Kaynana neden bana bu tavırları sergiliyor ?

Merhaba yeni uye oldum uzun zamandır bu siteyi takip ediyordum.
Guzel giden iliskim var askerde kendisi gitmeden once aileler tanisti Allah nasip ederse askerden geldiginde nişan olacak size kaynanamdan bahesedeyim beni öz kızı gibi görür hediyeler alır birşey esirgemez benden çok samimi davranır,fakat.son 1 aydır kadını tanıyamaz oldum beni telefonda oğluyla konuşurken gülerek şakaya vurarak şikayet ediyor örnek vereyim,bu hanımzade hicbir şey begenmiyor dar giyiniyo yakın bir arkadaşım evlendi evine gittim ziyaretine o gün aradı arkadaşımdayım dedim kaynana iş yapsın gelin gezsin otursun oğlumun haberi var mı diyo 2 3 gün aramasam yanına uğramasam hemen oğluna seninki ne arıyo ne geliyo diyo böyle ufak tefek görünsede hep gülerek şakaya espriye vurarak laflar diyo sevgisi azaldı kadının bende git gide sizce ben mi kafamda büyütüyorum ? nasıl davranmalıyım ?
İnsanlar taniyabilmek çok zor inanın ama bir insan neyse o olmalı bence bir iyi bir kotu bir insan varsa o insan kesinlikle kötüdür fikrime gore bu saatten sonra yapılabilecek bir şey yok aranizda öyle bir bağ oluşmuş mesafe koyun desem olmaz en basta olması gereken bir şeydi bu saatten sonra katlanmak zorundasınız bence

sana geçmiş olsun demek lazım aslında.

yaşın kaç, okul durumu nedir, çalışmayı düşünüyor musun, annenden hiç bahsetmemişsin... bunlardan da biraz bahsedersen iyi olur aslında.

yani yazdıklarından anladığım kadarıyla çalışmayan, sevgilisi askerden gelince kaynanasına çok yakın oturacak bir kız profili çiziyorsun ve bu durumda tablo çok karanlık görünüyor.

Nereye kadar bir şey uyduracaksın kartlarını açık oyna kv gerçek yüzünü dahada belli edecektir. Nişanlın bile.

Simdiden sana karisamayacagini hissettir. Kiyafetinden ona ne sen halen babanin evindesin ne haddine ki evlendimten sonra da kiyafet senin secimin olmali yine ne haddine ki derim.

Kv is yapsin gelun gezsin derken? Daha onceden islerini yapiyor muydunuz yoksa boyle booosss bir beklentiye mi girdi?

Baştan önlemini almazsan tepene çıkar benden söylemesi. O şakaya vurduğunda iki seçeneğin var; ya kesinlikle duymazdan gelecek, umursamayacak ve gülerek söylediğine gülümsemeden ciddiyetle kısa cevaplar verip kestirip atacaksın ya da güle oynaya sen de birkaç laf sokuşturacaksın. Sevgiline de şikayet etme annesini, anneci biri değildir umarım.

ondan önce siz işlemeye başlasanız erkek arkadaşınızı? işte çok sık gidiyorum rahatsız olmasın bi özel hayatı var belki planı vardır tarzı ondan önce kendinizi savunacak şekilde normal konuşur tarzda konuşsanız? bi deneyin bakalım tutarsa şansınıza.
Oyle demekten cok şöyle derdim rahatsiz etmek istemem vs ama ısrarla gel diyo diğer yandan iyi gibi geliyo hani seviyo cagriyo gibi dusunuyorumda diger yandan niye boyle yapiyo diye dusunuyorum

Simdiden sana karisamayacagini hissettir. Kiyafetinden ona ne sen halen babanin evindesin ne haddine ki evlendimten sonra da kiyafet senin secimin olmali yine ne haddine ki derim.

Kv is yapsin gelun gezsin derken? Daha onceden islerini yapiyor muydunuz yoksa boyle booosss bir beklentiye mi girdi?
İş yapmak şöyle diyim ev işlerinden pek anlamadigim icin erkek arkadasim annesine anne temizlik yemek yapma goster et derdi kadin yaparken bende bakar izlerdim bazi yaptigi seyleri bilmediklerimi evlerine gittigimde sofra kurma kaldirma ve bulasık haric baska bir sey yapmiyorum

Baştan önlemini almazsan tepene çıkar benden söylemesi. O şakaya vurduğunda iki seçeneğin var; ya kesinlikle duymazdan gelecek, umursamayacak ve gülerek söylediğine gülümsemeden ciddiyetle kısa cevaplar verip kestirip atacaksın ya da güle oynaya sen de birkaç laf sokuşturacaksın. Sevgiline de şikayet etme annesini, anneci biri değildir umarım.
Zamaninda annesi kanser hastaligi gecirdi atlatti kirmamaya özen gosterir ama haklinin yaninda olacagini belirtmisti

