kaynana evi...

Herkes sizin gibi anlayışlı olabilse keşkeeeee karşılarında hamile biri var hassas dönem demıor saçma sapan şeyler yazıorlar bende kabahat ki buraya sıkıntımı yazıp çözüm arıorum saol cnm

Be

ben sizin gibilerle tartşmak için yazmadm başka kapıya canım önce otur bi düşün velet yaramaz haylaz çocuktır kımseye küfür etmedm kapiş
ooooooooo sen kendini cok iyi ve acik gostermissin konusma tarzinla.Allah kv nede etrafindakilerede sabir versin

kayınvalidenize muhtaç olacak olan sizsizniz,o size değil siz ona uyacaksınız.
İstemiyorsanız paranıza kıyıp bir bakıcı tutarsınız.

kayınvalidenizin düzeni öyleyse sizin ona karışmaya hakkınız yok.boşuna söyleyipte insanların moralini boazmayın.

Umarim hamilelikten boyle dusunuyorsundur yoksa haftada bir gittigin kadinin evine gelene karisiyorsan yarin cocuk dogdugunda hergun gideceksin Allah o kadina yardim etsin derim

Zaten ben vermek istemiyorumkii kendi ısrar ediyor bakmak için ama bu şartlarda veremem sorun bu

Bu kadar kendinize dert edip düşünüp, kendi kendinize ve çocuklara sinirleneceğinize, kayınvalidenize sorsanız ya, "Ben bebeğim doğduğunda güvenli bulmadığım için başka çocukların bu sıklıkla girmesini istemiyorum, sen ne yapmayı düşünüyorsun" diye sorarsanız onun bakış açısını öğrenirsiniz, ona göre içiniz rahatlar yada farklı bir çözüm bulursunuz. Hamile iken evet insanlar biraz sinirli olur ama kalp kırmamaya çalışın, madem iyi bir kadın, unutmayın dil yarası kolay kolay geçmez. Sevgiler.

Zaten ben vermek istemiyorumkii kendi ısrar ediyor bakmak için ama bu şartlarda vere
elalemin cocuguna niye velet diyorsun ki.
karninda cocuk tasiyosun .cocuklara daha sempatik bakman gerekir.
Cocuktur kudurur oynar doker sacar felan laflari bence yanlis.evinde sadece bunlari anne rahatsa yapar. Elalemin evivde dokup sacmak kirmakta ne demek.
birgun arkadasimin arkadasi 2 cocuguyla geldi bana .cekmeceden murekkebi al ve salon koltuklarima ful dok sac. Daha borcu yeni bitmisti.ve kadin agzini acmadi cocuklarina.aglamistim uzuntuden sinirden.haftalarca ugrasmistik esimle cikarmak icin.bir dahada kadini evime almadim tabiki...... Bu yazıda sana aittttt çocuklara böle davranma çokkkkk ayıpppp çokkkk

Ben bunu sorarsam kaynanam üzülürmü üzülmesmi die soramıyorum inşallah zamanı gelince konuşulsun istiyorm ama düşünmedende edemiyorum umarm su akar ve yolunu bulur çnki bende onları torunlarına hasret büyütmek istemem iki tarafta huzurlu olsun isterm

Özellikle bu konuyu sorar gibi ciddiyetle sorma şimdilik, öyle laf arasında sor.

"sabahları işe erken gidiyorum, sıcak yatağından küçücük bebeği kaldırmasak da sen bizde baksan sence de olabilir mi" falan diye de sorabilirsiniz aslında. ama bebek uyduğunda evinin işini, yemeğini falan da yapmak istiyor olabilir ve zaten öyle bi durumda komşu çocuklarıyla ilgilenecek zamanı olmaz.

Seni çok iyi anlıyorum çünkü bende çok evhamlı bir anne yim. Oğlum memeden ayrıldı eşimle çocuğu anneme bıraktım kadını 50 kere aradım eşim illallah etti annem en son bastı fırçayı. Komşunun 2 kızı var biri liseye gidiyor biri ilk okul oğlum 3 yaşında ve ablaları çok seviyor onu yani liseye giden öyle aklı havada bir kız da değil. 20 dk lığı na falan komşum la gidip gelmemiz gerekti biyere hava soğuk çok oğlumu kızlarla bıraktım. Yolda bide bir çocuk gördüm oğlumla yaşıt koltuktan düşmüş kolu kırılmış aldı beni bir panik. Yani ben yanında olsam yine düşebilir yine olabilir ama sanki ben yokken olacak.

Kv nizi tek söyleyeceğiniz başka biri ile başbaşa bırakmayın lütfen başbaşa diyin. Çocuktur sonuçta bazen deli oynuyorlar Arza çıkıyor. Ama hepimiz öyle değilmiydik. Hatırlarım bir misafirliğe gider oynardık çocuklarla bir büyük bizi uyarırdı önce bakım birinizin canı yanacak diye önce susar o büyüğe sinir olurduk. Sonra oyuna devam ederdik ve bu oyun sonunda mutlaka birinin canı yanar ağlar ve oyun öylece biterdi. Bidaha biraraya gelince hoop sil baştan :)

Bukadar ince düşünme. Çocuğun rahatsız olmaz emin ol mutlu olur. Benim oğlum komşunun kızı geleceği zaman sevinçten deliye dönüyor sın ana kadar söylemiyorum resmen kapıda 1 saat nöbet tutar tek çocuk olmanın en vahim hali bu. Kendimde yaşadım annem sinir olurdu. Ne misafirlikten geri gelirdim nede geleni evden gönderirdim küçükken

Bununla ilgili cvp yazdım ben çok korumacı ve evhamlıyım ama bu çocuk için iyi değil yani şöyle diyim 6 aydan itibaren çocuklar karşısındaki çocuk mu büyükmü farkediyor. Çocuğun çocukla iletişimi çok farklı. Ben oğlum 9 aylık idi gün arasında hiç uyumadı. Anaanne babaanne hala baba hepsi denedi. Ama komşunun ilk okula giden kızına temizlik yapıcam yanında dururmusun diyordum sonra odaya bir bakarım bizimki uyumuş.

