Kaynana = Para, Para , Paraaaaa...

Nişanlın bile sizin hazırlıklarınızı düşünmüyorsa , kimse düşünmez tabi..

Sorun kayınvalide de değil ki, nişanlınızda..

Onun kendi aklı yok mu ? Ablalarım daha zengin, gerekirse bi kerede onlar verir, ben nişanlıyım daha düğün hazırlığım var diye bile düşünemiyor mu ?

Haklısınız nişanlımda.. dediğiniz gibi istese herhangi bi tanesi 1 kerede verir.. düğün hazırlığı var hiçbirşeyimiz olmadığını biliyor ama hallederiz diyor.. aileside biliyor onlarda nasıl olcak nasıl yapacak diye bekliyorlar.. benim ailemde bu düğün nasıl olacak diye düşünüyorar

arkadasım bastan sona okudum yazdıklarını. ilk yazına hak verdim.:31: sadece senin nişanlın onun evladı değil yeri geldiginde tüm kardesler anlasıp annelerine bakacaklar tabi. :31:

fakat ; şu yorumundan sonra konun ve senin tutumun hakkındaki görüsüm değişti .

• sen demek ki rahata alışmışşın (yanlış anlama ama öyle)
  • erkek-bayan eş olacak insanlar birbirinin kararına saygı duymalılar.sen demek ki ya calısmak istemiyordun ya da calısmıyordun da zaten :17: cünkü eger calısıp da suan nişanlın uzakta diye calısmıyorsan ya da bu sebeple işten cıktıysan kendinden ödün vermişsin demektir.
  • ayrıca calıstıgın yerde erkek olacak diyen bir insan ne kendine ne sana güveniyor demektir.:31:

Aksine Ben rahata alı-şa-ma-dım evde canım sıkılıyor daralıyorumm ev işide bir saatten sonra bitiyor otur otur saatler geçmiyor..
Nişanlımla iş yerinde tanısmıştık yani çalışıyordum.. ama paramı geç veriyordu ve sigortanı 1-2 aya başlatacağım deyip 6 ay sigorta yapmayınca çıktım yani nişanlım çıkartmadı bir kadının maddi özgürlüğü olmasını savunur hep.. sonra nişan yaptık askere gitti... ben sıkılıyorum çalışmak istiyorum dedim ama o istemedi..bende öyle dedim sen bana güvenmiyorsun o zaman dedim ben sana değil insanlara güvenmiyorum.. çalışma benimde kafam rahat olsun gelince beraber çalışırız dedi..

Aksine Ben rahata alı-şa-ma-dım evde canım sıkılıyor daralıyorumm ev işide bir saatten sonra bitiyor otur otur saatler geçmiyor..
Nişanlımla iş yerinde tanısmıştık yani çalışıyordum.. ama paramı geç veriyordu ve sigortanı 1-2 aya başlatacağım deyip 6 ay sigorta yapmayınca çıktım yani nişanlım çıkartmadı bir kadının maddi özgürlüğü olmasını savunur hep.. sonra nişan yaptık askere gitti... ben sıkılıyorum çalışmak istiyorum dedim ama o istemedi..bende öyle dedim sen bana güvenmiyorsun o zaman dedim ben sana değil insanlara güvenmiyorum.. çalışma benimde kafam rahat olsun gelince beraber çalışırız dedi..

kırmızı ile isaretlediğim cümleleri tekrar tekrar okudum.

ben sana güveniyorum insanlara güvenmiyorum. :51: böyle tezatlık olabilir mi?

canım başlığını çok sevdim bendede var bu kaynanadan evlensende bu kaynana oğluna duygu sömürgesi devam edecek , ve nişanlın 2 eve bakmak zorunda kalacak ,buna hazır ol , asla değişmiyecek , arada kavga ta ayrılığa varacak olsanda ,erkek kısmı anasına laf söyletmez üstüne üsrelik seni hatalı buluyor çok sevmiyorsan bence nişanı boz evleneceksende şimdiden kabul et, bazı yaşlı insanların gözünü ancak kara toprak doyurur

Son düzenleme:
bence de tüm kardeşler birlikte anneleriyle ilgilenmeli sadece nişanlınız sorumlu olmamalı ama eğer durum buysa bırakın içi rahat olsun kullanıldığını düşünür ya da görürse ona göre davranacaktır mutlaka olmadı o zaman konuşursunuz, evliliğe gelince nişanlınız dönünce beraber çalışır hazırlıklarınızı yapar evlenirsiniz inanın gözünüzde büyüdüğünden daha kolay olacak

kırmızı ile isaretlediğim cümleleri tekrar tekrar okudum.

ben sana güveniyorum insanlara güvenmiyorum. :51: böyle tezatlık olabilir mi?

