- Konu Sahibi deniz ve mehtap
-
ben sizin eğitimciliğinizden çok şüphe ettim belki sizin öğretmenliğiniz profosyonel ama bizimki inanın profesyonel...
şimdi diyecekler ki ay buna mı takıldın evet buna takıldım...
profesyonel olduğunu iddia eden bir eğitimci o kelimenin nasıl yazıldığını da bilsin bir zahmet...
kaynananın köylülüğüne laf etmeden önce insan döner bir kendine bakar.
buraya konu açtığımda sadece yazmak istedm. kaynanamın cömertliğinn bu kadar kıskanılcağı aklıma gelmemişti doğrusu. allah herkese benim "kayınvalidem" gibi bir kv nasip etsin diyorum. başka ne diyim. bizim aramızda kavga gürültü yok zaten. sorun da yok. çünkü bu şartlarda sorun olmaz. öyle yada böyle gayet verici bi kayınvalidem var çünkü. size kayınvalidemin bana yaptığı erişteleri,kuru yufkaları,reçelleri,zeytinyağlı yapraak sarmalarını,salçaları,tarhanaları kend kırıdğı fındıkları cevizleri rondodan geçirerek kavanozuyla bana verişini,kendi eliyle bana yaptığı üzüm pekmezlerini vesaire anlatacaktım daha. ben bunların farkında değilim mi sanıyorsunuz.tabiki farkındayım. kayınvalidemi seviyorum.çok sanslıyım evet. biliyorumm.
buraya konu açtığımda sadece yazmak istedm. kaynanamın cömertliğinn bu kadar kıskanılcağı aklıma gelmemişti doğrusu. allah herkese benim "kayınvalidem" gibi bir kv nasip etsin diyorum. başka ne diyim. bizim aramızda kavga gürültü yok zaten. sorun da yok. çünkü bu şartlarda sorun olmaz. öyle yada böyle gayet verici bi kayınvalidem var çünkü. size kayınvalidemin bana yaptığı erişteleri,kuru yufkaları,reçelleri,zeytinyağlı yapraak sarmalarını,salçaları,tarhanaları kend kırıdğı fındıkları cevizleri rondodan geçirerek kavanozuyla bana verişini,kendi eliyle bana yaptığı üzüm pekmezlerini vesaire anlatacaktım daha. ben bunların farkında değilim mi sanıyorsunuz.tabiki farkındayım. kayınvalidemi seviyorum.çok sanslıyım evet. biliyorumm.
öğretmenlik konusuna gelince kusura bakmayın ama stedğim gibi kısaltma yaparım yanlış da yazarım acele yazıyorum klavyem basmıyor. vesaire. siz bu şeklde benm eğitimciliğimi değerlendiremezsiniz.burda imla kurallarına uyma zorunluluğu yok bildiğim kadarıyla.
haklısınız derdim falan yok benm. yanlış forumdayım keşke günlük kısmına yazsaymışım diyorum. okumak istemeyen de okumasın zaten. kaynanamla benim maceralarım bana kalsın.son olarak herkese dertsiz tasasız günler diliyorum .
yanlış anlaşıldı galiba ben aldırmadım kend almak istedi.o daha çok etrafa karşı alıyor ayrıca. benim içn değil.birazda gösteriş var diyelim
öyle şeyler gördüm ki kayınvalidemden hep sustum yaşlıdır kırılmasın üzülmesin diye...kayınpederimde ayrı dert...eşime bile defalarca vicdan yapacağın şeyler söyleme derim ben aratırım ben konuştururum çoğu kez.yaşadıklarımı anlatsam şu yazdıklarınızdan utanırdınız....art niyetsiz iyi kalpli bir kadın böylede anlatılmaz ki arkadaş...bende öğretmenim ama annem okuma yazma bilmez tam bir anadolu kadınıdır ayıp mı???kayınvalidem köylüdür köyde yaşar tarlayla uğraşır zeytinle incirle uğraşır garip mi??aman allahım nasıl olurda böyle bir kadına gelin olurum ben???yazılarınıza göre kültür farkımız var ya...ne düğünümde ne istenmemde ne de başka bir şeyde çok zengin olduğu halde bir lirasını görmedim eleştirmedimde...istememiş vermemiş ne yapayım e tabii kültür farkımız var o çalışmış köylü ben fakülte mezunu değer görmemiş beni....olaya böyle bakıyorsunuz.onun niyeti ise ikinizde çalışıyorsunuz kendiniz yapın((ev aldım 5 bin lira eksiğim kaldıda vermedi 5 bin lira için 20 bin lira fazla ödeyeceğim neredeyse aldırmadı....canı istedikçe haber vermeden 8 saatlik yoldan gelir haber bile vermez.daha neler neler...
