• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana gille yaşarken bir de Eş kişisi sorunsalı..

Merhaba arkadaşlar,aklıma takılan bir şey sormak istiyorum,aslında birazcık konuşmak,dertleşmek misali..

Bir önceki konumda belirtmiştim,kısacası kaynanamlar bir süredir bizimle birlikte kalıyor ( tanıdıklarının dugunu için gelmişlerdi,düğün bitti,hala bizdeler :) ) ve elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum memnun olsunlar diye ama insanız hepimiz sonuçta bazen hal olmuyor ya da enerji kalmıyor.... bu arada küçük, kreş çağında cocugumuz var aynı zamanda çalışan bir anneyim.Yani temizlik,yemek,çocuk,iş,kişisel bakım inanın ki çok yormaya başladı fiziksel ve psikolojik ...

Haftasonu kahvaltı ettikten sonra masayı kaldırıp mutfakta biriktirdim, yalanim yok kendimi o gün çok yorgun,bitkin,moralsiz,hasta gibi hissediyordum.Esim ve ailesi de dışarı biraz hava almaya çıktılar açıkçası benim işime geldi çünkü ne kadardır koltukta ayaklarımı uzatıp dinlenemiyordum,bir saat geçti geçmedi geldiler tabii ev tirelelli... Eşim de sanırım evin o halde olmasına sinir oldu ki bana uzaniyorum diye laf etti aslında hiç adeti degildir anlam veremedim ama söylene söylene kalktım ve o gün bugündür ne o ne ben tek kelime etmiyoruz normal mi bence değil ama sanırım biraz sıkıldım,haksizmiyim? Ne yapmaliyim siz olsanız nasıl davranırdıniz?
Haklısınız. Biraz daha kalsalardi disarda, niye hemen gelmisler. Her insanda oluyor bazen hasta gibi halsiz oluyorsun, hemen yapamiyosun

Merhaba arkadaşlar,aklıma takılan bir şey sormak istiyorum,aslında birazcık konuşmak,dertleşmek misali..

Bir önceki konumda belirtmiştim,kısacası kaynanamlar bir süredir bizimle birlikte kalıyor ( tanıdıklarının dugunu için gelmişlerdi,düğün bitti,hala bizdeler :) ) ve elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum memnun olsunlar diye ama insanız hepimiz sonuçta bazen hal olmuyor ya da enerji kalmıyor.... bu arada küçük, kreş çağında cocugumuz var aynı zamanda çalışan bir anneyim.Yani temizlik,yemek,çocuk,iş,kişisel bakım inanın ki çok yormaya başladı fiziksel ve psikolojik ...

Haftasonu kahvaltı ettikten sonra masayı kaldırıp mutfakta biriktirdim, yalanim yok kendimi o gün çok yorgun,bitkin,moralsiz,hasta gibi hissediyordum.Esim ve ailesi de dışarı biraz hava almaya çıktılar açıkçası benim işime geldi çünkü ne kadardır koltukta ayaklarımı uzatıp dinlenemiyordum,bir saat geçti geçmedi geldiler tabii ev tirelelli... Eşim de sanırım evin o halde olmasına sinir oldu ki bana uzaniyorum diye laf etti aslında hiç adeti degildir anlam veremedim ama söylene söylene kalktım ve o gün bugündür ne o ne ben tek kelime etmiyoruz normal mi bence değil ama sanırım biraz sıkıldım,haksizmiyim? Ne yapmaliyim siz olsanız nasıl davranırdıniz?
Ay buna takılman bile saçma sonuna kadar hklısın. Takılma demek kolay kesin bende kafaya takardım ama. Bazen dış gözlerin yorumu daha doğrudur biliyorsun. Orası otel değil ve sen bir insansın robot değil. Ek olarak senın evın begenmeyen kalkar yapar veya kendı evıne gıder. Ki emınım taralelli dedğin ev bile gayet topludur

Hayırdır sen böyle yapmazdin anan mi doldurdu derim
Hiç affim yok, dediğime de dikkat etmem valla
O hareketlerine dikkat edecek benden önce

Erkek milleti annesini görünce şımarıyor değişik hallere giriyor. En aklı başında olanı bile öyle. Gereksiz incelik yapmaya, alttan almaya gerek yok. Yorgunsaniz yorgunsunuz. Yapacak bir şey yok. Rahatsız olan alternatif sunsun, işleri kendi yapsın. Ne yapalım. Dışarda çalış, evi temizle, çocukların peşinde koş, eve gel kocanın suratını çek 🙄

Bildiğin öküzlük bu annesi yanında erkek ökzülüğü hemde nedense başka insanlar oluyorlar anında analarını görünce erkekler

Kayınvalide gezmeyi biliyorsa işlere de el atsın bir zahmet iş misafirlik süresini aştıysa. El evinde bile bir işin ucundan tutuyoruz. Koca zaten aynı ananın aynı evladı nolcak düşüncesiz.