Valla bilmiyorum arkadaşımm öyle diyorduu ama askerlik o fikrini değiştirdi herhalde.. zaten askere gittiğinde çok değişti markete gitsem pazara gitsem neden haberim yok diyor. nasıl olsun ki ? sen aramadan ulaşamıyorumm.. çevrimdışı ileti gönderecekmişim o girdiğinde görürmüş okurmuş...

deminde dediğim gibii benim çalışıp çalışmamamam, kıskanclık, yada güven değil sorun bu adam nasıl değişir ?
Ya da ben yanlış mı düşünüyorumm ailesi her istediğinde para vermesi mi gerek ?
(Bu bazen evli ve zengin ablası bile olabiliyor nakit para yok deyip alıyor vermiyor)

Haklısınız nişanlımda.. dediğiniz gibi istese herhangi bi tanesi 1 kerede verir.. düğün hazırlığı var hiçbirşeyimiz olmadığını biliyor ama hallederiz diyor.. aileside biliyor onlarda nasıl olcak nasıl yapacak diye bekliyorlar.. benim ailemde bu düğün nasıl olacak diye düşünüyorar

Bu durumda konu başlığı anlamsız olmuyor mu ?

Nişanlımın bizi gözardı etmesi vb. bir başlık daha uygun gibi

Zira nişanlınız hariç herkes sizin düğün hazırlığınızın ne zaman başlayacağını düşünüyor

Askerde düşünmek için daha çok zamanı vardır insanın, şu an bile kavuşmanız için yanıp tutuşmuyor olması evlilik hazırlığınızdan çok başka şeylere harcama yapması bana garip geldi..

Valla bilmiyorum arkadaşımm öyle diyorduu ama askerlik o fikrini değiştirdi herhalde.. zaten askere gittiğinde çok değişti markete gitsem pazara gitsem neden haberim yok diyor. nasıl olsun ki ? sen aramadan ulaşamıyorumm.. çevrimdışı ileti gönderecekmişim o girdiğinde görürmüş okurmuş...

deminde dediğim gibii benim çalışıp çalışmamamam, kıskanclık, yada güven değil sorun bu adam nasıl değişir ?
Ya da ben yanlış mı düşünüyorumm ailesi her istediğinde para vermesi mi gerek ?
(Bu bazen evli ve zengin ablası bile olabiliyor nakit para yok deyip alıyor vermiyor)

sizin temel sorunlarınız paradan önce ;

• güven, güven, güvennnnnnnnnnnnnnnnnnnn :31:

seni sürekli sorgulayan bir insan .. ileride nefes almana bile karısır demedi deme :31: kendinden de bu kadar taviz verme

bu adam değişmez arkadaşım değişmez :31: :19::19: ne o değişir ne de ailesi.

Son düzenleme:
canım başlığını çok sevdim bendede var bu kaynanadan evlensende bu kaynana oğluna duygu sömürgesi devam edecek , ve nişanlın 2 eve bakmak zorunda kalacak ,buna hazır ol , asla değişmiyecek , arada kavga ta ayrılığa varacak olsanda ,erkek kısmı anasına laf söyletmez üstüne üsrelik seni hatalı buluyor çok sevmiyorsan bence nişanı boz evleneceksende şimdiden kabul et, bazı yaşlı insanların gözünü ancak kara toprak doyurur

annesine zaten laf söylemem saygısızlık etmem akşamda kavga etmedik..
ben neden hep sen diye sordum oda saydıda saydı..
bu para konusu yüzünden hiç kavga etmedik hep verdi benimde gözüm görmedi.
ama artık 3 yılın birikmişliğimidir bilmem neden hep biz diyorum kafaya takıyorum..​

Bu durumda konu başlığı anlamsız olmuyor mu ?

Nişanlımın bizi gözardı etmesi vb. bir başlık daha uygun gibi

Zira nişanlınız hariç herkes sizin düğün hazırlığınızın ne zaman başlayacağını düşünüyor

Askerde düşünmek için daha çok zamanı vardır insanın, şu an bile kavuşmanız için yanıp tutuşmuyor olması evlilik hazırlığınızdan çok başka şeylere harcama yapması bana garip geldi..

valla akşam o kadar bekledim düşündüm başka başlık gelmedi aklıma... nişanlım çok rahat geniş biridir hersey olur der yuva kurana allah yardım eder der.. aileside öyle bekliyorlar nişanlım gelsin düğünü yapsınn diyee.. benim ailemse hep birşeyler alırlar çeyizlik, beyaz eşya bulaşık makinesi,fırın,elektrkli süpürge vs. gecenlerde dediler onların hiç umrunda değil sanki biz gelin alıyoruz..

