kaynana itiraflarım !

Niyetiniz madem içinizi dökmekse ve burdaki kimseyi kaale almayacaksanız gidip bi deftere yazsaydınız be arkadaşım. Burdakilerde kendi çalıp kendi oynuyo

ben al demedim eşya cnm o kend ısrarla aldı. etrafa hava olsun diye aldı benm içn değl yani. kayınvalideme ayakkabı alsam onu giymeye kıyamaz,yine kendi ayakkabılarını giyer bi yere gderken. aldığımız hediyeleri kıyıp da giyemiyor çünkü.öyle çekmecede duruyolar.

bu öğretmenlere olan kin nefret de neden bunu da anlamadım gtti. yine laf eğtimciliğimize geldi.profosyonel olarak bir iş yapıyoruz. tpluma kötü örnek olabilecek davranışlarımız da var. örneğin sgara içmek gibi.ama sınıfta içmiyoruz değilmi.

cnm benm zaten sorun etmiyorum o eteği ben. ben burda kapalı gelin hayalleri vardı vurgusunu anlatmak çin öyle yazdım.

Canim namaz kilmayanlara beynamaz denir evet bunda alinacak ne var??

Herkes ailesine uygun bir gelin ister, sen uygun degilsin demiyorum tabii yanlis anlama…ama herkesin kendine gore hayalleri vardir. Sende mesela baska tur bir kaynana hayal etmissindir.

Ama su da varki kayinvalidelerin dertleri bitmez bu yuzden daraltma takma kafana bence. Muhim olan oglunun seni istemesi degil mi?

Buarada bana kalirsa dert sayilmayacak seyleri dert ediyorsun.

Sen al o vazoyu koy o gidincede kaldir ne olacak ki? Ya da bastan soyle begenmedigini ve alma. Yani once baskiyla birseyler yapiyorsunuz sonrada sikayet ediyorsunuz.

Yapma o zaman bir yapmazsin iki yapmazsin ucuncuye alisir o da yapmamana..hem ev almislar esya almislar daha ne istiyorsun? Gosteris icin diyorsun ama guzel kardesim..burda bir cok kisi var keske gosteris icinde olsa alsaydi diye dusunen bence. Nerde gorulmuski kaynana ve gelinin iyi gecindigi? Varsada binde bir.

iy vallaha bu genc yasimda kaynanaliktan sogudum haa

allah boyle gelinden korusun amin

Amin arkadaşım.

deniz ve mehtap.. Yazdıkların yüzünden gelecekteki gelinime davranışlarımın değişmesinden korktuğum için konunu daha fazla okumak istemiyorum.

Umarım kayınvalidene haksızlık etmekten bir an önce vazgeçersin.

Son düzenleme:

açıkçası bende buna benzer şeyler yaşadım ama benim kv.nın durumu sizinki kadar iyi değildi yine de bişeyler yapmak istediğinde kesinlikle müsade etmedim, çok da alındılar.''burası oğlumuzun evi almayalım mı, bizi yabancı görme ''filan dediler. ama aldırmadım, minnet etmek istemedim. iyi ki de öyle yapmışım.

siz müsade etmişsiniz olan olmuş artık bari şikayet etmeyin, yazdıklarınızdan sizin görüşlerinize,beğenilerinize saygı duyulduğunu anlaşılıyor. peki problem nedir.
siz herşeyi kendiniz yapıp kimse fikrini bile paylaşmasın istiyorsunuz. bunu taa en baştan sağlaması gereken bence yine sizdiniz.
evlenip te eşinin ailesinden bi fayda görmeyenlerin etmesi gerekiyor bu şikayetleri.

ayy valla içim şişti yaa... yeter bence bi yazdıklarınızı geri dönüp okuyun, ne denli saçmaladığınızı belki anlarsınız

ben kayınvalidenizi değilde asıl sizi merak ediyorum, nasıl birisiniz siz böyle? yazık vallahi yazık ama size yazık, sanırım hastasınız, en kısa zamanda bi doktora görünseniz hem sizin hemde etrafınızdakiler için çok iyi olur.. bu kadar takıntı iyi değil..

kadının tüm yaptıklarını unutmamış bide iyice bilenmişsiniz siz bu kafayla asla ama asla mutlu olamazsınız bu gün kayınvalideniz, yarın başka biri takar durursunuz, nefes almaları bile dert size.. nasıl davranmasını istiyorsunuz yada kayınvalideniz nasıl biri olmalıydı size göre..

hani diyorsunuz ya onların hayalindeki gelin değilim diye asıl o sizin hayalinizdeki kayınvalide değil, bi türlü yakıştıramamışsınız onları kendinize,hep küçümsemiş, hakir görmüşsünüz, o kadar üstün görüyorsunuzki kendinizi.. peki sizin aileniz nasıl, hiç onlardan bahsetmemişsiniz ama onlarada toz konduracağınızı sanmam nede olsa sizin aileniz onlar, üstün ırk...
o kadar haksızlık yapıyor, öyle günah alıyorsunuzki kadının hiç günahı kalmadı bana kalırsa, melekler gibi saf ve temizdir artık

sız bılmezsınız belkı ama koylerde soba kullanılır ne var bunda anlamadım hayatınızda hıc koyde gorev yapmadınızmı yada koy gormedınızmı?

kayınvalıdenızın sıze yaptıgı bu comertlıge evını toplayın eskılerıde bır kenara koyun dursun eskı tv nınde bı zahmet tozunu alın.eskı ınsanlar boyle benım annem 60 yasında eskı tavasını atmaya kıyamaz yenılerı zorla kullanır cunkı yoklukdan gelmısler.

bunun hesabını allaha verıcek sız burada dedıkodu yapıpda gunaha gırmeyın .

