bitane. benim çocuk 1 yaşında kv nin 12 yaşında beinmki sofrada kendi yiyo kv ninkininde ağzına kv tıkıyo. bide her fırsatta bana çocuk bakmayı öğretiyo. öle sana bırakırız bakarsın falan diye havaya sokma ben 1 saatliğine bile bırakmadım henüz. hatta bikeresinde istedi olmaz dedim kızar gibi oldu veremem dedim eşimi aradı şikayet eder gibi. eşimde annesi o o nederse o olur dedi. mors oldu. her seferinde bişey desek getrin bana bırakın falan diyo ama bırakmam. ona güvenmediğimi anlasın. tabi öle demiyorum ben bırakamam kimseye yanımda olması lazım özlerim diyorum.

takma kafana bendede var bitane. benim çocuk 1 yaşında kv nin 12 yaşında beinmki sofrada kendi yiyo kv ninkininde ağzına kv tıkıyo. bide her fırsatta bana çocuk bakmayı öğretiyo. öle sana bırakırız bakarsın falan diye havaya sokma ben 1 saatliğine bile bırakmadım henüz. hatta bikeresinde istedi olmaz dedim kızar gibi oldu veremem dedim eşimi aradı şikayet eder gibi. eşimde annesi o o nederse o olur dedi. mors oldu. her seferinde bişey desek getrin bana bırakın falan diyo ama bırakmam. ona güvenmediğimi anlasın. tabi öle demiyorum ben bırakamam kimseye yanımda olması lazım özlerim diyorum.

aynen haklısın onu ben havaya soktum sana bırakırız felan dıyerek ama bundan sonra tavrımı koycam doğumdada baska bırını bulcam yanıma ..
ve ona bırakmıycam. cunku ben o ıyı oldugu surece ıyıydım madem öyle işte böyleeeeeeeeeeeeee...

Daha bunlar ne ki birde çocuk doğsun da gör neler yapacak.Lohusa krizi geçirebilirsin sütün kesilebilir.Kaç kv gördüm ben (benimkide dahil) gelinleri doğum yapınca çıldıran iyice hırçınlasan.Senin ailenden birileri gelince onları kıskanacak kovmaktan beter edecek.Her işe burnunu saokacak.Hazırlıklı ol bunları sana moralin bozulsun diye değil kayınvalidelerin %99 böyledir sana özel sadece senin yaşadığın veya yaşayacağın şeyler değil onun için canını sıkma.Moralini bozma duymamaya görmemeye çalış.Kv menopoza girip doğurganlıklarını kaybettikleri zaman gelinlerinin doğum yapmasını bilinçaltında kaldıramazlarmış bu yuzden kıskançlıklarından böyle oluyormuş.Bilimsel açıklaması bile var.Hepsi aynı.Eşlerimizin anneleri atsan atılmaz darılsan dargın duramazsın hayatından çıkaramayacağına göre yokmuş gibi davran .Ömür törpüsü bunlar. :47::47:

senin için o bebegin ne anlama geldiğini bile dusunmezler.benim dogumuma bile gelme zahmetinde bulunmamıştı ve 4 gun sonra arayıp "ömürlü olsun " demişti

kayınpeder doktor mu:9: ne anlıyor ultrason işlerinden, :1:
kv senden çok mu düşünüyor karnındakini? hem hareket hamilelikte çok daha iyi, riskli bi hamilelik değilse,
2kg gelince, bebek son ayında kiloyu alıyor.. hemde herkeste değişiyor,
kıyafetlere gelince kendin rahat ediyosan onun düşündüğü, umrumda olmasın,
bebeği bakmam mı dedi herkesin içinde, pekala bakma, sevmeyede bekleme o zaman diyip geçmeliydin,

kısacası arkadaşım kafanı yoracak şeyler değil, çünkü cahiller belli, dikkate alınacak sözleri yok..
sadece cevap ver ve o konuyu unut, ama cevap vermezsen hep düşünüp kurarasın kafanda..

kayınpeder doktor mu:9: ne anlıyor ultrason işlerinden, :1:
kv senden çok mu düşünüyor karnındakini? hem hareket hamilelikte çok daha iyi, riskli bi hamilelik değilse,
2kg gelince, bebek son ayında kiloyu alıyor.. hemde herkeste değişiyor,
kıyafetlere gelince kendin rahat ediyosan onun düşündüğü, umrumda olmasın,
bebeği bakmam mı dedi herkesin içinde, pekala bakma, sevmeyede bekleme o zaman diyip geçmeliydin,

kısacası arkadaşım kafanı yoracak şeyler değil, çünkü cahiller belli, dikkate alınacak sözleri yok..
sadece cevap ver ve o konuyu unut, ama cevap vermezsen hep düşünüp kurarasın kafanda..

ben kaldırdım onun bı yerını farkındayım..
ama derdıne yansın o benı kaybetti.

Önceki konularınızı bilmiyorum

Sürekli laf sokuyor sizi beğenmiyorsa, sizde ona göre davranın niye zorla yaranmaya çalışıyorsunuz ki..

Ama bebeğin bakımı konusunda zaten sizin dışınızda kimsenin bakma zorunluluğu yok, bu devirde anneanneler bile bakmam diyor direk kızına size kayınvalideniz demiş çok mu ?

Aranızda bozukken zaten böyle bi beklenti içine girmek garip..

canım ben seni daha öncelerdede bebğin zayıflığı yüzünden kaynananın burun kıvırmasını falan okumuştum bence sen kaynananla iyi geçinmeye çalıştıkça o havalara giriyor. Seni hiç takdir etmiyor hep hevesini kursağında bırakıyor hamilelik takvimine bakarak ve doktora bakarak hareket et onlar bilmeden atıp tutmayı çok seviyor anladığım kadarıyla senin yerinde olsam onlar sizin zamanınızdaydı devir değişti herkes bilinçli teknoloji diye bişey var sizin zamanınızda ultrasonda anca kalp atışını duyuyordunuz de bence bilginle ez kaynananı bu kadar yaranmaya çalışma boşver zorla güzellik olmuyor işte kadın hep havalarda o kilo az dedikçe hayır kilosu normal sizin zamanınızda sende gebelik şekeri vardırda ondan bebeklerin iridir senin de kalsın böyle apışıp :1:

cidden yaa sadece kv ye göre değil..kime yaranmaya,daha iyi olmaya çalışırsan senden kötüsü olmuyor.
herkez için geçerli bu..en iyisi kimsenin gönlünü hoş tutmaya çalışmayacaksın..

allah banada sabır versin sanada ,çünkü benim kvdede doğumda glecek büyük ihtimal ,lahusa sendromunada girersem bu kadında üstüme gelirse ,eşimde tam bir anneci zaten, çıldırırım herhalde, birde benim kaynana çok kıskanç, dua edin kızlar benim için sinirsiz sorunsuz atlatırım inşallah,doğumu

Allah insanların şerrinden korusun hepimizi..

Back
X