Kaynana sorunu

Siz herkese 2 ev düşerken size 1 ev düşmesine hiç mi sasirmadiniz,neden bize tek ev demediniz.burda suçlu eşiniz ben olsam onunla kavga ederdim sizden gizlemiş.kv ye suç bulmayin evler onun isterse hepsini alır sizlerden
Bizimde var aslında 2 evimizbirinde oturiyoruz birinden kira alıyoruz ,bekarken eşim abisiyle biaey değişmiş 3.ev var onun kirasını alamıyoruz o evden benim.haberim yoktu aynen eşimle ayda bir kavga eşim anneci biraz malesef annesine biaey demiyor

Aynen değilim hak sahibi biliyorum eşimin üzerinde olmadığı için ,ben zaten malında mülkünde değilim ama haksizliha gelemiyorum
Malında mülkündesiniz ama baya bana kalırsa bosverin eşiniz düşünsün haksızlığı da mali da mulku de . Sizin kendi ailenize ait olmayan hiç bir mal mülk olay için eş kendi istemezse derdine düşmeyin

Malında mülkündesiniz ama baya bana kalırsa bosverin eşiniz düşünsün haksızlığı da mali da mulku de . Sizin kendi ailenize ait olmayan hiç bir mal mülk olay için eş kendi istemezse derdine düşmeyin
Malda mulkte değilim.inann sadece haksızlığa gelemiyorum ben de çalışıyorum çünkü ve kimseye para dağıtacak kadar zengin degilim

Malda mulkte değilim.inann sadece haksızlığa gelemiyorum ben de çalışıyorum çünkü ve kimseye para dağıtacak kadar zengin degilim
Ne münasebet canım
Malda mulktede olabilirsiniz bu adam sizin eşiniz hayat arkadaşınız her kahrını çekip mal mulkte ayrı mı olunuyor evlilikte
Ben sizi yerden göğe kadar haklı buldum
Ben burada bir konu açıldığında empati yapıp kendimi konu sahibinin yerine koyarak yorum yapıyorum
Bu davranış bana yapılsa ben gerçekten rencide olurdum ve Siz gerçekten haklısınız ama yorum yapanların da şöyle bir haklılığı var Gerçekten bunu ilk olarak eşinizle halletmeniz gerekiyor yani Çünkü neden bu imkanı veren bu kapıyı açan eşiniz niye diğer çocuklara yapılmıyor da Eşinize yapılıyor bu davranış bu yüzden hani başlamanız gereken adım eşiniz eşinizden onay almadan kayınvalideyle konuştuğunuzda İkisi birden size dönüp sana ne derlerse çok zorda kalırsınız Yani yorum yapan arkadaşların anlatmak istediği Aslında bu ki Eminim siz de bunu zaten anladınız Diğer taraftan çok sinir bozucu olan bir başka konu Kardeşler bunu biliyor mu bilerek görmüyor mu bilmiyorlar mı Ya da atıyorum biliyorlarsa Bundan dolayı eminim size en ufak bir minnet bile duymuyorlardır ki bu da ayrıca sinir bozucu Uzun lafın kısası bu düzen böyle gelmiş ama böyle gitmez ben sizin yerinizde olsam Helal Etmiyorum hakkımı derim ve karşı çıkarım Şimdi burada ne hakkı diyen arkadaşlar olacak şu Hakkı hemen açıklayayım Bu hanımefendi çalışıyor haliyle eve katkıda bulunuyor Fakat eğer oradan o kirayı alsaydı Tamam yine çalışırdı Ama parasını başka yere harcardı ya da birikim yapardı böyle olmayıp da eve harcanan o para için yani kendi alın teri için helal etmeyecek hakkını ki bu da onun gayet en doğal hakkı Ama bakın polemiğe yer vermemek için detaylı olarak açıklıyorum ortada bir geçim sıkıntısı olsaydı çalışır ve son kuruşuna kadar ortaya koyardı parasını bu başka bir şey anlatabildim diye düşünüyorum yani

Şunu da eklemek istiyorum Burada iki tane çirkin olay var Birincisi bir evin vergisinin ne kadar olduğunu Allah'a şükür biliyoruz senede iki defa ödenen bir mebla ve bu asla senelik vergi 1 aylık kiraya denk gelmiyor kesinlikle bir İkincisi düğün borcu bilmem ne adı altında sizden bu gelir yıllarca gizlenmiş yani 5 yıllık düğün borcu zaten imkansız dediğim gibi bir evin kirası en kötü en kötü 10.000 lira sayalım bilmiyorum ne kadar olduğunu fakat 10.000 lira ayrı ödenecek bir ev vergisi yok aidatı da yok

Herkes de maşallah kayınvalideden yana

Eşiniz bu durumu biliyor, susuyor, kabul ediyor hatta olay çıkmasın diye size söylemiyor. KV yerine eşinizle konuşun. Evin kirasını istiyorum desin.

