- 2 Haziran 2008
- 5.431
- 1.273
- 173
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
aynen böyle düşünüyorum ben de.Öncelikle annem aynı durumda olsa abimin eşinden böyle bir beklentim olmazdı. Çünkü hasta bir insanın temizliği ve bakımı ile ilgilenen kadındır çoğu zaman ve ben varken annemin kişisel ihtiyaçlarıyla ilgilenmek başkasına düşmez.
Kayınvalidem hasta olsa da annemden ayırmamaya çalışırdım. Kayınvalidemi severim. Ama kayınvalidesi yüzünden sıkıntı yaşayanların ruh halinden de anlamak lazım. Eminim başka çaresi olmasa konu sahibi de kayınvalidesini muhtaç bırakmaz. Ama asıl bakımı eşinin kızkardeşinden beklemesinde de bir gariplik göremedim. Kayınvalide enerjisini kızına harcıyorsa, yardımı da kızından beklemeli. Hukukta bile nimet-külfet denkliği vardır. Nimete kim sahipse külfete de o katlanır. Gelinini kızından ayırt etmeyen bir kayınvalide ise zaten gelin de annesi gibi ilgilenecektir.
genelde kim bakıyorsa ona bir şey düşmüyor ve geneldede kaynanın en çok çektirdiği geline bakmak zorundasın diye geliniyorÖncelikle annem aynı durumda olsa abimin eşinden böyle bir beklentim olmazdı. Çünkü hasta bir insanın temizliği ve bakımı ile ilgilenen kadındır çoğu zaman ve ben varken annemin kişisel ihtiyaçlarıyla ilgilenmek başkasına düşmez.
Kayınvalidem hasta olsa da annemden ayırmamaya çalışırdım. Kayınvalidemi severim. Ama kayınvalidesi yüzünden sıkıntı yaşayanların ruh halinden de anlamak lazım. Eminim başka çaresi olmasa konu sahibi de kayınvalidesini muhtaç bırakmaz. Ama asıl bakımı eşinin kızkardeşinden beklemesinde de bir gariplik göremedim. Kayınvalide enerjisini kızına harcıyorsa, yardımı da kızından beklemeli. Hukukta bile nimet-külfet denkliği vardır. Nimete kim sahipse külfete de o katlanır. Gelinini kızından ayırt etmeyen bir kayınvalide ise zaten gelin de annesi gibi ilgilenecektir.
Konu dısı ama hamılemısınız hayırlı olsunKayınvalide kime fedakarlık yaptıysa zamanında, zor zamanında da o bakmalı. Benim annem çalışan bi bayandı bize hep ananem baktı. Kadıncağız kalp hastasıydı kalp krizleri geçirdi hastanelerde yattı, annem kıyamadı bizi bakıcıya verdi yine anneannem dayanamadı al bizi baktı. O hastane süreçlerinde babanneme rica etmişler iki üç gün bir hafta neyse sen gel kadının bi kere geldiğini hatırlarım. Tek bir gün o da neydi tam hatırlamıyorum çünkü babam eve erken gelip babannemi yollamıştı.
Bu arada halamın çocuklarına baktı yıllarca. Şimdi de halamlarda kalıyor bir nevi halam bakıyor ona. Bence olması gereken bu.
Zor zamanlarında insanların yardımına koşmazsan sonra onlardan bir şey beklemeye hakkın yok.
Geçen gün ben hastayım raporlu evde yatıyorum hem hamilelikten midem bılanıyor hem hastalıktan kırılıyorum. İki gün ağlaya ağlaya evde yattım açlıktan öldüm akşam eşim gelene kadar. Kayınvalidem alt katımda çıkıp bi tas çorba vermedi. Şimdi ben ne düşüneyim? Ha o iki günün bir gününde ta dünyanın bi ucuna kızına gezmeye gitti.
Dediğim gibi kim kimin için ne fedakarlık yaptıysa ondan beklesin.
Normali kendi cocuklarinin bakmasi, buna oglu dahil evli olsada ama esinin rizasini almasi gerekir sonucta evi cekip ceviren kadin oluyor... Ama su genellemeyi sevmiyorum kizim bakamiyor el kapisinda oglum mecbur bakacak onun evi benim evim! Eee gelinde el degilmi? O ev oglunun oldugu kadar Gelinin degil mi? Yeri geldiginde kizini göklere cikartip gelini yerini dibine sokmuyon mu? Yada ben evlat ayrimi yapmiyorum diyip, kiz artik evlendi onun evi barki ayri, oglumun herseyi benim sayilir nedemek oluyor?
Bakilir tabii ki bakilir heleki insanin vicdani varsa, ama bakmak zorunda degildir, oglunun evini kendi evi gibi gören ama kizinin aman huzuru ve düzeni bozulmasin diye ayrim yapilmamali... Ama maalesefki sonuc, gelinler bakmak zorunda kaliyor, sevap isleyecegi varsada icten yapmak istesede, kayinvaledelerin bu davranislari ve ayrimi yüzünden daha cok günaha giriyor gelinler düsünce ve davranisla...![]()
ben 8 ay önce düşük yaptım geçmiş olsun demediler.aylar sonra yüzlerine vurdum kv kp iin. özür diliyolar.Ben hastayken kayınvalidem 'oğlum hasta olsa bakardım kızın hasta sen bakmak zorundasın'dedi anneme
Doğal olarak ben bakmak zorunda değilim bakmam!!!
Bu acıyı da unutmam ben ölümün eşiğindeyken iki çocuğum annem ben yalnızdık..
ben bunu anlamıyorum kaynana hasta olunca hemen oğlum bakar
bana deyip o eve sığınmak ister
tamam ogludur bakmak zorunda
ama bakan oglu degilki gelin..oğlu
sabah işe gidip akşam gelecek
evde gelin bütün gün kaynanayla
ilgilenecek yani bakmak zorunda
bırakılmak değilmidir bu?
Gelin ben bakamam derse
sülalenin yüzkarası olur kocası
ayrılıgın eşine gelir buna boyun
eğen gelin bundan sonraki hayatını hasta bakıcı olarak mı geçirecek?
Gelin ben bakamam derse
Gelin ben bakamam derse
sen benim teyzemi tarif ediyorsunpeki bakmak zorunda kaldıgınız
kaynananız kesinlikle anlaşa
madınız aynı evde yaşayıpta
zamanında hayatı size zindan
etmiş biriyse