İş yapmak şöyle diyim ev işlerinden pek anlamadigim icin erkek arkadasim annesine anne temizlik yemek yapma goster et derdi kadin yaparken bende bakar izlerdim bazi yaptigi seyleri bilmediklerimi evlerine gittigimde sofra kurma kaldirma ve bulasık haric baska bir sey yapmiyorum
Kendi evinde niye ogrenmiyor gozlem yapmiyorsun? Kusura bakma sordum icin de nisan yapilmamisken sen niye is bilmem guc bilmem bana ogretin diyorsun ya da erkek arkadisinin bunu soykemesine izin veriyorsun. Bu saygisizlik bence siz henuz sadece sevgilisiniz. Is ogreneceksen bunu yedi duvele ozelliklede evlenmeyi dusundugun kisinin ailesine duyurmadan evinde niye ogrenmiyorsun?

Ben suan evli cocuklu calisirken hayatta kaldiysam herkes kalir. Uni den tatile gidince tek cope dokundurmazdi anem. Atandim nisanlandim o yaz gosterdi.

Bu is bilmem yemek bilmem kv bana gostersin tavri senin yerini degerini kv gozunde bak degistirmis. Bilmiyorum evlenince kendi evimde ogrenirim deseydin. Kv izleyene kadar netten izle yemek temizlik yapimini daha iyi.

• Beğen
Reactions: anu
Oyle demekten cok şöyle derdim rahatsiz etmek istemem vs ama ısrarla gel diyo diğer yandan iyi gibi geliyo hani seviyo cagriyo gibi dusunuyorumda diger yandan niye boyle yapiyo diye dusunuyorum

iyi niyetli gelmedi bana. benim teyzemin oğlu evli. kızın ailesi kınada bize biraz ayıp etti. ağzımı bile açmadım sordular söylemedim yalan söyledim bişey olmadı dedim. aman araları bozulur diye. böyle şeylerde insan şikayet etmeye korkar iyi niyet gösteriyosa. bence cephe almış size.

teyzem geçen öbür oğlu bi kızla görüşürken kıza canım dedi diye fıttırdı. elimden alcak oğlumu filan dedi. sorun çıkardı görüşmelerinde. orda anladım erkek annesi olunca paylaşılmıyo kolay kolay demek ki :) bu durumda eşe çok iş düşer. sizi ezdirmezse aradaki dengeyi korursa çok aşırı sorun yaşamazsınız.

ne karısını ailesine ezdiren erkek, ne ailesini karısına ezdiren erkek. ikisi de sıkıntılı. en güzeli iki tarafı da mutlu edebilen erkek. bu da biraz zor her erkek başaramıyor genelde anakuzusu oluyolar :) eşini ezdirince hayırlı evlat olduklarını sanıyorlar filan.

o yüzden iyi analiz et, kayınvalide adayını ve özellikle eş adayını.

Ben erkek arkadasıma gittigim yerleride söylüyorum askerde sonuçta aklı kalsın istemem gene evlerine gittiğimde sofra kurmada kaldırmada yardım ediyorum bulasıkları yıkıyorum temizlik yaptıgında elime bez kapıp hemen yaparım ederım cok severdim ama su davranıslarıyla beni kendinden soğuttu.

Yanlis yapiyorsunuz. Kendi evinizden baska hicbir kişinin evini temizlemek zorunda degilsiniz, icinizden gelmiş evet fakat bunu anlayabilecek bir kayinvalideniz yok ne yazik ki, o bunlari zaten sizin göreviniz olarak görüyor. Yemege falan yardim edilir ama temizlik neden? Alistirmayin. Onun evine gittiginizde kendinizin misafir olduğunu hissettirin. Mesela temizlik yapamasin sizin yaninizda ya da siz temizlik yapacagini biliyorsaniz gitmeyin. Unutmayin siz misafirsiniz.

Ayrica "Ne munasebet" yerine gore cok lafi gedigine oturtan ve ayni zamanda mesafeli bir soz obegi. Kullanin. "Ne munasebet, sosyal aktivitelerim yalnızca beni ilgilendirir" deyiverin. Kırılırsa kırılsın. Bunlari şimdiden yapmazsaniz bu kadin ileride her turlu hadsizligi yapmayi kendinde hak bulacak,unutmayin.

