Kaynana sorunsalı 🤨

Tam hızını alamamış konuşurken çok dikkatli bir biçimde burnuna odaklanın, ama söylediklerini hiç duymuyormuş, burnunda acayip bir şey varmış gibi dehşetle burnunu izleyin. Tam konuşmanın doruk noktasında "Anne senin burnun yamuk mu? Hiç dikkat etmemiştim. Evet evet yamuk" diyip dehşete kapılın. Sonra kalkın gidin.

Ya da gözlerine bakarak "Anne sende şaşılık mı varmış" ile yapabilirsiniz aynısını. Kendi düşünüp dursun. 🤣
O anda kendini Feriha gibi yere atarsa ne olacak :D

herkese merhaba🤸🏻‍♂️
‘Kaynana terörü’ adlı açtığım başlıktan yaşadığım psikolojik şiddetin derecesini bilenler vardır mutlaka :)

özet geçecek olursam;

Kayınvalidemin 50 yaş görünümlü 12 yaş sendromlarına sahip bir ergen olduğunu,sürekli kusur bulucu,öz eleştiriye kapalı, eleştirmeye oldukça açık bir hanım kişi.
Ve ben artık kendisinin dünyanın merkeziyim edalı tavırlarına katlanamıyorum.

2 gün önce yine telefonum taciz edilircesine çaldı. Açmadım elbette. Anneli oğullu Kavga kıyamet vs.

neyse;

önümüzdeki hafta zorunlu olarak aynı ortamda bulunacağız. Sizce tavrım nasıl olsun?
Çünkü biliyorumki beni gördüğünde yine tavrından ödün vermeyerek ;
-okalip ne kadar kilo almışsın!
-okalip üstündeki renk sana hiç yakışmamış!
-okalip keşke bi takma tırnak taksaydın!
-okalip saçlarımı gördün mü yeni botox yaptırdım. Seninkiler baya sağlıksız.
Vb vb
Tarzında konuşacağı için nasıl yaklaşayım?

bugüne kadar saygıda kusur etmemiş biri olarak artık bana enayi ve ezik gözüyle bakılmasını istemiyorum.

annelere saygıda kusur olmaz derim ama normalde, seninki iğrenç bir insanmış. direkt mod duşurmeye odaklı. sadece laf sokmak için gözleyen.
aynı benim ruh hastası bir akrabam var o nun gibi tarzı.

Tam hızını alamamış konuşurken çok dikkatli bir biçimde burnuna odaklanın, ama söylediklerini hiç duymuyormuş, burnunda acayip bir şey varmış gibi dehşetle burnunu izleyin. Tam konuşmanın doruk noktasında "Anne senin burnun yamuk mu? Hiç dikkat etmemiştim. Evet evet yamuk" diyip dehşete kapılın. Sonra kalkın gidin.

Ya da gözlerine bakarak "Anne sende şaşılık mı varmış" ile yapabilirsiniz aynısını. Kendi düşünüp dursun. 🤣
Aaa bu iyimiş
Bezen Bana yapıyor bunları buradan taktik alıyor olabilir mi😀😀

annelere saygıda kusur olmaz derim ama normalde, seninki iğrenç bir insanmış. direkt mod duşurmeye odaklı. sadece laf sokmak için gözleyen.
aynı benim ruh hastası bir akrabam var o nun gibi tarzı.
Annelere saygım sonsuz.
ama azıcık olgun olsa azıcık beni kendi kızı gibi görse keske

Annelere saygım sonsuz.
ama azıcık olgun olsa azıcık beni kendi kızı gibi görse keske

yok ne ruh hastası belli, hiç saygı duymam valla. kaynanalık bu değil ki. direkt ezeyim, aşağılayayım vs diye uğraşıyor.
keşke şu durduk yere laf sokanlar, ayar vermeye çalışanlar bizden uzaklarda yaşasalar, kendi fitnelikleriyle boğulsalar.

yok ne ruh hastası belli, hiç saygı duymam valla. kaynanalık bu değil ki. direkt ezeyim, aşağılayayım vs diye uğraşıyor.
keşke şu durduk yere laf sokanlar, ayar vermeye çalışanlar bizden uzaklarda yaşasalar, kendi fitnelikleriyle boğulsalar.
Kesinlikle öyle.
Benden uzak olsun ya o kadar sıkıldımki artık aynı ortamdayken insanların içinde beni aşağılamasını insanların üzülerek acıyarak bana bakmasını yediremiyorum

okalip ne kadar kilo almışsın!
Sahi ne kadar? Sizde baya almissiniz amaa en az benim kadar dikkat etmelisiniz yasiniz da var hadi ben veririm de siizn icin daha önemli.
Oyle mi? Olsun kiyafet cikarilir giyilir. Laf acilmisken sizin kaşlarınıza bisey mi oldu bibgarip duruyor ama anlamadim?
Takma olan şeyleri pek sevmiyorum ben, siz takiyordunuz degil mi?
Pek bi degisiklik göremedim ben sizde ama.tabii yaptirdim.diyorsanız dogrudur
Vb vb

okalip ne kadar kilo almışsın!
Sahi ne kadar? Sizde baya almissiniz amaa en az benim kadar dikkat etmelisiniz yasiniz da var hadi ben veririm de siizn icin daha önemli.
Oyle mi? Olsun kiyafet cikarilir giyilir. Laf acilmisken sizin kaşlarınıza bisey mi oldu bibgarip duruyor ama anlamadim?
Takma olan şeyleri pek sevmiyorum ben, siz takiyordunuz degil mi?
Pek bi degisiklik göremedim ben sizde ama.tabii yaptirdim.diyorsanız dogrudur
Vb vb
İşte bu :)
İnanın sessiz kalmayı da denedim laf dalaşına girmeyi de ama sonuç başarısız.
Alıştırmışlar hep sen doğru söylüyorsun yaklaşımını herkesten aynı dönüşü istiyor.
Nişan zamanı nikah zamanı bana çektirdiklerini bi ben birde Allah bilir. Bi çoğunu eşime dahi söylemedim.
bir ortamdayken övündüğü konu hakkında konuştuğunda yada beni yerdiğinde aslında olayın gerçek yüzünü bildiğim için bana o kadar sahte geliyorki
Kendi Annemin asaletine duruşuna bi o kadar hayran olup şükrediyorum.