Ne ninni ne ayakta sallama yok uyuyordu. Allah biliyor bigün şüphe ettim yani çocukta bişey yok ama bu kız nasıl uyutuyor diye. Aldı oğlumu bi yer yaptı şimdi buraya yatalım heh bende yanına geldim tv izleyelim tamammı diyor. Bizimkide gülücük içinde. Sonra kız uyu bakalım hadi Eeee diyor. Sırtını sıvazlarken bizimki uyudu gitti.

Yani bende çok çekiniyorum tedirgin bir anne yim yenmeye çalışıyorum. Hatta üniversite mezunuyum mesleğim var oğlum 3 yaşında ama çalışmıyorum. Nezaman işle ilgili hayal kursam sonra oğlumu sabah bırakıp işe gidiş anım canlanıyor kafamda. Oğlum un yanımda olmadığı zaman felaket teorileri.

Ama emin olum en güzeli çocuklarla büyümesi. Tek yapılması gereken çocuklar mutlaka bir büyük gözetimi altında olmalı yada ara ara gizlice izlenmeli

Canım idare et şimdilik hem bebeğin kaynanandayken senin gibi sakınır o çocukların zırt pırt gelmesine izin vermez en azından ses çıkarmalarına müsade etmez

Buda abartmanın son noktası. Ne güzelki kayonvalidrniz iyi demekki ne güzelki çocuklarla anlaşıor daha nolsun. Ayrıca çocuğunuzu da dünyadan soyutlayamazsınız, elbette başka insanlatla,çocuklarla oynıcak edicek. Üstelik yorgunluk ve uykusuzluktan ölürken, o sürekli mızırdayan çocuğunuz komşunun oğluyla güzel güzel oynadığında size biraz vakit kaldığında anlıcaksınız bunu. Yapmayın yahu bir sizinki çocuk olmicak, dünyada bi sizib çocuğunuz varmış gibi davranmayın.

isin gucun yok anlasilan.bak ne guzel yazmisim.yeni koltuklarimi murekkep ettikleri halde yinefe cocuklarada annelerinede bisey dememisim.
ya sen ve denin gibiler gercek mi.satasacak yer arayosun.baska kapiya hadi

Bebekler, çocuklar insan içinde gelişir, büyür.
Yoksa (benim yeğenim gibi) çocuğu herşeyden, herkesten sakınır "ben böyle büyütürüm" derseniz
iletişim kuramayan, çok geç konuşan, empatiği yeteneği olmayan ve sürekli hastalıktan başını kaldıramayan bir çocuk yetiştirirsiniz.
Ayrıca kaynananız çocuğa bakarım diyor siz hala neyin derdindesiniz ?

Haftada bir gidiyorsun allahtan,orda yasasan ne yapacaksin, az oturursun okur biter ki,havalarda erken karariyor zaten artik,cocuklar evlerine cekilirler.
Senin cocugunada kaynanin bakmasi konusunda anlastiysaniz,kararini degistirme.bakarsin cocuguna bakarkende gelen giden eksik olmuyor,konus kaynananla,oda torununa duskun olacak belli ki,senden once dusunur belki,cocugu sokmaz kalabaliga.daha düsünme bunlari doguma kadar.

Hayir ben buna katilmiyorum,tamam cocugun etrafinda birilerinin olmasi ne kadar normal bir durumsa, yenidoganin da kalabalik bir evde hele de bu kalabaliginda disari oyundan gelmis,coluk cocuk olmasida o kadar anormal,dikkat edilmese gereken bir mevzu..dikkat edin cevresindeki amca hala dayi teyze gibi yetiskinlerden bahsetmiyorum.. ki birde soyle bir furum soz konusu,dogum sonrasi hastaneden cikista bile hemsireler defalarca soyler,bunyesi zayif fazla kalabalik ortamlara sokmayin diye..
Bunun disinda yalniz buyuyen cocugunda gec konustugunu,asosyal bir kisilige burundugu konusundada size katilmiyorum,hem bir cocuk ne kadar yalniz buyuyebilir ki,bulundugu sehirde akrabasi yoksa bile anne-babanin haftada iki gittikleri bir arkadas muhakkak vardir,o da yoksa anne muhakkak bu cocugu parka,suraya buraya goturup arkadas edinmesini saglayacaktir.
Bu asosyallik kisilige bagli gelisiyor.ben ne cocuklar taniyorum,yuvalarda buyumus,kreslerde buyumus,kalabalik kuzen ortamlarinda buyumus ama kendini ortamdan soyutlayan cocuklar..her kalabalikta buyuyen cocuk,asosyal olmuyor,gec konusmuyor yani demek istedigim bu.bu durum tamamen annnenin babanin covuga karsi ilgisine bagli,evdeki tutumuna bagli,ozguven eksikliginide 0-3 yas arasi anne baba ile kurulamayan guven ilgi eksikliginden kaynaklandigini dusunuyorum. Cevren kalabalik olsun hersey dort dört olur diye birsey yok yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…