Kaynana = Para, Para , Paraaaaa...

Sen calisiyor musun?

Eger calisiyorsan lutfen asagida soylediklerimi dikkate alma.

Ama eger calismiyorsan:

Sonradan hayatina giren, kendisine hic bir emegi olmayan karisina bakinca normal de, kendisine yillarca emek veren annesine yardim edince mi problem?

Sence de biraz cifte standart degil mi? Ne hakla esinin kazandigi parada hak iddia edebiliyorsun. Sen de calisip kazaniyorsan tabi ki sana diyecegim yok ama diger turlu bence haksizsin.

Ayrica diger kardeslerinin annelerine yardim etmemeleri onlarin vefasizligidir. Hele ki esi de vefat etmis bir kadin var ortada.

Ben çalışmıyorum nişanlım çalıştırmıyor askerde oldugu icin kafası rahat olmazmış...ben kimsenin parasında hak iddia etmiyorumm bir allahın günü nişanlımdan para istememişimdir almamışımdırr...

Son düzenleme:
ahh canım ahhh benim eşim 6 yıl dağlarda gezdi, annesi babası oturdu bi güzel yedi..keşke ev araba alsaydılar kendilerine de en azından eşimin parasın ı kullanmışlar derdim..
biz evlencez ortada bir çöp alacak paraları yoktu
evlendik istemeye devam ettiler, 1 istediler 2 istediler ses etmedim, eşimi defalarca uyardım, tamam dedi vs.
en son eşimin cebinde banka dekontlarını buldum ve kayınvalidemi aradım, bir daha böyle birşey istemiyorum biz zor geçiniyoruz dedim, o günden sonra benim bildiğim kadarıyla kesildi
napsınlar işte anne babaları olunca kıyamıyorlar...ee anne babası da çocuklarının merhametini biliyor kullandıkça kullanıyor..
şuan nişanlısın sana pek laf düşürmeyecekler en iyisi nişanlını al karşına konuş, gerçi o da evlensin bir kaç yıl sonra kafasını taşlara vurur tıpkı benim eşimin şuanki durumu gibi :50:

Bizde askerlik bittikten sonra bu yaza evleneceğiz ama gercekten çöp alacak para yok..kafana takma gelince iş kuracağım vs. bir şekilde halledeceğim diyor ama sermaye birikmişlik olmadan nasıl iş kuracak nasıl düğün yapacakk.. birde onda böyle ablalar böyle anne varkenn.. bende alıp karşıma konusacağım ama hep kendi doğrularına inanır bir kulağından girer öbüründen çıkar üstelik sadece ailesine değil arkadaşlarınada borc veriyor 2 kişide hala alacağı para var 5 bin tl ama geri alamıyorr...(onuda benden gizli vermiş şimdilerde itiraf etti)

Bizde askerlik bittikten sonra bu yaza evleneceğiz ama gercekten çöp alacak para yok..kafana takma gelince iş kuracağım vs. bir şekilde halledeceğim diyor ama sermaye birikmişlik olmadan nasıl iş kuracak nasıl düğün yapacakk.. birde onda böyle ablalar böyle anne varkenn.. bende alıp karşıma konusacağım ama hep kendi doğrularına inanır bir kulağından girer öbüründen çıkar üstelik sadece ailesine değil arkadaşlarınada borc veriyor 2 kişide hala alacağı para var 5 bin tl ama geri alamıyorr...(onuda benden gizli vermiş şimdilerde itiraf etti)

canım valla postanı koy, seninki baya başına buyruk ama evlendiğinizde de böyle olursa işiniz zor canım
iyi düşün derim, ve sert bir şekilde bunun böyle gitmeyeceğini vs. söyle

Bak en baştan bunu sorun etmişsin,
bu meseleyi çözmeden asla ama asla evlenme...

Nasıl olsa evlenince belki düzelir, para göndermez bizim kendimize göre ihtiyaçlarımız olur,
ya da evlendik artık istemezler diye düşünme...