İşte bu :)
İnanın sessiz kalmayı da denedim laf dalaşına girmeyi de ama sonuç başarısız.
Alıştırmışlar hep sen doğru söylüyorsun yaklaşımını herkesten aynı dönüşü istiyor.
Nişan zamanı nikah zamanı bana çektirdiklerini bi ben birde Allah bilir. Bi çoğunu eşime dahi söylemedim.
bir ortamdayken övündüğü konu hakkında konuştuğunda yada beni yerdiğinde aslında olayın gerçek yüzünü bildiğim için bana o kadar sahte geliyorki
Kendi Annemin asaletine duruşuna bi o kadar hayran olup şükrediyorum.
Anliyorum sorun ondaymis gibi davranin takintili biri belli ki. Size kilo aldın diyosa siz ay kasina bisey olmus gozune bisey olmus diyerek karsi atak yapin ama tatli tatli kavga eder gibi degil de sasirmis gibi..
Ben boyle yapardim yani

Anliyorum sorun ondaymis gibi davranin takintili biri belli ki. Size kilo aldın diyosa siz ay kasina bisey olmus gozune bisey olmus diyerek karsi atak yapin ama tatli tatli kavga eder gibi degil de sasirmis gibi..
Ben boyle yapardim yani
Deneyeceğim
Özellikle haftaya bir araya geldiğimizde.
Kılıçlarını kuşanarak gelecek belliki

herkese merhaba🤸🏻‍♂️
‘Kaynana terörü’ adlı açtığım başlıktan yaşadığım psikolojik şiddetin derecesini bilenler vardır mutlaka :)

özet geçecek olursam;

Kayınvalidemin 50 yaş görünümlü 12 yaş sendromlarına sahip bir ergen olduğunu,sürekli kusur bulucu,öz eleştiriye kapalı, eleştirmeye oldukça açık bir hanım kişi.
Ve ben artık kendisinin dünyanın merkeziyim edalı tavırlarına katlanamıyorum.

2 gün önce yine telefonum taciz edilircesine çaldı. Açmadım elbette. Anneli oğullu Kavga kıyamet vs.

neyse;

önümüzdeki hafta zorunlu olarak aynı ortamda bulunacağız. Sizce tavrım nasıl olsun?
Çünkü biliyorumki beni gördüğünde yine tavrından ödün vermeyerek ;
-okalip ne kadar kilo almışsın!
Vb vb
Tarzında konuşacağı için nasıl yaklaşayım?

bugüne kadar saygıda kusur etmemiş biri olarak artık bana enayi ve ezik gözüyle bakılmasını istemiyorum.
Ben kendinle barışık biriyim ve benim için başkalarının fikirleri bir önem arzetmiyor..o sebeple anneciğim lütfen kendi işinle meşgul ol takılma böyle konulara demelisiniz
Dahada üstünüze gelirse duymayın cevap vermeyin gülümseyip geçin.sessizliğiniz daha çok çıldırtacaktır
2.alternatif o eleştirmeden siz onu ve yaptığı herşeyi eleştirin herşeyde kusur bulun sürekli savunma moduna geçsinki sizi eleştirecek takati kalmasın
3.altarnatif bulunduğu ortama girmeyin gitmeyin yanına sorun kökten çözülsün

Tamam sizde “bende böyleyim yani istemiyorum devam ederse seninle iletişimimi kesmek durumunda kalacağım hiçhoş değil kesinlinle kabul etmiyorum diyin. “ bazen bedel ödetmek gerekir.
Bundan sonrası için yolum buna benzer şekilde olacak. Hayatımda bu insanı istemediğime karar verdim

Ben kendinle barışık biriyim ve benim için başkalarının fikirleri bir önem arzetmiyor..o sebeple anneciğim lütfen kendi işinle meşgul ol takılma böyle konulara demelisiniz
Dahada üstünüze gelirse duymayın cevap vermeyin gülümseyip geçin.sessizliğiniz daha çok çıldırtacaktır
2.alternatif o eleştirmeden siz onu ve yaptığı herşeyi eleştirin herşeyde kusur bulun sürekli savunma moduna geçsinki sizi eleştirecek takati kalmasın
3.altarnatif bulunduğu ortama girmeyin gitmeyin yanına sorun kökten çözülsün
haklısınız.
Bu akşam sofrada eşimle sohbet ettik.
Konusu açıldı.
Bana destek verdiğini hissediyorum beni anladığını yapılan yanlışlardan dolayı kendisinin mahcubiyet yaşadığını gördüm.
Senelerdir annesi olacak kişi eşimin hakkına girdi oda ayrı bi konu.
Kısacası bu kadın hem bizim zamanımızdan hem sağlığımızdan en önemlisi ömrümüzden çalıyor.

Back
X