ınanclı kadın nazara ınanıyor yapıcak bır sey yok 3 kulhu 1 elham okuyun sızde manevı olarak rahatlasın ustune dua alırsınız.

bır cok ınsan boyle malesef sadece sızın kayınvalıde degıl sız bılmıyor olaılırsınız belkı annenızde boyledır.

bır ogretmen olarak bu yazdıgınız okadar basıtkı hıc yakısmadı sıze ....

keske pc nızde bır dosya acıp oraya yazsaydınız bızde sıze cömert davranan kayınvalıdenızı kıskanmasaydık.

evı kayınvalıdenız kendı evını satıp sıze yardım etmıs hava ıcın olsa bıle evınıze yardım etmıs esyalarınızı almıs allah razı olsun gelının evını bozanlarda var.

bak yıne sızın paranıza kıyamamıs benzını dusunmus aslında kayınvalıdenız gorse su yazılanları kusur vermez sıze sonrada cesme kesıldı dıye konu acardınız.

cnm benm zaten sorun etmiyorum o eteği ben. ben burda kapalı gelin hayalleri vardı vurgusunu anlatmak çin öyle yazdım.

bende acık bırıyım banada uzun etek alındı neden mı kayınvalıdemın koyunde hakkımda konusulmasın dıye, o etegı gıymedım cunkı kumasından dolayı ama kendıme zevkıme gore ama yıne uzun etekler aldım gıydım herkesde benı cok severdı koyde sehırden geldı koyde yasıyor bırde hemen uyum sagladı derlerdı.
komsuların bahcesıne gıder yardım ederdım onlarla ekmek yapardım koyde ne olursa herseyle ılgılenırdım yapabıldıgım kadarıyla sonuc ıse hamıle kaldım her gun evın onune sebzeler meyvalar bırı benım ıcın tavuk gonderır bırı kaz gonderırdı her gun taze sut en guzelıde eve sepetler dolusu nar gelırdı.

evet namaz kılmayana benamaz denir bu bende olsam aynı ne var bunda ki allah herşeyden önce akıl fikir sağlığı versin köylüymüş bilmem neymiş cimriymiş kusur kadı kızında bile olur ayrıca yazlık evinize bi ton eşye almış nasıl cimri anlamadım benim eşimde tv ışık su gereksiz kullandığımda kızar ama kesinlikle cimri değil ne kaynanalar var hiç haberin yok heralde burda kaynanadan dert yanan ne insanlar var onları oku ders al değmeyin benim şirin köylü teyzeme elbette olur bazı sürtüşmeler bunlar yeri geliyo kandi anne kardeş aramızda oluyor kendini onlardan ne kadar da üstün görüyorsun niye o aileye gelin gittin acaba çok merak ettim...

ben sizin eğitimciliğinizden çok şüphe ettim belki sizin öğretmenliğiniz profosyonel ama bizimki inanın profesyonel...

şimdi diyecekler ki ay buna mı takıldın evet buna takıldım...

profesyonel olduğunu iddia eden bir eğitimci o kelimenin nasıl yazıldığını da bilsin bir zahmet...

kaynananın köylülüğüne laf etmeden önce insan döner bir kendine bakar.

Son düzenleme:

bence de ogrretmen bıle degıl bır oncekı sayfada yorumuma ılave etmıstım bır seyı ama ogretmenlıgınden suphe ettıgımı belırtsem tepkı alırmıyım dıye dusunurken yorumunuzu gordum.

kelımelerı kısaltmalar fln gıbı bunları bır ogretmen yazmaz .....

senin kaynanan gibi bir kadın tanıyorum ya:)
sen burda derdini anlat dur bence o gayet mutludur hayatından.tanırım böyle kadınları...
Anadolu kadın hey yavrum...
öğretmen gelin de kura kura ne hale düşmüş...

arkadaşım öğretmen olunca ne oluyo sizin hamurunuz farklı mı öğretmenim öğretmenim deyip duruyorsunuz bu öğretmenlere kin neden nasıl bi soru sanki genel bütün öğretmenler hakkında konuşmuşuz gibi oldu

öğretmenlere kin ve nefret diye birşey yok aslında,sizin yazdıklarınızdan sonra arkadaşlar bir de öğretmen olduğunuzu okuyunca şok gerçirdiler de ondan kurdular bu cümleleri.ben de öğretmenim tabii ki mükemmel değiliz yanlış davranışlarımız da var...ama burada gelip aslında size karşı kötü niyeti olmayan ve eşinizin annesi olan bir kadıncağızın dedikodusunu yapmakla sigara içmek aynı kefede değildir..birinin zararı sadece sizedir diğeri çevrenize de zarar verir..

Kusura bakmayin bu yazilanlari bir ev hanimida ya da bir hakimde yazabilirdi. Olay karakter meselesi. Bayana bende tepkili cevap verdim. Ama bu konulari lütfen karistirmayalim. Herkesin egitimi ve meslegi kendine. Him birde deniz hanim lütfen enerjinizi bosa harcamayin. K.V anladigim kadariyla size kötü davranmiyor. Ama sizin hayat ve yasam tarziniz onunla uyusmuyor. Siz esinizle evlenirken keske bu durumlari gözden gecirseydiniz. Cok kilise olacak ama evlilik sadece iki kisi arasinda olmuyor..

ben kaynanamı çok seviyorum. çok iyi anşlaşıyoruz. 2 yıllık evliyim nişanlılığı filanda sayarsak 3 yıldır tek sürtüşmemiz olmadı.. :) ne mutlu bana.. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…