Eger ki evlendikten sonra bu olay yine gün yüzüne çıkarsa önlemini alamazsın.

Bir evlat elbette anne babasına, kardeşlerine vs gerektiğinde yardımcı olmalı,
ama bu ihtiyaçları olmadıgı halde süreklilik arzederse ve bu süreklilik çıkar ilişkisinden kaynaklı ise,
bu sorun çözülmeden böyle bir insanla evlenilmez,
böyle bir aileye gelin olunmaz....

Son düzenleme:
şimdi aradı konustukk ben bu konuyu actıgım gibi ters ters konusmaya aşkım canım yerine adımla hitap etmeye başladıı.. dedimki ablanlar bu parayı rahatlıkla ödeyebilirken neden sen dedim.. bende biliyorum milyarları olduklarını evleri olduklarını vs. ama ben onlar gibi şerefsiz kahpe vicdansız olamamm ben annemm dardayken üzgünkenn burda iyi olamam dedi..ama bizim hicbirseyimiz yok ve sen suan cebinde olmayan bir parayı arkdasındann alıp sonra vericem diyorsun dedim.. onlar zenginken yardımm etmiyorlar ama bizimm gönlümüz zenginmişşşşş :84:

Bak en baştan bunu sorun etmişsin,
bu meseleyi çözmeden asla ama asla evlenme...

Nasıl olsa evlenince belki düzelir, para göndermez bizim kendimize göre ihtiyaçlarımız olur,
ya da evlendik artık istemezler diye düşünme...

Eger ki evlendikten sonra bu olay yine gün yüzüne çıkarsa önlemini alamazsın.

Bir evlat elbette anne babasına, kardeşlerine vs gerektiğinde yardımcı olmalı,
ama bu ihtiyaçları olmadıgı halde süreklilik arzederse ve bu süreklilik çıkar ilişkisinden kaynaklı ise,
bu sorun çözülmeden böyle bir insanla evlenilmez,
böyle bir aileye gelin olunmaz....

kesinlikle çok doğru benim demek istediğim de buydu

Zengin memur ablaları var da bir senin ki mi gariban kalmış.
Annesi haklıdır haksızdır bilemem..
Çalışmıyorsun ortada birikmiş para yok diye mesele yapıyorsun.
Adam askerdeyken sen çalışıp koysaydın kenara ?
Annesi nasıl sömürüyorsa sende aynı mantıktasın bir farkınız yok ki
Sömürmekse yani annesinin yaptığı sen öyle baktığın için böyle yazdım.
Sende yattığın yerden adam ev dizsin para biriktirsin altını halletsin falan diye bakıyorsun.

Zengin memur ablaları var da bir senin ki mi gariban kalmış.
Annesi haklıdır haksızdır bilemem..
Çalışmıyorsun ortada birikmiş para yok diye mesele yapıyorsun.
Adam askerdeyken sen çalışıp koysaydın kenara ?
Annesi nasıl sömürüyorsa sende aynı mantıktasın bir farkınız yok ki
Sömürmekse yani annesinin yaptığı sen öyle baktığın için böyle yazdım.
Sende yattığın yerden adam ev dizsin para biriktirsin altını halletsin falan diye bakıyorsun.

Okumadınız galiba ben çalışmıyorum beni çalıştırmayanda nişanlım.. ayrıca nişanlımı sömürmüyorumm bana onu al bunu al para verr demedim hicbirzamann.. annesininde sömürdüğünü söylemedimmm... konuyu sayfaları iyice okumadan yorum yapmaz eleştiride bulunmazsanız sevinirim...

Okumadınız galiba ben çalışmıyorum beni çalıştırmayanda nişanlım.. ayrıca nişanlımı sömürmüyorumm bana onu al bunu al para verr demedim hicbirzamann.. annesininde sömürdüğünü söylemedimmm... konuyu sayfaları iyice okumadan yorum yapmaz eleştiride bulunmazsanız sevinirim...

