Kaynana olamaz kanımca,görümce olamaz gönlümce :)

bunun içinmi dua etmiş, dua edecek başka bişey bulamamış mı:1:
Aslında tam dua değil de ben pozitifleştirmeye çalışıyorum. Yoksa dolduruyormuş eltimi sürekli "sana yenge demiyor mu, biz kocamızın kardeşlerinin hanımlarına hep yenge derdik. Arayıp soruyor mu seni" diye.

Kendi kızı kimseye yenge demiyor, gelinlere gelince örf adet oluyor. Hay Allahım ya.

Kv ve biz ayrı ayrı şehirdışındaydık birkaç gündür. Görümcem bekar, o evdeydi. Kvleri terminalden alıp bıraktık eve. Kapıyı açar açmaz "görünmüyosunuz hiç" dedi. "elini öpmeye mi gelecektik" diyecektim zor tuttum kendimi "burda yokuz ki görünelim" dedim. İyidir hoştur ama arada sırada ona da bir haller oluyor.

kayınvalide başlıklı konularda çok eğleniyorum nedense,değişik değişik dünyaların içine giriyormuşum gibi hissediyorum.
ben lisedeyken bikaç komşumuz vardı o zaman onlar benim ablalarımdı,evlilerdi ve ne zaman bize gelseler hep kayınvalideleri hakkında konuşur dertlenirlerdi,bende önümde sehpa ders çalışırken bile onları dinler hayal kurardım kendimi yerlerine koyar empati yapardım.
acaba gelecekte de böylemi olucam ki ayyy falan diye hem gülümser hem gardımı alırdım kendi kendime olmayan kayınvalideme:))))
şimdi o günler aklıma geldi buradaki mesajları okuyunca
deli dolu biriyim,içimdeki dışımdadır pat diye söylerim bu hep böyleydi,bazende derdim ayy benimde eşimin annesi azıcık deli olsun ne güzel kavga eder eder barışırız derken bulurdum kendimi zaman zaman:))
anneme bile söylerdim o zamanlar,annem aman kızım öyle deme duanın vakti saati vardır denk gelirse görürsün gününü derdi canım anam:)))
ama şimdii;.....
melek gibi bir kayınvalideye sahibim,malesef yırtık değil,deli değil,dengesiz değil:)))
annecim diyorum genelde,anne diyorum,hatun hanımm diyorum(mıncıklarken),canım diyorum,bazende heyecanlandırmak için tonton babaanneeee diyorum hemen o anda 2 saniyelik bi kalp krizi geçiriyor heyecandan torun geliyor diye seviniyor:)))))
anaç,sevgi dolu,inanılmaz anlayışlı,vefakar ve annemle çok iyi birer arkadaş..
bazen aradığımda başka biriyle görüşüyor diyor hat,aradan 5-10 dk daha geçiyor yine aynı şekilde başkasıyla görüşüyorsa bilirim ki annemdir:))
bu tezimi hiç çürütmediler sağolsunlar,hepte böyle olsun ömrümüzce:nazar:

nasıl yani canım merak ettim valla, zorla anne diyorum gibisinden mi:26:

Yok yuvarlıyorum ağzımın icinde :D söylediğimi bir tek ben anlıyorum yani :D ağğğne gibi bişi cıkıyo :D ah yanımda olaydınız da göstereydim :1:

Ya da cümle sonlarına sıkıştırıyorum :D Benim kayınvalidem yurtdışında olduğu icin telefondan telefona ağğğnne diyorum D:

Karşındaki inasnın tavırları ve sana yaklaşımı çok belirleyici oluyor seslenişte. Ben de artık anne babayı sadece formalite icabı kullanıyorum. Eski muhabbetim kalmadı artık onlara. Ne demişler beni bir kere aldatırsan suç senin, iki kere aldatırsan suç ikimizin.

o söz bir hadis :)
aslı da şu: bir mümin kendini aynı delikten iki defa sokturmaz. gibiydi galiba

Yok yuvarlıyorum ağzımın icinde :D söylediğimi bir tek ben anlıyorum yani :D ağğğne gibi bişi cıkıyo :D ah yanımda olaydınız da göstereydim :1:

Ya da cümle sonlarına sıkıştırıyorum :D Benim kayınvalidem yurtdışında olduğu icin telefondan telefona ağğğnne diyorum D:

iyiymiş, anlayana sivri sinek saz...:1:

daha önce de buna benzer bir konu vardı "eşlerinize nasıl hitap ediyorsunuz?" diye bu da buna benzer. herkes içinden geldiği gibi söyler. benim bir arkadaşım ne anne der ne ismini der hiç bir şekilde hitap kullanmaz. nasıl da başardığına hayran kalırım. bu da bir beceri.. hitap etmeden nasıl diyalog götürebiliyor. ben de anne derim... sıfatlarla tamamlamak içindeki duygularla ilgilidir.