Evlendikten sonra kv senden beklentisi : haftada 1 temizlik ayda 1 -2 genel temizlik aksam yemeklerini kv evinde birlikte yemenizi isteyecek. Sen onun oglunu doyuramazsin oglu her seyi yemez vs vs vs...

Sevgiliyken daha cok taviz vermissin. Ailen nasil bu kadar izin veriyor?

Yanlis yapiyorsunuz. Kendi evinizden baska hicbir kişinin evini temizlemek zorunda degilsiniz, icinizden gelmiş evet fakat bunu anlayabilecek bir kayinvalideniz yok ne yazik ki, o bunlari zaten sizin göreviniz olarak görüyor. Yemege falan yardim edilir ama temizlik neden? Alistirmayin. Onun evine gittiginizde kendinizin misafir olduğunu hissettirin. Mesela temizlik yapamasin sizin yaninizda ya da siz temizlik yapacagini biliyorsaniz gitmeyin. Unutmayin siz misafirsiniz.

Ayrica "Ne munasebet" yerine gore cok lafi gedigine oturtan ve ayni zamanda mesafeli bir soz obegi. Kullanin. "Ne munasebet, sosyal aktivitelerim yalnızca beni ilgilendirir" deyiverin. Kırılırsa kırılsın. Bunlari şimdiden yapmazsaniz bu kadin ileride her turlu hadsizligi yapmayi kendinde hak bulacak,unutmayin.
Haklisiniz tesekkur ederim denicem bunu yardim etme amacli iyi niyetle yapiyodumda iyi niyetde guzel bir sekilde kullanildi

Evlendikten sonra kv senden beklentisi : haftada 1 temizlik ayda 1 -2 genel temizlik aksam yemeklerini kv evinde birlikte yemenizi isteyecek. Sen onun oglunu doyuramazsin oglu her seyi yemez vs vs vs...

Sevgiliyken daha cok taviz vermissin. Ailen nasil bu kadar izin veriyor?
Ailem kadini seviyor ama bunlardan haberi yok

sana geçmiş olsun demek lazım aslında.

yaşın kaç, okul durumu nedir, çalışmayı düşünüyor musun, annenden hiç bahsetmemişsin... bunlardan da biraz bahsedersen iyi olur aslında.

yani yazdıklarından anladığım kadarıyla çalışmayan, sevgilisi askerden gelince kaynanasına çok yakın oturacak bir kız profili çiziyorsun ve bu durumda tablo çok karanlık görünüyor.
Is bakiyorum girmeyi dusunuyorumda bulamiyorum biz yakin veya uzak da otursak hissedebiliyorum bunu durmadan evimize gelir cikmaz

Kendi evinde niye ogrenmiyor gozlem yapmiyorsun? Kusura bakma sordum icin de nisan yapilmamisken sen niye is bilmem guc bilmem bana ogretin diyorsun ya da erkek arkadisinin bunu soykemesine izin veriyorsun. Bu saygisizlik bence siz henuz sadece sevgilisiniz. Is ogreneceksen bunu yedi duvele ozelliklede evlenmeyi dusundugun kisinin ailesine duyurmadan evinde niye ogrenmiyorsun?

Ben suan evli cocuklu calisirken hayatta kaldiysam herkes kalir. Uni den tatile gidince tek cope dokundurmazdi anem. Atandim nisanlandim o yaz gosterdi.

Bu is bilmem yemek bilmem kv bana gostersin tavri senin yerini degerini kv gozunde bak degistirmis. Bilmiyorum evlenince kendi evimde ogrenirim deseydin. Kv izleyene kadar netten izle yemek temizlik yapimini daha iyi.
Kendi ailemdende ogreniyorum tabiki netten de izliyorum zaten bunlari bende yapiyorum sevgilim annesine demis iste ona goster bir seyler ogret et diye ben boyle diyecegini nerden bilebilirim ki

iyi niyetli gelmedi bana. benim teyzemin oğlu evli. kızın ailesi kınada bize biraz ayıp etti. ağzımı bile açmadım sordular söylemedim yalan söyledim bişey olmadı dedim. aman araları bozulur diye. böyle şeylerde insan şikayet etmeye korkar iyi niyet gösteriyosa. bence cephe almış size.

teyzem geçen öbür oğlu bi kızla görüşürken kıza canım dedi diye fıttırdı. elimden alcak oğlumu filan dedi. sorun çıkardı görüşmelerinde. orda anladım erkek annesi olunca paylaşılmıyo kolay kolay demek ki :) bu durumda eşe çok iş düşer. sizi ezdirmezse aradaki dengeyi korursa çok aşırı sorun yaşamazsınız.