İlk mesajınızı okumakla mükellefim iyi bari bir dosya hazırlayın da onu da okuyalım yorum yapmadan önce.
Yanlış anlamamanız için özellikle yazdım.
Eğer annesinin yaptığı sömürmek ise sizde sömürüyorsunuz dedim.
Para alıyorsunuz demedim?
Siz annesini ne ile suçluyorsanız o yani tanım ,artık adı herneyse
Madem biricik nişanlınız çalıştırmıyor belli ki ona çok güveniyorsunuz.
O halde susup oturun güvenin sevdiğiniz adama ne yapacağını bilir ,vardır bir bildiği..
Arkadaşından borç alır annesine verir vermez kendi yer yada başka birşey yapar evleneceğinizi nişanlınız da biliyor değil mi?
Vardır bir bildiği..

şimdi aradı konustukk ben bu konuyu actıgım gibi ters ters konusmaya aşkım canım yerine adımla hitap etmeye başladıı.. dedimki ablanlar bu parayı rahatlıkla ödeyebilirken neden sen dedim.. bende biliyorum milyarları olduklarını evleri olduklarını vs. ama ben onlar gibi şerefsiz kahpe vicdansız olamamm ben annemm dardayken üzgünkenn burda iyi olamam dedi..ama bizim hicbirseyimiz yok ve sen suan cebinde olmayan bir parayı arkdasındann alıp sonra vericem diyorsun dedim.. onlar zenginken yardımm etmiyorlar ama bizimm gönlümüz zenginmişşşşş :84:

askerdeki adamla bunlarımı konuşuyorsunuz:26:

şimdi 3 sayfada en az 30 kere para lafı geçmiş, para başlığı açılmış, nişanlınızın ailesine verdiği paradan rahatsızlık söz konusu (haklısınız veya değilsiniz, o anlamda bir şey demiyorum) , çöp alacak para yok diyorsunuz, sonra da nişanlım beni çalıştırmıyor diyorsunuz...

askerdeki çocukla bu konuları konuşacağınıza, nişanlınla çalışmanız lazım olduğunu konuşup, askerde olduğu süre boyunca biraz para biriktirmek için onu ikna etseydiniz? madem iş kurmak istiyormuş nişanlınız, gelince de sermaye olurdu az da olsa, siz ona verirdiniz.

nişanlım beni çalıştırmıyor tam bir bahane

İlk mesajınızı okumakla mükellefim iyi bari bir dosya hazırlayın da onu da okuyalım yorum yapmadan önce.
Yanlış anlamamanız için özellikle yazdım.
Eğer annesinin yaptığı sömürmek ise sizde sömürüyorsunuz dedim.
Para alıyorsunuz demedim?
Siz annesini ne ile suçluyorsanız o yani tanım ,artık adı herneyse
Madem biricik nişanlınız çalıştırmıyor belli ki ona çok güveniyorsunuz.
O halde susup oturun güvenin sevdiğiniz adama ne yapacağını bilir ,vardır bir bildiği..
Arkadaşından borç alır annesine verir vermez kendi yer yada başka birşey yapar evleneceğinizi nişanlınız da biliyor değil mi?
Vardır bir bildiği..

Hala ne dediğimi anlamamakta ısrarcısınız ben kadını suclamadım evet ihtiyacı var ama ablaları değilde neden hep nişanlım diyorumm.. güvenin sevdiğiniz adama diyorsunda daha önce ark. ile ortak işyeri açtı battıı.. yine işyeri açacak kazanacağına inanıyor ama düşündüğü gibi olmayabilirde.. nasıl güveneyimmm nasıllllll

Hala ne dediğimi anlamamakta ısrarcısınız ben kadını suclamadım evet ihtiyacı var ama ablaları değilde neden hep nişanlım diyorumm.. güvenin sevdiğiniz adama diyorsunda daha önce ark. ile ortak işyeri açtı battıı.. yine işyeri açacak kazanacağına inanıyor ama düşündüğü gibi olmayabilirde.. nasıl güveneyimmm nasıllllll

güvenmediğin insanla sakın evlenme:34:

