Kaynana kayınbabama ısmını koyarmıydınız bebişinize

Bende onu diyecektim. Karar vermeseniz bile salla bi isim sonra asıl isme karar verince vazgeçtik buna değiştirdik dersin kim ne diyecek ya😀 he bide bu tavırlara vereceğim varsada vermem yaa. Sevineceğine sağlıklı bebeğimiz var dualar edelim şükredelim diyeceğine saçma sapan muhabbet yapıyolar. Saygısızlar ne münasebet ya. Çok sinirlendim😀
Ya işte ülkemizin kanayan yarası bu. Erkek ailesi aile sahibi kız ailesi dış kapının dış mandalı. Midem bulanıyor bu mantaliteden.

Ya işte ülkemizin kanayan yarası bu. Erkek ailesi aile sahibi kız ailesi dış kapının dış mandalı. Midem bulanıyor bu mantaliteden.
Evet maalesef.. işin garip tarafı ben bu durumun biraz cehaletle ilgili olduğunu düşünüyordum. Anladım ki hiç alakası yok en kültürlüsünden eğitimlisine. Genelleme yapmayayım ama çoğunluğu böyle.

Evet maalesef.. işin garip tarafı ben bu durumun biraz cehaletle ilgili olduğunu düşünüyordum. Anladım ki hiç alakası yok en kültürlüsünden eğitimlisine. Genelleme yapmayayım ama çoğunluğu böyle.
Cehalet bence eğitimle alakalı değil. Eğitimsizlikten gelen kısım cahillik. Ama cehalet en temelde ahlak yoksunluğundan geldiği için eğitimli eğitimsiz görmüş geçirmiş vs bunlara hiç bakmıyor. O sebeple ben hale cehaletle ilgili olduğu düşünüyorum.

Ben her dönemin kendine özgü isimleri olduğunu düşünüyorum sanırım bu yüzden koymazdim. mesela birkaç örnek vereyim Necati, Abdullah, Şerife, Hafize vb isimler bundan yıllar yıllar öncesindeki bir bebeğe konmuş ve şu an onlar amca, dayı, teyze, dede, nine ama şimdi bir bebeğe Necati bebek ya da şerife bebek ne bileyim garip geliyor sanki büyümüş de küçülmüş gibi 😬😂

Kızlar bırsey sorucam bebegımın cınsıyetı bellı olunca kaynanam yada kayınbabamızın ısmını koymasak olurmukı sızce esım bırsey demıyo ama ılk gelınlerı ve ılk torunları olucak fakat aramız cok ıyı degıl onlarla benım hanı arayıp sormazlar cok sıkı degılız sızce napmalıyım
Asla koymam neden koyayım ki 50 tane çocuğum mu olacak sanki hangi ismi beğenirsem onu koyarım çocuğuma koyduğun herkes çocuğuna istediği beğendiği modern isimleri koysun bence benimde babaanne ismi eski bir isim neyseki yanına bir isim daha koymuşlar da onu kullanıyorum ☺️

Back
X