İster çalışayım, ister çalışmayayım.
Kendimi yorgun hissediyorsam, o bulaşıkları orada bırakırım, uzanırım.

Hani misafir varken daha çok dikkat edilir bazı şeylere ancak sizinki misafirlikten çıkmış artık. 3 gün değil 5 gün değil.

Haftada bir yardımcı alın, paranızı kazanıyorsunuz kim ne diyebilir?

Çok rahatsız olan da yediği tabağı makineye yerleştirsin bi zahmet.

Ay gerçekten şöyle bir şey olsa ortada bir tane sağlam tabak bırakmam. Sağlam bir cinnet her şeyi çözer

Gerçekten bir yandan çocugun istekleri,bir yandan böyle şeyler çok yiprandim
bişey soracağım kv yemek falan yapmıyor mu her iş sizde mi?
öyleyse yuhh diyorum el insaf

ne olursa olsun önce çocuğunuzun istekleri
siz eşinizle böyle kötü olduktan sonra artık kalkıp gitmeleri lazım

Ben çalışmadığım halde yine de evde kalan birilerini görmeyi çok istemiyorum çalışsam hiç istemem sanırım. Haklısınız tabi ki eşiniz yardımcı olmuyor mu?

Basbaya hizmetci muamelesi goruyorsun farkinda misin?? Ve bu senin sucun. Keyfi evine gelip kurulup gitmeyen kayinvalide kayinbabaya hala "memnun olsunlar diye" elinden gelenin en iyisini uapmaya calisirsan olacagi budur yani , ne olacakti ki baska. Hayata bak ya. Hic mi kendinize deger vermiyorsunuz neden boyle bir muameleye razi oluyorsunuz ya

ben bu insanları anlamıyorum ya nasıl rahat oturabiliyorlar?
kardeşimle şehir dışındaki dayıma gittik, daha doğrusu biz bir iş için başka şehre gitmiştik ama onlar da yakınlar diye gelmemiz için çok ısrar ettiler karı koca. kıramadık, planımız 1 gece kalıp dönmekti, daha fazla kalın diye ısrar ettikleri için 2 gece 3 gün kalmış olduk. ikisi de çalışıyor, onlar evde yokken bulaşık makinesindeki temizleri yerine yerleştirdik. bizden de 2-3 parça bulaşık çıkmıştı, makineye yerleştirdik. evde başka da yapılacak iş yoktu. ertesi gün bulaşıklarımızı makineye yerleştirmek istemedik elde yıkadık ekstra bulaşık çıkarmış olmamak için. ki o kadar da söyledi yengem, kendi eviniz gibi rahat edin, yiyin için, iş falan yapmaya kalkıp yorulmayın diye. sofra hazırlarken, toplarken bile yardım etmemize müsade etmedi. biz de ancak temiz bulaşıkları yerine dizme işini yapabilmiştik. asla anlamıyorum nasıl rahat edebiliyor bu insanlar böyle yayılıyor, kirletiyor, hiçbir işin ucundan tutmuyor? gelinsiniz diye mecbur musunuz? ona bakarsanız bu mantıkta yengem de benim aileme gelin gelmiş oluyor, ne yapsaydım elimi sürmese miydim bir şeylere? saçmalık.

Sana tek önerim, hiçbir hizmetlerini YAP-MA. Uzat ayağını dinlen. Çok biliyorsa kocişin kendi yapsın yıkasın kaldırsın.

Bide annesinin yanında laf etmiş valla annesinin yanında toplatırdım o evi, siz hem çalışacak çocuk bakacak evi temizleyecek ve yatılı misafir ağırlayacaksınız oda size laf söyleme hakkı bulacak. Ailesinin yanında köpüren erkeklere anlam veremiyorum biraz aciz bir davranış çok acil kırmızı çizginizi çiziniz bu kocaya!

Ne güzel de kendinizi hizmetçi gibi kullandiriyorsunuz, bana da böyle birisi dört dörtlük hizmet etse ben de gitmem evime, eşinde senden ses çıkmayınca tepene binmiş...

Back
X