Mirasda söz hakkınız yok evet ama eşime kalan miras, kardeşlerine harcansa bende rahatsız olurdum.

Neden hem kendi haklarını alıp, hem sizin hakkınızı gasp ediyorlar. Aklı başında olan ve buna itiraz eden kimse yok mu? Siz bazı şeyleri bilmiyor olabilir misiniz?

Kendi maasinizi kendinize harcayın eşinize hakkını savunmazsa haksızlığa karşı kendi çalışmanizdan para talep etmemesini söyleyin ve ne hali varsa görsün haksızlık var mı yok mu eşiniz evli barklı kazık kadar adam kolundan parka götürüp çocuğumu siz mi dövdünüz der gibi hesap sorup korumanıza ihtiyacı yok o bir birey kendi haksızlık görmüyor ya da müdahale etmiyorsa size de söz düşmez kendi ailesi kendi malı çünkü tek sorun sizin paranızsa maaşı vermeyin olur biter

Ne münasebet canım
Malda mulktede olabilirsiniz bu adam sizin eşiniz hayat arkadaşınız her kahrını çekip mal mulkte ayrı mı olunuyor evlilikte
Ben burada bir konu açıldığında empati yapıp kendimi konu sahibinin yerine koyarak yorum yapıyorum
Bu davranış bana yapılsa ben gerçekten rencide olurdum ve Siz gerçekten haklısınız ama yorum yapanların da şöyle bir haklılığı var Gerçekten bunu ilk olarak eşinizle halletmeniz gerekiyor yani Çünkü neden bu imkanı veren bu kapıyı açan eşiniz niye diğer çocuklara yapılmıyor da Eşinize yapılıyor bu davranış bu yüzden hani başlamanız gereken adım eşiniz eşinizden onay almadan kayınvalideyle konuştuğunuzda İkisi birden size dönüp sana ne derlerse çok zorda kalırsınız Yani yorum yapan arkadaşların anlatmak istediği Aslında bu ki Eminim siz de bunu zaten anladınız Diğer taraftan çok sinir bozucu olan bir başka konu Kardeşler bunu biliyor mu bilerek görmüyor mu bilmiyorlar mı Ya da atıyorum biliyorlarsa Bundan dolayı eminim size en ufak bir minnet bile duymuyorlardır ki bu da ayrıca sinir bozucu Uzun lafın kısası bu düzen böyle gelmiş ama böyle gitmez ben sizin yerinizde olsam Helal Etmiyorum hakkımı derim ve karşı çıkarım Şimdi burada ne hakkı diyen arkadaşlar olacak şu Hakkı hemen açıklayayım Bu hanımefendi çalışıyor haliyle eve katkıda bulunuyor Fakat eğer oradan o kirayı alsaydı Tamam yine çalışırdı Ama parasını başka yere harcardı ya da birikim yapardı böyle olmayıp da eve harcanan o para için yani kendi alın teri için helal etmeyecek hakkını ki bu da onun gayet en doğal hakkı Ama bakın polemiğe yer vermemek için detaylı olarak açıklıyorum ortada bir geçim sıkıntısı olsaydı çalışır ve son kuruşuna kadar ortaya koyardı parasını bu başka bir şey anlatabildim diye düşünüyorum yani

Ne münasebet canım
Beni en ufak zerreme kadar anlamissin kardeşim çalıştığım için helal etmiyorum zaten aynen o kira gelse ben de maasimla ya birikim yaparım ya başka bişey alırım ortada maaşımdan gidiyor ve ben eşimin kızkardeşi abisigil için çalışmış gibi hissediyom ,kardeşleri bizim kiradan ödendiğini bilmiyor kaynanamın kira ve maaşından ödeniyor olarak biliyorlar

