• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana olamaz kanımca,görümce olamaz gönlümce :)

gittim geldim hala konuyu anlayamadım.ne olmuş kaynanayla görümcelere:26:

valla bizde anlamadık bekliyoruz, görümceden girdi, kv ye ne diye hitap ediyorusunuzdan çıktı arkadaş, konuyu bende bağlayamadım:1:

konu sahibi başka başlıklarda geziyor:1:

Ben de anne diyorum. Ama birine kayınvalidemden bahsederken İsmini ve anne diyorum misal " Ayşe annem" gibi

görümceyle ilgili kısmı anlatmak istedim,ayrı konuyla bu kadar az sey yazılmazdı.henüz evlenmemiş benim gibi üç görümcesi olanlar için"cok güvenmemek lazım.hatta en güzeli resmi olmak.içini dışını hiç bilmelerine gerek yok"tecrübesindeyim
merak edenler için 3 yıl bitti evliliğimizin.geniş bir ailem yok sadece annem var malesef babamı cok erken kaybettik eşiminde ailesi geniş diye büyük bir artısı vardı benim için sonra annemde büyük bir rahatsızlık gecirince onun ailesinin bana aile olması cok onemli oldu benim için.
sn görümcelerim bulundukları yerin cahilliği içinde yaşamlarını sürdüren fikirleri %90 cahillik içeren insanlar böyle dememden dolayı onları aşağıladığım düşünülmesin.ben yine onları cok sever ablacım derim.bundan sonra ismi ve abla diyecem.kendileride evli ve erkek tarafınla iyi anlasan insanlar olmadığı halde bizim aramızdakilere (kayınvaldemler ve eşimin anne-babası ile sorunları) ancak atıp tutuyorlar.cok kızıyorum.tabii bu sekilde üstü kapalı bir sey anlatılmaz ki.neyse yaşananlar sonucunda yeni anlıyorum onların ne yapmaya calıştığını bu yüzdende sap döner, keser döner, gün gelir hesap döner diyorum.(bana yapılanlar kendi kızlarının başlarına gelince beni hatırlarlar insallah)
Asıl sorumda forma acmak istediğim soru kayınvalıdenize hitabınızdı.hep anne demiştim ben de.ama şimdi eşim barışırsa ne demem konusunda cok kararsızım.izmirde coğu kişiden ve resmiyetin doğru olduğunu düşünen akıllı kişilerden ismi ve anne seklinde duyuyorum.
şimdi sorunlarımızıda merak edeceksiniz :)

görümceyle ilgili kısmı anlatmak istedim,ayrı konuyla bu kadar az sey yazılmazdı.henüz evlenmemiş benim gibi üç görümcesi olanlar için"cok güvenmemek lazım.hatta en güzeli resmi olmak.içini dışını hiç bilmelerine gerek yok"tecrübesindeyim
merak edenler için 3 yıl bitti evliliğimizin.geniş bir ailem yok sadece annem var malesef babamı cok erken kaybettik eşiminde ailesi geniş diye büyük bir artısı vardı benim için sonra annemde büyük bir rahatsızlık gecirince onun ailesinin bana aile olması cok onemli oldu benim için.
sn görümcelerim bulundukları yerin cahilliği içinde yaşamlarını sürdüren fikirleri %90 cahillik içeren insanlar böyle dememden dolayı onları aşağıladığım düşünülmesin.ben yine onları cok sever ablacım derim.bundan sonra ismi ve abla diyecem.kendileride evli ve erkek tarafınla iyi anlasan insanlar olmadığı halde bizim aramızdakilere (kayınvaldemler ve eşimin anne-babası ile sorunları) ancak atıp tutuyorlar.cok kızıyorum.tabii bu sekilde üstü kapalı bir sey anlatılmaz ki.neyse yaşananlar sonucunda yeni anlıyorum onların ne yapmaya calıştığını bu yüzdende sap döner, keser döner, gün gelir hesap döner diyorum.(bana yapılanlar kendi kızlarının başlarına gelince beni hatırlarlar insallah)
Asıl sorumda forma acmak istediğim soru kayınvalıdenize hitabınızdı.hep anne demiştim ben de.ama şimdi eşim barışırsa ne demem konusunda cok kararsızım.izmirde coğu kişiden ve resmiyetin doğru olduğunu düşünen akıllı kişilerden ismi ve anne seklinde duyuyorum.

ben hakketten yine anlamadim :44: :44:
hakkinizda hayirlisi olsun!

valla ben izmirliyim ve ismi+anne dendiğini hiç duymadım
resmiyet böyle olmazki
anne diyerekte resmi olabilirsin
ya da hitap kullanma

bu kadar yazıpta sorunu anlatmamakta büyük başarı:55:

valla ben izmirliyim ve ismi+anne dendiğini hiç duymadım
resmiyet böyle olmazki
anne diyerekte resmi olabilirsin
ya da hitap kullanma

cok duydum hem kendi arkadaşlarımdan hem de annemin arkadaşlarının gelin dedikodularından,ağlayanı da var bana "anne" demiyor diye.kabullenmiş" anne demez siz der,geciştirir" diyeni de.bekarken bana arkadaslarımın anne dememesi hoş gelmiyordu.dikkatimi cekiyordu ama nıye demiyorsun diyemezsin kimseye.ama şimdi isim anne daha sempatik geliyor.