ne karısını ailesine ezdiren erkek, ne ailesini karısına ezdiren erkek. ikisi de sıkıntılı. en güzeli iki tarafı da mutlu edebilen erkek. bu da biraz zor her erkek başaramıyor genelde anakuzusu oluyolar :) eşini ezdirince hayırlı evlat olduklarını sanıyorlar filan.

o yüzden iyi analiz et, kayınvalide adayını ve özellikle eş adayını.
Sevgilim beni ezdirecek biri degil bunu biliyorum annesine karsi hani kadin bu laflari ettiginde koruyo iyi guzel cevaplar veriyo sadece ben kadinin durmadan beni yanina cagirmasindan sıkılmıs durumdayim

Gitme o zaman. Annenin de haberi olsun her şeyden. Daha ortada isteme bile yok sen ona gelinlik o sana kaynanalik yapıyor. Çok taviz vermissin, kadının gözünde her istediğimi yaptırırım her istediğimi soylerim durumuna gelmissin. Bunu düzeltebilirsin ama araniz da bozulur galiba. bence her şeyi annene anlat, o bilir nasıl konuşacağını.

Ya ornek vereyim nisanlimjn ailesi başka sehirde, benim ailem başka sehirde, nisanlimla ben de başka bir şehirde calisiyoruz. her şehrin mesafesi 4 5 saat kadar. benim kaynana nişandan hemen sonra beni memleketlerine çağırmaya basladi. İlk önce ben gelmeyi dusunmuyorum dedim daha nisan olalı 3 gün olmuştu :) bidaha söyledi yine gelmem dedim. Bu sefer bigun nisanlimla söylediğini duydum, ne zaman göreceksiniz hadi havalar soğuyor diye ona baskı yapıyor. Nisanlimla da açıkça canım istemediği için gitmeyeceğini, ama benim ailemin de nisanliyken şehirlerarası kalmalı falan erkek tarafına gitmemi hoş katılamayacağını, bunu annesine söylemesini söyledim. İstedrm bal gibi giderim herkes biliyor ama aileme atınca topu bi daha hiç çağırmadi.

Sen de aileden destek al, daha hiç resmi bisey yok sana ailrn yokmuş gibi davranmamali. Evde iş hiç bitmez annen demiyor mu bizim ev bitti de onlarin evi mj kaldı diye kizmiyor mu...

• Beğen
Reactions: anu
Kusura bakma ama hata biraz da sen de.
Ne münasebet elin evini temizlemek falan.
Ben evlenmeden önce sevgilimin evine gidince oturuyordum kimse de benden bir şey talep edemezdi. Etse de ben misafir olduğumu ifade ederdim.
Düğünden sonra evlerine gittigimde bir kere kayınpeder bana su getir gibi ters bir soz kurdu eşim de o misafir burada bu yaptığınız dedi bir daha da gik diyemediler.
Yani esin yada sevgilin hizmet ettirmeyecek, hakkını koruyacak. Erkek arkadasina annesi gelin otursun kaynana calissin dediğinde sevgilin diyecek o ev senin o kiz misafir ayip bu anne diye.
Hic bana buradan sevgilin seni ezdirmeyecek biri gibi gelmedi. Sen zaten belli sessiz bir kızsin e kayınvalide de adam kullanmaya müsait artık iki evin de sorumluluğu sana kitlenir. Her bayram kaynana evi temizlersin.
Ne münasebet toz almak bulaşık yıkamak, kullandırma kendini. Şimdi aman aramızda iyi olsun diye yediklerini evlilik sonrası başına bela olur hic kurtulamazsiniz haberin olsun.
Bundan sonra once o sevgiline soyle. Babam sen her geldiğinde sana tamir işi çıkarsa n hissedersin de ben o evin misafiriyim beklentileri çok evlensek de ben ancak bizim evi temizlerim annem ciddi hasta olmadığı surece bende beklentisi olmasın yoksa ben bu yola senle girmm ben hizmetçi değilim de. Kaybet!emek için susma sevgilinin de bu konudaki gerçek yüzünü bir böylece.biterse de bitsin yoksa bir omur çekersin.
Kayınvalide adayına damyuz verm ve mesafe koy. Gittiginde de yerinden kalkmamisafiim ben de bırak oğluna terbiyesiz desin şikayet etsin, arkandq duracak biri mi yoksa annesinin yaninda mi olacak her zaman gormus olursun.

vallahi tam benim kv nin hareketleri
kadın bizim boşandığımız gün nirvanaya ulaşacak
almışsın başına derdi
erkek arkadaşın sadece şu an
baktın başa çıkamayacaksın senin yanında yer almıyor bence ayrıl
evlenip ayrılmaktan iyidir

Back
X