Kaynana faktörü !

pamukmelek

♡ 20.03.2023 ♡ Ata Pars
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2014
348
612
303
35
Merhaba kızlar baya bir zamandır birisi olsada anlatsam beni dinlese yol gösterse dediğim bir kou var ben yabancı gelinim ailem yurt dışında yaşıyor 4 yıldır TR deyim ama iş hayatımdaki yoğunluk yüzünden pek çok eşim dostum yoktur.
Eşimle 2 yılımıza gireceğiz çok şükür kocamdan yana Hiç derdim yok beni hiiiç üzmez maşallah ama bşr kaynanam var ... Sanarsınız sütten çıkmış ak kaşık misali ilk başlarda bana iyi davranan kadın kına gecemde hüngür hüngür ağlattı elini öpmedim diye surat astı bende yemin ederim ki unuttum heycanla Allah şahitim eşimle birbirimize girdik. Aradan zaman geçti eşimle evlendik kocası vefat ettiğinden bizimle yaşıyor ben de eşimde çalışıyoruz hemde kendi işyerimiz bazen gece 12 lerde eve geliyoruz evi b..k götürüyor yemek yok sürekli derdi gezeyim tozayım bana para verin ben gezmeye gidecem bilmem ne bilmem ne eşime bir kez rahatsız olduğumu söyledim bu durumdan napayım hayatım beni dinlemiyor ki kaç yaşındaki kadın laf anlamıyor dedi olayı kapattı ama acayıp rahatsız oldum bebek dusundugumuzu dolaylı yoldan soyledık bana guvenerek cocuk yapmayın dedı hevesımı kursagımda bıraktı cok agladım bu soylenecek lafmı? benım bebegım senin torunun olacak sana guvenerek ben cocuk yapmam dedım zaten... o gun bu gundur yıldızım barısmıyor evden ayrılmasını ıstıyorum ne yapabılırım bunu esıme nasıl anlatırım ...Eşimde annesinden şikayetci sürekli dırdır ediyor evde düzen bırakmadı ben bir halı aldım mutfaga yaydım o begenmemıs gıtmıs kendı halı almıs benımkını kaldırı onunkını serer bende acayıp ınadım bende onunkını kaldırır benımkını sererım oyle devam eder taa kı eşim annesine laf soyleyınceye kadar eşime de üzülüyorum sonucta arada o kalacak ne yapabılırım bu durumdan cok şikayetciyim

Gercekten Allah yardimcin olsun isin zor ya bide esin eger anneciyse daha zor bence hep beraber oturup konusun kayinvalidene ayri bi ev tutarsiniz yine gider gelirsiniz biseye ihtiyaci var mi diye ama en azindan aksam sadece sadece siz olursunuz

Gercekten Allah yardimcin olsun isin zor ya bide esin eger anneciyse daha zor bence hep beraber oturup konusun kayinvalidene ayri bi ev tutarsiniz yine gider gelirsiniz biseye ihtiyaci var mi diye ama en azindan aksam sadece sadece siz olursunuz

Eşim anneci değil sadece kadın yanlız onu anlıyabiliyorum ondan bu zamana kadar bir kavga çıkmasın diye hep alttan aldım sustum... Eşimi çok seviyorum kayın validem de rahatsız olduğumun farkındadır yani o kdr cahil bir kadın değil nasıl ona başka eve çıkın derim onu kırmadan bilmiyorum

Başka çocuğu yok mu canım sırayla kalsın. hem yüz göz olmazsınız bu kadar

Başka çocuğu yok mu canım sırayla kalsın. hem yüz göz olmazsınız bu kadar

var ama o da karı köylü oldu erzincana taşındı herkesden uzağa kurtuldu :)

geçen sene gitti erzincana 3 ay kaldı ama o kadar

Arkadaşım anlattığın kadarıyla kayınvalidene bu durumu kırmadan anlatman zor gibi.Çünkü kadın sizinle yaşayıp hiçbişeyi alttan almayan gelinsin mecbursun zihniyetinde birine benziyor . Bilmemki böyle bi insana nasıl laf anlatılır sen ne dersen de o anladığı gibi anlayacaktır.Aslında becerebilse de bu durumu eşin anlatsa yada eşinle beraber anlatsanız belki oğluna farklı davranır. Baktın olmayacak otur bi gün tüm rahatsızlıklarını tüm düşüncelerini anlatırsın o da kendince anlar bişeyler elbet belkide kendi ister ayrı eve çıkmayı...

Bence ne yaparsan yap.Oğluna aşık bir kayınvalideye kendinizi kabul ettirmeniz cok zor oluyor.Yıpranan çoğu zaman gelin oluyor.Alttan almaya çalıştığınızda kendi haklıymıs gibi sizi ezmeye ya da alttan almadığınızda eşinizle aranızı bozmaya çalışıyor.Gerçekten gelinine kızıymış gibi davranan vardır belki. ama maşallah çoğu huzursuzluk çıkarmak için gelmiş dünyaya.Sanki önceden birşeyler yaşamışta gelinden onun acısını cıkarır gibi davranıyorlar.Merak etme OzlemCNLR yalnız değilsin.
Bak benimkisi de yüzüme'' canım,evimizin kızı,hep mutlu olsunlar diye uğraşıyorum.bak evlerine bile az gidiyorum.''sözlerini dilinden hiç düşürmez.Çeyizlerimi çalındı ,bil bakalım kim çıktı?değerli eşyalarımı karıştırırken yakaladım.meraktan dedi.Düğünlere cenazelere eşimle bizim arabayla gidicez kapıdan çıkıyoruz.eşime telefonla gizli gizli''o gelmesin söyle ona arabada yer yok.'''derken yakaladım.İnadına gittim.Herkese de''gözümün içine bakabaka gelmek istemiyor.zorla getirdik.hiç bir şeye katılmıyor ki.''deyen kendi.
Sözün kısası ben de benzer sorunları yaşadım.bu hayat senin kendinden taviz verme.Üzülen sen oluyorsun.Yırtıklık yap demiyorum. Herşey saygı çerçevesinde olmalı.Artık oğlunun yuvası açıldığını kabul ettir.Bu da ''annen bunu dedi.annen sunu yaptı.''deyip değil de.Hoşuna gitmeyen bir durumla karşılaştığında onu suçlayarak değil ''ben bunda hoşlanmıyorum.Ben böyle istiyorum.'' dersen.Emin ol eşine söylesen de işe yaramaz.Ben denedim.Bir de tavsiyem eşinin yanındayken söyle.Kayınvalidenle yalnızken söyleme.''ben öyle birşey demedim.'laflara bak lafları nasıl çeviriyor sana anlatırken'der.Ortada kalırsın.Kendimden biliyorum.Senin eşin belki farklıdır.onu bilemem.çoğu erkek arada kalıyor ya seni yalnız bırakıyor ya da onun tarafını tutuyor.Boşuna ağlamışım meğersem.Herşey sende bitiyor.Burası senin evin,senin hayatın....Bir ömür mutsuz ,huzursuz yaşanmıyor...

Back
X