Bazen anne bazen isim + anne içimden geldiği gibi....
İsimlere hiç böyle mana yüklememiştim.. :27:
Kızdığımda da anneydi, kızmadığım zamanlarda da...

Uvvvvvvvuvvvv

Konu basligina bayildim Kim soyledi ise bu guzel sozu aliisliyorum
Bu kadarmi yakisir:46::46::46:

kadın=anne=eş=kardeş=görümce=elti=gelin=kaynana.....

bu kadar eşitlik içinde hala kalkıp birilerini suçluyoruz farkında mıyız??
o yukarıda ki mertebelere hepimiz erişeceğiz sırasıyla...kendi ailelerimizle
pek çok sorun yaşıyoruz her birimiz aksini idda eden var mıdır?peki o zaman neden
sonradan tanıştığımız,aile olduğumuz insanlarla sıkı fıkı olalım ki illa? arada tabiki bir resmiyet
bir mesafe olsun.ama en önemlisi ne olsun biliyor musunuz "saygı"....sonradan eklediğimiz sıfatlar
bizde yarattıkları etkiye göre içimizden gelir zaten..:31:

Dört yıl once üniversiteden bir arkadasa nışanlıyken görümcelerim cok iyi demiştim o da "görümce olmaz gönlünce demişti.öyleşmiş :(((
ama rabbim öyle büyüktür ki hiç ummadığınız anda ilahi adaletini bu dünyada da gösterir.
Arkadaslar kaynananıza nasıl hitap ediyorsunuz?
-anne
-ismi anne (mesela ayşe anne)
-siz
hangisi?

anne diyorum ama yuvarlıyorum a...n...e diyorum D: yanımda olsaydınız yapardım :1: ahahahaaha

valla kaynanam kayınpederim yok....
ama olsaydı anne derdim galiba...

anne diyorum ama yuvarlıyorum a...n...e diyorum D: yanımda olsaydınız yapardım :1: ahahahaaha

Ahahahhhaha ben de yapıyorum bazen bunu.

Ya aman oooooff ne gerek var ? Herkes karısının/ kocasinin anne/babasına, amca/teyze deyiversin. Yürekten söylemedikten sonra ne önemi var?

Ahahahhhaha ben de yapıyorum bazen bunu.

Ya aman oooooff ne gerek var ? Herkes karısının/ kocasinin anne/babasına, amca/teyze deyiversin. Yürekten söylemedikten sonra ne önemi var?

Ama ben eşimin babasına dolu dolu baba diyordum, bu yaz talihsiz bir cümlesinden sonra onu da aynı şekilde söylemeye basladım. Evet söylüyorum, ama icimden gele gele değil.

Kendi babamız/annemiz hata yapsa onu görmezden gelebiliriz ama 25 yıl sonra edindiğimiz anne babaları tolere edemiyoruz, bu da senin söyleidiğin kapıya cıkıyor :D

Gerçekten konu başlığı çok güzel sözmüş. Genelleme yapmamak lazım ama istisnalar da kaideyi bozmuyor malesef.
Ben anne diyorum. Aslında x anne diyecektim ama arada soğukluk olur diye çok baskı yaptılar bir kere ağzından çıkınca sen de alışıyorsun. Görümcem benden 2 yaş büyük adıyla sesleniyorum. Eltim var aynı yaşta kv ona "yenge" demem için çok dua etmiş, eltime çok söylemiş meğer.

Ama ben eşimin babasına dolu dolu baba diyordum, bu yaz talihsiz bir cümlesinden sonra onu da aynı şekilde söylemeye basladım. Evet söylüyorum, ama icimden gele gele değil.

Kendi babamız/annemiz hata yapsa onu görmezden gelebiliriz ama 25 yıl sonra edindiğimiz anne babaları tolere edemiyoruz, bu da senin söyleidiğin kapıya cıkıyor :D
Karşındaki inasnın tavırları ve sana yaklaşımı çok belirleyici oluyor seslenişte. Ben de artık anne babayı sadece formalite icabı kullanıyorum. Eski muhabbetim kalmadı artık onlara. Ne demişler beni bir kere aldatırsan suç senin, iki kere aldatırsan suç ikimizin.

Gerçekten konu başlığı çok güzel sözmüş. Genelleme yapmamak lazım ama istisnalar da kaideyi bozmuyor malesef.
Ben anne diyorum. Aslında x anne diyecektim ama arada soğukluk olur diye çok baskı yaptılar bir kere ağzından çıkınca sen de alışıyorsun. Görümcem benden 2 yaş büyük adıyla sesleniyorum. Eltim var aynı yaşta kv ona "yenge" demem için çok dua etmiş, eltime çok söylemiş meğer.

bunun içinmi dua etmiş, dua edecek başka bişey bulamamış mı:1:

Back
X