valla akşam o kadar bekledim düşündüm başka başlık gelmedi aklıma... nişanlım çok rahat geniş biridir hersey olur der yuva kurana allah yardım eder der.. aileside öyle bekliyorlar nişanlım gelsin düğünü yapsınn diyee.. benim ailemse hep birşeyler alırlar çeyizlik, beyaz eşya bulaşık makinesi,fırın,elektrkli süpürge vs. gecenlerde dediler onların hiç umrunda değil sanki biz gelin alıyoruz..

Nişanlınızla ciddi anlamda konuşmayı denediniz mi ?

Evet bende yeni evliyim, yuva kurana bu devirde bi Allah yardım ediyor zaten.. Ama her ikinde çaba göstermesi şart tabi..

Şimdiden böyle olması sizi bilmem ama beni bile çok düşündürdü.. Yarın birgün evlendikten sonra da sorumluluklarının farkında olmayabilir mesela..

Evinize birşey lazımken arkadaşı , dostu veya ailesi istiyor diye parasını onlara harcayabilir gibi..

Nişanlınızla ciddi anlamda konuşmayı denediniz mi ?

Evet bende yeni evliyim, yuva kurana bu devirde bi Allah yardım ediyor zaten.. Ama her ikinde çaba göstermesi şart tabi..

Şimdiden böyle olması sizi bilmem ama beni bile çok düşündürdü.. Yarın birgün evlendikten sonra da sorumluluklarının farkında olmayabilir mesela..

Evinize birşey lazımken arkadaşı , dostu veya ailesi istiyor diye parasını onlara harcayabilir gibi..

Denedim yarın öbür gün çocuklarımız olursa ne olcakk ben yoktan anlarım ama çocuk anlamaz dedim.. herşey güzel olacak merak etme kafana takma diyor. evlenince kasa sende olur sorumluluk sende olur ben karışmam diyor

Öncelikle teşekkürler diğer arkadaşlar gibi direkt eleştirmediğiniz için.. evet çook yumuşak kalpli bir nişanlım var herseye üzülür. aynen dediğiniz gibi yiyecek ekmeği olmasada elindekini verir. parası olmasa bile cebindekini verir. bu zamana kadar hic birşey demedim ne paralar verdi tabi bana sorarak.. ama annendir dedim aynı şekilde benim basıma gelse kardeşlerim vermesede ben verirdim dedim. ama askerdeyken bu para mevzularını ona yansıtmasınlar.. ve aileside aynen dediğiniz gibi hesapsızca harcıyorlar kendileride diyorlar: "bugün bulduğumuzu bugün yeriz çingeneler gibi yarına allah kerim"

işte aynısı benim eşimin ailesindede var. onlarda ayını cevabı veriyorlar. ama bugünkü pozisoyonumu söyliyim. ben muasebeciyim doalyısıyla eşim tüm hesapları bana verdi ben tutuyorum. bankada ne kadr var bilmez. o derece ve ailesiyle büyük kavgamdan sonra onlara tek kuruş bile verdiğini görmedim. bi iki defa ekmek alacak paraları olmadığını öğrendim. (tabi başkasından eşimden değil) istersen şu kadar ver dedim. bunu bile dememe çok mutlu oldu. belki benim için ufak ama eşimin gözünde büyük bişey oldu . bu kaar kafaya takma, nişanlında evlilik aşamasında zora düştüğünde hesapsızca borç vermeyecektir. buda ona ders olur merak etme. ve asla ailene para verme deme. yoksa bu konuda çok tartışırsınız. ona sadece bu dönemde destek ver geldiğinde oturup konuşup harcamalarınızı yazıp ne kadr lazım oalcağını ve ne yapacağınızı düşünürsünüz. asla borçla evlenme sonra dağ olur.

Denedim yarın öbür gün çocuklarımız olursa ne olcakk ben yoktan anlarım ama çocuk anlamaz dedim.. herşey güzel olacak merak etme kafana takma diyor. evlenince kasa sende olur sorumluluk sende olur ben karışmam diyor

Maşallah ne rahatmış..

Umarım öyle olur ama kişiliği değişmez kimsenin..

Ne zaman evleneceksiniz bilemiyorum ama bir düzen o kadar kolay kurulmuyor.. Ben 9 ay nişanlı kaldım , son güne kadar eksikler bitmedi diyebilirim.. Ki en başlardan beri hazırlıklara başlamamıza rağmen..