Beni en ufak zerreme kadar anlamissin kardeşim çalıştığım için helal etmiyorum zaten aynen o kira gelse ben de maasimla ya birikim yaparım ya başka bişey alırım ortada maaşımdan gidiyor ve ben eşimin kızkardeşi abisigil için çalışmış gibi hissediyom ,kardeşleri bizim kiradan ödendiğini bilmiyor kaynanamın kira ve maaşından ödeniyor olarak biliyorlar
A dan Z ye haklısın eşinle konuş ben helal etmiyorum ya bunu halledersin ya da ben konu geçince söyleyeceğim herkese diye de belirt

Yani kardeslerin velki de haberi yok kardesler kaynanam oduyo diye biliyorlar ama bizim kira kaynanamın maaşa hesabına yatıyor ordan vergiler de odeniyo torunlara kıyafet de alınıyor daha çok kaynanama demeyi düşünüyorum tekrar
Ev vergisi nekadar sanki dönemlik ev başına 1000 bile olsa ki olmuyor bende vergi ödüyorum evim 4 yaşında .. neyse oldu diyelim 5 ev icin 6 aylik 5 bin senede ise 10 bin öder 1 ayda aldigi kirayla butun vergileri kapatir geri kalanlar noluyor ? .. salak gördü sizi zaar tövbe yarabbim böyle konularda suç eşinizde eşinizde herkes ödesin kendi vergisini ötekiler alacak kirayı ben niye vereyim ?

Bizimde var aslında 2 evimizbirinde oturiyoruz birinden kira alıyoruz ,bekarken eşim abisiyle biaey değişmiş 3.ev var onun kirasını alamıyoruz o evden benim.haberim yoktu aynen eşimle ayda bir kavga eşim anneci biraz malesef annesine biaey demiyor
Bu kadar ev nerden cikiyo kayinbabaniza maşallah ne iş yapiyo da bu kadar ev var.

Iyi de sizde kira aliyor muşsunz digerleri gibi... yani oturdugunuz ev ve kirasini aldiginiz ev disinda bir evden bahsediyorsunuz o zaman digerleride bir kira aldigina gore ortada adaletsiz bi durum yok. Kaldi ki esiniz kucukms babasi vefat ettiginde yani mal kp den kv ye gecmemis zaten kayinvalide uzerineymis. Dolaysyla kadin benim malim sanane derse ki uslubunuzdan yola cikarak soyluyorum ben olsam kesin derdim e o zaman napacaksinz?

Sen çalışıyorsun diğer eltiler evdeler anladığım kadarıyla. Kayınvalide de nasıl olsa sizin eve iki maaş giriyor diye sizin paranızla öbür çocuklarına destek oluyor kendince. Şimdi çıkıp kirayı isteseniz kötü olursunuz o yüzden yerinizde olsam maaşımı vermem evin ihtiyaçlarina. Birikim yapacağım der ayırırim. Eşim para yetmiyor derse git kiranı iste o zaman derim.

O kadar güzel anlatmışsın ki…
Kendi imkanlarıyla araba alan oğluna ah ah diğer oğluma da Rabbim bir araba nasip etsin diye inlemesi mi dersin…

Yönetmeden yönlendirmeden 5 dakika duramıyorlar ya.
Eşim mühendis. Kendi mesleğiyle ilgili bi iş durumu vardı. Hatta kadrolu diyeyim. Eşim uğraşıyor başvuruyla. Ben de heyecanla kaynanamla konuşurken söyledim. Kadın AA iyi hayırlı olsun falan demeden lise mezunu oğlundan için ona da söyleyeyim de o da başvursun dedi😏 hani bu oğlun için bi dua etsen heyecanlansan falan 😏

Eşim mühendis. Kendi mesleğiyle ilgili bi iş durumu vardı. Hatta kadrolu diyeyim. Eşim uğraşıyor başvuruyla. Ben de heyecanla kaynanamla konuşurken söyledim. Kadın AA iyi hayırlı olsun falan demeden lise mezunu oğlundan için ona da söyleyeyim de o da başvursun dedi😏 hani bu oğlun için bi dua etsen heyecanlansan falan 😏
Çok tanıdık geliyor, klonlanmış şekilde başımıza kv olarak geldiler herhalde🤣

Çok sevdiğim bir söz var; üslubun çürükse anlattığın gül çiçek değildir. Kv ve eşinizden ziyade kendinizi sorgulayınız…

Back
X