şöyle yap böyle yap diyemem. ama benim eşimde senin konumundaydı. evlenme aşamasında da kimse yardım etmedi herşeyi birlikte ortak olarak aldık. evelndikten sonrada yedirmeye devam etti.çoğu zaman eşimin aslında çalışmadığını para kazanmadığını hiç birşey yapmadığını idda ettiler. eşim boşver dedi. taki onlardan çok kötü darbe alana kadar. o günden beri onlara yardım etmez. ama genede görüşürü halini hatrını sorar. ben bazen çok kötü durumda olduklarını başklarından duyduğumda eşime söylerim bizde çok zengin değiliz ama şu kadar bütçemizden verelim. (bu arada para kazanırlar ama hesapsızça harcarlar) kimseye muhtaç olmasınlar derim.anlıcan eğer yumuşak kalpli bi eşin varsa bu konuyu çok uzatma. eşin dara düştüğünde kimse elini uzatmadığı gün anca dank eder. şuan annesi onun için bir tanedir. yiyecek ekmeği olmasada annesine elindekini verir.bu gün benimki birlkite bi takım şeyleri var ettiğimiz için bana saygı duyar kızarım diye ezile büzüle söyler vereyim mi diye. tabi aynı şey benim ailem içinde geçerlidir. bunları sorun etme. evlenirken bizimde birikimimiz yoktu. ama zamanla yaptık. birde borçlarımızın çoğunu ödedikten sonra nikahı yaptık evlendikten sonra borç ödemek zor oluyor.

askerdeki adamla bunlarımı konuşuyorsunuz:26:

Ne konusmusum askerdeki adamla ? sadece neden sen dedimm.. benim neden sen diye sormam anormal onların askerdeki hemde yurtdışındaki adama utanmadan para istiyorlar üstelik şu tarihe yetişmesi lazım diyorlar oda türkiyeden para yatırabilcek arkadaş arıyor. askerdeki adam bunlarla ugrasması normalde benim neden sen demem çook ilginç di mi ?

Ne konusmusum askerdeki adamla ? sadece neden sen dedimm.. benim neden sen diye sormam anormal onların askerdeki hemde yurtdışındaki adama utanmadan para istiyorlar üstelik şu tarihe yetişmesi lazım diyorlar oda türkiyeden para yatırabilcek arkadaş arıyor. askerdeki adam bunlarla ugrasması normalde benim neden sen demem çook ilginç di mi ?

ablaları yapmıyor diye oğlunun yapması neden sorun oluyor.annesinin ihtiyacı varsa tabii yapacak.sadece senin daha şimdiden bunları sorgulaman ve askerdeki insanın kafasını karıştırman yanlış:34:

şimdi 3 sayfada en az 30 kere para lafı geçmiş, para başlığı açılmış, nişanlınızın ailesine verdiği paradan rahatsızlık söz konusu (haklısınız veya değilsiniz, o anlamda bir şey demiyorum) , çöp alacak para yok diyorsunuz, sonra da nişanlım beni çalıştırmıyor diyorsunuz...

askerdeki çocukla bu konuları konuşacağınıza, nişanlınla çalışmanız lazım olduğunu konuşup, askerde olduğu süre boyunca biraz para biriktirmek için onu ikna etseydiniz? madem iş kurmak istiyormuş nişanlınız, gelince de sermaye olurdu az da olsa, siz ona verirdiniz.

nişanlım beni çalıştırmıyor tam bir bahane

aaa Bak ben bunu düşünemedimmmm.... acaba kaç defa çalışayımmm 3-5 kurusta olsa kazanırım sana fayda olur en azından şu 15 ayda beyaz eşyaları alsam yeter demişimdirrr.. ama gece karanlıkta çıkacaksınn bulunduğunn yerde mutlaka erkekler olacakk benim burada kafam rahat olmayacakk bu türlü her aradıgımda ulaşıyorum diyor ne yapsaydım ?