Herşey güzel olacak.. Allah yardım eder diye diye.. isteyene 300 - 500 versek.. Halimiz nice olurdu bilmiyorum..

erkekler kızları hep böyle kandırır zaten , en sonunda erkek yine bildiğini okur valla baştan sıkı tut hemen kasayı ele al , yoksa anası seni hesaba almaz birde sizin parayı hesaba katar , uyunık olmakta fayda var , ben nişanlınada güvenmedim , açıkça evlenemeye yakın parayı sıkı tutacağına anasına yağdırıyor , hoş durum değil zaten kaynanaya kalsa hep kasa oğlu

Son düzenleme:
Kaynana...

Hep böyle bunlar, şimdiden bunun gözünü korkutman lazım yoksa ilerde bir ev parası yer bu. Kaynana değişmeyeceğine göre oğlunu değiştireceksin. Nişanlının gözünü öyle bir boyaki gözü senden başkasını görmesin, annesini bir kenara itsin. Anasıyla çocuğunu kopardıktan sonra kaynanayı karşına al "ileride sana bakmam, elime kalırsın" felan gibisinden iyice kendine düşman et. O da çocuğunu senin hakkında doldurmak için kesin arar ama unuttuğu bir nokta var; çocuğun gözü kör senden başkasını görmüyor... Çocuk anasına resti çeker ve sen huzur içinde refah ve bollukla hayatına devam edersin. Kaynana da huzur evine felan giter canım...

işte aynısı benim eşimin ailesindede var. onlarda ayını cevabı veriyorlar. ama bugünkü pozisoyonumu söyliyim. ben muasebeciyim doalyısıyla eşim tüm hesapları bana verdi ben tutuyorum. bankada ne kadr var bilmez. o derece ve ailesiyle büyük kavgamdan sonra onlara tek kuruş bile verdiğini görmedim. bi iki defa ekmek alacak paraları olmadığını öğrendim. (tabi başkasından eşimden değil) istersen şu kadar ver dedim. bunu bile dememe çok mutlu oldu. belki benim için ufak ama eşimin gözünde büyük bişey oldu . bu kaar kafaya takma, nişanlında evlilik aşamasında zora düştüğünde hesapsızca borç vermeyecektir. buda ona ders olur merak etme. ve asla ailene para verme deme. yoksa bu konuda çok tartışırsınız. ona sadece bu dönemde destek ver geldiğinde oturup konuşup harcamalarınızı yazıp ne kadr lazım oalcağını ve ne yapacağınızı düşünürsünüz. asla borçla evlenme sonra dağ olur.

Seneye yani 2013' te düğün olacak diyor 3 yıldır birlikteyiz.. bende borçla evlenmeyelim diyorum ama herşey dört dörtlük olmak zorunda değil birlikte herşeyi aşarız yeter ki yanımda ol diyor.. Ben yanında olsam ne olcak o para tutmadıktan savurduktan sonra..bugün cebinde 500 tl varsa yarın diyor 100-200 var bazen kendiside bilmiyor nereye harcamış nereye vermiş.. hatta bir kere 300 tl düşürmüş cüzdanından nasıl düştürdüysee

Maşallah ne rahatmış..

Umarım öyle olur ama kişiliği değişmez kimsenin..

Ne zaman evleneceksiniz bilemiyorum ama bir düzen o kadar kolay kurulmuyor.. Ben 9 ay nişanlı kaldım , son güne kadar eksikler bitmedi diyebilirim.. Ki en başlardan beri hazırlıklara başlamamıza rağmen..

Herşey güzel olacak.. Allah yardım eder diye diye.. isteyene 300 - 500 versek.. Halimiz nice olurdu bilmiyorum..

bizde 2 yıla yakındır nişanlıyız oraya buraya borç vermeseydi.. annesine ablalarına para vermeseydi şimdiye kadar kimbilir kaç para toplamıstı.. kısaca o herkesi düşünüyor ama onu düşünen yok...

erkekler kızları hep böyle kandırır zaten , en sonunda erkek yine bildiğini okur valla baştan sıkı tut hemen kasayı ele al , yoksa anası seni hesaba almaz birde sizin parayı hesaba katar , uyunık olmakta fayda var , ben nişanlınada güvenmedim , açıkça evlenemeye yakın parayı sıkı tutacağına anasına yağdırıyor , hoş durum değil zaten kaynanaya kalsa hep kasa oğlu

evet oğlunuu kasa görüyor kardeşini kasa görüyorlar yolunacak kaz olarak görüyorlarr.. yardımm kızlar ne yapıcam benn

Back
X