O resmiyet bizde de var. O da bana ''siz'' der bende:))
örn:''KIzım anneniz nasıllar?''falan der. Öyle başladı öyle gidiyor:))
Bende çoğunlukla onun gibi davranırım.Evlenince nasıl olur bilemem, hep böyle kalsa iyi ama.

ya o da komik geliyo insana
laylay hanımefendi acaba valideniz nasıllar acaba, falan
:1::1:

Son düzenleme:
daha önce de buna benzer bir konu vardı "eşlerinize nasıl hitap ediyorsunuz?" diye bu da buna benzer. herkes içinden geldiği gibi söyler. benim bir arkadaşım ne anne der ne ismini der hiç bir şekilde hitap kullanmaz. nasıl da başardığına hayran kalırım. bu da bir beceri.. hitap etmeden nasıl diyalog götürebiliyor. ben de anne derim... sıfatlarla tamamlamak içindeki duygularla ilgilidir.

ben bunu yapmayı düşünüyorum ama zor yani dediğin gibi, zor olan bu şekilde dialog kurmak yani

Ben hitap etmemeye dikkat ederim :9:

Anne diyemiyorum hala

Seviyorum da üstelik

Sizli konuşurum hatta, çayınızı tazeleyeyim mi gibi :9:

ben bunu yapmayı düşünüyorum ama zor yani dediğin gibi, zor olan bu şekilde dialog kurmak yani

yapıyor işte hiç anne demedi şimdiye kadar. kadının da öyle bir talebi olmadı. çok muhatap olmayınca sanırım daha kolay oluyor. insan da kendi yerini biraz kendi belirler. anne dedirtcek bir kadın olması lazım. hoş kimin kayınvalidesi annesi olabilir ki..işte adet yerini bulsun...

Yoruyor bu adetler insanı, kayınvalidem yok ama olsa da anne demezdim. Anne sözcüğü benim anneme özel, gerçi ben takıntılıyım bu konuda kimseye abla,abi gibi hitaplarda kullanmam. Zor gelir, içim acır başka birine anne demeye kalksam.

anne demiyorum,tanışma dönemimizde kendi annemi kaybettim o yüzden bu sıfatı kimseye yakıştıramıyorum kendimce.benim bir tane annem vardı o da bu dünyada değil artık.eşimin annesi de olsa yüzüne söyleyemiyorum.samimiyiz çok da resmiyet yok.o yüzden isminin kısaltmasını söylüyorum,sen benli konuşuyorum.o da hiç böyle bir talepte bulunmadı.akrabaları varsa ayıp olmasın diye sessizce anne dediğim oluyor sadece.
ama kayınpederime x baba diye hitap ederim.önceleri baba derdim ama birkaç kez kalbimi kırdı o yüzden ona da canı gönülden diyemiyorum.

ben de böyleyim sanırım.hiç anne demeden muhabbeti götürüyorum.biraz da ona bağlı tabi,kaprisli çekilmez biri değil.belki de hoş görüyor beni.

anne diyorum ama öylesine aslında anne demek içimden gelmiyor ona ağız alışkanlığı diyelim
her davranışı konuşması beni rahatsız etse de fazla görüşmememeye çalışıyorum artık akıllandım
:31:

Aslında tam dua değil de ben pozitifleştirmeye çalışıyorum. Yoksa dolduruyormuş eltimi sürekli "sana yenge demiyor mu, biz kocamızın kardeşlerinin hanımlarına hep yenge derdik. Arayıp soruyor mu seni" diye.

Kendi kızı kimseye yenge demiyor, gelinlere gelince örf adet oluyor. Hay Allahım ya.

Kv ve biz ayrı ayrı şehirdışındaydık birkaç gündür. Görümcem bekar, o evdeydi. Kvleri terminalden alıp bıraktık eve. Kapıyı açar açmaz "görünmüyosunuz hiç" dedi. "elini öpmeye mi gelecektik" diyecektim zor tuttum kendimi "burda yokuz ki görünelim" dedim. İyidir hoştur ama arada sırada ona da bir haller oluyor.

aynen katılıyorum kendi kızları farklı aldıkları gelinler farklı.oysa aile oluyoruz el kızı görmeyip evlat bilseler,gül gibi gecinir gideriz

O resmiyet bizde de var. O da bana ''siz'' der bende:))
örn:''KIzım anneniz nasıllar?''falan der. Öyle başladı öyle gidiyor:))
Bende çoğunlukla onun gibi davranırım.Evlenince nasıl olur bilemem, hep böyle kalsa iyi ama.

evlenmeden önce o bana hep kızım derdi. ana kızdan samimiydik. sonra evlendik bana gelin demeye başladı + kumalık gördüm kendisinden.

zaten kayınvalideye anne demek, daha doğrusu annem dışında birine anne demek teee yıllar önceden garip gelirdi nasıl dicem die düşünürdüm. birde üstüne böle kayınvalide gelince hiçbişi demiorum. dilim varmıyor. eşimde benimkilere anne baba demez. bende zorlamıorum. o da bana bişi demior. kayınvalide alınıyor tabi. çok da laf soktu bana bununla ilgili ama demem.

İsim+anne anne

severim kv ama samimiyetimiz çok yok kendi halinde bir kadın belki samimi olduğunu görsem anne derdim ama şimdi böle iyi

saygı çerçevesinde konuşurken sizli bizli ve ayşe anne ahmet baba diyorum ( isimler örnek)

ama görümcem bana abla diyor.

ben yıllar önce babamı kaybettim.hiç baba kelimesini kullanmamıştım.kayınpederime baba dedim.yıllar sonra bana çok tuhaf gelmişti.

anne demekte bi tuhaf ama kayınvalide olarak anne demek tuhaf.

ayrıca başlık çok manidar görünce gülümsedim :15:

kaynanam bana geliinnn diye seslendiğinden, eşref saatime denk gelmediyse efendim kaynana diyorum :33::33:

anne diyebildiğim çok söylenemez, kalabalık bir ortamsa geveleye geveleye ve mıkırdanma şeklinde bi anne çıkıyor ağzımdan, ama

annecim diyemedim daha hiç, keşke o da bu güne kadar dediklerini diyemeseydi de şöyle içten anne diyebilseydim

Back
X