Nişanlın bile sizin hazırlıklarınızı düşünmüyorsa , kimse düşünmez tabi..

Sorun kayınvalide de değil ki, nişanlınızda..

Onun kendi aklı yok mu ? Ablalarım daha zengin, gerekirse bi kerede onlar verir, ben nişanlıyım daha düğün hazırlığım var diye bile düşünemiyor mu ?

aaa Bak ben bunu düşünemedimmmm.... acaba kaç defa çalışayımmm 3-5 kurusta olsa kazanırım sana fayda olur en azından şu 15 ayda beyaz eşyaları alsam yeter demişimdirrr.. ama gece karanlıkta çıkacaksınn bulunduğunn yerde mutlaka erkekler olacakk benim burada kafam rahat olmayacakk bu türlü her aradıgımda ulaşıyorum diyor ne yapsaydım ?

arkadasım bastan sona okudum yazdıklarını. ilk yazına hak verdim.:31: sadece senin nişanlın onun evladı değil yeri geldiginde tüm kardesler anlasıp annelerine bakacaklar tabi. :31:

fakat ; şu yorumundan sonra konun ve senin tutumun hakkındaki görüsüm değişti .

• sen demek ki rahata alışmışşın (yanlış anlama ama öyle)
  • erkek-bayan eş olacak insanlar birbirinin kararına saygı duymalılar.sen demek ki ya calısmak istemiyordun ya da calısmıyordun da zaten :17: cünkü eger calısıp da suan nişanlın uzakta diye calısmıyorsan ya da bu sebeple işten cıktıysan kendinden ödün vermişsin demektir.
  • ayrıca calıstıgın yerde erkek olacak diyen bir insan ne kendine ne sana güveniyor demektir.:31:

şöyle yap böyle yap diyemem. ama benim eşimde senin konumundaydı. evlenme aşamasında da kimse yardım etmedi herşeyi birlikte ortak olarak aldık. evelndikten sonrada yedirmeye devam etti.çoğu zaman eşimin aslında çalışmadığını para kazanmadığını hiç birşey yapmadığını idda ettiler. eşim boşver dedi. taki onlardan çok kötü darbe alana kadar. o günden beri onlara yardım etmez. ama genede görüşürü halini hatrını sorar. ben bazen çok kötü durumda olduklarını başklarından duyduğumda eşime söylerim bizde çok zengin değiliz ama şu kadar bütçemizden verelim. (bu arada para kazanırlar ama hesapsızça harcarlar) kimseye muhtaç olmasınlar derim.anlıcan eğer yumuşak kalpli bi eşin varsa bu konuyu çok uzatma. eşin dara düştüğünde kimse elini uzatmadığı gün anca dank eder. şuan annesi onun için bir tanedir. yiyecek ekmeği olmasada annesine elindekini verir.bu gün benimki birlkite bi takım şeyleri var ettiğimiz için bana saygı duyar kızarım diye ezile büzüle söyler vereyim mi diye. tabi aynı şey benim ailem içinde geçerlidir. bunları sorun etme. evlenirken bizimde birikimimiz yoktu. ama zamanla yaptık. birde borçlarımızın çoğunu ödedikten sonra nikahı yaptık evlendikten sonra borç ödemek zor oluyor.

Öncelikle teşekkürler diğer arkadaşlar gibi direkt eleştirmediğiniz için.. evet çook yumuşak kalpli bir nişanlım var herseye üzülür. aynen dediğiniz gibi yiyecek ekmeği olmasada elindekini verir. parası olmasa bile cebindekini verir. bu zamana kadar hic birşey demedim ne paralar verdi tabi bana sorarak.. ama annendir dedim aynı şekilde benim basıma gelse kardeşlerim vermesede ben verirdim dedim. ama askerdeyken bu para mevzularını ona yansıtmasınlar.. ve aileside aynen dediğiniz gibi hesapsızca harcıyorlar kendileride diyorlar: "bugün bulduğumuzu bugün yeriz çingeneler gibi yarına allah kerim"

Back
X