üzüldüm kayınvalideniz adına sizin gibi bir geline sahip olmak yeterince kötü bence.enteresan geldi bana.okurken çok eğlendim yalnız...kadın iyilik yapmış bohçasına ham ipekler koymamışta eşarp koymuş hey rabbim ya!!!bende açığım ve benim annem çeyizime koymuş eşarplar 50 den fazla.evini satıp ev almış yine yok...eşya almış yok..2 aylık kaldığınız evi sahiplense ne olur ya??o kendini övmeden siz onu yüceltseniz hediyeler alsanız....israfa kızar suç,namaz kılar eleştiri,dedikodu yapıyormuş sizin yaptığınız çok matah birşey ya...ayakkabısı varmış 30 tane bencede yazık israf,ne oluyor 30 ayakkabı olunca benim hiç 30 ayakkabım olmadı aman yarabbim ne kadar büyük kayıp...benimde evladım var rabbim sizin gibi gelinlerden uzak eylesin....
Size değil kayınvalidenize üzüldüm değmez bence sizin gibi bir insana iyilik yapmaya....
arkadaşım öğretmen olunca ne oluyo sizin hamurunuz farklı mı öğretmenim öğretmenim deyip duruyorsunuz bu öğretmenlere kin neden nasıl bi soru sanki genel bütün öğretmenler hakkında konuşmuşuz gibi oldu
ben kaynanamı çok seviyorum. çok iyi anşlaşıyoruz. 2 yıllık evliyim nişanlılığı filanda sayarsak 3 yıldır tek sürtüşmemiz olmadı.. :) ne mutlu bana.. :)
merhaba arkadaşlar. öncelikle burda paylaşacağım şeyleri önce kendim için yazdığımı söylemek isterim. bir çeşit iç dökme defteri diyelim. rahatlamak içn. çünkü kaynanamla ilgili düşüncelermi yorumlarımı birilerine anlatmam lazım. çatlayacağım yoksa. öncelikle çalışıyorum 8 yıllık evliyim. normal ölçüde açık bi bayanım.eşimin ailesyle ayrı şehiirlerde oturuyoruz.ancak öğretmen olduğum için 2 ay tatilimzde o şehre gdiyoruz. orda da ayrı bi evimiz var ve orda kalıyoruz.kaynanam köyde yaşıyor ama köy dediysem öyle dağbaşında köylerden anlamayın. merkeze yakın bi köy.br kızım var 5 yaşında. kaynanam ise 60ına merdiven dayamış tam bi köy kadını. zamanında inek sağmış,hala bahçeyle uğraşır,toprakla uğraşmayı sever,tavukları var.köy bahçe işlerinden anlar. ama aynı zmanda günlere de katılır.hacıdır. birden çok kez umreye de gtmştr. benim eşim onun en büyük oğlu ve de kızından sonra 3. ve son çocuğu.buraya kadar sorun yok gbi değilmi. ama şte ben bazı şeyleri kafaya takıyorum ve de bazı şeylere sinir oluyorum. bunlar belki çoğunuza boş,önemsz şeyler olarak yorumlanablr.ama anlatmam lazım işte.
benm açık olmamdan bence rahatsızlar. eminim kapalı bi gelin istedi ama oğlu beni buldu ne yapsın kadın. ailede herkes kapalı. nmaz niyazlı insanlar. kayınbiraderim,eltim görümcem...hepsi öyle. ama ben öyle değlim işte. mesela bugün bayram sabahı,bayram namazına gitmyen ali dye bi adamdan bahsediyor k.peder. kaynanam dediki " ali nezamandan beri beynamaz oldu".diye adamı kınadı. e şimdi bende ordayım ve ben de beynamazım ozaman.
kadın çok cimri kendine bir ayakkabı bile almıyor ama size ev döşüyorbende yanımda böyle cimri insanlar istiyorum eşyanın yerini değiştirdim diyosunuz kv geldi haahhh tmm sorun çıktı işte diye düşünüyorum kadıncağız size iyi olmuş böyle yaptığın diyor. yani size dert olan kv biz kk kadınlarına melek oldu zavallı kadıncağız kendini düşünüp bir ayakkabı bile almazken size yaptıklarına bakın
ayrıca sizin ayakkabılarınız size bile çok geliyor ki kesin lafını ediyordur 30 çift ayakkabısı var diye söylüyorsunuz. kadın lafını etmesede kendinizi biliyorsunuz zaten
arkadaşım öğretmen olunca ne oluyo sizin hamurunuz farklı mı öğretmenim öğretmenim deyip duruyorsunuz bu öğretmenlere kin neden nasıl bi soru sanki genel bütün öğretmenler hakkında konuşmuşuz gibi oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?